|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat]
10.12.2014 0:03:36   
choopa choops
bubu nema pojma. Danas opet radila OGTT i došli rezultati, lošiji nego od onog od prije 20dana. user posted image Reći će mi sutra više o tome kad bude vizita.
A pravo da ti kažem, to stezanjee noćas što me prbudilo me malo opet brine, jer na CTGu prije toga mi nije ništa pokazalo, tek kad ga je isključivala je kao krenulo, ali setra kaže nije to ništa. Pa sad ne znam da li su kontrakcije, ili me stomak boli zbog nečeg drugog (pitala me neki dan imam li pjesak u bubrezima user posted image )

Vidjeću, ja sam spremna da ostanem koliko god samo da odem smirena i staložena kući...

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 801
10.12.2014 0:45:25   
srculence25
Copo ostani koliko toliko pribrana bitno da si pod nadzorom user posted image
bubi ja od nedavno spavam u polusedecem polozaju bas zbog tog lupanja srca a i na bokovima sam sva utrnuta.
Malo pre ja moju bebanu cackala i tako me javilo posteno da umalo mi suze nekrenuse mislim da je to ono kad kazete da se
igra sa mojim organima user posted image

Sto se tice mog svekra ja sam ga na finjaka odbrusila svaki put pa se uvredi i shvati licno sve pa nepricamo neko vreme jer bude uvredjen ali zato mu nije problem da ponovo i vecito zeza sa komentarima.
Baba i deda su obavesteni za to da bih dosla mama od mm kad se porodim i da smo spremni ako treba da idemo u kiriju e sutra ima da me nema kuci user posted image
Sutra ce svekar sve informacije cuti od njih pa ce garant doci kad sam ja sama da preispita slucaj.Mm je rekao da samo odgovorim da ja nista neznam i da saceka sina da dodje sa posla pa neka pita njega.
Tako da cemo sutra znati konacnu odluku na cemu smo.Ja vec trazim kirije,a inace ono za kuce sto drzava finansira to cu se prijaviti na taj konkurs

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 802
10.12.2014 0:51:02   
jovicaa
joj mene su danas urnisale kontrakcije popodneuser posted image tako ih je bilo puno, zamalo da odem u bolnicu na pregled.. posle sam se malo smirila i iskulirala, smanjile se, ali bilo ih je baaas dosta.... mnogo vise od pet za sat vremena.
ali jako su mi krcala creva, bila sam prepunaa gasova i nisam mogla na wc, a osecala sam se prepuno, mislim da to puno utice na pojavu kontrakcija...
joj ziva nisam od tih kontrakcija, bas me plaseuser posted image

jos povrh svega me boli grlo ceo dan i glava, hvata me i neka virozauser posted image

< Poruku je uredio jovicaa -- 10.12.2014 0:52:23 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu srculence25)
Direktna veza do poruke: 803
10.12.2014 7:10:41   
branki*
dobro jutro,stomacici.
ja uopste ne mogu da spavam,prvo me bollo i probadalo ono ispod desnog rebra,sta god da je,onda se to kao utihnulo,ali poce neka muka i stomak.proliv.evo i sad mi zavija po stomaku.umesto da sad iskoristim da spavam,ja vilenim nocima.a,kad dodje bebac,ima da kukam kako sam neispavana i umornauser posted image
ajde da pijemouser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 804
10.12.2014 7:27:42   
choopa choops
Jutro :-)
Ja cekam vizitu. Jako sam loše spavala...

Srculence moraš nekako da naučiš da te ne dotiče to što oni kažu, da se što manje sekiraš zbog bebe. Nezgodno jeste, ja bih šiznula vjerovatno. A bravo za bebu user posted image , ma ne bunim se ja nek' mi ispomjera šta hoće samo nek' ostane tu do termina :-)

jovice ne znam, nadam se da nisu kontrakcije. Iskreno, ja sam prestala da pijem vitamine i ne pijem ni taj heferol (gvožđe) baš zbog stolice, jer ovdje u WC-u ne mogu da sjednem, a bojim se da se natežem. I kad me boli stomak ne znam je li od toga ili kontrakcija...

branki user posted image Otkud proliv? Nadam se da je nešto jednokratno. Smiješ li popit nešto?

