Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 12.4.2010 11:00:47
|
|
|
|
minavb
|
Mm i ja se sprdamo sa bapskim pricama. Kad nas uhvati siza, pricamo kako 40 dana necemo da primamo nikoga u kucu i kako necemo da primicemo dete prozoru, a pogotovo ne da ga izvodimo napolje.
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 12.4.2010 13:30:11
|
|
|
|
Mivica
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun IZVORNA PORUKA: Mivica "Muško je dete, mora da mu se da!" Rekla bih pre da je to ono on je naslednik njemu sve mora.... joj al bi moja dobila Ma, nije to, sigurno. Ona je dobrica jedna, stvarno, i više od svega voli devojčice jer ima dva sina. A i sama ima dve sestre, pa ni njeni roditelji nisu marili za te priče o nasledniku. Samo mnogo veruje u ta praznoverja. To mrzim. Kaže mm-pošto muškom mora sve da se da, onda ne sme nijedna da me odbije kad joj zatražim!
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 12.4.2010 14:27:43
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: Mivica Kaže mm-pošto muškom mora sve da se da, onda ne sme nijedna da me odbije kad joj zatražim! Nisam draga mislila da je ona losa nego jednostavno u to veruje da je tako.... mene nerviraju inace te bapske price... pa odbrusim svakome ko mi pocne s tim pricama ...pa se vise ne usudjuju
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 12.4.2010 14:28:24 >
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 12.4.2010 14:40:18
|
|
|
|
Mivica
|
Ne vredi, mila...
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 12.4.2010 15:51:41
|
|
|
|
lanajelena
|
IZVORNA PORUKA: Mivica "Muško je dete, mora da mu se da!" ne bih da zvuci glupo ali sama je tako rekla...pa nije valjda tako davala svima pa pricala musko je mora da se da
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 12.4.2010 16:04:40
|
|
|
|
liliana
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 16.4.2010 14:58:14
|
|
|
|
Pilence81
|
Trudim se da ne verujem i nista od tih prica ne uzimam zdravo za gotovo. Jedino cega se pridrzavam jeste da ne jedem iz napuklog tanjira ili pijem iz naprsle solje.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 16.4.2010 15:01:20
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: lanajelena IZVORNA PORUKA: Mivica "Muško je dete, mora da mu se da!" ne bih da zvuci glupo ali sama je tako rekla...pa nije valjda tako davala svima pa pricala musko je mora da se da IZVORNA PORUKA: Pilence81 Jedino cega se pridrzavam jeste da ne jedem iz napuklog tanjira ili pijem iz naprsle solje. A sta to znaci?
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 17.4.2010 15:04:54
|
|
|
|
Pilence81
|
Pa ima par slucajeva losih povodom toga ne bih da pisem o tome pa zato to izbegavam jedino.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 18.4.2010 22:43:35
|
|
|
|
magnetic
|
Ja inace odmah bacim casu ili tanjir kad napukne.Ne vezano za trudnocu.
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 19.4.2010 10:44:54
|
|
|
|
Iwana87
|
A to kad cujem,pa drugo je to musko je.ccccc.Pricamo mm i ja za post,nikad nije postio,sem za bozic i uskrs ispostuje jedan dan.Nema tu naviku i nezna koliko posne hrane postoji.Znam da mu je teze radi fizicki posao i potrebne su mu kalorije ali meni nije problem da mu spremim i posaljem hranu koliko treba.Ali komentar pa musko je on to ne moze,me izludi svaki put.Ili za nekog decaka daj mu da proba musko je.Kako da ne onda mi zene da se vratimo u 15 vek i da budemo sluskinje svojim muzevima i muskoj deci.Uh,kako me nerviraju primitivci. Ima raznih gluposti,ovde kad neko umre dok ga ne zakopaju taj dan ne sme da se spava,ako se kupas moras ekser da stavis u kadu i dok pogreb traje nista se kuci ne radi.Dva put precutim,za uskrs draga svekrva krece na pogreb i kaze do 3 dok se sve ne zavrsi vi sedite(a to podrazumeva da se ne sprema ni hrana,nego jedi ono sto ima u frizideru,ne peru sudovi itd)i ja joj rekoh,nisi mala i valjda kapiras da su to gluposti.To sto je mesto malo pa znas kad neko umre,a sta u vecim gradovima kad ljudi pojma nemaju sta se desava ni u zgradi a ne na drugom kraju.I naravno sve to moze ona da postoju,ja ne nameravam.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 20.4.2010 11:30:59
|
|
|
|
Anoniman
|
Recite mi molim vas za čaše i tanjire, jer imam jedan tanjir koji sam okrnjila, a pošto je iz 24-delnog kompleta, nešto mi se ne baca.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 20.4.2010 11:37:08
|
|
|
|
lenaa
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Recite mi molim vas za čaše i tanjire, jer imam jedan tanjir koji sam okrnjila, a pošto je iz 24-delnog kompleta, nešto mi se ne baca. Eh Tasha ma ne brini, ja u to ne verujem, a ako te bas brine ti nemoj da ruckas iz tog tanjira stavi ga negde sa strane i resena stvar. Secam se kad sam bila mladja jedna zena iz komsiluka (malo punija, ima veci stomak) stalno je isla na pijaci i pretvarala se da je trudna pred muskarcima da bi dobila od njih sve sto bi bukvalno pogledala jer oni veruju da ako nesto odbiju trudnici nece vise da im se dig.... , Eh pametne li zene bile sta sve ne izmisle da bi dobile sta su htele.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 20.4.2010 12:42:52
|
|
|
|
*Alexx*
|
A dobro, koja je priča iza tih napuklih tanjira? Mene živo zanima.
