|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat]
19.12.2014 12:06:07   
Peace*

IZVORNA PORUKA: bubulence

opet, ne bih izabrala cr ukoliko ne postoji dobar razlog za njega, to je ipak jedan vid operacije.

user posted image
Ja sam pred prvi porođaj bila užasno uplašena prirodnog i kopala sam dok nisam našla indikaciju za CR.
Kad sam drugi put trebala da se porađam, bila sam baš tužna što imam indikaciju za CR, želela sam da je sve bilo prirodno.
Ja svojim postom samo htedoh reći da CR nije strašan, i da ne treba da se plaše ženice koje to ipak čeka.

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1351
19.12.2014 12:07:54   
vonavoj
user posted image user posted image lela,sad ce jos malo! ne vredi ti da se nerviras zbog cerke,izdrzace..mm je bio sam sa Tikom dok sam bila u bolnici,jos je i spremao sam slavlje..dva dana je vodio u vrtic.. Ja sam plakala sto me nisu pustili u sredu,jer sam se porodila u ponedeljak uvece,moralo je da prodje 48h..nisam imala epizio.krv ok,beba nema zuticu,ali protokol..i to je proslo!
A inace,dolazila mi je u posetu,i nije pravila puno problema..jeste jednom rekla da hoce da ostane sa mamom,ali smo joj objasnili da nema papuce da udje i pizamuuser posted image user posted image ..da je cekaju gosti kuci da pokaze sekinu slikuuser posted image

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1352
19.12.2014 12:07:59   
bubulence

IZVORNA PORUKA: Peace*

Ja svojim postom samo htedoh reći da CR nije strašan, i da ne treba da se plaše ženice koje to ipak čeka.

naravno, posebno kada je to najbolja opcija za mamu i bebu, onda nema razmisljanja...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1353
19.12.2014 12:14:42   
lelaigor
Joj, jako mi je sve proletelo. Ne mogu ad verujem da u ponedeljak idem, u utorak ću imati svoju bebu!!!!
Šta znam, drago mi je što sam ipak doživela i taj prirodan porođaj. I videla kako je to. Kad sam zvala mm, još na porođajnom stolu prošli put, da mu kažem da sam se porodila rekla sam ovako: "Rodila sam našu ćerkicu, 3620g i 50cm, predivna je, a za sledeću bebu skupljamo 500e za CR, ja ovo još jednom neću preživeti." Posle sam naravno DONEKLE zaboravila sve. I bila mi je frka sad kad smo rešili da ćemo drugo, ali sam planirala epidural i bila malkicemirnija. E onda se izdešavalo sve što se izdešavalo i eto me gde sam. Još uvek se uplašim, kad mi neko negde kaže da ovo moje stanje nije za CR, ali sam mirnija jer je mm sve ugovorio. A za D ne znam...ako ne bude potrebe da se čujemo, neću je tražiti na tel., baš ako bude htela da me čuje. Trudiću se da ne razmišljam da li je svekrva maltretira user posted image

Always look on the bright side of life...

Direktna veza do poruke: 1354
19.12.2014 12:21:33   
Peace*
Nećeš razmišljati. user posted image

Ko ti radi CR?

Tasha

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1355
19.12.2014 12:26:40   
Trcosava
IZVORNA PORUKA: lelaigor

Trco, a kako se tačno radi to okretanje? Ja sa tim ni ovaj ni prošpli put nisam imala problema.

Sorči, nisam spazila. Koliko sam ja videla, spolja rukama okreću, navodno pritiskaju po stomaku dok beba ne krene da se okreće, tj glavom da ide na dole. Dobra stvar kod mene je što nije nogama dole, već poprečke, pa sve kapiram nema mnogo da ga poguraju. Ono što me nervira je što ne postoji nikakva garancija da će i ostati u tom položaju, tj glavom na dole.

Kad ležim na leđima, on se popne gore, ali kompletan. Čim ustanem eto ga spusti se. A to znam tako što kad ležim osećam udarce i pomeranja ispod rebara, a kad ustanem brate mili kao da majmuna nosim - rukama i nogama samo struže što po grliću što po karlici user posted image

Generalno sam protiv CR osim ako nema indikacija, to valjda sve već znate user posted image

A što se toliko brineš za Dariu, pa nije ona baš mala. Tu je kao i moja Ana, ja ne razmišljam o tome. Znam da će biti srećna što je velika seka sada. A i već smo je pripremili da će mama biti u bolnici par dana i da je tako bilo i sa njom. Čak šta više, happy sam što će dragi morati sam sve oko nje user posted image

< Poruku je uredio Trcosava RR -- 19.12.2014 12:28:42 >

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1356
19.12.2014 12:34:04   
Peace*
Trća ponavlja priču iz 2009. user posted image KLIK

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1357
19.12.2014 12:42:36   
lelaigor

Nećeš razmišljati. user posted image

Ko ti radi CR?

