Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 22.9.2014 23:02:09
|
|
|
|
Bibilib
|
A da li znate da je i crni lukac dobar za mleko,jeste da se posle osicamo na to ali od toga nadolazi mleko... zato vam majke na babine donose hleb tj.pogacu i na njoj luk...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 22.9.2014 23:03:49
|
|
|
|
dunja RR
|
Bibilib jeste, dobar je crni lukac, a recimo čajeve treba izbegavati (naravno ne mislim na čajeve za dojilje), čaj od nane recimo smanjuje količinu mleka.
< Poruku je uredio dunja RR -- 22.9.2014 23:09:29 >
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 22.9.2014 23:07:52
|
|
|
|
mati
|
Da se samocitiram iz teme o cajevima, ovo sam nesto u nekom magazinu nasla... Trudnice mogu da koriste: - caj od sipka - koprive - lipe - kamilice - brusnice Izbegavajte u trudnoci: - caj od kantariona - hajducke trave - hibiskusa - zalfije - maslacka - persuna - ruzmarina - maticnjaka - majcine dusice - anisa - lista maline - uvin caj - zeleni caj - crni caj. __
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 22.9.2014 23:10:16
|
|
|
|
Bibilib
|
Pored svih tih cajeva mogu piti caj od komoraca to isto daje mleko...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 22.9.2014 23:12:41
|
|
|
|
mati
|
E pa ja samtrazila taj komorac kod nas i nisam nasla. A na nekom kanalu o kuvanju su koristili kao zacin i videla sam kako izgleda i ubedjena sam da nase bake znaju ali pod drugim nzivom.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 22.9.2014 23:16:54
|
|
|
|
Bibilib
|
IZVORNA PORUKA: mati Da se samocitiram iz teme o cajevima, ovo sam nesto u nekom magazinu nasla... Trudnice mogu da koriste: - caj od sipka - koprive - lipe - kamilice - brusnice Izbegavajte u trudnoci: - caj od kantariona - hajducke trave - hibiskusa - zalfije - maslacka - persuna - ruzmarina - maticnjaka - majcine dusice - anisa - lista maline - uvin caj - zeleni caj - crni caj. __ a ove sto si navela da ne piju trudnice: maticnjak,zeleni caj,crni caj,nana,breza i sena oni ne samo da ne daju mleko vec uticu na gubljenje tezine u trudnoci a medju njima spada i lipa...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 22.9.2014 23:18:30
|
|
|
|
Bibilib
|
Pa dok sam radila u Zdravoj hrani bilo ga je i potrazi ga tamo,a i meni je poznat samo pod tim imenom...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 22.9.2014 23:19:30
|
|
|
|
dunja RR
|
Komorač = Anis Ovo nađoh - Komorač (morač, janez, divlja mirođija, slatki anis) je vrlo važna lekovita, aromatična, začinska, medonosna, hranljiva i industrijska biljka.
< Poruku je uredio dunja RR -- 22.9.2014 23:21:06 >
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 22.9.2014 23:25:54
|
|
|
|
mati
|
Moja topla preporuka za posle porodjaja jeste maticnjak. Jos ako imate starije besno dete, savrsen. Kad god odemo kod mojih tata mi spremi kriglu od lav piva punu caja od maticnjaka i ja sam mirna. Stvarno smiruje. Ma mogu da dube na glavi ja samu zen-u. E Dunjci bas me prosvetli. Sad mi vise ne treba, ali bar da znam.
< Poruku je uredio mati -- 22.9.2014 23:26:49 >
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 22.9.2014 23:38:54
|
|
|
|
Bibilib
|
Dunja caj od anisa dobro ce doci i dojiljama jer pospesuje lucenje mleka a isto vazi i za komorac samo sto komorac pomaze i bebama koje imaju grceve...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 22.9.2014 23:42:03
|
|
|
|
mati
|
Cekaj cekaj... Ti sad pises o dvema biljkama. Zar nije Dunja pronasla da je to isto Komorac=anis
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 22.9.2014 23:45:58
|
|
|
|
dunja RR
|
Tako piše evo KLIK IZVORNA PORUKA: mati Cekaj cekaj... Ti sad pises o dvema biljkama. Zar nije Dunja pronasla da je to isto Komorac=anis
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 22.9.2014 23:48:21
|
|
|
|
Mala Elena
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Ja sam dobila jedan savet u porodilištu i primenila sam ga ali iskreno, ne znam da li je tačan. Nisam našla potvrdu, ali sam želela sve što nađem primeniti samo da imam mleka i dojim bebu. Elem, ja oko bradavica na grudima oduvek imam par dlačica koje čupkam pincetom, redovno. I krenuh ja to da radim u porodilištu i neko mi reče STOJ, NEMOJ, od tog čupkanja se zapušavaju mlečni otvori i tako sam ja sada sva dlakava ALI DOJIM Hahaha, dobro me nasmeja... Ma ko sisa dlake, da smo mi zive i zdrave i da imamo puno mleka!
