Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 18.9.2014 10:13:18
|
|
|
|
Mala Elena
|
Nasa doktorka preporucuje gluten sa punih 8 meseci, najranije, a da mi odlucimo kada cemo joj tacno uvesti.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 18.9.2014 12:13:43
|
|
|
|
Bibilib
|
Žitarice se u bebinu ishranu mogu uvoditi već od četvrtog meseca. Međutim, do šestog meseca trebalo bi da budu bez glutena jer je bebin sistem organa za varenje još nedovoljno razvijen. Žitarice na bazi pirinčanog brašna lakše se vare od onih na bazi pšeničnog. Gluten je protein koji se nalazi u žitu, ječmu, raži, ovsu. On može prouzrokovati prolaznu osetljivost crevne sluzokože ili trajnu netoleranciju, koja može izazvati probleme sa varenjem kao izaostataku rastu. Gluten se smatra alergenom supstancom, te bi zbog toga na proizvodu moralo biti naznačeno da li ga ima ili ne.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 18.9.2014 12:24:56
|
|
|
|
Bibilib
|
U početku, količina žitarica ne treba da bude veća od jedne kafene kašičice kako bi se beba postepeno navikla na novi ukus. Između 4 i 6 meseci: jedna supena kašika, dva puta dnevno ili oko 10 grama. Između 6 i 8 meseci: dve supene kašike, dva puta dnevno ili 20-30 grama. Posle 8 meseci: tri do četiri supene kašike, dva puta dnevno ili 30-40 grama. Žitarice sadrže spore šećere koji obezbeđuju energiju i otklanjaju osećaj gladi i umora tokom dana. Ovo nije pravo koje važi samo za decu, ono važi i za odrasle. Savetuje se da se daju bebama ujutru žitarice, za doručak, kako bi bolje započele dan.U ovom uzrastu, žitarice imaju ulogu koju kod starije dece ima hleb.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 18.9.2014 12:34:39
|
|
|
|
New Mom
|
Kacin pedijatar je bila old school i ja se drzim toga da gluten moze od 6 meseci. Mi smo gluten uveli sa oko 7.meseci. S tim da je ona iskljucivo sikila 5.5 meseci, pa je to negde najranije sto smo stigli. Tako sam i sa Koljom, tako cu i sada.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 18.9.2014 12:36:13
|
|
|
|
New Mom
|
A sto se saveta tice, najbolji savet za dojenje sam dobila ovde na rr od jedne divne mame. Rekla je da dok dojis gledas svoju bebu. Time se luce hormoni srece i pomaze da mleko brze krene.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 18.9.2014 12:40:36
|
|
|
|
Bibilib
|
I ja sam gledala moju bekicu uvek dok je sikila i jos uvek ali vise nema dovoljno mleka,ponestaje...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 18.9.2014 12:50:55
|
|
|
|
Anarunika
|
Jedna od mojih omiljenih žitarica je proso. Ima magnezijuma,kalcijuma,gvožđa i vitamina B . Ne sadrži gluten. Ja deci nisam davala baš na početku, više sam im davala pirinčane pahuljice (nisam se setila), ali posle godinu dana sam im za doručak spremala proso sa pavlakom. Jako je ukusno a i bazno je. Naravno to može biti doručak za celu porodicu
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 18.9.2014 13:36:33
|
|
|
|
Modessty
|
Molim vas da dajete savete koje ste lično isporbale ili lično čule od nekog. Nemojte molim vas da guglate i pišete samo da bi sakupljale poene. Dajte da nam bar jedna nagradna igra bude fer.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 18.9.2014 13:44:26
|
|
|
|
Bibilib
|
Slazem se Mod... Evo ja na primer mojoj bebi dajem pilecu dzigericu sa domacom supicom.To skuvam,izmrvim i bekica jede a kad zakasnim da mu dam odnosno on pojeo i prazna mu usta,kaze am am...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 18.9.2014 13:53:22
|
|
|
|
Mala Elena
|
IZVORNA PORUKA: Modessty RR Molim vas da dajete savete koje ste lično isporbale ili lično čule od nekog. Nemojte molim vas da guglate i pišete samo da bi sakupljale poene. Dajte da nam bar jedna nagradna igra bude fer. Uze mi rec iz usta. Da gugla moze svako. Providno je . Savet kako da znate koliko je zagrejana kasica ako ste je hladili u frizideru pa stavili teglicu u toplu vodu: samo stavite malo mase na ruku gde se meri puls i ako nije ni hladno ni vruce , ta temperatura najvise odgovara bebama .