Nemam pojma, znam da je mm rekao da su njegovog šefa pitali "ko hoćete da radi CR? Hoćete Stajića? Evo ga pored mene?", e sad ko će nemam pojma. A nije mi nešto ni bitno. Znam samo da za Bogavac kažu da je užasna.

Joj, meni baš bezveze to okretanje, ali ako mora, šta sad.

Što se brinem? Pa rekoh malopre, zato što je svekrva maltretira i stalno pita što je ne šišamo (D ima dugu kosu), bojim se da je ne ošiša. user posted image Neki dan joj je rekla "pogledaj kako si nacrtala taj mesec kao džukca!". Tako baka voli unuče. user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1358
19.12.2014 12:45:50   
Trcosava

Trća ponavlja priču iz 2009. user posted image KLIK

E znam!!! Znaš kako sam bla happy kad sam videla da se i Ana okrenula u 36. nedelju tad. To je i moju dr umirilo i izgleda prevagnulo da sačeka ipakuser posted image

Lelo, biće ona ok. Pa i tm će bre da bude sa njom, neće valjda samo svekriva? a vrtić?

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1359
19.12.2014 12:49:43   
lelaigor
Trco, ma okrenuće se bebac.
Pa biće mm, ali on radi do 16h, po pravilu ali nikad ne izađe na vreme. Nama danas počinje raspust, možemo eventualno da ih idvedemo u ponedeljak i utorak ali idu sa nekom drugom decom kod druge vaspitačice. Moja D ide upoludnevno i nema ista "prava" kao druga deca. user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1360
19.12.2014 13:15:54   
bubulence

IZVORNA PORUKA: lelaigor

nije mi nešto ni bitno. Znam samo da za Bogavac kažu da je užasna.

uzasna, nadrndana ali znam dve zene kojima je radila cr, ok je uradjeno... nema tu mnogo mudrovanja... bar ja tako kontam...

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1361
19.12.2014 13:28:16   
lelaigor
Pa da, u suštini sam za preglede čula da je gruba i da drlja noktima po unutrašnjosti... I da voli da uspaniči trudnice. MA ko god, samo da prođe dobro i da brzo idemo kući! Jooooooj, idem da se spakujem! user posted image

Direktna veza do poruke: 1362
19.12.2014 13:39:00   
choopa choops
Hej :-)

Ja nekako mislim da to nije strah od CR, ni od porođaja, nego strah veećine drugorotki. Ja sam na prvi porođaj išla kao mladi majmun, nit sam znala šta me čeka, nit sam ikoga ostavljala doma. A na drugom sam stalno mislila o tome kako ostavljam ćerku kući, i šta ako mi se nešto desi kako će ona (moš mislit sebičluka user posted image ) ali to je bilo jače od mene. Još sam znala kroz šta treba da prođem dok ne vidim to malo slatko smežurano lice user posted image Imam jednu priju koja ima 4 djece i kaže da joj je svaki put bilo sve teže, da je plakala kad je išla na svaki porođaj. ja mislim da ću i ja tako sad user posted image

Ja odspavah prije jednu turu čim sam popila Utrogestan...

anita, užasno, znam kako je to kad se tako probudiš..

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1363
19.12.2014 13:49:30   
Peace*
Čupava, svaka ti zlatna! user posted image
Ja se još uvek sećam svog prvog ulaska u Betaniju - kao na kafu da idem. user posted image
A sećam se i drugog ulaska, kad se nisam okrenula da mašem jer su mi oči bile pune suza.
Ali, gle, svi smo živi i srećni! user posted image user posted image

Tasha

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 1364
19.12.2014 14:07:54   
lelaigor
E pa choopo, verovatno si u pravu. Ja sam prvi put otišla sa osmehom na licu, jer sam prenela i bilo mi je dosta svega, jedva sam čekala da krene, i kad su mi rekli da mi curi plodova voda i da me primaju, ja sam bila presrećna, sve dok nisam skontala da me primaju na Patologiju. Onda sam plakala non stop! Ali, dobro, ja sam čitav život provela u bolnici tako da mi je dosta više, i svako ležanje doživim stresno čak i kad idem da rodim dete. Mislim da ovaj put možda i neću plakati toliko. user posted image

Nego, glupo pitanje verovatno, ali ne mogu ad se setim od prošlog puta...znam da treba da napišem ime i prezime i broj telefona na torbu...jel' moje ili od mog emergency kontakta (mm)? user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1365
19.12.2014 14:41:45   
cetvrtko
zdravo zenice ..... :) kako ste ..? vidim da je sa serpicom sve ok i jako mi je drago da to cujem user posted image
lela ti jos malo gotova a ? drago mi je da zavrsavas sa svim komplikacijama i da ces napokon da grlis bebicu user posted image
trco ni meni se beba nije okrenula samo sto moj dr ne brine uopste . kaze da beba zna kako ce user posted image a i podsetime da moja od juce kada god legnem se toliko nabije u gornji deo da se donji spusti i to je toliko vidno i smijesno . kao da imam eliena u stomaku user posted image
bila sam juce na pregledu da vam se pohvalim. moj glavonja ima oko 2750g i odlicno je . dr kaze da mozda krenem i ranije jer mi je posteljica zrelija nego sto je predvidjeno za ovaj period ..... mada kaze da su male mogucnosti user posted image

