|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
22.9.2014 1:56:02   
Klarita

Zaboravismo nitrite iz konzervirane hraneuser posted image Pastetu nisam jela godinama zbog vezbi odredjivanja nitrata u pasteti (pokvarenoj) iz bromatologije...jao majko, taj smrad je neopisiv i nije mu ni prinesen miris vodonik-sulfidauser posted image

Moja K obozava virsle, pastete, salame, i tako to....vec sam se zalila, u vrticu ja mislim da ce da se uslogiraju kad im totalno poremetim plan ishrane i izbacim te namirnice, jer sad sam glavna na savetu roditeljauser posted image Na roditeljskom su mene vecina majki gledale kao bolesnika/ludaka kad sam ustala i rekla da cu se prvo baviti ishranom i napomenula da cu dati sve od sebe da se izbaci salama, pasteta i sardina...

Konzervirana riba (narocito tuna) je puna zive koja je toksicna za sve nas, a narocito za decu.

< Poruku je uredio branki RR -- 3.10.2014 16:10:35 >

(odgovor članu malimaki)
Direktna veza do poruke: 376
22.9.2014 2:05:50   
17 joka
Klarita ja kao neko ko se iole razume u to podrzavam tvoju odluku potpuno

ni sardinu, vursle paštete i te stvari mi vec odavno nejedemo a i da imam decu to im ne bih davaola da jedu.

znam coveka koji radi u karneksu i on kaze da nikad ne bi svojoj deci dao da jedu tu vrstu hrane.
a znam i zenu koja radi na proizvodnji tih kutijica ili posudica za paštete, kaze haos itd,

naravno na svakome je odluka ko sta jede i ko sta daje deci

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 377
22.9.2014 9:28:59   
Bibilib
Eeeee drage moje upravo vam o teme pricam kako to nije zdravo za decu... radila sam u Zdarvoj hrani pa znam nesto...
Domace je domace i to je drugo...Deci treba davati belančevine (proteini): meso, riba, jaja, mleko i mlečni proizvodi i jezgrasti plodovi.Masti su neophodne za rad organa, funkciju mozga, ali i za proizvodnju energije, hormona i enzima. Bez masti, neki vitamini prosto ne funkcionišu. Dva su osnovna tipa masti u svakom organizmu: zasićene (meso, jaja, mlečni proizvodi) i nezasićene (biljno ulje, maslinovo ulje, jezgrasto voće, riblje ulje). Ove druge su zdrave masti i njih treba unositi više od ovih prvih.Vitamini i minerali su u dečijoj ishrani neophodni, ali ne u meri koliko su potrebne belančevine, ugljeni hidrati i masti. Vitamini iz voća i povrća učestvuju u mnogim važnim procesima: stvaranje energije i hormona, jačanje imunog i nervnog sistema, zdravlja kose, kože, kostiju i noktiju. Vitamini mogu biti rastvorljivu u vodi (C, B) i mastima (A, D, E, K). Kuvanjem se razgrađuju, pa ih je najbolje koristiti u svežem ili dinstanom obliku (kao kašice). Voda sačinjava više od 75% zapremine odojčeta ili 70% malog deteta. U vodi se rastvaraju minerali, vitamini, šećeri, aminokiseline i mnogi drugi nutrijenti. Voda je neophodna je za život i za većinu reakcija organizma. Deca imaju nešto drugačiji metabolizam od odraslih, jer se manje znoje i brže zagrevaju. Minerali su dečijem organizma potrebni u mnogim procesima: izgradnji kostiju, zuba, održavanje tečnosti, regulisanje nivoa šećera i proizvodnju hemoglobina.

