Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 9.7.2013 20:35:12
|
|
|
|
Lu
|
Moirana, ja isto to radim sve , tako sam i krilca pohala ali nisam još čitave batake, jel može a da budu dobro pečeni? Olga, povrće možeš umakati i u masu od palačinki.
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 9.7.2013 20:41:50
|
|
|
|
Moiraina
|
Batake ni ja nisam probala, njih najčešće pečem u rerni, u onim kesama (najobičnijim) sa krompiričima, pa ubacim dosta začinskih biljčica, bude super. A kada pohujem piletinu, pravim kao medaljone, izlupam belo meso i isečem na kvadratiće, uvaljam u brašno-jaja-prezle+začini i u rernu. Ili isto belo meso, izlupam i stavim kačkavalj, listić mesnate slanine (ili bez), urolam, ispohujem i isto u rernu.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 9.7.2013 20:46:18
|
|
|
|
Lu
|
E tako i ja volim batake, naspem čudo začina uvijek nešto izmiksam Nešto razmišljam da njima treba duže pečenje pa bi onaj panir okolo bio skoren... Inače i ja izbjegavam masnoće, koristim tefal posuđe i stvarno nekoliko mjeseci mi bude litar ulja, pola maslinovog -pola suncokretovog, u pećnici sve na papiru ili u vrećicama.
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 9.7.2013 20:47:12
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Moiraina Što se tiče pohovanja, ja isto prvo uvaljam u brašno, pa u jaja, e sad prezle, u zavisnosti od toga šta pohujem, pomešam ili sa peršunom, malo belog luka i parmezanom, ili samo sa susamom (ova prva mešavina mi je favorit). Nakon toga obično ubacim u rernu, stavim na papir podmazan maslinovim uljem i stavim odgore malo maslinovog ulja, bude baš super. U poslednje vreme baš baš retko pržim bilo šta u tiganju (jedino na teflonu sa par kapi ulja, ali pohovano ipak pravim u rerni). I ja stavljam parmezan i peršun, češće vlašac, i to mi je najbolja kombinacija
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 10.9.2013 7:42:46
|
|
|
|
Lu
|
Koliko fruktoze zamjenju je 1 kg šećera? Ili to piše na kutiji
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 12.9.2013 20:03:54
|
|
|
|
Lu
|
Znači trećina otprilike, provjereno. Priznajem Trca mi je pomogla
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.10.2013 15:42:46
|
|
|
|
Anoniman
|
ovo je verovatno najpogodnija tema za moje pitanje. ovako, iz skolice u kojoj predajem su me zvali i zele da organizuju susret sa onima koji su izrazili zainteresovanost za srpski jezik pa razmisljaju i cime da ih pocaste. Cime biste ih vi pocastili? naravno, nesto da asocira na nasu zemlju.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.10.2013 15:47:07
|
|
|
|
Olga75
|
hm , pa gibanica , pecne paprike sa belim lukom , podvarak , kuvano zito , projice , prsuta sad ne znam kako je zamisljemo da li da se jede ozbiljno ili da se gricka eto to mi ovako prvo palo na pamet
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.10.2013 15:50:04
|
|
|
|
Anoniman
|
hehhe...da se gricka. mada ne znam kako bismo to mogli naci, da su mi barem rekli ranije da se organizujem. meni je pao na pamet ajvar, ali ja imam samo pola neke teglice otvorene od pre sto godina...mislim, ne zelim da ih otrujem ili slatko od...necega...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.10.2013 15:50:16
|
|
|
|
New Mom
|
I ja bih kao Olga, naravno ako je u pitanju više kao meze. Gibanica, pršuta, kajmak, šopska, ajvar, možda neka slana pita ili rolat.
_____________________________
"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami "Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.10.2013 16:02:14
|
|
|
|
milicicak
|
Gibanica, pite od spanaca, praziluka, kupusa, krompira..., proja, kajmak i ajvar... i ruska salata :) a slatko pa vanilice, grilijas oblande, koh, neki patispanj kolac...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.10.2013 17:20:13
|
|
|
|
Didy
|
Da dodam još kao ideju malo vojvođanske kuhinje - slanina, čvarci, knedle sa šljivama, štrudle, kuglof, iako tu svuda ima upliva mađarske i nemačke kuhinje, ali ništa manje nego u gibanicama što ima turske.
