Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 24.11.2013 17:57:54
|
|
|
|
Anoniman
|
Olga, lice na kombinaciju malih paprika i boranije pune su vlakana i jako dobre za probavu. Ali ih je komplikovano cistiti jer moras svaki taj maleni komadic (moja sveki tvrdi da su bolje sto manje, a ne ovako velike kao ove zamrznute) posebno gore obrezati, pa onda proprzite (jer u suprotnom budu malo ljigave). Najcesce ih spremaju ovde sa piletinom, u rerni i meni su jako ukusne (proprzis luk, dodas bamije i paradajz sos i onda to istresis u tepsiju, stvavis dosta persuna, na to pile pa u rernu). Ovde ih ima i u konzervi, malo su ljigave, ali ako patis od zatvora - savrseno resenje
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 26.11.2013 14:06:22
|
|
|
|
Jole84
|
Šta bih mogla da napravim sa lisnatim testom? Nisam nikad radila sa kupovnim. Možda neke rol-viršle... Koliko treba da se istanji?
_____________________________
I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 26.11.2013 15:02:36
|
|
|
|
Figaro88
|
Jole mozes bilo sta sto bi pravila i sa ovim testom-slane i slatke kiflice,rol virsle,mozes i rolat od ml mesa,pitice....Treba da odstoji neka dva sata na toplom,pa ga rastanjis na nekih 4-5mm,tako ja radim...
_____________________________
Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 26.11.2013 15:14:08
|
|
|
|
Jole84
|
Hvala Figaro baš sam stavila da se odmrzne,jedva čekam da smotam viršle
_____________________________
I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 3.12.2013 19:14:08
|
|
|
|
nata11
|
Jel postoji bela posna cokolada ?
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 3.12.2013 19:24:12
|
|
|
|
vikiveki
|
Nato 11 ja mislim da postoji posna bela čokolada isto kao što postoji i posna crna čokolada
_____________________________
Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.12.2013 9:14:32
|
|
|
|
nata11
|
Hvala. A onda postoji i posno mleko u prahu, jer se bela cokolada pravi od njega ... ili ne Zbunila sam se jer sam do skoro mislila da bela cokolada nemoze da bude posna, ali to je super onda, za slavu nemoram da kuvam onaj preliv od secera.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.12.2013 9:43:32
|
|
|
|
Olga75
|
Nato i ja mislim da nema posne bele cokolade , mislim to i nije cokolada mozda da u nekoj prodavnici zdrave hrane pitas , mozda ima neka od sojinog ili kokosovog mleka - butera ili tako necega ?
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 6.12.2013 18:20:04
|
|
|
|
nata11
|
Da onda je verovatno od sojinog mleka. A sad novo pitanje! Koliko mi pasulja treba za 30 osoba? Po prvi put cu sama kuvati za slavu pa nemam predstavu koliko mi treba.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 6.12.2013 18:23:20
|
|
|
|
Olga75
|
pa nemam pojma to nabubri a kuvaces i jos nesto pravices ga kao corbicu ili onako "nagusto " ?
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 6.12.2013 20:34:21
|
|
|
|
nata11
|
Imacu i posno predjelo i ribe. A pravicu ga zapecen u tepsijama. Bas mi nedolazi u glavu koliko bi mi trebalo
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 6.12.2013 20:46:01
|
|
|
|
Klarita
|
Lele, nato, i mene ista briga mori Pitacu majku, pa javljam sta mi kaze...a, svake godine imam isti problem i svaki put kazem zapisacu mere, koliko kg riba, koliko predjela, pasulja...pa, opet ove godine problem.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 6.12.2013 20:48:28
|
|
|
|
nata11
|
Ribe cu naruciti nema sanse da sve stignem. A javi molim te kolicine pa da krecem sa nabavkama.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 6.12.2013 20:55:24
|
|
|
|
Klarita
|
Iz malog mozga mi se javlja da za ribe bese 9kg...e, sad da li 9kg oslica + druga vrsta, ili ukupno A, za kolace sam 100% sigurna...znaci kod mojih prolazi 8kg kolaca, s tim sto cu ove godine poruciti 5kg a, mama ce mi dopraviti posne cokoladne baklavice i pivarice. Moji su ove godine spremli posnu trpezu za svoju slavu jer se padala u sredu, pa svi bili odusevljeni tim baklavicama i pivaricama, pa cu tako i ja.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 9.12.2013 18:14:31