Edit: uredila poruku jer su se ponavljali isti pasusi. Modessty RR

< Poruku je uredio Modessty RR -- 22.9.2014 9:35:54 >

***Deca su najvece blago !!! ***

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 378
22.9.2014 9:40:38   
branki*
sto se tice clanaka sa nestle sajta,sad ih detalnjo procitah...
ono sto cu usvojiti jeste to da kazu da sa glutenom treba da se pocne izmedju 4.i 7.meseca,dok je beba jos uvek na majcinom mleku,tako da cu sad sa ovom bebom gluten uvesti nesto ranije,nego sto sam to sa bozom.
kazu da so ne dajemo pre druge godine,odnosno da ne solimo hranu,i to cu se potruditi da poslusam.
treca korisna stvar je ta da propagiraju uzimanje folne kiseline pre planirane trudnoce,kao i u prvim mesecima trudnoce,to sam ispostovala u obe trudnoce.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 379
22.9.2014 9:45:58   
Klarita
Branki user posted image da li treba OPET da pisem da se slazem s tobom u potpunostiuser posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 380
22.9.2014 9:56:47   
Modessty

IZVORNA PORUKA: branki RR

kazu da so ne dajemo pre druge godine,odnosno da ne solimo hranu,i to cu se potruditi da poslusam.

e sad, meni je rečeno da so jeste potrebna ali u malim količinama. Danilu nisam solila hranu, jer on i nije hteo ništa slano. Nikola je druga priča. On ako nije bar malo posoljeno i malo začinjeno neće ni da jede. Već mesecima jede maltene isto što i mi (pričam o ručku).

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 381
22.9.2014 10:16:59   
Bibilib
A meni je doktorka takodje rekla da mozemo malo dosoliti hranu ali nikako da ne sladimo kada su u pitanju kasice...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 382
22.9.2014 10:19:00   
Bibilib

IZVORNA PORUKA: Klarita

Bibilib, draga, ako krenemo da se frljamo sa tekstovima necemo nikuda sticiuser posted image
Molili nas lepo da ne koristimo google i ostalo, au bas u tvom tekstu iako je copy paste, ja ne vidim savet, sorry

Nisam htela da se frljam tekstovima ali mi je tako bilo najprikladnije da kazem u cemu ima proteima,gde vitamina itd.ali se izvinjavam
soryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 383
22.9.2014 13:35:19   
mati
Nesto sto sam ja naucila s godinama, tj " s decom", ... Nikada ne uporedjujte svoju decu sa drugom decom svako dete je prica za sebe i uvek ce jedno biti bolje ili gore a jedna strana povredjena i uvredjena...

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 384
22.9.2014 14:01:04   
mati
Kad beba jako place i ne prestaje, pokusajte da joj pevate i pricate "na uvce" sapatom... U zelji da cuje mamu mozda prestane da place... Kazem mozda jer je meni to u vecini slucajeva uspevalo, ali nekad i nije.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
Mao...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 385
22.9.2014 14:07:59   
serpica
Savet za trudnice,voda iz vodovoda ( mislim na niski vodovod ) je tvrda i ima dosta kamenca,informacija iz prve ruke,iako je ispravna za pice,savetujem trudnicama da konzumiraju kupovnu/flasiranu vodu,i izbegnu mogucnost stvaranja peska i kamena u bubrezima.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 386
22.9.2014 14:20:58   
Bibilib
Najbolja je Odmenjska voda,meni je doktorka savetovala da je pijem u trudnoci pa sam samo nju pila ,deluje kod bolesti bubrega,urinarnih infekcija,bolesti organa za varenje i bolesti koze...

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 387
22.9.2014 14:58:54   
Mala Elena

IZVORNA PORUKA: serpica

Savet za trudnice,voda iz vodovoda ( mislim na niski vodovod ) je tvrda i ima dosta kamenca,informacija iz prve ruke,iako je ispravna za pice,savetujem trudnicama da konzumiraju kupovnu/flasiranu vodu,i izbegnu mogucnost stvaranja peska i kamena u bubrezima.

Da se nadovezem ....user posted image Nama je voda iz vodovoda ocajna , puna hlora i tacno se osete teski metali...Od kada sam usla u drugo stanje, redovno kupujemo flasiranu , i evo skoro bilo nestalo i uzmem sa cesme ....tako mi je cudan ukus bio, tek tada sam osetila razliku.