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 18.9.2014 15:06:33
|
|
|
|
Klarita
|
Mod, bar da napisem da se slazem s tobom. I tako cu da dobijem 1 poJen, ali to za onu drugu nagradnu Mislim, uopste se ne vidi iz aviona kad kuckate svojim recima i kad uradite copy paste, jer neke osobe su prosto recite i strucne, bas se to primecuje po ostalim temama i komentarima. Ja sam K dala sa punih 8 meseci, a sad sam dosta opustenija, bas bas dosta. Mislim da cu i ja sa punih 6, e sad kako krene uvodjenje jogurta, kiselog mleka, pa mesa, mozda samo to odlozi uvodjenje glutena videcu vec. Hvala svima na odgovorima. A, koliko bi trebalo mlecnih obroka da ima beba uzrasta 6 meseci?
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 18.9.2014 15:10:29
|
|
|
|
serpica
|
Klarita na google kaze da treba da ima 5 ml.obroka salu na stranu,jedan podoj/mleko menjas ne mlecnim obrokom,pa sad vidi kako ces,ja sam se vodila osecajem,i nikad nisam imala ustaljeni red sto se tih mlecnih obroka tice,pride jer Toma odavno ne pije mleko,nekad su to bila 3,4 nekad 5 obroka i recimo 2 nemlecna.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 18.9.2014 15:25:22
|
|
|
|
Klarita
|
Serpi, koje treba ukucam da mi izadje? Ce ni "tepaju", ali ja volim da se salim i na svoj i na tudji racun, pa se nadam da nikog ne vredjam i izvinjavam se unapred. Ako se ko oseti uvredjenim ja cu da se iznenadim mnogo Eeee, ma i ja tako po osecaju. Poslala sam Joletu onaj plan ishrane sto mi dala pedijatrica, ali se uoopste ne slaze sa mojim planom (iz glave i srca ) pa rekoh da se iskonsultujemo cisto ovde, kad je vec tema. Mod, je l' mozes da posaljes meni u pp ili na fb plan ishrane o kom si pricala, da vidim da l ije isto. Kad sam proucavala ovaj moj, malko mi ima tu nekih nelogicnosti...cini mi se da mi K nije imala dva nemlecna obroka u ovom uzrastu, a nema ih ni N, a mozda treba...eto i Serpi kaze. Bas me zanima,i mrtva sam ozbiljna, majke mi.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 18.9.2014 15:28:32
|
|
|
|
superm
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Kacin pedijatar je bila old school i ja se drzim toga da gluten moze od 6 meseci. Mi smo gluten uveli sa oko 7.meseci. S tim da je ona iskljucivo sikila 5.5 meseci, pa je to negde najranije sto smo stigli. Tako sam i sa Koljom, tako cu i sada. [/quote Sa starijim sam gluten uvela tek sa 12 meseci. Tada, pre 7 godina je bila takva preporuka. Sa mladjim od 10. Obojica su bili na iskljucivom dojenju 6 meseci.
< Poruku je uredio superm -- 18.9.2014 15:29:35 >
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 18.9.2014 15:40:32
|
|
|
|
Mala Elena
|
Evo saveta za uvodjenje mesa u obroke kod beba. Moze se vec od 6. meseca uvesti vodica od kuvanog mesa ( curece, pilece, telece, junece, jarece ( samo ne svinjsko, jer se ono daje sa 1 god.+)) , jer meso dodaje masnocu i vazan je izvor gvozdja, a potreba za gvozdjem se povecava u ovom periodu. Ukoliko koristite meso iz mesare, kupite samo ono dobro poznatog porekla i zagarantovano zigom kvaliteta. Kasnije, to je vec individualno, moze se meso seckati na sitno ili pasirati viljuskom i dodati kasici koju je dete vec prihvatilo. Inace, meso je najzdravije pripremiti kroz kuvanje na pari da bi sacuvalo hranljivu vrednost ili ga kuvati u supici od povrca koja ce se kasnije iskoristiti.