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1366
19.12.2014 14:52:15   
choopa choops

Ali, gle, svi smo živi i srećni! user posted image user posted image

I mi ne'š vjerovat user posted image

lelo ja ti ne znam za to, mi nismo pisali, ali kod nas je manje porodilište, nema greške...

cetvrtko, odlična kilaža!

Meni dr kaže da je bebi isto glava velika, te daa zbog toga ide dvije nedelje unaprijed, inace bi bila jednu nedelju. A kad je mene mama rađala, nije bilo ovakvog UZV-a pa su je prvo plašili da su blizanci, pa da sa djetetom nije nešto u redu i da je glava u odnosu na tijelo prevelika. Ona se jadna prestravila. A onda je nakon tri dana trudova rodila mene glavatu od 5,100gr i odmah joj je laknuulo user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1367
19.12.2014 15:04:19   
suncica2
Cao user posted image user posted image user posted image prvo da cestitam slavu svim koji danas slave user posted image ,mi smo danas radili prvi ctg za sada je sve ok,sledeci za 7dana,htela sam da pitam da li neka od vas zna da li nosenje naocara za vid utice na nacin porodjaja tj.da li sme prirodno ako neko nosi naocare? user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 1368
19.12.2014 15:13:19   
cetvrtko
5 kg masala cupo user posted image xaxa ....... pa prije su zene stalno prepadali zbog uz-a . sta su im sve pricali ne daj boze user posted image suncice ja imam dioptriu -2,50 i niko mi nista nije rekao . cula sam za ocni pritisak da utice na porodjaj ali sama diotrija mislim da ne .

(odgovor članu suncica2)
Direktna veza do poruke: 1369
19.12.2014 15:14:49   
choopa choops
Suncice hvala user posted image

Bravo za CTG user posted image

Evo teme KLIK

(odgovor članu suncica2)
Direktna veza do poruke: 1370
19.12.2014 15:18:11   
choopa choops
cetvrtko ne pitah te kod koga vodiš trudnoću?

Baš su vala nekad žene prepadali, ja kažem mami svaka čast kad me tad nisi bacila u kantu za smećeuser posted image koliko sam joj muke zadala user posted image

Direktna veza do poruke: 1371
19.12.2014 15:28:33   
cetvrtko
eee sta sve mojoj nisu pricali jer je za tadasnje vrijeme imala mnooogo godina user posted image ...... Bojan Vucetic mi vodi trudnocu ,jedna divan mladi ljekar user posted image

Direktna veza do poruke: 1372
19.12.2014 15:30:54   
choopa choops
Aha čula sam za njega, kažu da je dobar user posted image Još malo i stiže user posted image

(odgovor članu cetvrtko)
Direktna veza do poruke: 1373
19.12.2014 15:32:45   
cetvrtko
malo malo user posted image

Direktna veza do poruke: 1374
19.12.2014 15:41:20   
lelaigor
Bogme moja mama se napatila kao Isus baš zbog tih UZ-ova. Njoj dr nije dao da radi UZ, iako je postojala mogućnost, ali tad nisu slali ako nešto ne sumnjaju. Moja mama je sumnjala, čudno se osećala, imala veliki stomak, lupkanja na raznim stranama u isto vreme. Dr joj je rekao da umišlja. Onda kad je otišla da se porodi, rodi mene, tešku 1.300g, voda bila zelena, braon. I sve čega se seća je da nisam plakala nego cvilela i da su rekli "ovde ima još nečeg". I uspavali su je. Posle kad se probudila, rekli su joj da je imala blizance, drugi je bio dečak, ugušio se u 7. mesecu jer mu se pupčana vrpca obmotala oko vrata. Mama je nekim čudom izbegla sepsu. A ja sam se "razvijala" pored tog raspadnutog ploda i svaki očin mi je falio. Nisam imala razvijena pluća, srce uvećano, izliv krvi u mozak, bakterije na svakom centimetru kože i sluzokože, ma svaki očin. Bila sam u bolnici 3 meseca, mami i tati su govorili da se ne nadaju, da su šanse da preživim jako, jako male ali eto me. user posted image I sad kad čujem da neko kaže da je ići na UZ bezveze, ju, razvalila bih ga. Ne kažem da treba ići često, ali ako imamo to čudo tehnologije, treba ga iskoristiti.

Direktna veza do poruke: 1375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...

Anketa

KIša
liliana

Volite li kišu?

da (34%)

ne (66%)

Ukupan broj glasova: 76

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here