Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 10.5.2010 12:05:41
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: lothroniell Juce su mi u poseti bili moji baba i deda... Milos je 2-3 puta zaplakao, kao sto je i normalno za bebu od dve nedelje... Danas zove baba sa "fenomenalnom" dijagnozom- moje mleko ne valja! Da nosim ja mleko na analizu puno mi dete place to nesto sigurno nije kako treba sa mojim mlekom.... AAAAAAAAAA!!! Da poludi covek od njih... kakva glupost
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 10.5.2010 12:06:00
|
|
|
|
lothroniell
|
Daco zeno opusti se... Meni nema ko se nije nudio da kumuje detetu ali ja znam koga hocu za kuma i taj neko ce i biti. A zaista nema smisla da neko sa kim se cujes jednom u 100 godina kumuje tvom detetu jer se njemu/njoj tako hoce. Samo ti trazi za kuma koga vi zelite!
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 10.5.2010 12:06:59
|
|
|
|
Anchy_Ljuba
|
Ja znam da kumovanje ne valja odbijati, ali da tebi neko ponudi da budes kuma,,,, a da se tebi neko sam nudi mislim da to nema veze... Sto joj nisi rekla da vec imate kuma i eto.... Strasno nacicu se uvredjena ako me ne uzmes za kumu....
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 10.5.2010 12:07:46
|
|
|
|
Snelle
|
Daco, nije moje da se mešam, ali kod nas je običaj da onaj ko je bio kum na venčanju krsti dete. Tako će naš venčani kum krstiti našu decu. Ne znam da li je kod vas to običaj ili ne, ali u svakom slučaju, nemoj da dozvoliš da ti bilo ko nameće svoje mišljenje, isključivo je vaša stvar ko će vam dete krstiti. A ona, nek se ljuti, to je njen problem!
< Poruku je uredio Snelle -- 10.5.2010 12:09:47 >
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 10.5.2010 12:29:57
|
|
|
|
Daca88
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Daco, nije moje da se mešam, ali kod nas je običaj da onaj ko je bio kum na venčanju krsti dete. Tako će naš venčani kum krstiti našu decu. Ne znam da li je kod vas to običaj ili ne, ali u svakom slučaju, nemoj da dozvoliš da ti bilo ko nameće svoje mišljenje, isključivo je vaša stvar ko će vam dete krstiti. A ona, nek se ljuti, to je njen problem! Hm,moze i tako da vencani kum krsti i dete,mada i ne mora da bude tako,ne pridrzavamo se striktno toga,kod nas u porodici barem do sada nije bio takav obicaj.Na vencanju mogu biti jedni kumovi,a na krstenju drugi. Nama kum sa vencanja nece biti kum iz razloga sto nije zenjen,a pricali smo sa svestenikom i on pravi problem po tom pitanju jer kao ne treba da kum bude momak nego porodican covek Svako ima svoj princip rada,a svestenik koji ce krstiti dete je i nas vencao i krstenje ce biti isto u toj crkvi. Kum sa vencanja ne pravi nikakvu frku,i zna koga nameravamo da uzmemo detetu za kumu,a znam i da ce buduca kuma rado prihvatiti jer ona jos nikada nikome nije kumovala,pa joj je zivotna zelja da joj nase dete bude kumce i mi cemo joj to rado ispuniti,jer zelimo isto.
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 10.5.2010 12:34:33
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: Daca88 Nama kum sa vencanja nece biti kum iz razloga sto nije zenjen,a pricali smo sa svestenikom i on pravi problem po tom pitanju jer kao ne treba da kum bude momak nego porodican covek Ja za ovo prvi put čujem Pa ni naš kum nije oženjen. Nova poslovica: Sto popova, sto ćudi
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 15:00:15
|
|
|
|
Anoniman
|
Cuje se slavuj, naravno uvece: -Joj kakva je to ptica? -Slavuj. -Pa šta peva nocu...sluti nesto...
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 15:20:57
|
|
|
|
lenaa
|
Mene nervira to sto mi svekrva namece (tj. mom muzu) da uzmemo za kuma nekog tamo komsiju gde je ziveo deda moga muza a ja te ljude uopste ne poznajem a mm ih je video par puta u zivotu . Svekrva kaze kako je otac, od tog sto ona hoce da nam bude kum, pitao dedu mog muza da bude kum a deda je odbio pa zato sad da mi trebamo njih da pitamo da nama budu kumovi. Valjda posto se kumstvo ne odbija a deda odbio pa smo sad svi prokleti il sta li vec , joj poludecu od njih vise. I sta ja sad tu da radim
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 15:22:57
|
|
|
|
Mivica
|
Odbij! Ako nemaš edipovca.
