Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 18.12.2014 13:13:04
|
|
|
|
Modessty
|
sad ću da se samoubijem a onda ću da ubijem i mog kolegu! mnogo je lepo kad staviš milion i jedan tekst sa sve slikama i crkne server i kolega admin dođe i kaže ti da nije uradio back up!
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 18.12.2014 19:24:46
|
|
|
|
choopa choops
|
Jako sam bijesna. Nijedna Slava nam ne može proteć u miru zbog pojedinih kretena...
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 19.12.2014 13:27:24
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
e sad se vec nerviram. Mislim citam sad neki clanak o zdravoj hrani tj nezdravoj i td. Aman vise. Dobro nista sto jedemo nije zdravo, sad su poceli da nazivaju i junk food hranu koju pravis u svojoj kuhinji ako si slucajno stavio beli secer ili belo brasno ili so. Ma... gluposti majke mi. evo ja pravim junk food ima 300 grama orasa, dva belanceta ali ima dve kasike brasna i 150 grama BELOG secera svi cemo pomreti od domacih kolaca ako ne odem da kupim smedji secer ili stavim med umesto secera ili uzmem fruktozu (za koju inace sve vise pricaju da jos nezdravija od belog secera). Ma idi begaj.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 19.12.2014 13:30:59
|
|
|
|
bubulence
|
ljiso preterivanje, preterivanje i preterivanje. kada tako citam nije mi jasno kako uopste ima zivih ljudi na zemlji...
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 19.12.2014 13:34:13
|
|
|
|
Peace*
|
Vi takve stvari još uvek čitate???
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 19.12.2014 13:36:49
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
ja ne znam ali ja kao da sam okruzena ljudima koji preteruju. I to bas u ovim stvarima. Znas kad sad komsinica nije htela da proba orasnice jer sam pravila sa belim secerom (izes ga ostale mi dve kasike samo smedjeg). Neverovatno.Pa majku mu ima daleko vise orasa u njima nego secera. Ok ne treba preterivati ne mora se pojesti pola tepsije ali mi ovo bas bezveze. Pa ja cu te kolace dati mom detetu. Ispada da trujem dete.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 19.12.2014 13:38:08
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Vi takve stvari još uvek čitate??? cuti ti mrsava sto drzis dijete
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 19.12.2014 13:40:22
|
|
|
|
Peace*
|
U jednom momentu je bio neki text o istraživanju baš na temu beli / smeđi šećer, i mislim da se na kraju ispostavilo da su to gluposti. No, pošto ja ne ljubim smeđi, onda se nisam udubljivala, te nisam propratila dalji tok cele priče. Koristimo beli, i to je to. A komšinica pretpostavljam ne jede ništa od industrijski proizvedenih proizvoda (keksovi i sl), jel?
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 19.12.2014 13:45:47
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
ne jede nista od industrijskih proizvoda. Imaju pcelice pa uglavnom med koriste. Ja se grebem od njih za med . Ma super su mi komsije al eto ponekad preterivanje. Svi su opsednuti organskom hranom, veganstvom, gledanjem u sunce, kiselosti organizma i td i td. aman moj deda jeo leba i slanine i pogacica s cvarcima i kojesta, bio zdrav ko dren, umro sa svim svojim zubima, sa 77 je mogao vise nego moj brat sad sa 32 i td itd. Nema to nikakve veze sa hranom. A ja imam 20kg belog secera . Imam jos nekih 18l ulja i dzak brasna. To se za zimu uvek opremimo u slucaju da nas zaveje da se razumemo ni mi ne jedemo bas mnogo industrijskih stvari ali ja to vise vezujem za to sto smo na salasu pa nije mi prodavnica caskom i kad nam se jede slatko onda uglavnom napravimo. Lekvar taske, nasuvo s makom, gomboce, orasnice, lenje pite, savijace uvijace i ostala cudesa stvarno uglavnom pravimo, ako i kupimo nesto slatko onda kupimo cokoladu sto kaze mm ŽanME (menaž) ali to je prosto stvar zivotnih okolnosti. Trosim struju a ne novce u prodavnici.
< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 19.12.2014 13:50:15 >
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 19.12.2014 13:50:50
|
|
|
|
Peace*
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 19.12.2014 13:51:07
|
|
|
|
milicicak
|
Ta, MiLj, nemoj se jediti ja spalim 25kg BELOG brasna i 10kg BELOG secera za 2-3 meseca i cik nek mi neko kaze da se nezdravo hranimo EDIT: sta su gomboce?
< Poruku je uredio milicicak -- 19.12.2014 13:52:07 >
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 19.12.2014 13:55:46
|
|
|
|
Peace*
|
IZVORNA PORUKA: milicicak EDIT: sta su gomboce? Ne znaš????
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 19.12.2014 13:56:38
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: Peace* IZVORNA PORUKA: milicicak EDIT: sta su gomboce? Ne znaš???? Nope
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 19.12.2014 13:56:53
|
|
|
|
Peace*
|
Gomboce sa šljivama
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 19.12.2014 13:58:42
|
|
|
|
Peace*
|
BTW, ja ih nikada nisam pravila, to moja sveki pravi od kad sam se udala, a pre je baka, ali OBOŽAVAM ih! A smeju i naša alergična deca da ih jedu (moj ne voli ).
