Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 19.9.2014 10:34:28
|
|
|
|
Klarita
|
Jeste, menjaju stalno. Za gluten sam skroooz ozbiljna, evo, majke mi A, za mleko, pisala sam vec u pravoj temi, mislim da nema potrebe da se ponavljam. Tu nema "moze bi i ne mora da znaci" tacno se zna kako i zasto nije dobro pre godinu dana uvesti kravlje mleko.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 19.9.2014 16:21:25
|
|
|
|
Bibilib
|
Dok su bebe male njima se razvijaju misici za vid tako kaze nada doktorka i zato je dobro ubaciti im u ishranu sargarepu,tikvu i dinju kad joj je vreme.Ja recimo cesto barim sargarepu i dajem bebi,tikvu i pecenku smo skoro probali kuvanu pa blendiranu..a dinju svezu samo dobro zrelu izgnjeciti i dati bebi da jede... Naravno sve to u malim kolicinama i tek posle 6 meseci..
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 19.9.2014 20:16:01
|
|
|
|
Bibilib
|
Posto moja beba voli i jede pilecu dzigericu ja sam malo istrazivala o tome kolko je korisna pa sam resila da podelim sa vama.Pored toga sto je ukusna ima i hranljivih materija,ona ima u sebi puno gvoždja, vitamin B12 (hrani nervni sistem koga nema u biljnoj hrani), sadrzi biološke proteine neophodne za rast, razvoj i obnovu organizma… Istraživanja su potvrdila da deca koja jedu 4 x nedeljno meso sa visokim sadržajem gvožđa (pre svega pileću džigericu) imaju manje šansi da budu anemična, dobijaju dodatnu energiju i imaju bolju koncentraciju.
< Poruku je uredio Bibilib -- 19.9.2014 20:17:01 >
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 19.9.2014 20:30:22
|
|
|
|
Torbica
|
Ako bebama dajete dzigericu, morate je jako jako jako dobro skuvati jer u jetrenim kanalicima hoce da prezivi Listerija, i da se beba razboli. Ja licno nisam pristalica davanja dzigerice pre godinu dana, pored toliko drugih kvalitetnih mesa. Valjda me nervira ideja da se u jetri sakuplja i detoksikuje svasta nesto, mada opet, uvek pazimo da bebama dajemo neprskano, organsko... Ne volem dzigericu bebama...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 19.9.2014 20:34:04
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ni ja bas Torbice , a ukoliko se daje mora se dobrooo skuvati a i skinuti sve zilice i kanalici . Moja sestricina se umalo nije zadavila takvom zilicom .
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 19.9.2014 22:22:11
|
|
|
|
Bibilib
|
IZVORNA PORUKA: Torbica Ako bebama dajete dzigericu, morate je jako jako jako dobro skuvati jer u jetrenim kanalicima hoce da prezivi Listerija, i da se beba razboli. Ja licno nisam pristalica davanja dzigerice pre godinu dana, pored toliko drugih kvalitetnih mesa. Valjda me nervira ideja da se u jetri sakuplja i detoksikuje svasta nesto, mada opet, uvek pazimo da bebama dajemo neprskano, organsko... Ne volem dzigericu bebama... Ja je inace dobro ocistim pa skuvam i dajem je mesanu sa supicom ,bukvalno dodje ko kasa a samo dzigerica zapada jer je suva i nije za bebe u tom obliku.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 19.9.2014 22:26:18
|
|
|
|
serpica
|
Ja sam pilecu dzigericu uvela oko 11.meseca,mm roditelji su sa sela i tamo cuvaju pilice,znam kakvog su porekla i nisam se dvoumila da dam bebcu,a spremala sam je sa kuvanim krompirom,izmiksana dodje kao pasteta,ponekad sam u to ubacivala malo pavlake i moji su to bas lepo jeli.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 19.9.2014 22:27:30
|
|
|
|
dunja RR
|
A da li džigerica sme tokom dojenja?
