Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 9.12.2015 11:21:55
|
|
|
|
emicaa
|
kako da ocistim tepih a da ne ribam ko luda
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 9.12.2015 11:24:42
|
|
|
|
Anarunika
|
Za mene je jedini način da ga dam u servis za pranje tepiha Sve ostalo je mučenje.
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 9.12.2015 11:27:10
|
|
|
|
emicaa
|
anarunika ma dala bih ali ovde nema tako servisa za pranje tepiha,nema ni autopraonica pravih nego sve da sam sebi peres a gdje da ga onda osusim
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 9.12.2015 11:30:15
|
|
|
|
bubulence
|
Kupis nov . Moj savet za domacice je da sve sto mogu pebace na domacina da radi
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 9.12.2015 11:32:13
|
|
|
|
Anarunika
|
Jao užas. Potpuno te razumem. Ja nemam ni veš gde da sušim a kamoli tepih! Uf,ne znam onda šta ti je pametno. Bez trljanja teško da će nešto da se skine.Možda paročistač ali on nije za tepihe .
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 9.12.2015 11:32:41
|
|
|
|
eca89
|
Bravo, bubi !
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 9.12.2015 11:33:24
|
|
|
|
emicaa
|
IZVORNA PORUKA: bubulence Kupis nov . Moj savet za domacice je da sve sto mogu pebace na domacina da radi ove kupila u martu,zao mi
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 9.12.2015 11:34:36
|
|
|
|
eca89
|
IZVORNA PORUKA: emicaa kako da ocistim tepih a da ne ribam ko luda Emice, ja sam svoj ljetos prala i jedva ga osuših nekako! Ja s'vremena na vrijeme, kad usisam osvježim ga sa vanishem imaju oni liniju za pranje tepiha, na usisivaču iam taj nastavak za pranje, pa bude super!
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 9.12.2015 11:37:06
|
|
|
|
emicaa
|
moracu ga uzeti pa isprobati za vikend,jednom sam negdje naisla na nesto sa sodom ali pojma nemam gdje da potrazim opet pa da vidim kako ide.
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 9.12.2015 12:27:05
|
|
|
|
nata11
|
Vanish za tepihe je super a nece biti bas mokar. Samo poredjam penu po njemu, malo protrljam i usisam. Brzo suv i osvezene.
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 9.12.2015 12:37:49
|
|
|
|
mila83
|
Mi nosimo tepihe u servis za pranje.Kad se setim kako se moja mama mucila oko pranja i susenja...a sada to i nije skupo,bar kod nas.Operem fleku koliko mogu,dok je sveze naravno..Nas tepih u dnevnoj je katastrofa.Ali sacekacu jos malo da Teodora odraste,pa cu upravo to sto je Bubi napisala-kupicu nov !
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 9.12.2015 13:37:57
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: emicaa moracu ga uzeti pa isprobati za vikend,jednom sam negdje naisla na nesto sa sodom ali pojma nemam gdje da potrazim opet pa da vidim kako ide. Ako imaš neku fleku, zaboravi na vanish! Ništa uradio nije (barem na mom) plus moraš prvo da probaš ako su tamniji, da ne skine boju. Ne znam kakav je onaj vanish u prasku što skakuces sa njim po tepihu, pa ga onda kao usisaš
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 9.12.2015 13:49:59
|
|
|
|
tekilica
|
Meni je vanish ok. Probaj nesto tog tipa, ima dosta i jeftinijih proizvoda.
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 9.12.2015 13:57:26
|
|
|
|
choopa choops
|
Ja sam našla neki servis što pere za džabaka, pa nosim kod njih. Nekad operem sama kad me je volja. Perem sa Fairyjem, praškom, trljam sa četkom i ispiram sa onim aparatom na pritisak. A shaggy tepihe ne perem sama, oči mi ispadnu dok isprem svu sapunicu Ja znam da ima onih kao metalnih "golova" (ne znam kako da ih nazovem ) oko zgrada i tu ljudi suše tepihe. E sad ne znam ima li toga kod vas. Možda da pitaš nekoga od komšija kako to oni rade?! A ovo za sodu ti je bezveze. Možeš naći i na YT uputstva. Kaobajagi malo naprskaš vodom (npr sa raspršivačem) i onda lagon pospeš sodu, ostaviš da stoji i kasnije malo istrljaš i usisaš. Mislim ožeš probat, mada kod mene nije bilo nekog efekta...Pranje je ipak pranje.
