Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 12:29:26
|
|
|
|
cetvrtko
|
ooo lela drzim ti fige ;) drago mi je da cujem da je sve ok i nadam se da ce biti mnogo mnogo bolje
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 12:30:21
|
|
|
|
suncica2
|
Chipsy draga nemoj da brines,ja sam skoro ceo mesec na pocetku krvarila,3meseca primala progesteron injekcije i evo hvala bogu sve je ok,stetice draga bas mi je drago sto si izgurala,jos malo i stize bebica,hvala vam drage moje
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 12:30:34
|
|
|
|
vonavoj
|
Lela,jos malo! Sta ce ti kofer,mislim toliko stvari! I ovako papuce,bade mantil i pizamu odmah obuces,znaci to moze i u kesu..a ostalo su ulosku,rezervna pizama i higijena,peskiri,..a sve mogu i da ti donesu..ja sam imala jednu srednju torbi i kao neku cvrtu kesu,gde mi je bilo to sto sam odmah obukla!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 12:32:44
|
|
|
|
anita
|
Lela jos malo . Desetak dana brzo prodje. Odlicno za bebu, bas ima lepu kilazu.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 12:34:41
|
|
|
|
Ipokrisia
|
IZVORNA PORUKA: Chipsy Dobro jutro i od mene! Hvala vam na podrsci. Ne znam , ja bih ipak otisl do dr da me pogleda i ova , nesto me ona zbunila sa grlicem od 1.5cm , ali ne znam da li je dobro tako cesto ici na uz i na pregled. Inace ja stalno menjam Kraljevo Kragujevac, i sve odluke jednog dr preispitujem kod onog drugog. A onda odem u bg na konacnu odluku. Stvarno nisam normalna Ali valjda zbog loseg iskustva mora biti troduplo oprezna. obuzir jer moram da je nosim, a to sad sa ovim kostima ne mogu. I doneli mi svekijevci neki kofer na točkiće, ja se sve bojim da je veliki, ali svi mi kažu da i veće nose u betaniju. Chipsy ja tek sad videh izvestaj od proslog pregleda mi pise nesto duzina PVU 1,5 cm i zatvoren, doktor nista nije rekao, tj rekao je generalno da je sve perfect... On je bas oprezan Dr, kontam da bi mi rekao bar da mirujem da je ovo 1,5cm nesto kriticno...Jos ja imam i kontrakcije cesto,pa mi rekao smao Mg da dupliram...tako d anisam pametna.Trenutno imam problema sa mokrenjem i ne znam kako to da resim.Odem u wc, ispiskim se i onda se vracam jos 5 puta da ispiskim ostatak,kao d apostoji neki zastoj
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 12:59:38
|
|
|
|
soni
|
da se zalije polozila sam teoriju za vozacki...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 13:00:55
|
|
|
|
serpica
|
Bravo Soni
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 13:01:08
|
|
|
|
Chipsy
|
Ipo, ali ti si 30.nedelja, a ja 13., mozda je to kod tebe normalno u odmakloj trudnoci. Nisu mi merili sa vaginalnim UZ, pitacu ovu dr da mi izmeri. Von, moram tako, prosli put sam verovala i cvrc. Da zivim u bg lako bih nasla dobrog doktora, ali ovako u malom gradu em nemas neke aparate, em i ovi sto ih citaju ne znam dal znaju da ih citaju. Slazem se da je najbolje imati jednog dr i imati puno poverenje u njega.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 13:01:37
|
|
|
|
Chipsy
|
Soniiii
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 13:05:09
|
|
|
|
soni
|
IZVORNA PORUKA: Chipsy Joj Bubi, nasmeja me sa tim snom Ja da vam javim da sam danas bila u genetskom. Ziva glupost, cekala sam od 8 do 12, da li je to normalno??? Uz trajao 10 sekundi, da se bar udube da li nekom stvarno treba AC, ma jok! Zakazali mi za 12.1. Ja jutros kad ustadoh, nema nista. Odem u wc i da pustim vodu, vidim wc solja braon!!! Bas mi je procurelo jutros, bilo je i crvene krvi, mnogo sam se uplasila. Odem ja tamo i kazem dr koji me je gledao na UZ da malo krvarim, a on kaze "pa sto ne lezis kuci, sta se setas"????? Moron Posle vidim dr kod koje idem privatno, ona kaze kad zavrsite dodjite da vas