< Poruku je uredio Mala Elena -- 18.9.2014 15:41:34 >
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 18.9.2014 20:59:31
|
|
|
|
Bibilib
|
IZVORNA PORUKA: Klarita Mod, bar da napisem da se slazem s tobom. I tako cu da dobijem 1 poJen, ali to za onu drugu nagradnu Mislim, uopste se ne vidi iz aviona kad kuckate svojim recima i kad uradite copy paste, jer neke osobe su prosto recite i strucne, bas se to primecuje po ostalim temama i komentarima. Ja sam K dala sa punih 8 meseci, a sad sam dosta opustenija, bas bas dosta. Mislim da cu i ja sa punih 6, e sad kako krene uvodjenje jogurta, kiselog mleka, pa mesa, mozda samo to odlozi uvodjenje glutena videcu vec. Hvala svima na odgovorima. A, koliko bi trebalo mlecnih obroka da ima beba uzrasta 6 meseci? Mozes slobodno ja sam mojoj bebi vec sa 5 meseci davala jogurt i mladi sir.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 18.9.2014 21:16:36
|
|
|
|
Bibilib
|
A da zaboravila sam sto se mlecnih obroka tice moja beba ima 3 do 4 zavisno kakav mu je apetit tog dana i pije Moju kravicu 2,8 mm
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 18.9.2014 22:17:10
|
|
|
|
Mala Elena
|
Klarita , oko 3_4 mlecna obroka (750-960ml adapt .) 2-4 supene kasike zitarica , 2-4 sup.kas.kase od povrca , 2-4 sup kas.vocne kase, 30-60ml vocnog soka, 1-2 sup.kas. mesa Ovo ti je za uzrast 6 meseci.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 19.9.2014 0:27:33
|
|
|
|
Klarita
|
Na kutiji mi pise 5 mlecnih obroka 240 ml koga da slusam? Nisam pametna. Bibilibika, a kad si uvela kravicu? Mozda je ona bolja, da li smem i ja N? On cas ima apetit, cas nema, sta znam... a, pavlaku dajes li/ ME, a zasto ne svinjsko? Moji cuvaju pa sam bas mislila da krenem kad pocne svinjokolj...jao bas sam neopravna...
< Poruku je uredio Klarita -- 19.9.2014 0:29:07 >
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 19.9.2014 8:23:17
|
|
|
|
Modessty
|
KLarita ja sam Nikoli sa 6 meseci pravila kašicu sa kravicom. On nije hteo veštačka mleka nikako. Mnogi kažu da bi kao pre smelo da se bebi da kis mleko ili jogurt nego obično mleko. Šta znam. Ja sam pre za to da detetu dam mleko krave nego ono što je petstohiljada puta prerađeno pa dodati vitamini i ko zna šta još i onda eto kao izvolte to je najbolje i najzdravije U ostalom ti kad kreneš da mu daješ, počećeš sa žitnim kašama. One u sebi već sadrže mleko i prave se samo sa vodom. Odložićeš malo pitanje kravice
< Poruku je uredio Modessty RR -- 19.9.2014 8:24:02 >
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 19.9.2014 8:29:36
|
|
|
|
branki*
|
od mlecnih prouzvoda,prvo sam uvela kiselo mleko sa vecim sadrzajem masti,zatim jogurt koji nije hteo,kiselu pavlaku,pa sir ABC.kravlje mleko sam uvela kroz cokolino,onda kad je bilo nazanceno na kutiji.nije ga pio cisto nikad.uvek davati mlecne proizvode sa vecim sadrzajem mlecne masti.kad pocnu kasice,sa nekih 8 meseci u kasu mozete dodati po kk maslinovog ulja ili malo putera,bolje je.sto se tice mesa,uvela sam prvo pilece belo,odmah zatim batak,pilecu dzigericu,svinjsko sam dala sa punih godinu dana.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 19.9.2014 9:29:11
|
|
|
|
Klarita
|
Mod, Branki
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 19.9.2014 9:39:45
|
|
|
|
Olga75
|
preporuka zvercicine pedijatrice je bila da se kravlje leko ne daje pre godinu dana i onda da se ne razblazuje nego da se daje sto masnije do druge godine kad treba prelaziti na manje masno mleko
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 19.9.2014 10:29:41
|
|
|
|
Modessty
|
Olga oni toliko sve menjaju da više ne može ni da se isparti! Nama su kad se Danilo rodio rekli gluten i kravlje mleko nikako pre deset meseci ili još bolje ne pre godinu dana! Onda se to u međuvremenu promenilo, pa su nam kad je napunio 9 meseci rekli - šta?! nije probao gluten?! ja sam se upravo vratila sa simpozijuma u Švajcarskoj i gluten se daje sa 6 meseci!
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 19.9.2014 10:33:39
|
|
|
|
Olga75
|
za uvodjenje glutena je preporuka bila devet meseci ona je iskljucivo dojena do sest meseci , pa dok je krenulo sa isprobavanjima cas posla je doslo devet meseci
|
Anketa
Bioskopguppy RRVolite li bioskop?Da (
87%)
Ne (
13%)
Ukupan broj glasova: 23Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!