Deci nikako ne davati cesmovacu zbog hlora. Ako se ipak koristi u ishrani odojceta treba je prokuvati jer hlor tako iscezava pa se i ukus poboljsava . A tako se kontrolise i eventualno prisustvo bakterija . E sad, cula sam savet da je kljucanje od jednog minuta dovoljno jer se duzim kuvanjem povecava kolicina opasnih nitrata-posebno kod dece do 6 meseci.
Takodje nikako ne koristite vrelu vodu iz bojlera za spremanje decjih obroka jer ima puno olova iz cevi a ono se lakse rastvara pri vecoj temperaturi. A olovo je toksicno , brzo se apsorbuje a odojcad i deca su osetljivija kategorija!

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 388
22.9.2014 15:12:08   
Anarunika
Mi koristimo onaj bokal za vodu na B- Barier ili kako se već zove. Davali smo klincima kada su bili malo veće bebe,6,7 meseci . Do tada i nisu pili vodu jer su uglavnom sisali,iako sam im nudila.Taj filter bi trebalo da čisti vodu od raznih metala i stvarno promeni ukus vode. A kamenca nema uopšte.To znam jer kada prokuvavam običnu vodu u ketleru on je za dva dana već prljav od kamenca a kada sipam ovu iz bokala, ne ostane bukvalno ništa.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 389
22.9.2014 17:42:19   
mati
Jedan savet za trudnice jeste da jedu cesce a manje...Sto vise dnevnih grickanja ublazice gorusice.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
Mao...

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 390
22.9.2014 18:25:19   
Torbica
Po meni su najbolji saveti iskustveni bez previse pisanija, konkretni....Ove romane ne mogu da citam....

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 391
22.9.2014 18:27:53   
mati

IZVORNA PORUKA: Torbica

Po meni su najbolji saveti iskustveni bez previse pisanija, konkretni....Ove romane ne mogu da citam....

Slazem se, bez preteranog objasnjavanja i polemisanja.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
Mao...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 392
22.9.2014 22:43:03   
Bibilib
Trudnice bi trebale da piju sto vise tecnosti,negazirane sokove ,mleko,opet kazem najbolje je Odmenjsku vodu i to najmanje dve litre dnevno...da jedu zitarice,meso,ribu,jaja,povrce i voce.Sto se vode tice cini mi se da ide 1l na 25 kg.a verujem da vecina nas ima vise od 50 kg. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 393
22.9.2014 22:52:59   
dunja RR
Ja sam dobila jedan savet u porodilištu i primenila sam ga ali iskreno, ne znam da li je tačan. Nisam našla potvrdu, ali sam želela sve što nađem primeniti samo da imam mleka i dojim bebu. Elem, ja oko bradavica na grudima oduvek imam par dlačica koje čupkam pincetom, redovno. I krenuh ja to da radim u porodilištu i neko mi reče STOJ, NEMOJ, od tog čupkanja se zapušavaju mlečni otvori i tako sam ja sada sva dlakava ALI DOJIM user posted image user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 394
22.9.2014 22:53:46   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Bibilib
.Sto se vode tice cini mi se da ide 1l na 25 kg.a verujem da vecina nas ima vise od 50 kg. user posted image user posted image user posted image

Kod mene znači 3l bez pogovora, mnogo brale user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 395
22.9.2014 22:54:20   
Olga75
Dunja , poseci makazicama vrhove , nece biti dlakave user posted image

Marija je moj najveci uspeh

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 396
22.9.2014 22:55:14   
dunja RR
Uradila Oldži to, jer mi dete izgleda ko da ima brkove dok sisa user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 397
22.9.2014 22:57:05   
Olga75
hahahaha , idi u persun zeno

Marija je moj najveci uspeh

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 398
22.9.2014 22:58:09   
Bibilib

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Uradila Oldži to, jer mi dete izgleda ko da ima brkove dok sisa user posted image

hahahaha bas si me nasmejala,krenule su mi suze da znas...probudicu dete user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 399
22.9.2014 22:59:17   
mati
Dunjci pa i logicno je, nema zezanja sa tim... Isto se ne smeju dirati dlacice ispod pazuha...
Sa brkovima ili bez, samo neka siki, nema nista lepse i bolje za bebu...user posted image

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
Mao...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Ili - ili
elenica4ever

Recite mi svoje misljenje o ova dva imena

Elena (57%)

Hana (43%)

Ukupan broj glasova: 84

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here