Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 8:49:24
|
|
|
|
milicicak
|
Serpice, da dodas sargarepu? Ili mozda malo krompira? Ja kupus nisam pravila 100 godina, mogla bih ove nedelje :) najcesce ga dinstam sa tikvicama, sargarepom, pecurkama i prazilukom
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 8:51:58
|
|
|
|
Olga75
|
Serpice ja sam u kupus ubacivala malo mesa i krompiric a posle i cveklu ( nije htela cveklu ni pod razno samo tako u kupusu )
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 9:04:57
|
|
|
|
doktorkakristal
|
SERPI ja sam ubacivala ostalo povrce krompir sargarepa i obavezno tikvica da je ne muci stomak,stavljala sam bas malo kupusa ,nije bilo problema
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 9:09:18
|
|
|
|
Mala Elena
|
Klarita , setih se sunke da su ovamo pominjali. ..mislila sam na proverenog proizvodjaca , Carnex je po meni bolji od Kplus novog brenda.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 9:13:48
|
|
|
|
Anarunika
|
Što se tiče mesa nama je doktorka onomad preporučila da uvedemo prvo junetinu pa onda ostalo po redu. Koliko se sećam razlog je bio taj što je junetina ipak "čistije" i kvalitetnije meso od piletine. I sećam se da je rekla da je možda bolje da od živinskog prvo uvedemo ćuretinu pa tek onda piletinu. Za svinjsko meso se ne sećam. A šta mislite o konjskom mesu za malo veće bebe?
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 9:34:25
|
|
|
|
serpica
|
Hvala vam zene na savetima ubacicu sargarepu i krompir,
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 9:41:33
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: Anarunika A šta mislite o konjskom mesu za malo veće bebe? Nama je konjetina redovno na meniju. Uveli smo je sa oko 7 meseci
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 13:43:45
|
|
|
|
Bibilib
|
IZVORNA PORUKA: Anarunika Što se tiče mesa nama je doktorka onomad preporučila da uvedemo prvo junetinu pa onda ostalo po redu. Koliko se sećam razlog je bio taj što je junetina ipak "čistije" i kvalitetnije meso od piletine. I sećam se da je rekla da je možda bolje da od živinskog prvo uvedemo ćuretinu pa tek onda piletinu. Za svinjsko meso se ne sećam. A šta mislite o konjskom mesu za malo veće bebe? Sto da ne...Konjsko meso je bogato belančevinama, sa vrlo niskim sadržajem masti. Aminokiselinski sastav belančevina konjskog mesa ima idealan odnos esencijalnih aminokiselina i, sa tog aspekta, mnogo je kvalitetnije od mesa ostalih životinja za klanje.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 15:59:49
|
|
|
|
malimaki
|
meni je najkorisniji savet u trudnoci dijeta koju sam dobila od svog lekara zbog secera u krvi i od kako sam na toj dijeti super se osecam i popravila sam se samo 2 kg u celoj trudnoci, a bebica je u normalnoj velicini, i secer mi je dobar, pratim redovno. inace je dijeta puna povrca, teleceg mesa i voca i nisi nikako gladan uvek nesto grickas. .
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 16:05:22
|
|
|
|
malimaki
|
posetila sam sajt sponzora i najvise mi se svidja da u prvih 1000 dana je najbitnija ishrana u trudnoci, majcino mleko i to je osnova za ceo zivot
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 16:24:29
|
|
|
|
Bibilib
|
IZVORNA PORUKA: malimaki meni je najkorisniji savet u trudnoci dijeta koju sam dobila od svog lekara zbog secera u krvi i od kako sam na toj dijeti super se osecam i popravila sam se samo 2 kg u celoj trudnoci, a bebica je u normalnoj velicini, i secer mi je dobar, pratim redovno. inace je dijeta puna povrca, teleceg mesa i voca i nisi nikako gladan uvek nesto grickas. . Pa bitno je da se u toku trudnoce unese sto vise svezeg voca i povrca,tako dolazi do manje gojaznosti u tom periodu a da bi obezbedili dovoljan unos proteina, potrebno je da dnevno imate tri do četiri jela koja sadrže proteine. Odlični izvori su teletina, piletina, ćuretina, i jaja. Teletina ne sadrži visok procenat masti, a bogata je folatima i gvožđem, što štiti od anemije. Ako Vam teletina nije omiljena vrsta mesa, zamenite je gore pomenutim vrstama.Ja sam iskreno vise za svinjetinu ali u tom sam periodu jela i teletinu,piletinu i jaja...