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 22.9.2014 23:49:47
|
|
|
|
mati
|
Pa da, to sam i videla da stavlja u sos. I podsetilo me na nesto sto sam vidla kod nas al onaj kuvar ga iseckao na brzinu pa nisam imala vremena da zagledam. Znaci isto je...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 22.9.2014 23:50:08
|
|
|
|
Bibilib
|
znas kako anis je seme samo seme biljke a komorac ima i seme i perca tj.travu
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 22.9.2014 23:51:38
|
|
|
|
Bibilib
|
pr.kao caj od koprive imas seme,list i koren koprive...ali ti to sve sluzi za razlicite potrebe.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 23.9.2014 0:05:07
|
|
|
|
Mala Elena
|
Divlji komorac ima gorkasti ukus, a pitomi ili slatki ima ukus jako sličan anisu, i taj najčešće upotrebljavamo u kulinarstvu. Koriste se i see i trava i koren -samleven , kako za koju namenu. Znaci , moze da bude isto a ne mora da znaci. Bitno je da znamo da caj od komoraca ili anisa treba davati bebama protiv grcica, a kuopicemo ga u apoteci i nema brige.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 23.9.2014 0:13:10
|
|
|
|
Klarita
|
Bibilib, prosto sam morala da se ukljucim OPET u diskusiju jer ne mogu da izdrzim da citam totalne nebuloze. Kao magistar farmacije sa odslusanih 2 semestra o lekovitom bilju i na specijalistickim jos jedan o fitoterapiji, moram ti reci da lupas kao maksim po diviziji. Izvinjavam se po 1000.put, ali proverite u literaturi: "Osnovi farmakognozije" prof dr Nada Kovacevic, "farmakognozija" prof dr M.Gorunovic , anis i komorac su ista biljka, latinski naziv Foeniculum vulgare. A, sad molim, dodatne poJene za kolektora
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 23.9.2014 14:01:13
|
|
|
|
Bibilib
|
ok slazem se sa tobom Klarita to jeste ista biljka ali ja ti kazem pod kojim nazivom smo je imali u zdravoj hrani,ja nisam travarka pa da znam... i ne lupam vec kazem ono sto mi je receno i kako sam ja upucena u to .... bez ljutnje....komorac smo imali u velikim kesama sa liscem, a anis u tegli slatkog ukusa kao sto su anis bomboni,i znam da su ljudi sami trazili komorac za lek a anis seme kao zacin ...
< Poruku je uredio Bibilib -- 23.9.2014 14:06:49 >
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 23.9.2014 14:03:36
|
|
|
|
dunja RR
|
Ma stvarno, ko da je brka, dok nisam skratila te dlakonje IZVORNA PORUKA: Bibilib IZVORNA PORUKA: dunja RR Uradila Oldži to, jer mi dete izgleda ko da ima brkove dok sisa hahahaha bas si me nasmejala,krenule su mi suze da znas...probudicu dete
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 23.9.2014 14:09:18
|
|
|
|
Bibilib
|
Stvarno si dobra,i opet si uspela da me nasmejes... A sta ces i nama gde se ne pojave te dlakurije...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 23.9.2014 14:11:20
|
|
|
|
Klarita
|
IZVORNA PORUKA: Bibilib znas kako anis je seme samo seme biljke a komorac ima i seme i perca tj.travu
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 23.9.2014 14:19:33
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Klarita IZVORNA PORUKA: Bibilib znas kako anis je seme samo seme biljke a komorac ima i seme i perca tj.travu Nije tema, ali gde nadjes ove otkacene smajlice
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 23.9.2014 14:21:01
|
|
|
|
Bibilib
|
Evo jednog saveta od moje doktorke dok sam bila trudna. Nedovoljna telesna masa u trudnoci predstavlja rizika za preterminski porođaj, poremećaje razvoja ploda i teškoće u uspostavljanju laktacije.Zato mi je preporucila da jedem jagnjetinu,losos,jaja,jogurt i bundevu...To ne goji puno a dobijate sve vitamine i sto je organizmu potrebno,da ne duzim...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 23.9.2014 15:11:39
|
|
|
|
Mala Elena
|
Dobar izbor za prvi nemlecni obrok su zitarice, pre svega pirinac i kukuruz jer ne sadrze gluten. Integralni pirinac je odlicna varijanta s''obzirom na blag ukus i bogatstvo hranljivih materija.
< Poruku je uredio Mala Elena -- 23.9.2014 15:22:48 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Koje ime vam se najviše dopada?TakiliPo vama najlepše žensko ime od ponuđenih je? Tara (
29%)
Tea (
16%)
Tijana (
25%)
Anja (
30%)
Ukupan broj glasova: 211Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!