|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pričajmo o hrani...
24.11.2013 17:57:54   
Anoniman
Olga, lice na kombinaciju malih paprika i boranije user posted image pune su vlakana i jako dobre za probavu. Ali ih je komplikovano cistiti jer moras svaki taj maleni komadic (moja sveki tvrdi da su bolje sto manje, a ne ovako velike kao ove zamrznute) posebno gore obrezati, pa onda proprzite (jer u suprotnom budu malo ljigave). Najcesce ih spremaju ovde sa piletinom, u rerni i meni su jako ukusne (proprzis luk, dodas bamije i paradajz sos i onda to istresis u tepsiju, stvavis dosta persuna, na to pile pa u rernu). Ovde ih ima i u konzervi, malo su ljigave, ali ako patis od zatvora - savrseno resenjeuser posted image

(odgovor članu Torbica)
  Direktna veza do poruke: 451
   RE: Pričajmo o hrani...
26.11.2013 14:06:22   
Jole84
Šta bih mogla da napravim sa lisnatim testom? Nisam nikad radila sa kupovnim. Možda neke rol-viršle... Koliko treba da se istanji?


_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 452
   RE: Pričajmo o hrani...
26.11.2013 15:02:36   
Figaro88
Jole mozes bilo sta sto bi pravila i sa ovim testom-slane i slatke kiflice,rol virsle,mozes i rolat od ml mesa,pitice....Treba da odstoji neka dva sata na toplom,pa ga rastanjis na nekih 4-5mm,tako ja radim...

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 453
   RE: Pričajmo o hrani...
26.11.2013 15:14:08   
Jole84
Hvala Figaro user posted image baš sam stavila da se odmrzne,jedva čekam da smotam viršle user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 454
   RE: Pričajmo o hrani...
3.12.2013 19:14:08   
nata11
Jel postoji bela posna cokolada ?

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 455
   RE: Pričajmo o hrani...
3.12.2013 19:24:12   
vikiveki
Nato 11 ja mislim da postoji posna bela čokolada isto kao što postoji i posna crna čokolada

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 456
   RE: Pričajmo o hrani...
4.12.2013 9:14:32   
nata11
Hvala.
A onda postoji i posno mleko u prahu, jer se bela cokolada pravi od njega ... ili ne user posted image
Zbunila sam se jer sam do skoro mislila da bela cokolada nemoze da bude posna, ali to je super onda, za slavu nemoram da kuvam onaj preliv od secera.

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 457
   RE: Pričajmo o hrani...
4.12.2013 9:43:32   
Olga75
Nato i ja mislim da nema posne bele cokolade , mislim to i nije cokolada user posted image
mozda da u nekoj prodavnici zdrave hrane pitas , mozda ima neka od sojinog ili kokosovog mleka - butera ili tako necega ?

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 458
   RE: Pričajmo o hrani...
6.12.2013 18:20:04   
nata11
Da onda je verovatno od sojinog mleka.

A sad novo pitanje! user posted image
Koliko mi pasulja treba za 30 osoba? Po prvi put cu sama kuvati za slavu pa nemam predstavu koliko mi treba.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 459
   RE: Pričajmo o hrani...
6.12.2013 18:23:20   
Olga75
pa nemam pojma to nabubri
a kuvaces i jos nesto user posted image
pravices ga kao corbicu ili onako "nagusto " ?

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 460
   RE: Pričajmo o hrani...
6.12.2013 20:34:21   
nata11
Imacu i posno predjelo i ribe. A pravicu ga zapecen u tepsijama. Bas mi nedolazi u glavu koliko bi mi trebalo user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 461
   RE: Pričajmo o hrani...
6.12.2013 20:46:01   
Klarita
Lele, nato, i mene ista briga mori user posted image
Pitacu majku, pa javljam sta mi kaze...a, svake godine imam isti problem i svaki put kazem zapisacu mere, koliko kg riba, koliko predjela, pasulja...pa, opet ove godine problem.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 462
   RE: Pričajmo o hrani...
6.12.2013 20:48:28   
nata11
Ribe cu naruciti nema sanse da sve stignem. A javi molim te kolicine pa da krecem sa nabavkama.user posted image