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 19.12.2014 13:59:37
|
|
|
|
mama krava
|
Joj, vi Vojvodjani! Pa lepo, kazite knedle! Nego mene interesuje sta su lekvar taske
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 19.12.2014 14:00:31
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Evo ako mi neko sastavi meni za dve nedelje raznovrsne ishrane a da u njoj nema secera brasna soli glutena i mlecnog posto je sad izrazito nezdravo i mlecno jesti, ali taj meni mora da bude primeren mom DZEPU (znaci da ne dajem 1000 evra na govno od izumrle ptice dodo jer je bas njeno govance nazobilazni izacin u tom i tom jelu inace hrana nece imati ukusa) eto obecavam da cu da predjem na takvu ishranu. I naravno da je zdravo sve sto pravim jer ne dodajem Eove barem. Gomboce ili knedle sa sljivama zavisi kako ko zove. Jest i vi nenergicni mozete da ih klopate a lekvar taske su slicne ali "siromasnije" i brze naravno u testo za lekvar taske ide samo brasno i voda, iseckas na kockice, turis pekmez unutra, preklopis, skuvas u vodi, i uvaljas u preprzene prezle sa secerom (inace mnogo je bolje ako su domace mrvice od hleba a ne kupovne)
< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 19.12.2014 14:02:12 >
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 19.12.2014 14:02:10
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: mama krava Joj, vi Vojvodjani! Pa lepo, kazite knedle! Nego mene interesuje sta su lekvar taske Eto, lepo kaze milkica PS imam recept za brzinske knedle sa sljivama, niko ne provaljuje da nisu sa krompirom dok ne naglasim :) a mogu i da se zamrznu
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 19.12.2014 14:03:04
|
|
|
|
Peace*
|
IZVORNA PORUKA: mama krava Joj, vi Vojvodjani! Pa lepo, kazite knedle! Nego mene interesuje sta su lekvar taske lekvar je džem na mađarskom, taska je torba na mađarskom, te pretpostavljam da su kolači sa džemom. Hozzávalók: Kb. 40 db lekváros táskához Tésztához: 25 dkg Rama sütőmargarin 25 dkg tehéntúró 25 dkg liszt 1 csomag sütőpor késhegynyi só 1 evőkanál tejföl reszelt citromhéj sárgabaracklekvár a töltelékhez porcukor a szóráshoz Elkészítés: A margarint megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, sót, tehéntúrót, tejfölt és reszelt citromhéjat. Jól összegyúrjuk, és fóliával letakarva egy fél órára hideg helyre tesszük. Ezután a tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére egy kanálnyi sárgabaracklekvárt teszünk és félbehajtjuk. A széleit egy villával kissé lenyomkodjuk, hogy a lekvár ne folyjon ki sütés közben. Kikent sütőlapra helyezzük és kb. 20 percig sütjük 200 C-on. Ček, prevešću ti.
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 19.12.2014 14:04:05
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha Evo ako mi neko sastavi meni za dve nedelje raznovrsne ishrane a da u njoj nema secera brasna soli glutena i mlecnog posto je sad izrazito nezdravo i mlecno jesti, ali taj meni mora da bude primeren mom DZEPU (znaci da ne dajem 1000 evra na govno od izumrle ptice dodo jer je bas njeno govance nazobilazni izacin u tom i tom jelu inace hrana nece imati ukusa) eto obecavam da cu da predjem na takvu ishranu. MiLj, ja tebe obozavam
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 19.12.2014 14:04:16
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
to se kod nas zooove GOMBOCE (citajte ovo sa vojvodjanskim naglaskom)
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 19.12.2014 14:06:05
|
|
|
|
mama krava
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Ček, prevešću ti. Ma nema potrebe!
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 19.12.2014 14:07:19
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
au Peace ja sam mali madjaron nosim zelen pantalon milicicak pa stvarno aj reci? Mislim ok kad postim mogu bez mlecnog i mesa, ali jos da ne jedem ni testo tj nista sto ima brasna u sebi i da ne jedem nista sto ima secera u sebi e onda stvarno...
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 19.12.2014 14:10:57
|
|
|
|
Peace*
|
Sastojci: za oko 40 kom Za testo: 25dkg rama margarina za kuvanje 25dkg hm, Google ga prevodi kao švapski sir 25 dkg brašna 1 pakovanje praška za pecivo so na vrh noža 1 supena kašika pavlake rendana kora limuna džem za punjenje šećer u prahu da pospeš Smekšati margarin, pa dodati brašno sa PZP, pa so, sir, pavlaku i koru limuna. Dobro pomešati, umotati u foliju i ostaviti na hladno, pola sata. Posle razvučeš testo na debljinu prsta, i isečeš na kvadrate. Na sredinu kvadrata stavljaš džem i presaviješ na pola. Ivice stisnuti viljuškom da džem ne iscuri tokom pečenja. 20 min peći na 200 stepeni.
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 19.12.2014 14:12:01
|
|
|
|
Peace*
|
E, sad sam otišla. Baj baj!
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?