< Poruku je uredio Bibilib -- 20.9.2014 16:25:12 >
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 17:45:46
|
|
|
|
mati
|
Nesto sto je meni pomoglo sa dojenjem oba puta jeste po par kapi Ad vitamina na bradavice. Utrljavala sam od treceg meseca trudnoce a u osmom samo nakapala. I nisam imala problema sa ragadama.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 17:50:28
|
|
|
|
Bibilib
|
Mazala sam ja i to ali mi nije pomoglo... jedino je od neke vajde bila mast MUM CARE LENOLIN,TO NIJE MORALO DA SE ISPIRA PRE PODOJA...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 17:56:23
|
|
|
|
mati
|
Ja nisam mazala kad sam se porodila, samo u trudnoci. Mazala sam po malo skoro kad mi se isperutale dojke, verovatno od njegovih zubica.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 22:11:16
|
|
|
|
Bibilib
|
Evo jednog saveta ako vasa beba ima grceve.Skuvajte joj caj od komoraca,imate u prodavnicama zdrave hrane ili kamilicu a mozete i kim.Naravno opredelite se za jedan caj,provrete jednu soljicu vode i ubacite nekolko zrna kima ili prsohvat kamilice.to odstoji 15 min.procedite i dajte bebi 3-4 puta dnevno.Mom sinu je pomogao kim...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 21.9.2014 12:43:02
|
|
|
|
serpica
|
Savet za trudnice koje ne mogu da spavaju,jedan meksi jastuk izmedju nogu i na bok,meni ponekad pomagalo. Za tamne fleke koje se javljaju u trudnoci,obicno po licu koristila sam kremu od nevena,ublazava pigmentaciju i postaju svetlije,istu sam koristila i za tamnu liniju na stomaku nakon porodjaja.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 21.9.2014 14:35:35
|
|
|
|
Torbica
|
Posto je diskutabilna sinteza D vitamina u zimskim mesecima zbog manjka sunca, pedijatri savetuju preventivno uzimanje D vitamina i u zimskim mesecima tokom druge godine zivota. Svakako bi deca trebala da jedu kvalitetnu ribu barem dva puta nedeljno kao i druge namirnice bogate ovim vitaminom.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 21.9.2014 15:30:00
|
|
|
|
Mala Elena
|
IZVORNA PORUKA: Bibilib Evo jednog saveta ako vasa beba ima grceve.Skuvajte joj caj od komoraca,imate u prodavnicama zdrave hrane ili kamilicu a mozete i kim.Naravno opredelite se za jedan caj,provrete jednu soljicu vode i ubacite nekolko zrna kima ili prsohvat kamilice.to odstoji 15 min.procedite i dajte bebi 3-4 puta dnevno.Mom sinu je pomogao kim... Ja nisam za to da odstoji 15 minuta, da ne bude bas jaka aroma kao sto nama kuvamo . Pisala sam vec o tome, kim treba da vri dva_tri minuta, kada se izmakne , spusti se kamilica i posle 20-tak sekundi procedi . Beba bolje prihvata blazu varijantu.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 21.9.2014 15:37:05
|
|
|
|
Klarita
|
IZVORNA PORUKA: Torbica Posto je diskutabilna sinteza D vitamina u zimskim mesecima zbog manjka sunca, pedijatri savetuju preventivno uzimanje D vitamina i u zimskim mesecima tokom druge godine zivota. Svakako bi deca trebala da jedu kvalitetnu ribu barem dva puta nedeljno kao i druge namirnice bogate ovim vitaminom. Jeeeeeesteeeeeeeee, K je napunila godinu u decembru i davala sam joj vitamin D do maja, a sad se secam da sam to isto ovde procitala i posle konsultovala pedijatre Sto se tice caja od kamilice, 20ak sec je nedovoljno, sem ako stavljate secer, e onda vam posao kakenja odradi secer a ne kamilica. Kim je samo karminativ, pomaze bebi da izbaci gasove, ne i da kaki. Ja ucila da treba 3-5 zrna na 100ml vode. ME, izvini, ali nikako nikako i nikako se ne slazem oko davanja sunke 8m bebi, bio proizvodjac Carnex, Matijevic ili K plus.
