Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 9.3.2013 15:48:06
|
|
|
|
dijana1*
|
Tako i ja pravim. Nece spasti, samo muti i videces kako ce biti cvrsto. Bukvalno okrenes ciniju naopako i ne moze da ispadne koliko je cvrsto.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 9.3.2013 15:49:28
|
|
|
|
isidora88
|
nece spasti ako je dobro umucen. ja ga umutim bas bas crvsto, moraju biti sveza jaja, ni mrvica zumanceta ne sme da upadne. ja sam bas pravila pre neki dan kolace i umesto slaga ulupala belanca. ja sam dodala kap limuna dok sam mutila belanca i na kraju secer i opet sam dugo mutila i super je ispalo
_____________________________
Moja baka srce ima, ovoliko, ovoliko, znam da baka mene voli, kao niko, kao niko...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 9.3.2013 15:53:31
|
|
|
|
Figaro88
|
Ja ne mogu da jedem ziva jaja,ne jedem ni filove sa zivim zumancima.Ja umutim prvo belanca dobro,pa dodam malo secera pa opet umutim dobro,za to vreme napravim gust sirup od secera i vode i onda to polako sipam u jaja i mutim dok se ne prohladi.Kao za sampitu,ili sam rolnice....
_____________________________
Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 9.3.2013 16:09:27
|
|
|
|
Shishica
|
Dobro, znam ja jako da umutim jaja i kako sve treba, ali konkretno za umesto slaga znaci moze i tako.. dobro.. Meni nisu problem ziva jaja, ali probacu i tako sa uspinovanim jednom.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 9.3.2013 17:46:37
|
|
|
|
Olga75
|
Shishice mislim da za ukrasavanje u ona umlacena belanca ( da stoje ) ide spinovan secer , da ih skuva mislim ko bi jeo slatka ziva belanca kako god divno izgledala
< Poruku je uredio Olga RR -- 9.3.2013 17:47:10 >
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 9.3.2013 20:57:02
|
|
|
|
Shishica
|
Pa mislim ja da je tako uvek radila moja komsinica baka Ruza, nikad samo belance i secer, nego uvek spinovani. Ali reko ako tako cure kazu... Probacu ja onda spinovanim pa sta mi Bog da.. to nisam nikada, pravila sam sve i svasta i svakako, ali to je jedna od stvari koje nisam pa me strah.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 11.3.2013 9:00:19
|
|
|
|
Shishica
|
Ima li neko ideju sta napraviti od pecuraka za rucak? Kako spremate sampinjone? Ja obicno neke sosice ili za paprikas ili za picu..punjene palacinke.. sta jos moze?
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 11.3.2013 9:05:00
|
|
|
|
lesica
|
A da rastanjiš meso u veliku šniclu,pa nauniš prethodno pripremljenim pečurkama,urolaš i pečeš?
_____________________________
"Majkooooo, bič pliiiiz!!!" JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 11.3.2013 9:05:04
|
|
|
|
Olga75
|
mozes da punis sampinjone , sa cim god hoces a ja najcesce pravim belo pilece ( dinstam na crnom luku i podlivam pilecim bujonom ) i kad je onako na pola onda ubacim sampinjone i kad se oni onak , skupe onda ubacim pavlaku i malo gustina ( ili ostrog brasna ) da skupi taj umak a i marinirala sam ih prosle godine
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 11.3.2013 9:05:42
|
|
|
|
little_one
|
ja volim spremiti sampinjone onako na luku za dorucak...to mi je super...ali cesto pravim kao prilog piletini u nekom bijelom sosu....njam njam...sad si mi dala ideju sta da kuvam sutra....danas ce ipak biti riba na meniju...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 11.3.2013 9:18:27
|
|
|
|
sneza24
|
Shisice ja malo propržim meso pa u tu masnoću crni i beli luk, pa doda šampinjone i onda zalijem pilećom supom i vratim meso i to se tako krčka dok ne ispari voda onda izvadim meso još malo ukrčkam i dodam pavlaku i to je to.