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 20.4.2010 14:05:35
|
|
|
|
Daca88
|
IZVORNA PORUKA: Alexx RR A dobro, koja je priča iza tih napuklih tanjira? Mene živo zanima. Ja se secam da je moja prababa uvek bacala sve polomljeno,dok moja baba vec nije verovala u te babske price pa su se njih dve tako prepirale.Mama i ja u nesto verujemo,a u nesto ne,sama odlucujes u sta hoces da verujes. Ovo za tanjire i case je rekla baka da je prababa uvek bacala jer se verovalo da privlaci negativnu energiju,da iz toga jedu duhovi ,da to donosi razor,brige...mada ja u to ne verujem,ne vidim kakvu bi mi brigu donela napuknuta casa sem da posecem usne ili jezik,ili napuknut tanjir sem sto nebi nikome posluzila nesto u njemu jer gadno deluje estetski.Ali sta ce mi polomljeno,ako se nesto slomi ja bacim,ali to ne zbog prica nego iz navike vec.
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 20.4.2010 14:16:48
|
|
|
|
eugenija
|
Ne verujem babi ni kad kaže da je boli levi kuk, a pri tom drži štap i šepa
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 20.4.2010 14:22:34
|
|
|
|
Anoniman
|
Moja komsinica od 75 godina kaze da je dobila rak prostate zato sto joj je druga komsinica uvracala...A onda joj ja kazem "Baba, ti nemas prostatu", na sta ona kaze da nema veze, jer mozda i nije rak i ne zna ona kako nema prostatu, ali je sigurna da joj je ova uvracala...Smehotres...A tek za male bebe sto ima tih NEPISANIH PRAVILA...Leleeeeeeeee
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 20.4.2010 14:25:53
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: verolino A tek za male bebe sto ima tih NEPISANIH PRAVILA...Leleeeeeeeee I sto se te neke babske price nalaze i u Blic zeni sada!
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 20.4.2010 14:32:23
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam juče gledala neku emisiju na B92 o sujeverju i vračanju u Srbiji i nisam mogla da verujem : kažu da su nekad žene praktikovale da , ako žele muško dete , otkinu petlu srednji nokat i taj nokat nose tri dana pod jezikom !!!! Znači - UŽAAAAAAAS dokle to vračanje i praznoverje ide !!! Zgrozila sam se .
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 20.4.2010 14:35:06
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: pcelica Maja I sto se te neke babske price nalaze i u Blic zeni sada! Pa kad nismo sposobni da zivimo i treba da slusamo babe Vidis da su njihove mudrosti dosle i do zute stampe... p.s.podvlacim da se ovo odnosi iskljucivo na praznoverje... Ali, evo jedne teme za razmisljanje kod onih koje imaju decu-- moja kuma nije verovala u te prazne price dok nije dobila bebu..a onda najednom PREOKRET... npr. kad god bih otisla kod nje i zakacila noc ona me je molila da ostavim koncic u krevecu njene bebe..Ja sam prvo bila sokirana i malo me je to i uvredilo, pa sam je pitala zar ona zaista veruje da bi ja naskodila bilo cim njenom detetu...Videla sam koliko je i njoj bilo krivo, a onda mi je rekla porazavajucu istinu- da se boji i iz tog straha da joj nesto/neko ne naudi detetu ona je pocela da slusa apsolutno sve te price i da ih doslovce postuje...A ja ne bih bila ja kad se ne bih stavila na tudje mesto pa razmislila iz tog ugla- tako sam i zakljucila da je mozda i shvatam..i ona se kao i ja sada dugo trudila oko bebe, pa ako prica kaze skloni deciji ves sa strika kad padne mrak VEROVATNO cu ga i ja skloniti... Ne znam kakvo je misljenje ostalih rr curica...
