|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermogram i spermokultura
28.6.2010 9:17:46   
Ana RR
user posted image  

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1801
28.6.2010 9:18:34   
pepino
Pa rijec je o savjetu kako da spermici bolje plivaju,znaci pise u temi o spermiogramu,spermiogram-spermici isto ti dodjeuser posted image
Ja nisam pomislila da nije mijesto da se napise vovdeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1802
28.6.2010 9:19:49   
Ana RR
Ma ja sam od jutros malo šlb user posted image  

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 1803
28.6.2010 21:08:14   
Suncicabg
Zaboravila da napisem i ovde, mi smo bili kod urologa, rekao je da ponovimo spermogram i da mm radi briseve na hlamidiju, urea i microplazmu kao i hormone. Pa polako....

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1804
28.6.2010 21:10:57   
Ana RR
Polako, draga user posted image

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 1805
29.6.2010 20:51:45   
Iva979
Ja sad stigoh sa klinike gde planiramo da radimo ins. i uzela sam rezultate spermograma:
Izgled - normalan
Likvefakcija - normalna
Volumen - 4,6 ml ref. vr. 2-5
ph 7,2 ref.vr. 7,2-7.8
aglutinacije - da
koncentracija 40,2  ref.vr  >20

pokretljivost
brza,linearna 18,5 ili 46%   ref.vr >40
spora 3,0 ili 7,5%   ref.vr 5
na mestu 1,2 ili 3,0%   ref.vr 5
nepokretni 17,5 ili 43,5%  ref vr <50

Eh sada, nije mi bas jasno otkud ova aglutinacija, kada smo radili pre par meseci u jednoj drugoj lab. spermogram je bio jako dobar.
Sta vi mislite? Ja mislim da treba i sledece nedelje da uradimo opet negde drugde, jer sam negde citala da klinike gde treba da se radi asistirana oplodnja izmisle neki problem a njega u stvari nema.user posted image
Jel imao neko problemcic sa agl. i kako se leci?
user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1806
29.6.2010 21:01:36   
pepino
Iva ja se u spermiogram skoro i ne razumijem,ali vrati se ako hoces na stranu br.63,ja sam napisala mm nalaz spermiograma koji je davno radjen,isto je aglutinacija bila pozitivna,a sve ostalo ok,pa mi je Cipi napisala sta to znaci,ukratko,pa procitaj!
A kako se lijeci nemam pojma....user posted image
Ako sumnjas u lab. i rezultate,vi ponovite u nekoj drugoj!user posted image

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 1807
29.6.2010 21:09:43   
Iva979
Hvala Pepino, sad cu da nadjem sta je Cipi pisala, svakako bih proverila sta god da mi kazu! user posted image

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 1808
29.6.2010 21:13:41   
pepino
I samo da ti kazem da nama tada Dr. nije nista rekla za tu aglutinaciju,rekla nam je samo da je spermiogram dobar,ja sam nakon toga uspjela 2 puta zatrudniti,sad nemam pojma da li postoji kakav problem?!user posted image
Muzu sam to spomenula,on misli covjek da je sve ok,nije izgleda rad da ponovi spermiogram,a ja trenutno nemam zivaca pored svojih problema da insistiram,tako da vidjecemo sta i kada....

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 1809
29.6.2010 21:27:24   
Iva979
Pa cudi me da je rekla da je to ok jer se u tom slucaju spermici lepe i udaraju jedni u druge... Ne znam vise nisam pametna user posted image

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 1810
29.6.2010 21:55:59   
pepino
Nisam ni ja,a sto je jos gore radi se o Dr. Sibincic,mozda si cula,to je kod nas najbolja Dr. prva je pocela sa vantjelesnim i jedina radi u Republici Srpskoj,a zena grijesi ocito itekako,....
Al kazem ti i nakon toga sam uspjela 2 puta zatrudniti,ne znam....user posted image
Ja nju vec 2 puta pitam da li da radim vantjelesnu,ali posto sam ostajala 2 puta prirodno i posto sam relativno mlada,nece ni da cuje zena,kaze ti ostajes sada trudna i sve ce biti ok,mislimuser posted image

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 1811
29.6.2010 22:06:03   
Suncicabg
IZVORNA PORUKA: cipiripi

Evo strucnog objasnjenja...

Aglutinacija
Aglutinacija označava pojavu kod koje se spermatozoidi slepljuju jedan uz drugog, odnosno usmeravaju se jedan prema drugom dotičući se repovima ili glavama, ili mešano, umesto da se kreću pravolinijski, što im onemogućava dolazak do jajne ćelije. Prijanjanje spermatozoida za ostale ćelije koje nisu spermatozoidi ne smatra se aglutinacijom. Prisutnost ove pojave može ukazivati na postojanje antitela na spermatozoide (imunološki faktor), ali ona nije dovoljan pokazatelj na osnovu kojeg se može zaključiti o tome, već treba uraditi test na spermalna antitela (ASA test). Takođe može ukazivati na bakterijsku infekciju, npr. Escherichiom coli, zbog čega je potrebno uraditi bakteriološku analizu semena (test SPERMOKULTURE).