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 805
10.12.2014 7:39:13   
branki*
ma,nemam pojma,choopo,juce jela neku tortu gotovu iz radnje,jedino da nije od toga,ne znam.skuvala kafu i ne mogu da je popijem,stoji tako.ja bas citam sta si pisala u negativnoj za kupatila i vc .tacno takouser posted image

branki

Direktna veza do poruke: 806
10.12.2014 7:48:58   
choopa choops
A provalila sa ko je ta što ostavlja tako. Mlađa, možda maksimum 40g. A na odjeljenju nas je 4-5, od toga jedna baba od 80g. Zamisli kad baba ostavi čisto, a ova štrokava i WC i kupatilo unakazi. Sinoć sam opet čistila pepeo da bih se mogla istuširat...user posted image

Sačekaj da vidiš, mora da je onda od tog kolača...Ako nije, ne znam da li bi smjela one prolife ampule ili prašK iVANČIĆ I SINOVI? nE ZNAM Šta piše u uputstvu ali se sjećam da sam im to najranije davala od probiotika kad su bili bebe. Pij dosta tečnosti obavezno user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 807
10.12.2014 7:54:57   
branki*
pijem,pocela sam malo vise vode da pijem.nije sjajno jos uvek,ali ranije maltene nisam pila uopste.
ma,ajde kad vidis tako neke prosipaju mudrosti i izigravaju frajle,a ovamo,covece,da ti se zgrozi zivot.
koliko ces ti da lezis tu,sta ti kazu?kako ovi tvoji kod kuce bez tebe?

branki

Direktna veza do poruke: 808
10.12.2014 7:57:38   
Trcosava
Jutro i od mene, s obzirom koliko sam već dugo budna mogla bi da kažem i dobar dan! Ana se probudila oko 2 noćas i ustala! I nije se uopšte vratila u krevet. Kašljala je oko 2, to je probudilo i ćaooooo spavanje. Oko 5 je počela da se dere kada će neko da ustane. Mislila sam da ću da je spalim. Idem kao zombi po kući. Oko 4 je našla neke crtaće na TV-u i došla kod mene u krevet, ja je kao pustim u nadi da žće zaspati. Ustaje i gasi ne znam koja svetla u dnevnoj i mislim ona će da ugasi TV, jok ona POJAČAVA da čuje crtaće. Iste sekude sam je isterala iz kreveta.

Čupo, za wc ne znam šta da ti kažem, ja bi odbrusila toj što trese u kadu.

Branki i ja se nadam da je od torte, fali ti još samo virus da zakačiš :(

Jovice, moraš malo da se primiriš.

I flunked anger management! }:->

Direktna veza do poruke: 809
10.12.2014 7:58:33   
choopa choops
Bila mi vizita, sve OK user posted image Kažu i šećer dobar, iako mi nije jasno kako ovaj dobar, a onaj loš, a sad visočiji rezltati, al ajde da ne zakeram user posted image I dalje dijab. ishrana. Danas primam opet progesteron.

Da vas pitam nešto...(ndam se da niko ne doručkuje uz komp user posted image ) Da li vam se nekad desilo da vas zaboli dupe, onako kao da iglom neko ubode unutra? Zaboli na sekund, pa prestane? Šta bi to moglo bit, hemoroidi?user posted image

Direktna veza do poruke: 810
10.12.2014 8:02:19   
choopa choops
Joj Trco mou da zamislim. Sve mogu da pdnesem čini mi se, ali to buđenje...Postanem neuračunljiva user posted image Imaš li šanse sad da odspavaš?

A ovoj za WC sam mislila da napišem na ceduljicu, zaljepim u WC i kupatilo i da se potpišem da sam iz te i te sobe user posted image

Direktna veza do poruke: 811
10.12.2014 8:06:38   
branki*
ne znam to za guz,ne mislim da su hemoroidiuser posted image
trco,sad citav dan ko slogirana,znam to.user posted image

branki

Direktna veza do poruke: 812
10.12.2014 8:15:29   
Trcosava
Čupo, mislim da ti je to od stolice. Nije hemoroid, već (sad ću da lupim) recimo da si jela nar i jedna košpica te bocka u crevo. Barem sam ja imala takve slične probleme u tim slučajevima, ili nešto tvrđe u stolici što ti bocka/grebe crevo.

A spavanje, ljudi moji ja sam prokleta (a dete na mene) pa tako kad ustanem, nema spavanja. Ja jesam noćas bila u krevetu, ali nisam spavala.

