|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pričajmo o hrani...
9.7.2013 20:35:12   
Lu
Moirana, ja isto to radim sve , tako sam i krilca pohala ali nisam još čitave batake, jel može a da budu dobro pečeni?
Olga, povrće možeš umakati i u masu od palačinki.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 426
   RE: Pričajmo o hrani...
9.7.2013 20:41:50   
Moiraina
Batake ni ja nisam probala, njih najčešće pečem u rerni, u onim kesama (najobičnijim) sa krompiričima, pa ubacim dosta začinskih biljčica, bude super. A kada pohujem piletinu, pravim kao medaljone, izlupam belo meso i isečem na kvadratiće, uvaljam u brašno-jaja-prezle+začini i u rernu. Ili isto belo meso, izlupam i stavim kačkavalj, listić mesnate slanine (ili bez), urolam, ispohujem i isto u rernu.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 427
   RE: Pričajmo o hrani...
9.7.2013 20:46:18   
Lu
E tako i ja volim batake, naspem čudo začina uvijek nešto izmiksamuser posted image
Nešto razmišljam da njima treba duže pečenje pa bi onaj panir okolo bio skoren...
Inače i ja izbjegavam masnoće, koristim tefal posuđe i stvarno nekoliko mjeseci mi bude litar ulja, pola maslinovog -pola suncokretovog, u pećnici sve na papiru ili u vrećicama.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 428
   RE: Pričajmo o hrani...
9.7.2013 20:47:12   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: Moiraina

Što se tiče pohovanja, ja isto prvo uvaljam u brašno, pa u jaja, e sad prezle, u zavisnosti od toga šta pohujem, pomešam ili sa peršunom, malo belog luka i parmezanom, ili samo sa susamom (ova prva mešavina mi je favorit). Nakon toga obično ubacim u rernu, stavim na papir podmazan maslinovim uljem i stavim odgore malo maslinovog ulja, bude baš super. U poslednje vreme baš baš retko pržim bilo šta u tiganju (jedino na teflonu sa par kapi ulja, ali pohovano ipak pravim u rerni).



I ja stavljam parmezan i peršun, češće vlašac, i to mi je najbolja kombinacija user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 429
   RE: Pričajmo o hrani...
10.9.2013 7:42:46   
Lu
Koliko fruktoze zamjenju je 1 kg šećera?
Ili to piše na kutijiuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 430
   RE: Pričajmo o hrani...
12.9.2013 20:03:54   
Lu
Znači trećina otprilike, provjereno.
Priznajem Trca mi je pomoglauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 431
   RE: Pričajmo o hrani...
1.10.2013 15:42:46   
Anoniman
ovo je verovatno najpogodnija tema za moje pitanje. ovako, iz skolice u kojoj predajem su me zvali i zele da organizuju susret sa onima koji su izrazili zainteresovanost za srpski jezik pa razmisljaju i cime da ih pocaste. Cime biste ih vi pocastili? naravno, nesto da asocira na nasu zemlju.

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 432
   RE: Pričajmo o hrani...
1.10.2013 15:47:07   
Olga75
hm , pa gibanica , pecne paprike sa belim lukom , podvarak , kuvano zito , projice , prsuta
sad ne znam kako je zamisljemo da li da se jede ozbiljno ili da se gricka user posted image
eto to mi ovako prvo palo na pamet

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 433
   RE: Pričajmo o hrani...
1.10.2013 15:50:04   
Anoniman
hehhe...da se gricka. mada ne znam kako bismo to mogli naci, da su mi barem rekli ranije da se organizujem.
meni je pao na pamet ajvar, ali ja imam samo pola neke teglice otvorene od pre sto godina...mislim, ne zelim da ih otrujem user posted image
ili slatko od...necega...

