Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 10:50:45
|
|
|
|
Frcokla
|
Dobro jutro drage dame evo vratismo se i mi kuci nakon svih silnih slava i praznika, jedva prezivesmo. Uradili smo prvi UZ i to znaci da danas imamo 7 ned 6 dana. Bilo je divno iskustvo videti taj mali mehuric i cuti njegove otkucaje. I muz i ja smo se odusevili! Pitanje za moje trudnice Ameliju i Tanjicu kako se one osecaju? Nisam pratila temu skoro... A tu smo otprilike u istom periodu. Ja se osecam super, retko me muci kiselina inace da mi grudi nisu ovako "izrazene" ne bih ni znala da sam trudna. Krvna slika i svi rezultati su mi savrseni! Uprkos tome sto sam vegetarijanac... ovo kazem zbog onih skepticnih. Pozdrav svima i uzivajte u ovoj zimskoj idili, ako se ovo tako moze nazvati... Kod nas je od jutros pala po koja pahulja.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 10:56:14
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Sanjalica1980 Dobro jutro Ja ustala u devet ali naravno nisam se naspavala Kasnije mi stize krevetac za bebe i to znaci da sam skoro sve spremila. Torba za porodiliste je spremna,za svaki slucaj. divno draga,mi smo krevetic pozajmili jednoj staroj rr drugarici, ovih dana ce nam doneti.... anita, samo odmaraj sto vise, ipak si presla 30. nedelju sa 3 bebe... nemoj raditi nista sto ti ne odgovara.. frcokla mnogo mi se svidja tvoj nick
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 11:05:14
|
|
|
|
Štetica
|
Dan zenske. Kako ste mi,pratim koliko mogu,ali imam problem da se ulogujem preko telefona. Jos sam 2u1,ako nekrene do utorka prirodan porodjaj radice mi CR u utorak ujutro.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 11:10:52
|
|
|
|
mlada_mama
|
Pozdrav zenice, kod nas neka zimaaa brrr uvukla mi se u kosti.. nikako se ugrijati, da bar oce snjeg pasti pa da upotpuni dozivljaj, ionako necemo nikuda za NG pa da bar snjeg gledam kroz prozor koja nam je sledeca na redu
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 11:17:13
|
|
|
|
Frcokla
|
Jao jao draga Trcosava kako ti zavidim, To mora da je predivan osecaj ici u kupovinu za bebece stvarcice, Ja i ovako kad vidim nesto u prolazu, sve mi je medeno, i ne znam prosto kako bih se odlucila!! Ali mi do tada imamo jos puuuuuno da guramo... Termin nam je 09. Avgust! Ove godine nista od mora, znaci...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 11:38:11
|
|
|
|
jabudic
|
Jutro drage moje Mi subotom odspavamo malo duže, tj. obučemo djecu i pošaljemo ih dolje, baba ranije ustaje, a mi ostanemo da se malo mazimo Subotnje čišćenje završeno, sad sjedoh da pojedem bananu i da vidim šta se radi kod vas. Ne znam šta da kuvam, otkad sam trudna tako me mrzi kuhinji da pridjem, Sanjala sam da sam rodila djevojčicu-Luciju, jedino ime koje mi se svidja. I slatka sva, onako crna, sa crnim okicama, na koga bi bila i plava uopšte Baš sam heppy i baš sam sigurna da je djevojčica. Što se kupovine bebećih stvari tiče mi ćemo morati od A-Š i ako bude dječak, jer smo sve razdjelili, samo krevetac imamo, dobar, veliki sa baldahinima. I ja jedva čekam u kupovinu, roze-ljubičastih stvarčica-nadam se
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 11:45:24
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: jabudic Ne znam šta da kuvam, otkad sam trudna tako me mrzi kuhinji da pridjem, Sanjala sam da sam rodila djevojčicu-Luciju, jedino ime koje mi se svidja. I slatka sva, onako crna, sa crnim okicama, na koga bi bila i plava uopšte Baš sam heppy i baš sam sigurna da je djevojčica. I ja jedva čekam u kupovinu, roze-ljubičastih stvarčica-nadam se a na koga je moja plava ??? o tome se draga ne prica, samo kazes i ja sam bila plava kao mala a posle moze da se farba . a za rucak lepo porucis.. ja imam supice od juce, danas porucila rostilj pa ce mm pokupiti kada krene sa posla
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 11:50:59
|
|
|
|
jabudic
|
Bar smo problem imena riješili Lucija ili Jovan Ručak mislim da ću taman naručiti .