Čipsi sve da ispišem - samo hrabro i na pedijatre se nikako ne obaziri. Tvoje je pravo da se boriš za svoje dete kako znaš i umeš i da vodićej je gde ti misliš da će ona dobti bolju/najbolju negu. To je slično mojoj drugarici čija devojčica sa nepune 3 godine dobila prosto rečeno artritis, naši pedijatri (pa i slovenački, engleski) su hteli da je daju na citostatike, ali ona nije odustala i u Austriji nađe homeopatu koji joj je ja mislim skoro potpuno rešio problem bez ikakvih citostatika. Tako da, bitno je da je Juliji bolje i da će joj biti bolje, a to što su ovi ili oni rekli - mačku o rep okačiuser posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 813
10.12.2014 8:27:47   
jabudic
Jutro žene, iščitala sam samo poslednju stranicu, nemam vremena za više.
Čupo, u kojoj si bolnici i koliko si već tu? Od nedelje?
Iskuliraj, bitno da ti i beba budete dobro, a znam već kakvih sve slučajeva ima po bolnicama.
Jovice, odmaraj! Znam kakav je odmor sa dvoje djece, ali pokušaj makar malo!user posted image
Trco, i mi smo noćas imali žurku, J se zapusio nos, samo 2 dana vrtića posle pauze od mjesec i po, i odmah je neki virus pokupio. Pa se jadan mučio čitavu noć, nije mogao da diše, a ni mi da spavamo gledajući ga tako. Kad mi je jutros zazvonio alarm bila sam šlogirana. Mi inače imamo stalno neke situacije noću, pa sam hronično natečena user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 814
10.12.2014 8:28:53   
serpica
Dobro jutro.... znaci nocas slabo ko spavao,nisam ni ja....
Chupa aj da brzo odes kuci...sigurno ti nedostaje.
Kad citam sta pisete o kntrakcijama uplasim se majke mi. Ja ih nisam nikad imala,sem na prvom porodjaju,i plasim se ako sad krenu a vidim da mogu da se jave dosta rano..user posted image meni dr rekao da izguramo do 35 nedelje bez kontrakcija i onda smo na konju.
Branki popij neki caj,mozda si pokvarila stomak...
Idekm da citam sta ste pisale unazad..

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 815
10.12.2014 8:44:00   
anita
Dobro jutro. Bila je ovo noc za nespavanje. Ja sam budna od 8h jer je neko u zgradi lupao cekicem desetak minuta. Jos uvek sam u krevetu izlezavam se. Vidim pisete o kontrakcijama ja pojma nemam kako to izgleda i da li cu ih prepoznati.

Chipsy veliki pozdrav za tvog malog heroja. Drzite se.

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 816
10.12.2014 8:46:01   
choopa choops
Trco, ali imam normalnu stolicu ovih dana. A jedem dijetalno i bez koštica. Ma nemam pojma, meni stalno neki andrak fali user posted image

A ovo za buđenje te razumijem u poptunosti. MM je u stanju da zaspe čim legne, a ja nema šanse. Kao vampir,

Jabudic u Meljinama, od nedelje. Jutros mi je rekla Neka te još šta god to značilo user posted image

Baš mi je žao zbog J user posted image Ma to kad krenu u vrtić ne znaš je li odmoć ili pomoć. Ali zbilja steknu imunitet, ja gledam recimo djecu koja nisu išla a vršnjaci su moje ćerke, i krenuli su u školu i malo, malo pa su bolesni i izostaju sa nastave.

serpice, ja nekako mislim kad si ti na carski prosla toliko da ti je materica dobra, tj. da ne kontrakuje user posted image Evo moja rođena sestra je isto išla na 2 CR, nikad ni jedne tegobe, a kamoli kontrakcija. A moj organizam je takav da u svakoj trudnoći neki problem. više me sramota i da kažem, jer onda svi obično komentarišu ono da sam razmažena...
Jesi bolje što se tiče prehlade?

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 817
10.12.2014 8:48:48   
choopa choops
Anita jutro user posted image Uh nezgodno je kad si zgradi zbog toga što nikad ne znaš ko će da pravi galamu user posted image Uzmi čekić i počni da lupaš i ti, bar ćeš izbacit bijes user posted image

Direktna veza do poruke: 818
10.12.2014 8:49:22   
serpica
Chopa nikad se ne zna ja se plasim da ne krenu prerano i da ne budu jake zbog prskanja materice,ali valjda nece,pu,pu..
Bolje mi je malo,nos curi i kasljem ali se bolje osecam,hvala....