pregledam, i ako treba da ostanete u bolnici! Medjutim, dok sam ja sve to cekala, odem do wc-a da vidim kakva je situacija, kad tamo nista, samo jos par kapi, cedi se ono od jutros i ona mi rece da odmaram pa ako bude nesto da odem. Ne znam sta je ovo, jedan dan nista, ali bas nista , drugi dan ima. Jutros kao da se nesto izrucilo i to je to. Opet vas udavih sa velikim postom. Suncice, cestitam chypsi znam da imas razlog vise da budes u strahu ali pokisaj da mislis o lepim stvarima...eto desila ti se lepa stvar..dobices divnu bebicu, veruj u to samo veruj....odmaraj i pricaj sa pozitivnim ljudima...ja sam krvarila, sve ovde su skoro krvarile...proci ce....mazi trbu...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 13:17:59
|
|
|
|
lelaigor
|
Joj, jeste još malo. Frka me hvata. A najgore od svega je što mi još ništa živo nismo spremili. A nismo ni kupili sve što treba. Ma i kofer je srednje veličine, ali je na točkiće. Ja trenutno ne nosim ni svoju torbu kad idem negde, i ona mi je teret. Šta znam. Bade mantil nisam oblačila odmah prošli put, jer je bilo toplo, njega sam imala za ne daj Bože. Treba mi koja spavaćica više, itd. Ostajem duže nego prošli put. A da budem iskrena, nemam pojma kad će i da li neko moći nešto da mi donese. Za mm ne znam ni da li će biti uopšte tu kad se budem porađala. Tako da, ne mogu da računam na neke česte posete i donošenje stvari. Da izdržim ja ta 4 dana, a za to sve uguram u taj koferčić i kraj. Kofer mi je iste veličine kao ta torba od prošlog puta, ali ima točkiće. Soni, čestitam. Chipsy ne znam šta da ti kažem, osim da se ne nerviraš i čuvaj se!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 13:19:01
|
|
|
|
anita
|
Soni Cestitam. Hvala za sokic
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 13:20:22
|
|
|
|
Trcosava
|
Čipsi, sama si rekla. Jedan lekar ali da je vredan i da mu veruješ. Sam UZ sumnjam da može da šteti. Znam kako je kad si u malom mestu pa niegde da nađeš dr koji je ok (obično i ima samo jedan). Ja stvarno ne znam oko grlića, jer pre mi nisu pominjali, a jedino kad ga je dr merila je kad sam se žalila na bolove nisko u stomaku (tad sam bila ufff... tu negde 16-17 nedelja - i bio je 4.5 cm. Merila vaginalnom sondom. ako ćeš biti mirnija, jbg sedi na bus/u auto pa u Bg - druge ti nema. Čupo, ako je na mene, nadrljala sam - neće se okrenuti do pred porođaj, a možda ni tada Soni čestitam!!! Plaganje vožnje je još lakše
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 13:21:51
|
|
|
|
bubulence
|
soni bravo!!! ipo kada ‘zavrsis‘ sa piskenjem idi guzom mali napred-nazad, tako uvek ima jos malo. a ne bi bilo lose da proveris urin, tako sam ja trckala kada sam imala infekciju... mislim, nije kod tebe infekcija jer je ona propracena i jakim bolovima ali mozda neki pocetak... nije lose proveriti. mada cemo sada sve cesce da piskimo jer su bebe velike pa pritiskaju besiku. pred kraj ces piskiti na svakih pola sata- sat...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 13:27:43
|
|
|
|
Peace*
|
IZVORNA PORUKA: lelaigor Rešila sam da ću probati u spinalnoj.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 13:29:45
|
|
|
|
lelaigor
|
IZVORNA PORUKA: Peace* IZVORNA PORUKA: lelaigor Rešila sam da ću probati u spinalnoj. Pa da nije tebe još uvek bih ležala noću širom otvorenih očiju sa mišlju šta da radim! I zeznula bih se jer bih otišla u total i propustila divno iskustvo i brži oporavak!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 14:16:21
|
|
|
|
Ipokrisia
|