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 12:09:41
|
|
|
|
branki*
|
anita i ja upravo zavrsila peglanje.sad je sve oprano i opeglano.a,da,imam jos posteljinu i ogradicu za krevetac...toliko o mom odmaranju,nema nista od toga. ovde hladno,ali suncano,sunce probija kroz prozor i vruce mi je.sutra treba da odemo na rodjendan,zaova pravi klincu u kaficu,ne znam da li je to za odrasle ili za decu..meni se i ne ide,nema sta da obuce,debela sam i natecena i plus oni isprazni,folirantski razgovori radi reda sa drugim ljudima..a,opet mi bzv da ne odem.videcu. znaci,stetica nam je sledeca i sanjceze,tako?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 12:10:09
|
|
|
|
bubulence
|
da znas da su oba imena lepa
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 12:16:40
|
|
|
|
jabudic
|
Da, tata malo negoduje za žensko ime, ali kako sam sanjala nekada ranije Jovana, a sad Luciju, to je to. Ja sam inače takva, kad nešto odlučim ne postoji šansa da bude drugačije
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 12:44:46
|
|
|
|
anita
|
IZVORNA PORUKA: Sanjalica1980 Dobro jutro Ja ustala u devet ali naravno nisam se naspavala Kasnije mi stize krevetac za bebe i to znaci da sam skoro sve spremila. Torba za porodiliste je spremna,za svaki slucaj. Sanjalice i moja torba je spremna za svaki slucaj. Nama ostaju samo krevetici i odelca za izlazak.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 13:29:31
|
|
|
|
Tanjica81
|
Dobar dan Frcokla hvala na pitanju dobro sam. Kiselina me ponekad muci...i uglavnom ne pomaze nista...Jedino sto me "nervira" je da me sve pantalone stezu...pa sam vec potrazila moju trudnicku odecu.Cudno-tek sam 6.nedelja...mozda zato sto mi je treca... Nadam se da ste sve dobro...i da uzivate... Choopa kako je prosla priredba?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 13:50:27
|
|
|
|
jabudic
|
Tanjice, moguće j, sve je normalno i nema pravila Ja još nosim sve od prije trudnoće, mada sam naručila neke tunike, to i helanke i moja beretka, i prepoznatljiv stajling br 3
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 14:44:03
|
|
|
|
Frcokla
|
Jabudic zaista prelepo ime Lucija. Tanjice, ja cu sad u 8 nedelju, pa mi jos uvek nista ne smeta, mislim kad je odeca u pitanju. Jedino brus izbegavam, dok ne kupim neki udobniji a to cu morati sto pre! Jaoooo a sramota me je i reci, ali tako su mi lepeeeeee..
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 16:48:39
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Anita, nas dve moramo biti spremne kao zapete puske Cula sam se sa Lelom. Jos uvek je u sok sobi. Kaže da je boli rana i ona povreda kisti. Mira da ustaje zbog rane a ne mize zbog kostiju. Rekla sam joj da svi mislimo na nju. Veceras ce preci valjda u sobu pa nam mozda pise. Kod mene je ludnica u stomaku. Pocinje bas da boli Inace kada mi dodje drustvo one miruju a kada smo same onda krece zurka. Muzic je otisao po krevetac u garazu pa ce ga uskoro montirati. Bas sam uzbudjena. Ovo mi dobro dodje da skrenem misli sa otecenih stopala,pritiska i kontrakcija. Odmah sam super. Inace, ne znam kako vi reagujete na neke stvari ali u poslednje vreme mi jako smeta ako mm ne vrati svoje stvari namesto ili ostavi cipele u predsoblju. . Samo bi da sklanjam i da mi je sve pod konac.
< Poruku je uredio Sanjalica1980 -- 27.12.2014 16:54:03 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 17:39:11
|
|
|
|
jabudic
|
IZVORNA PORUKA: Sanjalica1980 Inace, ne znam kako vi reagujete na neke stvari ali u poslednje vreme mi jako smeta ako mm ne vrati svoje stvari namesto ili ostavi cipele u predsoblju. . Samo bi da sklanjam i da mi je sve pod konac. Ohh, pričaj mi. Trenutno u kući osim standardne postave imam i svekrvu. Sve ih maltretiram, svaka stvar mora da bude na svom mjestu, inače ludim. ALi bukvalni 1cm ne smije da se pomjeri. daljinski na stolu, jedan do drugog, tepih da se ne iskrivi ne daj Bože, u kuhinji ako je šta prljavo, smak svijeta. Naravno, to sve ja čistim, ali sam ih dosta uštosala,pa kupe za sobom. Kad dodjem s posla onda se uvalim u kuhinju da vratim na mjesto ono što je svekrIva stavila tamo gdje ona misli da treba...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 17:50:50
|
|
|
|
choopa choops
|
Samo da vam se javim na brzinu. Super je bila priredba, divna su djeca Ja sam dobro izdržala, ništa me nije boljelo, ali sam za svaki slučaj popila 1i po tabletu Mg prije nego sam krenula. Kad sam došla naravno odmah u horizontalu, malkice mi se stiskao stomak, ali ništa strašno. Baš sam srećna što sam išla. Čak sam se i sredila za tu priliku Idem da vidim šta ste pisale :-)
