|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li verujete u babske priče?
12.4.2010 11:00:47   
minavb
Mm i ja se sprdamo sa bapskim pricama. Kad nas uhvati siza, pricamo kako 40 dana necemo da primamo nikoga u kucu i kako necemo da primicemo dete prozoru, a pogotovo ne da ga izvodimo napolje. user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 401
12.4.2010 13:30:11   
Mivica
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: Mivica

"Muško je dete, mora da mu se da!" user posted image

Rekla bih pre da je to ono on je naslednik njemu sve mora.... joj al bi moja dobila user posted image

Ma, nije to, sigurno. Ona je dobrica jedna, stvarno, i više od svega voli devojčice jer ima dva sina. A i sama ima dve sestre, pa ni njeni roditelji nisu marili za te priče o nasledniku. Samo mnogo veruje u ta praznoverja. To mrzim.

Kaže mm-pošto muškom mora sve da se da, onda ne sme nijedna da me odbije kad joj zatražim! user posted image

"Zeko, zeko, zeko...
tape meke...gude usi...lep...
zeko, zeko, lep!" :)

Direktna veza do poruke: 402
12.4.2010 14:27:43   
Anck Su Nmaun

Kaže mm-pošto muškom mora sve da se da, onda ne sme nijedna da me odbije kad joj zatražim!

user posted image user posted image user posted image  

Nisam draga mislila da je ona losa nego  jednostavno u to veruje da je tako....

mene nerviraju inace te bapske price... pa odbrusim svakome  ko mi pocne s tim pricama ...pa se vise ne usudjuju user posted image

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 12.4.2010 14:28:24 >

(odgovor članu Mivica)
Direktna veza do poruke: 403
12.4.2010 14:40:18   
Mivica
Ne vredi, mila...

"Zeko, zeko, zeko...
tape meke...gude usi...lep...
zeko, zeko, lep!" :)

Direktna veza do poruke: 404
12.4.2010 15:51:41   
lanajelena

ne bih da zvuci glupo ali sama je tako rekla...pa nije valjda tako davala svima pa pricala musko je mora da se da user posted image

(odgovor članu Mivica)
Direktna veza do poruke: 405
12.4.2010 16:04:40   
liliana
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 406
16.4.2010 14:58:14   
Pilence81
Trudim se da ne verujem i nista od tih prica ne uzimam zdravo za gotovo.
Jedino cega se pridrzavam jeste da ne jedem iz napuklog tanjira ili pijem iz naprsle solje.

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 407
16.4.2010 15:01:20   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: lanajelena

ne bih da zvuci glupo ali sama je tako rekla...pa nije valjda tako davala svima pa pricala musko je mora da se da user posted image

user posted image user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: Pilence81

Jedino cega se pridrzavam jeste da ne jedem iz napuklog tanjira ili pijem iz naprsle solje.

A sta to znaci?

(odgovor članu lanajelena)
  Direktna veza do poruke: 408
17.4.2010 15:04:54   
Pilence81
Pa ima par slucajeva losih povodom toga ne bih da pisem o tome pa zato to izbegavam jedino.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 409
18.4.2010 22:43:35   
magnetic
Ja inace odmah bacim casu ili tanjir kad napukne.Ne vezano za trudnocu.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Pilence81)
Direktna veza do poruke: 410
19.4.2010 10:44:54   
Iwana87
A to kad cujem,pa drugo je to musko je.ccccc.Pricamo mm i ja za post,nikad nije postio,sem za bozic i uskrs ispostuje jedan dan.Nema tu naviku i nezna koliko posne hrane postoji.Znam da mu je teze radi fizicki posao i potrebne su mu kalorije ali meni nije problem da mu spremim i posaljem hranu koliko treba.Ali komentar pa musko je on to ne moze,me izludi svaki put.Ili za nekog decaka daj mu da proba musko je.Kako da ne onda mi zene da se vratimo u 15 vek i da budemo sluskinje svojim muzevima i muskoj deci.Uh,kako me nerviraju primitivci.
Ima raznih gluposti,ovde kad neko umre dok ga ne zakopaju taj dan ne sme da se spava,ako se kupas moras ekser da stavis u kaduuser posted image i dok pogreb traje nista se kuci ne radi.Dva put precutim,za uskrs draga svekrva krece na pogreb i kaze do 3 dok se sve ne zavrsi vi sedite(a to podrazumeva da se ne sprema ni hrana,nego jedi ono sto ima u frizideru,ne peru sudovi itd)i ja joj rekoh,nisi mala i valjda kapiras da su  to gluposti.To sto je mesto malo pa znas kad neko umre,a sta u vecim gradovima kad ljudi pojma nemaju sta se desava ni u zgradi a ne na drugom kraju.I naravno sve to moze ona da postoju,ja ne nameravam.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 411
20.4.2010 11:30:59   
Anoniman
Recite mi molim vas za čaše i tanjire, jer imam jedan tanjir koji sam okrnjila, a pošto je iz 24-delnog kompleta, nešto mi se ne baca. 