_____________________________
Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.10.2013 19:28:14
|
|
|
|
nata11
|
Ksena i ja bih ajvarom a ako ga nemas onda gibanica. Imam i ja jedno pitanje ringerajke. Sta najbolje ide kao prilog uz pilece raznjice, a sta uz svinjske raznjice. Spremam za vikend veceru pa bih salatu, raznjice i prilog.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 24.10.2013 13:21:14
|
|
|
|
Didy
|
Kseno, je l bila ta promocija naše kuhinje ili kako već da je nazovemo? Šta si do kraja pravila i kako je prošlo?
_____________________________
Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 29.10.2013 12:48:39
|
|
|
|
Jole84
|
Nešto mi se jedu jagode pa bih uzela ono frikomovo pakovanje,nego ne znam šta da napravim. Imate li neku ideju? Da nije preslatko,a da je jagodasto Recimo na pameti mi je šam s jagodama ali je to preslatko
_____________________________
I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 29.10.2013 12:51:46
|
|
|
|
viking
|
Smućkaj ih s jogurtom i ledom (možeš i malo muslija) eto ti šejk.
_____________________________
Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju "Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 30.10.2013 22:02:38
|
|
|
|
Jole84
|
Dobra ideja
_____________________________
I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.11.2013 16:24:41
|
|
|
|
Jole84
|
Ako se još nekom prijedu jagode evo ideja,baš se lako pravi a ukusno je skroz I što je najbitnije nije mnogo slatko. http://domacirecepti.net/rolat-sa-kremom-od-jagoda/
_____________________________
I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 24.11.2013 14:53:01
|
|
|
|
Olga75
|
ma sta su bamije ? gde to ima da se kupi ? kakav je ukus ?
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 24.11.2013 15:00:06
|
|
|
|
lesica
|
Bamije su povrćka ( mahunarka), izgledaju ovako Ja ih kupujem u veru, smrznute, a imaju tu i tamo da se nadju i na pijaci. A ukus... pa specifičan je. I sa njima je definitivno tačno ili ih voliš ili ne.
< Poruku je uredio lesica RR -- 24.11.2013 15:02:22 >
_____________________________
"Majkooooo, bič pliiiiz!!!" JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 24.11.2013 15:02:05
|
|
|
|
Olga75
|
ja to za mojih 200 godina nisam videla nego kakvog su ukusa , kako se spremaju ?
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 24.11.2013 15:07:05
|
|
|
|
lesica
|
Imamo i temu Oldži, KLIK A ja ih spremam uglavnom sa mesom, prosto kao dodatak mesu, ili ih trpam u djuveč u veliiiikoj količini, ili sa pavlakom, pa bude nešto kao salata....
_____________________________
"Majkooooo, bič pliiiiz!!!" JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 24.11.2013 15:08:35
|
|
|
|
vikiveki
|
Ja sam čula za bamije,verovatno u nekoj emisiji o spremanju hrane,ali ih nikad nisam probala....ima vremena probaću Jeste nekad jeli džem od šeptelija
_____________________________
Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 24.11.2013 15:18:46
|
|
|
|
mama micki
|
To je povrće koje po izgledu malo, barem mene podseća na papriku. Ja nisam spremala, jer retko može da se nađe, ali kad nađem sigurno ću probati. Ja imam dosta rodbine u Bosni i tamo se ovo povrće baš koristi za čorbice, tako sam i čula za bamije. Ali više će ti reći neko ko ih redovno sprema.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 24.11.2013 15:21:47
|
|
|
|
Torbica
|
Ja sam jednom probala u nekoj corbici, ok mi je ukus.
_____________________________
Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije. Patrijarh Pavle
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pita sa mesomRingerajin kuvar: lelaigor
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
ImegrayKoje vam se vise svidja?Janko (
77%)
Borko (
23%)
Ukupan broj glasova: 92Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!