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 19.9.2014 22:30:06
|
|
|
|
serpica
|
Dunjci,mislis da mu dajes dzigericu dok ga dojis ili da ti jedes? Nisam razumela? Mislim da dojenje nema veze,moze da jede kad jos malo odraste.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 19.9.2014 22:42:32
|
|
|
|
Klarita
|
Bibilib a gde si istrazivala? Volim da znam izvor informacije. U to ime, sad sam se setila da dugujem informaciju milicicak u vezi kalcijuma i persuna i mleka. Izvor je dr Kamenov,a knjiga koja mi potvrdila je bromatologija za studente farmacije, ne secam se autora. Ukoliko je iskopam iz kutije na potkrovlju, pisacu ti Preporuka nasih pedijatara je da se daje pileca dzigerica od 7 punih meseca bebi i to jednom nedeljno. Ostatak nedelje za rucak 3 dana meso, 3 dana zumanac Ja sam tako K. Jedino sto sam okasnila sa uvodjenjem pa sam joj dala sa 8m jer smo je vodili na more u to vreme, pa nismo uvodili neko vreme nove namirnice
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 19.9.2014 23:05:21
|
|
|
|
Torbica
|
IZVORNA PORUKA: Bibilib IZVORNA PORUKA: Torbica Ako bebama dajete dzigericu, morate je jako jako jako dobro skuvati jer u jetrenim kanalicima hoce da prezivi Listerija, i da se beba razboli. Ja licno nisam pristalica davanja dzigerice pre godinu dana, pored toliko drugih kvalitetnih mesa. Valjda me nervira ideja da se u jetri sakuplja i detoksikuje svasta nesto, mada opet, uvek pazimo da bebama dajemo neprskano, organsko... Ne volem dzigericu bebama... Ja je inace dobro ocistim pa skuvam i dajem je mesanu sa supicom ,bukvalno dodje ko kasa a samo dzigerica zapada jer je suva i nije za bebe u tom obliku. Ako se kratko kuva, zna da bude intoksikacije. Eto. Nije stvar u gusto/retko... Nego u duzini kuvanja. Po meni su junetina i teletina zakon za bebe, pa onda pileci i cureci batak i najzad sve ostalo.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 19.9.2014 23:12:11
|
|
|
|
Mala Elena
|
Klarita, pitala si me za svinjsko meso, sad vidim. Pa u skolici su rekli da se svinjsko samo ne daje do godinu dana jer valjda ima vise masnoce i teze se vari. Ja cu to ipak poslusati.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 19.9.2014 23:24:31
|
|
|
|
branki*
|
a propo svinjskog mesa..znam da je mina pisala da se svinjsko ne daje pre prve godine jer ume da bude alergen,neki sastojak,nesto,ali nakon toga da,jer je svinjsdka snicla,ociscena od masnoce i zilica odlican obrok i da nema razloga da se ne daje.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 0:05:09
|
|
|
|
dunja RR
|
Šerpi, to, da li ja smem jesti džigu dok dojim. IZVORNA PORUKA: serpica Dunjci,mislis da mu dajes dzigericu dok ga dojis ili da ti jedes? Nisam razumela? Mislim da dojenje nema veze,moze da jede kad jos malo odraste.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 0:06:14
|
|
|
|
dunja RR
|
Torbi, znači prvo junetina i teletina pa kasnije piletina i ćuretina? IZVORNA PORUKA: Torbica IZVORNA PORUKA: Bibilib IZVORNA PORUKA: Torbica Ako bebama dajete dzigericu, morate je jako jako jako dobro skuvati jer u jetrenim kanalicima hoce da prezivi Listerija, i da se beba razboli. Ja licno nisam pristalica davanja dzigerice pre godinu dana, pored toliko drugih kvalitetnih mesa. Valjda me nervira ideja da se u jetri sakuplja i detoksikuje svasta nesto, mada opet, uvek pazimo da bebama dajemo neprskano, organsko... Ne volem dzigericu bebama... Ja je inace dobro ocistim pa skuvam i dajem je mesanu sa supicom ,bukvalno dodje ko kasa a samo dzigerica zapada jer je suva i nije za bebe u tom obliku. Ako se kratko kuva, zna da bude intoksikacije. Eto. Nije stvar u gusto/retko... Nego u duzini kuvanja. Po meni su junetina i teletina zakon za bebe, pa onda pileci i cureci batak i najzad sve ostalo.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 0:14:09
|
|
|
|
Klarita
|
Dunja, Torbi uci trenutno, pa cu da pokusam da ja dam odgovor. Najpre se uvodi piletina ili curetina, pa onda teletina i junetina. Kasnije riba. Neki pedijatri su misljenja da riba ide od 9.meseca, neki od godinu dana. Ja sam K od godinu dana, sad...videcu.. Kad se uvodi meso, prvo se, kuva zajedno sa povrcem, pa izvadi i daje kasica bez mesa, tako tri dana, pa onda komadic mesa-velicine otprilike bebine pesnice/sake. Ja sam u nedoumici oko jagnjetine
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 0:15:25
|
|
|
|
milicicak
|
Tako je Dunja, prvo crvena mesa pa posle bela. Mada mozes i pileci/cureci batak ili krilca I ja nisam pristalica dzigerice u bebecoj ishrani.