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 21.4.2010 12:35:34
|
|
|
|
Tufna
|
IZVORNA PORUKA: pcelica Maja e al znam za jos jednu pricu, i to moja drugarica,vrata do vrata smo... pricala nam njena mama kako dok je bila trudna naslusala se tih prica i kaze ajd da proverim i uzme bananu i stavi je ispod miske... drugarica ima beleg ispod miske! A ono za oblik stomaka se poklapa kod mene u familiji... Tetka jedna imala spicast stomak i ima musko,a moja rodjena tetka imala sirok stomak i prvi i drugi put i obe devojcice... Znam jos neke primere za to! Ja isto nisam mogla da odolim, pa sam proverila. Uzela sam kesten sa ulice ( e sad da li je to kradja neznam) i dotakla genitalije, misleci ako se pojavi bar nek se ne vidi ili da ne bude bas svima uocljivo i naravno nista se nije desilo!!! Mislim da su to gluposti, kao i ono za macku! Ja je nisam ni terala ni tukla pa se moja cica rodila cupava I da, moja cerkica ima neki beleg na potiljku a tu se nisam pipkala niti sam ista krala za vreme trudnoce
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 21.4.2010 13:14:22
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tufna Mislim da su to gluposti, kao i ono za macku! Ja je nisam ni terala ni tukla pa se moja cica rodila cupava Ja sam neki dan terala machku...nadam se da tje mi deca biti chupava
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 21.4.2010 14:40:39
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Smeshkica IZVORNA PORUKA: Tufna Mislim da su to gluposti, kao i ono za macku! Ja je nisam ni terala ni tukla pa se moja cica rodila cupava Ja sam neki dan terala machku...nadam se da tje mi deca biti chupava Moja majka je verovatno terala na stotine macaka
< Poruku je uredio verolino -- 21.4.2010 14:41:33 >
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 10.5.2010 11:41:50
|
|
|
|
lothroniell
|
Juce su mi u poseti bili moji baba i deda... Milos je 2-3 puta zaplakao, kao sto je i normalno za bebu od dve nedelje... Danas zove baba sa "fenomenalnom" dijagnozom- moje mleko ne valja! Da nosim ja mleko na analizu puno mi dete place to nesto sigurno nije kako treba sa mojim mlekom.... AAAAAAAAAA!!! Da poludi covek od njih...
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 10.5.2010 11:59:51
|
|
|
|
Daca88
|
Ovako...mi smo planirali da sina krstimo zadnje nedelje u septembru,zato jer tada mi dolaze tata i brat koji inace rade u Hrvatskoj,i samo tada dolaze na par dana pa da iskoristimo dok smo svi na okupu da ne prodje bez njih. Planirali smo da nam kuma bude muzevljeva tetka,to je rodjena sestra mog svekra.Nismo joj saopstili jos namere,ali 100%prihvata tu nema dileme.Medjutim,dopisujem se neki dan sa jednom nazovi drugaricom,koja je iskopala moj broj od tog i tog,i nazvala me je jer je cula da sam trudna,i zamislite ponudila se da bude kuma detetu.Kao ona hoce da kumuje,i jako ce se uvrediti ako je ne ispostujemo .Meni je skroz nelogicno da kuma bude neko koga nisam videla sto godina,i neko sa kime sam u kontaktu samo preko sms i to retko.Ipak je kuma-kuma za ceo zivot,a ova ako i kumce bude vidjala toliko"često"kao i mene...ma...Ostala sam u shoku,u cudu i skroz iznenadjena nisam znala sta da joj kazem pa sam samo rekla da cemo jos razgovarati nekom drugom prilikom na tu temu.Kada sam prekinula razgovor,tamo su bili moji neki rodjaci koji su culi razgovor i kazu da nikako nije dobro da se odbije ponuda za kumovanje,kao ni poziv na kumovanje jer bla bla bla... A kako da ne odbijem,cudo bi bilo da prihvatim
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pismo mom detetu kojeg više nemaDanas, dok mislim na tebe, držim tvoju sestru u naručju. Ona je lepa, ona je savršena, ja sam srećna i ... istovremeno n...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?