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 9.12.2015 14:14:22
|
|
|
|
emicaa
|
Svjetlije je boje repih i nema on ni puno fleka niti je nešto strašno prljav ali opet bih da ga malo osvježim,čini mi se da mu nije boja kao što je bila.
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 9.12.2015 14:42:11
|
|
|
|
Anarunika
|
Malo skrećem sa trenutne teme ali upravo sam se rešila smrada iz veš mašine pa da podelim ovde. Ne znam da li ste se susretale sa tim ali meni je veš mašina već neko vreme smrduckala onako na zagađeno. I pronađem na internetu da to može da se desi i kako da je očistim. Stavila sam dve kašikice sode pola čaše alkoholnog sirćeta u pregradu za prašak i pustila da odradi na prazno na 95 stepeni. Eno završila pre petnaest minuta i od smrada nema ni s. Nije loše dezinfikovati je tako sa vremena na vreme .
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 9.12.2015 16:24:59
|
|
|
|
mila83
|
Odlican savet Anarunika.Tako i ja radim..i uvek posle pranja vesa ostavim otvorena ili bar pritvorena vrata na masini,kako bi se bubanj dobro osusio.A cesce perem one pregrade za prasak i omeksivac.
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 9.12.2015 16:40:36
|
|
|
|
eca89
|
Ja uvijek ostaljvam vrata otvorena, tako ne smrdi!
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 9.12.2015 16:45:40
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: emicaa Svjetlije je boje repih i nema on ni puno fleka niti je nešto strašno prljav ali opet bih da ga malo osvježim,čini mi se da mu nije boja kao što je bila. A, ako je samo osveživanje, onda ok. Inače ne skida ni f od fleke. Još sam ga ja capala i ribala sa venišom
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 9.12.2015 17:06:40
|
|
|
|
Anarunika
|
IZVORNA PORUKA: eca89 Ja uvijek ostaljvam vrata otvorena, tako ne smrdi! Ostavljam i ja ali kada ima puno veša za pranje pa onda i jako zaprljana ,majstorska odeća od muža na kraju se ipak zagadi. Ali eto nađoh rešenje. A bila sam se uplašila da joj nema leka.
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 9.12.2015 17:30:36
|
|
|
|
nata11
|
Meni su isto vrata na bubnju stalno otvorena
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 9.12.2015 17:35:51
|
|
|
|
MakiJ
|
I ja par dana osecam smrad iz ves masine moracu ovo da probam
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 25.12.2015 19:37:14
|
|
|
|
Figaro88
|
Nama masina "mirise" na ugalj,moram da probam to sa sircetom i sodom,ali cim opet ubacim mm-ove stvari sa kopa isto ce da bude...
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 27.12.2015 12:16:43
|
|
|
|
Anarunika
|
Ja sam je oprala jednom i smanjilo se pa sam onda još jednom za svaki slučaj i onda je smrad skroz nestao. U stvari, prvi put sam prvo sipala sirće pa onda sodu i sirće je odmah otišlo,a drugi put sam sipala prvo sodu pa sirće i onda se napravila ona pena i to je rešilo stvar. Ubacila sam u pregradu za prašak Mislim da ima veze redosled sipanja .
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 27.12.2015 15:04:19
|
|
|
|
Figaro88
|
A koliko sode i sirceta sipate?Htela juce da ukljucim ali nisam znala koliko cega,jedna-dve kesice mi deluju malo
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
puzanjesuzyyykad je vase dete propuzalo,al da se oslonilo na ruke??6 mj (
26%)
8 mj (
41%)
godinu (
15%)
nije puzalo (
19%)
Ukupan broj glasova: 27Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!