_____________________________
Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 11.3.2013 9:23:42
|
|
|
|
Shishica
|
Onda znam kako cu .. hvala vam curke!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 29.4.2013 13:28:38
|
|
|
|
Figaro88
|
Imam plazmu,puding,slag,slatku pavlaku,margarin,maline. Od toga planiram da napravim neku tortu Mislila sam da napravim deblju koru od plazme,pa na nju da stavim tanak fil od pudinga,a na njega maline pa odozgo slatku pavlaku umucenu sa casom kisele da bude onako kiselkasta,pa slag.Ili da napravom samo plazma-maline-slatka pavlaka-maline-slag
_____________________________
Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 12.6.2013 13:15:00
|
|
|
|
vonavoj
|
dizem temu ponestaje mi vremena za kuvanje rucka,ide lepo vreme,dok dodjem sa posla,malo napolje,ode dan..i sta spremati za rucak! vrtim 5 jela u krug! Vidim da spremate i socivo,nikad nisam probala..nekih ideja,ima li ko? Samo da ne budu neke skupe ..trazim previse!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 12.6.2013 13:21:46
|
|
|
|
Olga75
|
eeee Vonavoj ako oces brzo onda imam jos jednu temu za tebe KLIK
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 12.6.2013 13:23:43
|
|
|
|
Anoniman
|
videla si da sam ti pisala tamo u sta smo pravile. socivo sam nekad kuvala kao lako jelo, sad barem jednom u 10 dana pravim supu od leblebija, a kad me mrzi i da zivim pravim za mm fava (rece mi kuma da ima i u srbiji da se kupi), ja to ne jedem, ali je prostije i od pasulja pa zato pravim
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 12.6.2013 13:26:59
|
|
|
|
vonavoj
|
to kseno,to mi treba,kad me mrzi da zivim,a moram da jedem! Olga,malo me zekis
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 12.6.2013 13:29:50
|
|
|
|
Anoniman
|
za takve dane su i spagete (sa tunjevinom, gotovim crvenim prelivom, sirom...) ali koliko se secam ti i tm ne volite testo.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 12.6.2013 13:32:16
|
|
|
|
vonavoj
|
daaaaaaaaaaa... poznajes me! ne volimo te makarone,spagete..
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 12.6.2013 13:44:03
|
|
|
|
Anoniman
|
mm voli, a ja sam se uz njega navikla isto.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 9.7.2013 15:54:06
|
|
|
|
Olga75
|
da vas pitam kad pohujete povrce i kazete : oh masa ? to je brasno i jaje ? zasto pitam , zato sto ja kad pohujem povrce to radim ono : brasno , jaje , prezla tj nemam neku masu u koju bih umakala ? znaci i povrce i meso ( bilo koje ) ja paniram kao becku sniclu
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 9.7.2013 16:06:57
|
|
|
|
imperial
|
Takodje,i meni je pohovanje kad uvaljam u brasno,pa u jaja i na kraju prezle,tako pohujem i povrce i meso... A sto se tice spremanja rucka na brzaka imam super recept,slicno kao kineska piletina sa povrcem ali na nas nacin:proprzi se belo meso seckano sitno na pracice,doda se kim,biber,tikvice seckane na kockice,kupus seckan sitnije.moze i paprika seckana na tracice,sve se przi bukvalno 10 min.doda se aleva ,so i zacini po ukusu,ja ovo spremam bar jednom nedeljno
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 9.7.2013 16:07:59
|
|
|
|
tea87bgd
|
Olga poh masa je naziv za svaku masu koja sluzi za pohovanje tj paniranje jer je termin pohovanje znaci przenje u dubokoj masnoci. Mozes da paniras samo u brasnu ili brasno i jaja posebno ili umuceno (tako se najcesce panira) ili na becki nacin brasno jaja prezle.Za povrce najcesce ide umuceno brasno i jaja.Mada uvek mozes da dodas nesto po svom ukusu ili prezle ili susam,kornfleks itd...
_____________________________
Hajde da ostavimo za sobom bar mali trag na svetu ovom kad jednom ode nam sve u vetar i svako od nas bude nepar...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 9.7.2013 16:17:26
|
|
|
|
tea87bgd
|
Ko voli kinesku kuhinju prilagodjenu nasem podneblju:isecka se sve na stapice otprilike srednje debljine i poredja se po redosledu ubacivanja u tiganj sargarepa celer praziluk paprika tikvice moze i kupus pecurke patlidzan malo brokolija obarenog na kraju i sve se to bukvalno sruci u vrelo ulje przi se desetak min zacini sa biberom,solju i soja sosom moze ko voli i ljuto i na kraju se doda bukvalno saka kuvanog pirinca..Treba da dominira povrce i da bude rastresito a ko voli moze da ubaci i malo przenog susama...
_____________________________
Hajde da ostavimo za sobom bar mali trag na svetu ovom kad jednom ode nam sve u vetar i svako od nas bude nepar...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 9.7.2013 20:17:19
|
|
|
|
Moiraina
|
Što se tiče pohovanja, ja isto prvo uvaljam u brašno, pa u jaja, e sad prezle, u zavisnosti od toga šta pohujem, pomešam ili sa peršunom, malo belog luka i parmezanom, ili samo sa susamom (ova prva mešavina mi je favorit). Nakon toga obično ubacim u rernu, stavim na papir podmazan maslinovim uljem i stavim odgore malo maslinovog ulja, bude baš super. U poslednje vreme baš baš retko pržim bilo šta u tiganju (jedino na teflonu sa par kapi ulja, ali pohovano ipak pravim u rerni).
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?