< Poruku je uredio milicicak -- 20.9.2014 0:16:30 >
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 0:19:46
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: Klarita U to ime, sad sam se set_ila da dugujem informaciju milicicak u vezi kalcijuma i persuna i mleka. Izvor je dr Kamenov,a knjiga koja mi potvrdila je bromatologija za studente farmacije, ne secam se autora. Ukoliko je iskopam iz kutije na potkrovlju, pisacu ti Vidis, ja imam informaciju da 30g persuna zadovoljava oko 4% dnevnih potreba za Ca. Mada ja persun ne stavljam samo u kolace Izvinite za dva posta za redom, ne skupljam poene, majke mi
< Poruku je uredio milicicak -- 20.9.2014 0:21:08 >
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 0:22:03
|
|
|
|
dunja RR
|
Hvala devojke Ovajdi se ja od ove teme, ima puno saveta taman kada mi trebaju, da ne kopam
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 0:23:21
|
|
|
|
Klarita
|
Dunjci, ti znas koje ces da usvojis, a koje ne, mislim savete Milicicak, mozda ja tu knjigu nadjem uskoro, a mozda i ne bas, ali budi sigurna da cu napisati ovde na RR cim je budem imala u rukama , jer sam takve prirode- sto obecam, ispunim.
< Poruku je uredio Klarita -- 20.9.2014 0:27:08 >
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 0:29:17
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ja mislim kao K. da se daju prvo piletina , curetina , cak i zecetina zbog lakseg varenja pa onda crveno-teletina , junetina, moze i jaretina to su rekli zapamtila sam, prema tome mislim da moze i jagnjetina . A kazu da je govedje meso jos bolje jer je zivotinja velika pa se ne bode i ne brizga svakakvim sredstvima za "pumpanje ". Tamo od 8.meseca se moze uvesti i sunka,(ona skuplja, kvalitetnija) bebe ih vole jer se topi u ustima !
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 0:38:20
|
|
|
|
Klarita
|
Sunka? Skuplja jer je kvalitetnija? Jos sve to sa 8m? Izvini ME, ali Mozda domaca sunka, ali svakako kasnije i svakako ne i stop sunkama, virslama, pastetama K je prvi put jela te mesne preradjevine u vrticu. Sad ih jede u vrticu i kad odemo negde, kuci u izuzetnim (ne)prilikama. Ja sam pre za zitarice i testo
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 0:46:16
|
|
|
|
milicicak
|
Nama je pedijatar savetovala da prvo dam pileca krilca, pa onda teletinu pa junetinu. Belo meso mi je rekla da mogu da zaobidjem ako hocu... Elem, ne spava mi se a mozak mi radi na milion obrtaja pa sam raspolozena da prosipam pamet Jako cesto citam po temama o ishrani komentare kako se saveti menjaju iz kongresa u kongres. Pa naopako bi bilo da se ne menjaju, medicina napreduje iz dana u dan, vrsi se sve veci broj istrazivanja i time se neminovno dolazi do novih zakljucaka. Druga stvar je sto su nasi pedijatri minimun 2 kongresa u zaostatku za ostatkom sveta a i ne trude se da sami unapredjuju svoje znanje (cast izuzecima). Najnovije preporuke jesu da gluten moze sa punih 6 meseci i da se kravlje mleko moze dodavati u malim kolicinama u cvrstu hranu sa punih 6 meseci (umalo sam pala sa stolice kad sam procitala na sajtu Mayo klinike). I dalje je stav da kravlje mleko NE SME da bude obrok deci mladjoj od godinu dana. I jos nesto, ono sto je zdravo i dobro za drugu decu ne mora da prija i odgovara vasoj deci jako je bitno pratiti dete i truditi se da ga hranite zdravo i raznovrsno. Srecom, zivimo u vremenu u kome postoji alternativa za bezmalo sve
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 7:33:29
|
|
|
|
Torbica
|
Dunja, nama je pedijatar prvo savetovala crvena mesa, ali koliko sam shvatila, neces pogresiti za sta god da se odlucis jer ces svakako ubrzo uvesti i ostala mesa, koje god da bude prvo. Crveno je bogatije gvozdjem, a bebama u tom uzrastu treba vise gvozdja. Ja licno u ishrani dece forsiram batacice koje oni svi jako vole, a vole i crvena mesa. Klarita draga, jedan zagrljaj za tebe!
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 20.9.2014 8:29:51
|
|
|
|
serpica
|
Da pitam za jedan savet,dana prvi put uvodim bebcu kupus,dinstala sam ga sa junetinom,sta jos mogu da ubacim u to od povrca,neki dodatak,nesto sto ide uz to? Kupus je sam po sebi tezak pa se plasim da ga mozda ne boli stomak,ne znam. Mozda je pitanje za temu ishrana bebe od 12 meseci,izvinjavam se na off.
< Poruku je uredio serpica -- 20.9.2014 8:31:04 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
kreme protiv celulitamtajcica83Da li koristite kreme ili gelove protiv celulita i strija i koje su to,ali provjereno dobre?? (
56%)
(
44%)
Ukupan broj glasova: 45Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!