Evo sta je Cipi rekla...

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1812
29.6.2010 22:10:30   
Iva979
Hvala Sunci, procitala user posted image mada smo uradili ASA test, on je ok, uradicemo opet i spermokulturu da vidimo da nije od neke baterije user posted image

Direktna veza do poruke: 1813
29.6.2010 22:20:54   
Suncicabg
Nemam pojma zasto se to desava...user posted image

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 1814
29.6.2010 23:59:56   
lidija 011
djevojke, samo da vam javnem da smo danas bili kod urologa(treca sreca)user posted image ...mm je po prvi put zadovoljan izasao iz ordinacijeuser posted image doktor je rekao da oni u principu operisu varicoccelu, ako zeli moze sjutra da zakaze operaciju, ali u njegovom slucaju -nema potrebe...svasta nesto ga je ispitao, doktor mu dao par savjeta oko varicoccele, rekao je da sporija ili brza likvefakcija ne ukazuje na problem sa prostatom itd...zadrzao se "tricavih" pola sata (sto kod ranijih urologa nije bio slucaj)...bas sam nekako smirena danas, po prvi putuser posted image ...uradit cemo spermiogram za 3 mjeseca-kontrola...sad bar znamo da treba da se posvetimo "samo" mom problemuuser posted image

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

Direktna veza do poruke: 1815
30.6.2010 0:03:04   
lidija 011
IZVORNA PORUKA: Iva979

Hvala Sunci, procitala user posted image mada smo uradili ASA test, on je ok, uradicemo opet i spermokulturu da vidimo da nije od neke baterije user posted image

Ako je ranije spermokultura bila ok, mozda je sada pametnije da uradi tm uretralni bris user posted image

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 1816
30.6.2010 0:16:21   
Iva979
Pa videcu sta ce dr da kaze, nisam pametnauser posted image
Super za vaseg urologa! user posted image

(odgovor članu lidija 011)
Direktna veza do poruke: 1817
30.6.2010 0:21:03   
lidija 011
Hvala dragauser posted image ...zelim i vama srecuuser posted image
ovo za uretralni bris sam povezala da ako kod zena postoji razlika izmedju vaginalnog i cervikalnog brisa, onda postoji i kod muskraca, jer spermokultura je bris sa prednjeg dijela uretre...nadam se da sam pomogla i drzim figeuser posted image

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 1818
30.6.2010 0:22:22   
lidija 011
Suncice imas ppuser posted image

Direktna veza do poruke: 1819
30.6.2010 7:30:50   
bebironcic
Jao...otiso mm da da za analizu!Sada cekam da mi se javi,da mi kaze kada ce biti gotov rezultat....uh,sto sam nervoznauser posted image user posted image user posted image

Ako problem moze da se resi,nema svrhe nervirati se,a ako ne moze,nerviranje nece pomoci!!!

(odgovor članu lidija 011)
Direktna veza do poruke: 1820
30.6.2010 8:04:13   
bebironcic
Danas stizu rezultati oko 15huser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ako problem moze da se resi,nema svrhe nervirati se,a ako ne moze,nerviranje nece pomoci!!!

(odgovor članu bebironcic)
Direktna veza do poruke: 1821
30.6.2010 9:43:27   
Mari86
IZVORNA PORUKA: bebironcic

Danas stizu rezultati oko 15huser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image navijam svim srcem znas i sama...
Nemoj da se nerviras za sve imamo resenje user posted image

Dobro se dobrim vraća :)

Direktna veza do poruke: 1822
30.6.2010 9:56:19   
bebironcic
Uh,dace Boguser posted image user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 1823
30.6.2010 10:38:17   
Iva979
IZVORNA PORUKA: bebironcic

Jao...otiso mm da da za analizu!Sada cekam da mi se javi,da mi kaze kada ce biti gotov rezultat....uh,sto sam nervoznauser posted image user posted image user posted image

Navijamo Beboooo!!! user posted image  user posted image
Jel znate nesto o aglutinaciji? user posted image

Direktna veza do poruke: 1824
30.6.2010 10:45:00   
Veca77
Ivo, mislim da se u vecini spermograma aglutanacija izrazava plusicima. Ako je samo 1, onda nije strasno, a a ko su 2 ili 3 plusica, e onda vec treba nesto da se radi. Verujem da nije nista opasno, pogotovo sto u prethodnim nalazima uopste nije imao aglut., ali svakako to njegov urolog mora da vidi i proceni!
Mi smo u poslednjem spermogramu imali jedan plusic i dr je rekla da je nalaz OK.
Ne znam koliko sam ti pomogla!!!

Tajna čovečjeg bića nije u tome da živi, nego zašto živi.

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 1825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here