Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 25.1.2014 20:17:20
|
|
|
|
Jole84
|
IZVORNA PORUKA: lesica RR Ajooooj što se meni jedu pihtije... Sad sam bukvalno zvala mm-a i izdala naredbu šta sve da kupi, pa ću popodne da ih stavim na kuvanjac. I da, alavoj meni kroz glavu samo tutnji jaretina ispod sača... Lesice šta stavljaš u pihtije? I ja ih obožavam Probaj sa telećim repovima,baš budu ukusne
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 8:20:13
|
|
|
|
Lu
|
Pilav, jel to jelo od riže ili tjestenine?
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 8:22:38
|
|
|
|
nata11
|
Pilav je kombinacija rize, povrca i piletine.
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 8:28:48
|
|
|
|
Lu
|
Pa to sam prvo pomislila, ja tako pravim zapečenu rižu sa piletinom, ali me zbunjuje to što sam čula od nekoliko osoba da je pilav tjestenina, kao rezanci
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 12:50:12
|
|
|
|
Anoniman
|
od pirinca. ja nikad nisam cula da neko kaze da je pilav od testenine.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 13:22:55
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: Lu Pa to sam prvo pomislila, ja tako pravim zapečenu rižu sa piletinom, ali me zbunjuje to što sam čula od nekoliko osoba da je pilav tjestenina, kao rezanci Lu živ ti ja, ko ti to rekao? Da nisi pomešala pilav sa mlincima? Mada mi to prosto nemoguće
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 14:38:13
|
|
|
|
Lu
|
Ma kakvi znam ja šta su mlinci, ono iskidano tijesto, nego... Na fb mi iskočio jedan recept i fino se vidi zapečena riža sa piletinom i piše "pilav sa piletinom" a dole nekoliko komentara da je pilav-rezancida to nije pilav a i čula sam uživo mislim... to isto
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 14:43:37
|
|
|
|
World
|
Ma da, kod nas je pilav domaci rezanci Nego, kako pravite taj pilav od rize, ali u rerni?
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 14:50:22
|
|
|
|
Lu
|
Eto, nisam izmislila Ja prvo malo zapečem piletinu koju sam predhodn samo povegetila a rižu izdinstam na luku, onako suhu, dodam mrkvu, korijen celera, svježu papriku ako imam. Kad je piletina skoro pečena dodam rižu i nalijem vode koliko treba da se riža skuha i pustim da se malo zapeče tj. uhvati korica, naravno i rižu pri dinstanju začinim, vegetom i ja volim mediteransku mješavinu začina ili samo ruzmarin. Sad odoh da pravim tulumbe ohladilo se tijestoa i zaljev. Kako vi zalijete, vruće tulumbe hladnim ili?
< Poruku je uredio Lu -- 28.2.2014 14:53:11 >
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 14:59:25
|
|
|
|
World
|
E to mi dobro zvuci A tulumbe vruce zalijes dobro ohladjenim zaljevom.
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 15:17:49
|
|
|
|
Anoniman
|
world, ja kad pravim piletinu sa pirincem stavim iseceno pile u tepsiju, dodam vode (x2 u odnosu na kolicinu pirinca koju nameravam da stavim), posolim, stavim malo maslinovog ulja i/ili putera, stavim u zagrejanu rernu i kad pocne ta voda da kao vri (onako kao mali baloncici) onda dodam kasikom pirinac izmedju komada piletine. otprilike ukupno sat vremena treba da bude gotovo. a pirinac za to koristim onaj zuckasti, pise parboiled
< Poruku je uredio ksena -- 28.2.2014 15:19:00 >
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 15:29:47
|
|
|
|
World
|
Oh, hvala. To je onda piletina sa rizom (tako je pravim uvijek), nego sam nesto umislila da je pilav nekako zanimljiviji i sareniji, ne znam zasto.. A i malo sam trudna pa mi se jede svasta nesto...
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 15:36:32
|
|
|
|
Наташица
|
цркох од жеље за плазма тортом :/ мораћу је касније брзински направити.