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 434
   RE: Pričajmo o hrani...
1.10.2013 15:50:16   
New Mom
I ja bih kao Olga, naravno ako je u pitanju više kao meze.
Gibanica, pršuta, kajmak, šopska, ajvar, možda neka slana pita ili rolat.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 435
   RE: Pričajmo o hrani...
1.10.2013 16:02:14   
milicicak
Gibanica, pite od spanaca, praziluka, kupusa, krompira..., proja, kajmak i ajvar... i ruska salata :)
a slatko pa vanilice, grilijas oblande, koh, neki patispanj kolac...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 436
   RE: Pričajmo o hrani...
1.10.2013 17:20:13   
Didy
Da dodam još kao ideju malo vojvođanske kuhinje - slanina, čvarci, knedle sa šljivama, štrudle, kuglof, iako tu svuda ima upliva mađarske i nemačke kuhinje, ali ništa manje nego u gibanicama što ima turske.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 437
   RE: Pričajmo o hrani...
1.10.2013 19:28:14   
nata11
Ksena i ja bih ajvarom a ako ga nemas onda gibanica.

Imam i ja jedno pitanje ringerajke. Sta najbolje ide kao prilog uz pilece raznjice, a sta uz svinjske raznjice. Spremam za vikend veceru pa bih salatu, raznjice i prilog.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 438
   RE: Pričajmo o hrani...
24.10.2013 13:21:14   
Didy
Kseno, je l bila ta promocija naše kuhinje ili kako već da je nazovemo?user posted image Šta si do kraja pravila i kako je prošlo?user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 439
   RE: Pričajmo o hrani...
29.10.2013 12:48:39   
Jole84
Nešto mi se jedu jagode pa bih uzela ono frikomovo pakovanje,nego ne znam šta da napravim. Imate li neku ideju? user posted image
Da nije preslatko,a da je jagodasto user posted image Recimo na pameti mi je šam s jagodama ali je to preslatko user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 440
   RE: Pričajmo o hrani...
29.10.2013 12:51:46   
viking
Smućkaj ih s jogurtom i ledom (možeš i malo muslija) eto ti šejk.

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 441
   RE: Pričajmo o hrani...
30.10.2013 22:02:38   
Jole84
Dobra ideja user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 442
   RE: Pričajmo o hrani...
1.11.2013 16:24:41   
Jole84
Ako se još nekom prijedu jagode evo ideja,baš se lako pravi a ukusno je skroz user posted image I što je najbitnije nije mnogo slatko.
http://domacirecepti.net/rolat-sa-kremom-od-jagoda/


_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 443
   RE: Pričajmo o hrani...
24.11.2013 14:53:01   
Olga75
ma sta su bamije ?
gde to ima da se kupi ? kakav je ukus ?

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 444
   RE: Pričajmo o hrani...
24.11.2013 15:00:06   
lesica
Bamije su povrćka ( mahunarka), izgledaju ovako
user posted image

Ja ih kupujem u veru, smrznute, a imaju tu i tamo da se nadju i na pijaci.

A ukus... pa specifičan je. I sa njima je definitivno tačno ili ih voliš ili ne.

< Poruku je uredio lesica RR -- 24.11.2013 15:02:22 >


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 445
   RE: Pričajmo o hrani...
24.11.2013 15:02:05   
Olga75
ja to za mojih 200 godina nisam videla user posted image
nego kakvog su ukusa , kako se spremaju ?

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 446
   RE: Pričajmo o hrani...
24.11.2013 15:07:05   
lesica
Imamo i temu Oldži, KLIK

A ja ih spremam uglavnom sa mesom, prosto kao dodatak mesu, ili ih trpam u djuveč u veliiiikoj količini, ili sa pavlakom, pa bude nešto kao salata....

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 447
   RE: Pričajmo o hrani...
24.11.2013 15:08:35   
vikiveki
Ja sam čula za bamije,verovatno u nekoj emisiji o spremanju hrane,ali ih nikad nisam probala....ima vremena probaćuuser posted image
Jeste nekad jeli džem od šeptelija

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 448
   RE: Pričajmo o hrani...
24.11.2013 15:18:46   
mama micki
To je povrće koje po izgledu malo, barem mene podseća na papriku. Ja nisam spremala, jer retko može da se nađe, ali kad nađem sigurno ću probati.
Ja imam dosta rodbine u Bosni i tamo se ovo povrće baš koristi za čorbice, tako sam i čula za bamije. Ali više će ti reći neko ko ih redovno sprema.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 449
   RE: Pričajmo o hrani...
24.11.2013 15:21:47   
Torbica
Ja sam jednom probala u nekoj corbici, ok mi je ukus.

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pire od karfiola i šargarepe
Ringerajin kuvar: little_one
Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here