< Poruku je uredio Klarita -- 21.9.2014 15:38:36 >
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 21.9.2014 16:47:35
|
|
|
|
Torbica
|
Klarita, slazem se! Cekaj, sunka je slana a do 1 god ne bi trebalo da se soli hrana. Nikakva konzervirana hrana ne dolazi u obzir.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 21.9.2014 16:57:32
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: Torbica Klarita, slazem se! Cekaj, sunka je slana a do 1 god ne bi trebalo da se soli hrana. Nikakva konzervirana hrana ne dolazi u obzir. s tim sto meni u industrijskim mesnim preradjevinama mnogo vise smetaju E-ovi, soja i konzervansi od soli. A i to sto je meso najcesce loseg kvaliteta i ima ga bezobrazno malo!
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 21.9.2014 20:04:21
|
|
|
|
Bibilib
|
Bebama do godinu dana a iposle toga treba izbegavati davati hranu kao sto su salamice,sunke,cajne,virsle,naresci itd.jer to i nije bas "Zdrava hrana za nase bebe". Mesna industrija sve iznutrice, kožu, nokte, papke, creva, žile, salo, masnoće, kosti, ligamente, i svo ono manje kvalitetno meso životinja, fino samelje do neprepoznavanja, doda povrće, soju i začine, plus konzervanse i stabilizatore, i upakuje to kao ukusnu namirnicu zvanu pašteta, parizer i viršla.Mozda to niste znale ali istina je. Osim veštačkih aditiva problem takve hrane je i gomila soli koja se stavlja u preradjevine da bi se iste održale od brzog kvarenja. Pa je bolje bebe ili vecu decu hraniti palentom i pavlakom ili jogurtom nego ovim mesnim preradjevinama... A vi kako hocete...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 21.9.2014 20:24:48
|
|
|
|
Torbica
|
Milicicak Ja mojima nikad to nisam davala. Stvarno je otpad... Cerka i dan danas u vrticu kad vidi virslu kaze - to je otrov, necu da jedem, i umace hleb u jogurt. Mi imamo srece da sve imamo sa sela, nasu sunku, pecenicu, kobasice, slaninicu... Jedemo jedino kupovne biljne namaze a mesnu pastetu napravim sama, moji najvise vole kad preostalo skuvano meso iz supe izblendam sa kuvanom sargarepom i neutralnom pavlakom. Stvarno je boli glava. Ne osudjujem, sve je stvar izbora. Samo, navike im se stvaraju od malena, evo vidim po cerki kad joj ponudim nesto, prvo pita da li je to zdravo. Dakle, ucite decicu zdravim navikama u ishrani.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 21.9.2014 20:32:01
|
|
|
|
Bibilib
|
Mi zivimo u gradu ali trudimo se da kupimo svinju kad god mozemo,onda sami pravimo proizvode,sada smo pravili cvarke,kobasice,susili meso tako da je to mnogo zdravije nego kupovno.Mada ja mojoj bebi jos uvek nisam dala svinjetinu ,smatram da je jos mali za to...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 21.9.2014 21:33:48
|
|
|
|
malimaki
|
Za mene je majcino mleko najbitnije za dete
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Za djevojcicuEma (
44%)
Hana (
37%)
Nastasija (
19%)
Ukupan broj glasova: 125Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!