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 15:24:28
|
|
|
|
marince1
|
IZVORNA PORUKA: lenaa Mene nervira to sto mi svekrva namece (tj. mom muzu) da uzmemo za kuma nekog tamo komsiju gde je ziveo deda moga muza a ja te ljude uopste ne poznajem a mm ih je video par puta u zivotu . Svekrva kaze kako je otac, od tog sto ona hoce da nam bude kum, pitao dedu mog muza da bude kum a deda je odbio pa zato sad da mi trebamo njih da pitamo da nama budu kumovi. Valjda posto se kumstvo ne odbija a deda odbio pa smo sad svi prokleti il sta li vec , joj poludecu od njih vise. I sta ja sad tu da radim 'bes mi mater ako sam nesto razumela Usvakom slucaju neka im tm kaze da ste vi resila da vam xxx bude kum i tacka
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 15:24:59
|
|
|
|
lenaa
|
i sta to u stvari znaci kad neko odbije kumstvo, bas me zanima
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 15:27:49
|
|
|
|
lenaa
|
ja sam rekla mm da necu da uzimam za kumove ljude koje i ne poznajem ali mm mnoooogo slusa svoju mamicu iako ga ona i ne ferma, nit zivimo sa njima, samo mi se mesaju u brak
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 15:31:11
|
|
|
|
Anchy_Ljuba
|
Ako vec nemate kuma.... Ne dozvolite da vam neko namece tamo nekog kog vi ne zelite, kusmtvo je za ceo zivot, pa nek se ljute kojiko hoce... To je moje misljenje. Ali ako vec imate kuma koji je krstio tvog muza, to ne valja da se prekida..... Ne kaze se dzabe bog je na nebu na zemlji kum......
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 15:32:50
|
|
|
|
lenaa
|
IZVORNA PORUKA: marince IZVORNA PORUKA: lenaa Mene nervira to sto mi svekrva namece (tj. mom muzu) da uzmemo za kuma nekog tamo komsiju gde je ziveo deda moga muza a ja te ljude uopste ne poznajem a mm ih je video par puta u zivotu . Svekrva kaze kako je otac, od tog sto ona hoce da nam bude kum, pitao dedu mog muza da bude kum a deda je odbio pa zato sad da mi trebamo njih da pitamo da nama budu kumovi. Valjda posto se kumstvo ne odbija a deda odbio pa smo sad svi prokleti il sta li vec , joj poludecu od njih vise. I sta ja sad tu da radim 'bes mi mater ako sam nesto razumela Usvakom slucaju neka im tm kaze da ste vi resila da vam xxx bude kum i tacka ne znam kako da objasnim ni ja ne razumem Nervira me sto hoce svekrva da mi odredjuje ko ce mi biti kum. Ja pa ovde nemam puno nasih ljudi s kojima se druzim a pogodnih za to, u crkvenom kalendaru pise da mora neko nase vere da bude kum i ne moze niko iz rodbine.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 15:34:56
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
To je tacno da ne moze na vencanju u crkvi da ti bude kum neko druge vere i iz rodbine.
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 15:38:23
|
|
|
|
lenaa
|
IZVORNA PORUKA: Anchy_Ljuba Ako vec nemate kuma.... Ne dozvolite da vam neko namece tamo nekog kog vi ne zelite, kusmtvo je za ceo zivot, pa nek se ljute kojiko hoce... To je moje misljenje. Ali ako vec imate kuma koji je krstio tvog muza, to ne valja da se prekida..... Ne kaze se dzabe bog je na nebu na zemlji kum...... Anchy znam i zena koja je krstila (tj. dala nam imena, mi nismo krsceni tata mi je bio komunista) mene i brata sad je krstila i decu moga brata , kumica ima skoro 90 godina. Moj muz se i ne druzi sa njegovim kumovima sto su ga krstili jer njegovi nisu sacuvali te odnose... nisam ni ja sigurna al znam da moramo da trazimo novog kuma a svekrva ga bira
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 15:40:27
|
|
|
|
lenaa
|
a jel znate sto ne valja sto je deda mog muza odbio kumstvo
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 15:43:01
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Cim se i ne druzi, onda mozda i odbije kumstvo. Tako ce biti bolje,
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 13.5.2010 15:55:18 >
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 15:43:19
|
|
|
|
marince1
|