(odgovor članu magnetic)
  Direktna veza do poruke: 412
20.4.2010 11:37:08   
lenaa

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Recite mi molim vas za čaše i tanjire, jer imam jedan tanjir koji sam okrnjila, a pošto je iz 24-delnog kompleta, nešto mi se ne baca. 

Eh Tasha user posted image user posted image user posted image ma ne brini, ja u to ne verujem, a ako te bas brine ti nemoj da ruckas iz tog tanjira stavi ga negde sa strane i resena stvar.
Secam se kad sam bila mladja jedna zena iz komsiluka (malo punija, ima veci stomak) stalno je isla na pijaci i pretvarala se da je trudna pred muskarcima da bi dobila od njih sve sto bi bukvalno pogledala jer oni veruju da ako nesto odbiju trudnici nece vise da im se dig....user posted image user posted image user posted image , Eh pametne li zene bile sta sve ne izmisle da bi dobile sta su htele.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 413
20.4.2010 12:42:52   
*Alexx*
A dobro, koja je priča iza tih napuklih tanjira? Mene živo zanima.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu lenaa)
Direktna veza do poruke: 414
20.4.2010 14:05:35   
Daca88

IZVORNA PORUKA: Alexx RR

A dobro, koja je priča iza tih napuklih tanjira? Mene živo zanima.

Ja se secam da je moja prababa uvek bacala sve polomljeno,dok moja baba vec nije verovala u te babske price pa su se njih dve tako prepirale.Mama i ja u nesto verujemo,a u nesto ne,sama odlucujes u sta hoces da verujes.
Ovo za tanjire i case je rekla baka da je prababa uvek bacala jer se verovalo da privlaci negativnu energiju,da iz toga jedu duhoviuser posted image user posted image user posted image ,da to donosi razor,brige...mada ja u to ne verujem,ne vidim kakvu bi mi brigu donela napuknuta casa sem da posecem usne ili jezik,ili napuknut tanjir sem sto nebi nikome posluzila nesto u njemu jer gadno deluje estetski.Ali sta ce mi polomljeno,ako se nesto slomi ja bacim,ali to ne zbog prica nego iz navike vec.

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 415
20.4.2010 14:16:48   
eugenija
Ne verujem babi ni kad kaže da je boli levi kuk, a pri tom drži štap i šepauser posted image

ŽENA JE STENA!

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 416
20.4.2010 14:22:34   
Anoniman
Moja komsinica od 75 godina kaze da je dobila rak prostate zato sto joj je druga komsinica uvracala...A onda joj ja kazem "Baba, ti nemas prostatu", na sta ona kaze da nema veze, jer mozda i nije rak i ne zna ona kako nema prostatu, ali je sigurna da joj je ova uvracala...Smehotres...A tek za male bebe sto ima tih NEPISANIH PRAVILA...Leleeeeeeeeeuser posted image

(odgovor članu eugenija)
  Direktna veza do poruke: 417
20.4.2010 14:25:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: verolino
A tek za male bebe sto ima tih NEPISANIH PRAVILA...Leleeeeeeeeeuser posted image

I sto se te neke babske price nalaze i u Blic zeni sada!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 418
20.4.2010 14:32:23   
Anoniman
Ja sam juče gledala neku emisiju na B92 o sujeverju i vračanju u Srbiji i nisam mogla da verujem : kažu da su nekad žene praktikovale da , ako žele muško dete , otkinu petlu srednji nokat i taj nokat nose tri dana pod jezikom !!!! Znači - UŽAAAAAAAS dokle to vračanje i praznoverje ide !!! Zgrozila sam se .

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 419
20.4.2010 14:35:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pcelica Maja

I sto se te neke babske price nalaze i u Blic zeni sada!

Pa kad nismo sposobni da zivimo i treba da slusamo babeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Vidis da su njihove mudrosti dosle i do zute stampe...
p.s.podvlacim da se ovo odnosi iskljucivo na praznoverje...

Ali, evo jedne teme za razmisljanje kod onih koje imaju decu-- moja kuma nije verovala u te prazne price dok nije dobila bebu..a onda najednom PREOKRET... npr. kad god bih otisla kod nje i zakacila noc ona me je molila da ostavim koncic u krevecu njene bebe..Ja sam prvo bila sokirana i malo me je to i uvredilo, pa sam je pitala zar ona zaista veruje da bi ja naskodila bilo cim njenom detetu...Videla sam koliko je i njoj bilo krivo, a onda mi je rekla porazavajucu istinu- da se boji i iz tog straha da joj nesto/neko ne naudi detetu ona je pocela da slusa apsolutno sve te price i da ih doslovce postuje...A ja ne bih bila ja kad se ne bih stavila na tudje mesto pa razmislila iz tog ugla- tako sam i zakljucila da je mozda i shvatam..i ona se kao i ja sada dugo trudila oko bebe, pa ako prica kaze skloni deciji ves sa strika kad padne mrak VEROVATNO cu ga i ja skloniti...