IZVORNA PORUKA: bubulence soni bravo!!! ipo kada ‘zavrsis‘ sa piskenjem idi guzom mali napred-nazad, tako uvek ima jos malo. a ne bi bilo lose da proveris urin, tako sam ja trckala kada sam imala infekciju... mislim, nije kod tebe infekcija jer je ona propracena i jakim bolovima ali mozda neki pocetak... nije lose proveriti. mada cemo sada sve cesce da piskimo jer su bebe velike pa pritiskaju besiku. pred kraj ces piskiti na svakih pola sata- sat... aha moram dati na proveru, jer od jutros me boli i u ledjima, mada ko ce ga znati u trudnoci mogu d abudu i zaist aledja a ne bubrezi sad cu da udarim po limunadi i caju za trudnice.Jedino sto mi je malo cudno da se to javlja samo predvece, nije toliko izrazeno u toku dana. A Chipsy, sorry nisam znala da si 13. nedelja...Meni sad nije merio vag.sondom vec sam imala pregled plus obican UZ, tako da ne znam kako je merio a iskreno nist ami nije ni jasno kod te zenske anatomije kako sta ide u tom delu kod grlica, totalni mi je to zbun ali verujem da ti je sve ok, no frks
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 14:31:57
|
|
|
|
vonavoj
|
Unutrasnji grlic ne sme da bude ispod 30mm..i ne sme da ima tunelizaciju.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 14:46:21
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Drage moje sada je i meni jasnije za grlic. Vaginalnom sondom je bio oko 4cm pa kada su za 4 nedelje napisali da je 1,5cm ja se prepala ali ustvari tada su mi merili rucno ne znam kako to znaju. Gurnu prste pa cackaju Lelo super za spinal. I ja sam odlucila da idem na spinal kako ne bi propustila to iskustvo. Ipak su mi prve bebe. Taman si ti pre mene pa ces mi moci reci i tvoje iskustvo Soni, cestitam
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 15:00:59
|
|
|
|
Chipsy
|
E, Sanjalice, dobro ako je tako. Moja sestricina je radila u spinalnoj, ona nije zadovoljna, ali opet kazem mali grad, pitanje koliko nas anesteziolog ima iskustva sa davanjem te anestezije
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 15:03:25
|
|
|
|
lelaigor
|
Sanjalice, naravno. Chipsy ja sam se dosta raspitivala kod ženica koje su baš u NSu radile, a najviše mi je Tasha (Peace) pomogla.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 15:05:02
|
|
|
|
Chipsy
|
Lelo, NS je druga prica...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 15:34:14
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Lelo znas i da mozes da biras ko ce da ti radi cr. Ja sam se bas iznenadila kada sam to videla da pitaju. Mislim da samo dr Stajic i prim. Milosevic nisu u opticaju Cujem da hvale dr. Bjelicu i dr. Jakovljevic je odlicna. Porodila mi je sada jednu od cimerki u 30 nedelji i sve je ok i sa bebom i sa mamom. Ona je direktna i nista ne uvija pa mozda nekome ne odgovara ali meni se dopala.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 15:48:05
|
|
|
|
lelaigor
|
Znam, pitali su me kad sam išla da zakažem. Ali, to je puj-pik-ne važi ako se nisi prethodno dogovorio sa tim nekim dr. Ja sam rekla da nemam pojma, da sam čula da Stajić radi dobre rezove i to je sve. I ona je rekla: U prevodu, jel' imate dogovoreno nešto sa nekim lekarom? Rekoh ne, i ona kaže znači ništa, ko Vam zapadne. Ja ću videti koga mi mm sredi.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 11.12.2014 15:54:52
|
|
|
|
jovicaa
|
zakazala sam pregled za danas.... toliko se plasim imam osecaj da se nesto lose desava, danas me sve boli... tj pubicna kost me boli, pri ustajanju, sedanju, jedva se razgibam ujutro da bih mogla normalno da hodam, ali to znam da mi se i ranije desavalo. vise me brinu te kontrakcije koje osecam dosta cesto. pregled tek u 21 i 40 docekacu nekako bublence tako je bilo i sa emom, pa si solidno izgurala? nadam se da ce i sad biti tako! primas li neku terapiju, da li si na mirovanju, koja je duzina grlica? choopa deluju li te inekcije, da li su ti se smanjile kontrakcije?
< Poruku je uredio jovicaa -- 11.12.2014 15:55:10 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?