IZVORNA PORUKA: Daca88 Ovako...mi smo planirali da sina krstimo zadnje nedelje u septembru,zato jer tada mi dolaze tata i brat koji inace rade u Hrvatskoj,i samo tada dolaze na par dana pa da iskoristimo dok smo svi na okupu da ne prodje bez njih. Planirali smo da nam kuma bude muzevljeva tetka,to je rodjena sestra mog svekra.Nismo joj saopstili jos namere,ali 100%prihvata tu nema dileme.Medjutim,dopisujem se neki dan sa jednom nazovi drugaricom,koja je iskopala moj broj od tog i tog,i nazvala me je jer je cula da sam trudna,i zamislite ponudila se da bude kuma detetu.Kao ona hoce da kumuje,i jako ce se uvrediti ako je ne ispostujemo .Meni je skroz nelogicno da kuma bude neko koga nisam videla sto godina,i neko sa kime sam u kontaktu samo preko sms i to retko.Ipak je kuma-kuma za ceo zivot,a ova ako i kumce bude vidjala toliko"često"kao i mene...ma...Ostala sam u shoku,u cudu i skroz iznenadjena nisam znala sta da joj kazem pa sam samo rekla da cemo jos razgovarati nekom drugom prilikom na tu temu.Kada sam prekinula razgovor,tamo su bili moji neki rodjaci koji su culi razgovor i kazu da nikako nije dobro da se odbije ponuda za kumovanje,kao ni poziv na kumovanje jer bla bla bla... A kako da ne odbijem,cudo bi bilo da prihvatim Sorry,ali meni ta njena '' ponuda za kumstvo'' zvuci bas napadno. Mislim da treba da izaberes onog za koga bi ti volela da ti krsti dete,a ne onog ko ce se manje ljutiti.
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 15:43:27
|
|
|
|
Anchy_Ljuba
|
Prvo ponudite kumstvo kumovima koji su krstili tvog muza.... Ako vec kazes da svekar i svekrva nisu odrzali to kumstvo onda ce verovatno odbiti. Al vi nikako ne smete da prekidate kumstvo... Prokletstvo je kad se prekine... A kada odbiju, vi mozete da izaberete kuma koga god pozelite... I tada nema niko pravo da vam se mesa.... Vi birate... Neznam jesi li me lepo razumela... Kum moze vas da odbije to je na njegovu stetu, al vi ne smete da prekidate... Ja kumove jos nisam upoznala, al se zna ko ce nas vencati u crkvi i ko ce nam krstiti dete. Iako ih ja neznam a ovde sam skoro 6.5 godina, oni ce biti, jer se kumstvo ne prekida...
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 15:50:19
|
|
|
|
lenaa
|
Hvala Anchy bas cu pitati mm kad dodje s posla sta je sa njegovim kumom koji ga je krstio , to se nisam ni setila a sigurno si u pravu jer evo i moja kuma posto je stara i nema dece prenela je kumstvo svom bratancu (on ce da nastavi kumstvo posle njene smrti). Svekrva nije ni spominjala kuma koji je krstio mog muza
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 15:53:07
|
|
|
|
Anchy_Ljuba
|
Ima ga sigurno. A mozda odbije posto niste ni u kakvim odnosima.... A onda ces moci da biras koga zelis... Najbitnije je da ne prekidas ti... I svekrva ti ne moze nista..... Ona je njeno birala, red je na vas
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 15:54:28
|
|
|
|
dijana1*
|
lenaa to da ti neko bude kum druge vere to znam da ne moze, ali ovo oko dede stvarno ne razumem. Ja samo znam da je u proslom zivotu bio obicaj npr govorim sada u moskom licu, ako vencani kum moga oca ima sina taj sin bi trebao biti kum na mojoj svadbi i da mi krsti dete kao i ja njemu, e onda ako ja imam sina kada se moj sin bude zenio a i ovaj sto je mene vencao ima sina onda i oni medjusobno kumuju..... i tako sa kolena na koleno. Ali to je bilo u nekom drugom zivotu sada je "moderno" da mladenci sebi biraju kumove da li ce to biti bracni par ili tvoja najbolja drugarica a njemu drug to samo vi odlucujete. Ja sam kumovala na svadbi gde su bile 2 kume i 2 kuma, mladenci nisu mogli da se odluce, pa su imali kumove za crkvu i kumove za opstinsko vencanje ali to je njihova zelja. Nadam se da si me razumela sta sam napisala.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 15:56:27
|
|
|
|
lenaa
|
Anchy ma ja ne znam sta je sa njima oni su umislili da ih prati neko prokletstvo zato sto je deda bio los covek i odbio to kumstvo pa sad da mi "skidamo prokletstvo"
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 15:58:34
|
|
|
|
Anchy_Ljuba
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pismo mom detetu kojeg više nemaDanas, dok mislim na tebe, držim tvoju sestru u naručju. Ona je lepa, ona je savršena, ja sam srećna i ... istovremeno n...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?