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 16:23:09
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: World Oh, hvala. To je onda piletina sa rizom (tako je pravim uvijek), nego sam nesto umislila da je pilav nekako zanimljiviji i sareniji, ne znam zasto.. A i malo sam trudna pa mi se jede svasta nesto... Šaren je onoliko koliko ga napraviš Ja u pilav dodajem i buraniju, kukuruz i crvenu papriku pored naravno šargarepe i crnog luka. Meso isto naravno. Mada klasičan pilav ide bez mesa, umesto mesa se stavlja krompir. Dakle povrće (po želji - neko stavi samo buraniju, krompir i šargarepu) i pirinač. Ja volim svakako - i sas krompir i sas meso Leti ako se rešiš da ga praviš, možeš da dodaš i čeri paradajz
< Poruku je uredio Trcosava RR -- 28.2.2014 16:24:23 >
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 18:50:24
|
|
|
|
Anoniman
|
da, i ja to gore sto sam pisala ne smatram pilavom pilav je obicno ovo sto Trca kaze, i nekako je za mene sinonim pilav u serpi, onako malo masniji
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 19:23:16
|
|
|
|
Trcosava
|
Kseno, ja sve što mogu da strpam u rernu - trpam. Tako i pilav, sve skrkam posle u rernu, da se lepo zapače
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.3.2014 9:37:52
|
|
|
|
branki*
|
a,zar nije pilav pirinac i piletina,a ovo sareno kad pored pirinca dodate krompir,grasak,papriku-djuvec?bar ja tako razlikujem.mozda nisam u pravu...ne znam.
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.3.2014 9:54:28
|
|
|
|
Trcosava
|
Branki, možda i jesi u pravu. Sad si me bacila u razmišljanje. Meni je pilav i đuveč očigledno jedno te isto
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.3.2014 10:02:54
|
|
|
|
big mum
|
IZVORNA PORUKA: branki a,zar nije pilav pirinac i piletina,a ovo sareno kad pored pirinca dodate krompir,grasak,papriku-djuvec?bar ja tako razlikujem.mozda nisam u pravu...ne znam. Ovo je pilav a ono sa povrćem,mahune sa mesom i sl je đuveč Sad ćemo rješiti dilemu PILAV ĐUVEČ E jesam i kuvarica majko mila
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.3.2014 10:06:16
|
|
|
|
Olga75
|
IZVORNA PORUKA: branki a,zar nije pilav pirinac i piletina,a ovo sareno kad pored pirinca dodate krompir,grasak,papriku-djuvec?bar ja tako razlikujem.mozda nisam u pravu...ne znam. a sta je onda becar paprikas i sataras
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.3.2014 11:58:12
|
|
|
|
branki*
|
haha,olga,eto nove dileme sataras je przeno,luk,paprika i paradajz,moze i jaje.to je meni sataras.a,becar paprikas..to vi bolje znate,ipak
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.3.2014 13:04:26
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR IZVORNA PORUKA: branki a,zar nije pilav pirinac i piletina,a ovo sareno kad pored pirinca dodate krompir,grasak,papriku-djuvec?bar ja tako razlikujem.mozda nisam u pravu...ne znam. a sta je onda becar paprikas i sataras koliko ja znam, sataraš je samo dinstano povrće - luk, paprika, paradajz. e bećarac je sve to uz jaje, a neko doda i meso. Ali ja očigledno nisam merodavna
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 2.3.2014 18:14:09
|
|
|
|
nata11
|
Kod nas je ovo pilav stim da se pre stave bataci i karabataci.
|
RE: Pričajmo o hrani... 2.3.2014 18:51:51
|
|
|
|
World
|
E tako sam nesto i zamisljala mmmmmmm Nato, daj detaljan recept
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 2.3.2014 19:14:29
|
|
|
|
nata11
|
Jao World neznam detaljan recept da nelupam, pitacu baku pa stavljam. Koliko se secam prokuvaju se bataci stave preko pirinca u vatrostalnoj preko naseckane sargarepe i graska i nalijes vodom u kojoj je bila prokuvan piletina, a mozes i bujonom. Gotovo je kada se piinac skuva.
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici
Anketa
dali vam se svidja ime NikolasuzyyyDali vam se svidja ime Nikolada (
72%)
ne (
28%)
Ukupan broj glasova: 53Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!