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 463
   RE: Pričajmo o hrani...
6.12.2013 20:55:24   
Klarita
Iz malog mozga mi se javlja da za ribe bese 9kg...e, sad da li 9kg oslica + druga vrsta, ili ukupnouser posted image
A, za kolace sam 100% sigurna...znaci kod mojih prolazi 8kg kolaca, s tim sto cu ove godine poruciti 5kg a, mama ce mi dopraviti posne cokoladne baklavice i pivarice. Moji su ove godine spremli posnu trpezu za svoju slavu jer se padala u sredu, pa svi bili odusevljeni tim baklavicama i pivaricama, pa cu tako i ja.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 464
   RE: Pričajmo o hrani...
9.12.2013 18:14:31   
nata11
Cure dajte provereni recept za prebranac.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 465
   RE: Pričajmo o hrani...
9.12.2013 18:57:30   
mama micki
Nato za trideset ljudi ti ne treba više od 3 kg pasulja. Možda je i to mnogo. Najbolje je da ga ostaviš u vodi preko noći, pa sutradan da ga kuvaš, opet da bude dan pre slave. Ja ga spremam ovako: Stavim da prokuva pa bacim prvu vodu, procedim i sipam još vode, posolim i stavim nekoliko lista lorbera. Kuvam dok sasvim ne omekša. Idinstam dosta luka ili još bolje praziluka sitno seckanog, sa šargarepom i belim lukom, kada se luk skoro istopi dodam alevu papriku, pasulj i vodu gde se kuvao ali ne sve i krčkam to nekih pola sata, onda ubacim nekoliko crvenih suvih paprika malo bibera, izručim u vatrostanu posudu i u rernu da krčka dok voda ne uvri i dok ne dobije lepu boju. Ovaj prebranac je odličan i hladan, ne moraš ga grejati svaki put kada dođu gosti. Nadam se da će ti se svideti i da sam bila od pomoći...

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 466
   RE: Pričajmo o hrani...
9.12.2013 19:32:30   
nata11
Hvala pomogla si mi. Probacu za vikend posto do sada sam pravila samo kuvan.

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 467
   RE: Pričajmo o hrani...
9.12.2013 19:45:12   
minnica
Ja pravim isto kao mama micki i to uvek zapečem u velikom zemljanom sudu. Obožavam prebranac! user posted image

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 468
   RE: Pričajmo o hrani...
22.12.2013 19:32:14   
New Mom
Ja imam problem sa dizanim testima. Tj. onima gde ide kvasac i treba da budu mekana ko duša - kuflice, pice itd. E kod mene je sve samo ne mekano. Ili bude delimično, ali nikad nije pečeno kako treba.
Trebam hitno savet.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 469
   RE: Pričajmo o hrani...
22.12.2013 20:56:36   
minnica
NM, meni se to dešavalo prvih par puta, pa sam se izveštila. Treba da ti je svež kvasac, na sobnoj temperaturi,da lepo uskisne. Brašna staviti onoliko da se testo ne lepi za ruke, ne previše. Ja pečem sve na 200 stepeni dok ne porumeni.

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 470
   RE: Pričajmo o hrani...
22.12.2013 21:55:12   
branki*
new mom,treba da zamesis mekse testo,to se stice praksom,ali probaj da se drzis tacne kolicine brasna i vode,odnosno mleka u receptu,bolje je cak da bude manje brasna,lakse je da dodas,nego kad u startu zamesis tvrdo...ne umem bas da objasnim..i da kvasac tyreba da bude svez i da lepo uskisne u mlakom mleku,kao sto je receno.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 471
   RE: Pričajmo o hrani...
23.12.2013 12:09:51   
Olga75
NM , kvasac treba da se "popne " da bude skroz onako zapanjeno
i onda zamesi sto mekse , sto je teze raditi sa testom to ce kad se ispece biti mekse i stavi obavezno u zagrejanu pecnicu

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 472
   RE: Pričajmo o hrani...
22.1.2014 9:44:33   
lesica
Ajooooj što se meni jedu pihtije... Sad sam bukvalno zvala mm-a i izdala naredbu šta sve da kupi, pa ću popodne da ih stavim na kuvanjac.

I da, alavoj meni kroz glavu samo tutnji jaretina ispod sača...

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 473
   RE: Pričajmo o hrani...
22.1.2014 9:51:33   
nata11

IZVORNA PORUKA: New Mom

Ja imam problem sa dizanim testima. Tj. onima gde ide kvasac i treba da budu mekana ko duša - kuflice, pice itd. E kod mene je sve samo ne mekano. Ili bude delimično, ali nikad nije pečeno kako treba.
Trebam hitno savet.


Ja sam imala taj problem jer mi brasno stoji podrumu. Bitno je da i brasno i kvasac ostavis na sobnoj temperaturi da odstoji.

_____________________________





(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 474
   RE: Pričajmo o hrani...
22.1.2014 9:58:27   
lesica
E tačno, kao što Nata kaže, mora da se temperira i brašno ali i kvasac, i da se meko zamesi.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Salata sa kukuruzom i crvenim pasuljem
Ringerajin kuvar: Trcosava
Ružice sa sirom
Ringerajin kuvar: minnica



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here