Ne znam kakvo je misljenje ostalih rr curica...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 420
21.4.2010 12:35:34   
Tufna
IZVORNA PORUKA: pcelica Maja

e al znam za jos jednu pricu, i to moja drugarica,vrata do vrata smo... pricala nam njena mama kako dok je bila trudna naslusala se tih prica i kaze ajd da proverim i uzme bananu i stavi je ispod miske... drugarica ima beleg ispod miske!

A ono za oblik stomaka se poklapa kod mene u familiji... Tetka jedna imala spicast stomak i ima musko,a moja rodjena tetka imala sirok stomak i prvi i drugi put i obe devojcice...
Znam jos neke primere za to!

user posted image Ja isto nisam mogla da odolim, pa sam proverila. Uzela sam kesten sa ulice ( e sad da li je to kradja neznam) i dotakla genitalije, misleci ako se pojavi bar nek se ne vidi user posted image user posted image user posted image ili da ne bude bas svima uocljivo user posted image i naravno nista se nije desilo!!! Mislim da su to gluposti, kao i ono za macku! Ja je nisam ni terala ni tukla pa se moja cica rodila cupava user posted image I da, moja cerkica ima neki beleg na potiljku a tu se nisam pipkala niti sam ista krala za vreme trudnoce user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 421
21.4.2010 13:14:22   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tufna

Mislim da su to gluposti, kao i ono za macku! Ja je nisam ni terala ni tukla pa se moja cica rodila cupava user posted image

Ja sam neki dan terala machku...nadam se da tje mi deca biti chupava user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tufna)
  Direktna veza do poruke: 422
21.4.2010 14:40:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Smeshkica

IZVORNA PORUKA: Tufna

Mislim da su to gluposti, kao i ono za macku! Ja je nisam ni terala ni tukla pa se moja cica rodila cupava user posted image

Ja sam neki dan terala machku...nadam se da tje mi deca biti chupava user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja majka je verovatno terala na stotine macakauser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio verolino -- 21.4.2010 14:41:33 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 423
10.5.2010 11:41:50   
lothroniell
Juce su mi u poseti bili moji baba i deda... Milos je 2-3 puta zaplakao, kao sto je i normalno za bebu od dve nedelje... Danas zove baba sa "fenomenalnom" dijagnozom- moje mleko ne valja! Da nosim ja mleko na analizu puno mi dete place to nesto sigurno nije kako treba sa mojim mlekom.... AAAAAAAAAA!!! Da poludi covek od njih... user posted image

¸¸ja volim sve što se kreće jer sve što se kreće kreće se po zakonima mirovanja i smrti volim sve istine koje nisu obavezne jer prava istina je stidljiva kao miris.¸¸

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 424
10.5.2010 11:59:51   
Daca88
Ovako...mi smo planirali da sina krstimo zadnje nedelje u septembru,zato jer tada mi dolaze tata i brat koji inace rade u Hrvatskoj,i samo tada dolaze na par dana pa da iskoristimo dok smo svi na okupu da ne prodje bez njih.
Planirali smo da nam kuma bude muzevljeva tetka,to je rodjena sestra mog svekra.Nismo joj saopstili jos namere,ali 100%prihvata tu nema dileme.Medjutim,dopisujem se neki dan sa jednom nazovi drugaricom,koja je iskopala moj broj od tog i tog,i nazvala me je jer je cula da sam trudna,i zamislite ponudila se da bude kuma detetu.Kao ona hoce da kumuje,i jako ce se uvrediti ako je ne ispostujemouser posted image .Meni je skroz nelogicno da kuma bude neko koga nisam videla sto godina,i neko sa kime sam u kontaktu samo preko sms i to retko.Ipak je kuma-kuma za ceo zivot,a ova ako i kumce bude vidjala toliko"često"kao i mene...ma...Ostala sam u shoku,u cudu i skroz iznenadjena nisam znala sta da joj kazem pa sam samo rekla da cemo jos razgovarati nekom drugom prilikom na tu temu.Kada sam prekinula razgovor,tamo su bili moji neki rodjaci koji su culi razgovor i kazu da nikako nije dobro da se odbije ponuda za kumovanje,kao ni poziv na kumovanje jer bla bla bla...
A kako da ne odbijem,cudo bi bilo da prihvatimuser posted image

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu lothroniell)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pismo mom detetu kojeg više nema
Danas, dok mislim na tebe, držim tvoju sestru u naručju. Ona je lepa, ona je savršena, ja sam srećna i ... istovremeno n...
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here