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

Direktna veza do poruke: 819
10.12.2014 8:50:38   
Trcosava
Počeću da verujem u pun mesec opet

Moram da odem do nekog psihića user posted image

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 820
10.12.2014 8:52:41   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Baš mi je žao zbog J user posted image Ma to kad krenu u vrtić ne znaš je li odmoć ili pomoć. Ali zbilja steknu imunitet, ja gledam recimo djecu koja nisu išla a vršnjaci su moje ćerke, i krenuli su u školu i malo, malo pa su bolesni i izostaju sa nastave.

e ovo moram ispostavim user posted image ja nisam išla do predškolskog u vrtić - bila sam ozbiljno bolesna sa 6 god (upala pluća) i sa 19!!!! Celu bogovetnu osnovnu ja i još par se smenjivalo. Nikad bolesna nisam bila!

Direktna veza do poruke: 821
10.12.2014 8:57:53   
eca89
Dobro jutro drugarkeuser posted image , vidim puno vas se nije naspavalo, pa da vam se i ja pridružim. Apsolutno nista nisam spavala, ledja me bole uzas!!!!!!!!!!! E, da sto se tice tih kontrakcija, znaci stomak se stvrdne i bude kao kamen, meni se to desava cesto, ali ja jadna nisam znala sta je to. Je li to normalno i da li da kazem ovom svom doktroru u ponedeljak???? Sve vas user posted image user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 822
10.12.2014 9:09:42   
choopa choops
ECO JUTRO :-) Vidjeće dr na UZ ako ih bude, ne brini...mada nikad nije zgoreg da se kaže sve što trudnicu muči, pa nek doktori vide šta će s tim.

Ma Trco, nisam ni mislila na svu djecu, ali dosta više djece koja nisu išla u vrtić odboluje kasnije kad krenu u školu. Ja se sjećam kad je moja ćerka krenula u vrtić, bila je svako malo bolesna. Te upala ova, upala ona. Prijatelji ispišu svoju ćerku, i kao meni stalno jaoooo ona ti je non stop bolesna kako loš imunitet. Ali to je jednostavno nemoguće izbjeć u grupi od 40 djece, nema dana da neko ne donese nešto, i najčešće prenese na ostale i sve tako u krug. E sad je ta djevojčica 4 puta izostajala iz škole...a možda bi manje da je nešto od toga pregurala ranije... Ma samo da su zdravo, nego mi žao kad krenu u školu zbog gradiva da propuste, a u vrtiću nema šta user posted image Meni je krivo što moja nije preležala boginje prije škole, ali evo nikako da ih uhvati, iako je stalno šaljem kod te djece što imaju user posted image

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 823
10.12.2014 9:36:40   
Sanjalica1980
Dobro jutro drage moje :-*

Bubi draga, i ja bi bas volela kada bi mogle popiti bar jednu kaficu pre porodjaja. Ako budes u NS-u a imas malo vremena, mozes doci do mene da se druzimo user posted image

Choopa , super za ogtt user posted image
Za Wc mi je strasno kako su neke zene neuredne. Kod mene na odeljenju je bilo zena od 20-40 god nesto se uvek potrefi da je neuredna bas ona sto dodje nacifrana. user posted image

Ja sada malo da ruckam pa moram oko 12 u dz po doznake. Nadam se da me komisija nece vise cimati. Bas mi se dr iznervirao kada su mi posle prve hospitalizacije trazili da dodjem opet za mesec dana. Kaze,mogli su da produze do kraja a ne da me cimaju.

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 824
10.12.2014 10:01:12   
bubulence
cao drage moje!
naravno da ni ja nisam spavala. bole noge, ledja, nos zapusen...
sanjalice trebala sam danas doci da kupim sebi neke gluposti ali je bzvz vreme pa cu probati da odgodim za nedelju, ali sada me uglavnom dovozi muz posto vise nisam sposobna za voz...
ako dodjem na nesto duze javljam ti se obavezno!
srculence bila bi steta da ne iskoristite to sto daje drzava... bas me zanima hoce li ti svekar danas doci...

(odgovor članu Sanjalica1980)
Direktna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Cvećka: Moja porođajna priča
Prva VTO i to uspešna, doktor na UZ vidi dve mrvice, našoj sreći nema kraja! Naravno, kao kod svake trudnoće, velike bri...
Moćna fotka: kako se pomeraju kosti leđa t...
Ova neverovatna fotografija žene koja se porađa dokazuje koliko je ljudsko telo neverovatno. Pogledajte kako izgleda ana...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here