|
|
|
|
nata11
|
Cure dajte provereni recept za prebranac.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 9.12.2013 18:57:30
|
|
|
|
mama micki
|
Nato za trideset ljudi ti ne treba više od 3 kg pasulja. Možda je i to mnogo. Najbolje je da ga ostaviš u vodi preko noći, pa sutradan da ga kuvaš, opet da bude dan pre slave. Ja ga spremam ovako: Stavim da prokuva pa bacim prvu vodu, procedim i sipam još vode, posolim i stavim nekoliko lista lorbera. Kuvam dok sasvim ne omekša. Idinstam dosta luka ili još bolje praziluka sitno seckanog, sa šargarepom i belim lukom, kada se luk skoro istopi dodam alevu papriku, pasulj i vodu gde se kuvao ali ne sve i krčkam to nekih pola sata, onda ubacim nekoliko crvenih suvih paprika malo bibera, izručim u vatrostanu posudu i u rernu da krčka dok voda ne uvri i dok ne dobije lepu boju. Ovaj prebranac je odličan i hladan, ne moraš ga grejati svaki put kada dođu gosti. Nadam se da će ti se svideti i da sam bila od pomoći...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 9.12.2013 19:32:30
|
|
|
|
nata11
|
Hvala pomogla si mi. Probacu za vikend posto do sada sam pravila samo kuvan.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 9.12.2013 19:45:12
|
|
|
|
minnica
|
Ja pravim isto kao mama micki i to uvek zapečem u velikom zemljanom sudu. Obožavam prebranac!
_____________________________
No need to run and hide It's a wonderful, wonderful life
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.12.2013 19:32:14
|
|
|
|
New Mom
|
Ja imam problem sa dizanim testima. Tj. onima gde ide kvasac i treba da budu mekana ko duša - kuflice, pice itd. E kod mene je sve samo ne mekano. Ili bude delimično, ali nikad nije pečeno kako treba. Trebam hitno savet.
_____________________________
"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami "Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.12.2013 20:56:36
|
|
|
|
minnica
|
NM, meni se to dešavalo prvih par puta, pa sam se izveštila. Treba da ti je svež kvasac, na sobnoj temperaturi,da lepo uskisne. Brašna staviti onoliko da se testo ne lepi za ruke, ne previše. Ja pečem sve na 200 stepeni dok ne porumeni.
_____________________________
No need to run and hide It's a wonderful, wonderful life
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.12.2013 21:55:12
|
|
|
|
branki*
|
new mom,treba da zamesis mekse testo,to se stice praksom,ali probaj da se drzis tacne kolicine brasna i vode,odnosno mleka u receptu,bolje je cak da bude manje brasna,lakse je da dodas,nego kad u startu zamesis tvrdo...ne umem bas da objasnim..i da kvasac tyreba da bude svez i da lepo uskisne u mlakom mleku,kao sto je receno.
_____________________________
branki JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 23.12.2013 12:09:51
|
|
|
|
Olga75
|
NM , kvasac treba da se "popne " da bude skroz onako zapanjeno i onda zamesi sto mekse , sto je teze raditi sa testom to ce kad se ispece biti mekse i stavi obavezno u zagrejanu pecnicu
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.1.2014 9:44:33
|
|
|
|
lesica
|
Ajooooj što se meni jedu pihtije... Sad sam bukvalno zvala mm-a i izdala naredbu šta sve da kupi, pa ću popodne da ih stavim na kuvanjac. I da, alavoj meni kroz glavu samo tutnji jaretina ispod sača...
_____________________________
"Majkooooo, bič pliiiiz!!!" JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.1.2014 9:51:33
|
|
|
|
nata11
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Ja imam problem sa dizanim testima. Tj. onima gde ide kvasac i treba da budu mekana ko duša - kuflice, pice itd. E kod mene je sve samo ne mekano. Ili bude delimično, ali nikad nije pečeno kako treba. Trebam hitno savet. Ja sam imala taj problem jer mi brasno stoji podrumu. Bitno je da i brasno i kvasac ostavis na sobnoj temperaturi da odstoji.
_____________________________
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.1.2014 9:58:27
|
|
|
|
lesica
|
E tačno, kao što Nata kaže, mora da se temperira i brašno ali i kvasac, i da se meko zamesi.
_____________________________
"Majkooooo, bič pliiiiz!!!" JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?