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 17:51:49
|
|
|
|
nata90
|
Cao drage trudnice. Ja sam u 28 nedelji trudnoce,bila sam danas po 3 put na ekspertnom ultrazvuku jer mi je beba jako nisko i lekar nije nikako uspeo da joj vidi lice. Danas je delimicno uspeo da vidi usne i nos i rekao mi je da postoji mogucnost da beba ima "zeciju usnu". Jako sam se uspanicila pa me zanima da li je neka od vas imala iskustva sa tim ili je bar cula nesto o tome? Lekar nije nista potvrdio,u utorak ponovo idem na pregled ali panika je prisutna. :( Hvala unapred...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 17:55:48
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR Inače ovde najaviše sneg, te na Tv-u kao nemojte nigde bez zimskih guma i zimske opreme. Ustajem sad, očekujem kijamet napolju - a napolju ni oblačka Samocitiraću se i opsovati samu sebe. Prokletinje pogodile prognozu - dok smo mi krenuli je krenio kijamet i još ne staje!!!! Inače NARAVNO da onog kompletića koji sam htela nije bilo pa sam uzela nekog pajaca br. 62 naravno da je Miki maus. I zaovi i dedttu ću svaki put kad bud kupovala da kupujem miševe zbog njenih mačaka bukvalno Ani šta je uzela je imalo mačku na slici.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 18:00:10
|
|
|
|
*boka*
|
Drage mame evo i mene konacno, dovukosmo se kuci. Danas bili po drugi put kod deda Mraza po paketic. Prvi je bio RR i bilo je predivno, a sada je preko mm. Isli smo u pozoriste, gledali predstavu, pa posle deda Mraz. Posle toga bili na rucku sa prijateljima i evo sad mi Elica zaspala, iscrpela se. Sve u svemu, lepo smo proveli dan. Inace sam razmisljala da li da je vodim uopste danas, ali posto od sinoc nije imala T, bilo mi je zao da je ne odvedem, toliko je to cekala, obozava deda Mraza. Mozda sam ipak pogresila... Frcokla i meni se jako dopada tvoj nick Jabude moj, da Bog da ti se san ostvario! I ja se kao i Bubi pitam na koga li mi dete ima svetlu kosu i zelene oci Samo jedna je majka...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 18:12:46
|
|
|
|
jabudic
|
IZVORNA PORUKA: *boka* Frcokla i meni se jako dopada tvoj nick Jabude moj, da Bog da ti se san ostvario! I ja se kao i Bubi pitam na koga li mi dete ima svetlu kosu i zelene oci Samo jedna je majka... Kaže meni mm za J, u tom periodu kad si zatrudnjela došla si malo kasnije s posla i dobila bakšiš 50€ od nekog Rusa A nick Frcokla ja stalno čitam FRĆKOLA
< Poruku je uredio jabudic -- 27.12.2014 18:15:56 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 18:25:22
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR E Čupo, ja se sad setila. Kako ti daješ urin? Jel imaš možda pojačano belo pranje? Pošto recimo, ja urin dajem kad odem tamo - ne prvi jutarnji i naravno imam belo pranje, curi iz mene non stop. E sad, pojačala sam i unos tečnosti, a obavezno nosim i jednu pelenicu malu da se lepo obrišem pre nego piškim. I od kako ta dva radim - nema leukocita više, bakterija i dalje ima, ali piše malo. Inače ovde najaviše sneg, te na Tv-u kao nemojte nigde bez zimskih guma i zimske opreme. Ja prvi jutarnji, ali drugi mlaz. I da imam pojačan sekret, a svi nalazi briseva su OK. Uh moja sestra krenula na put sa porodicom danas, kolima, preko SLo, za Fra. Kaže za sada je dobar put, ali tek su kroz Hr. Valjda ih posluži vrijeme dok stignu. IZVORNA PORUKA: branki RR .boza se probudio u sred noci,uhvatio ga neki magareci kasalj,pa ga iritirao. M identično tako kašlje. MM u šoku htio da ga vodimo kod dežurnog ljekara. A M inače kad ima suvi kašalj, ne ašlje normalno, nego bukvalno kao da ima magareći kašalj štetice, iako ti nije termin još ja sve nekako u glavi imam kako si prenijela i kad ćešse više porodit? IZVORNA PORUKA: bubulence a na koga je moja plava ??? o tome se draga ne prica, samo kazes i ja sam bila plava kao mala a posle moze da se farba jabudic divna imena... Nišlijke bravo za druženje, a anita ti odmaraj a kad se porodiš organizuj odmah još jedno druženje i da ti čuvaju bebe tamo :))) Nato ne znam. Frcokla, Tanjice, Sanjalice
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 18:29:02
|
|
|
|
choopa choops
|
Evo mi došla svekriva moram ići Pišemo se kasnije.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 27.12.2014 18:39:49
|
|
|
|
Trcosava
|
Čupo, autoputevi su se danas posipali i nije bilo problema. Ova moja nedođija jeste, imaju foru da ne čiste dok pada sneg
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?