|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pričajmo o hrani...
9.3.2013 15:48:06   
dijana1*
Tako i ja pravim. Nece spasti, samo muti i videces kako ce biti cvrsto. Bukvalno okrenes ciniju naopako i ne moze da ispadne koliko je cvrsto.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 401
   RE: Pričajmo o hrani...
9.3.2013 15:49:28   
isidora88
nece spasti ako je dobro umucen. ja ga umutim bas bas crvsto, moraju biti sveza jaja, ni mrvica zumanceta ne sme da upadne. ja sam bas pravila pre neki dan kolace i umesto slaga ulupala belanca. ja sam dodala kap limuna dok sam mutila belanca i na kraju secer i opet sam dugo mutila i super je ispalo

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 402
   RE: Pričajmo o hrani...
9.3.2013 15:53:31   
Figaro88
Ja ne mogu da jedem ziva jaja,ne jedem ni filove sa zivim zumancima.Ja umutim prvo belanca dobro,pa dodam malo secera pa opet umutim dobro,za to vreme napravim gust sirup od secera i vode i onda to polako sipam u jaja i mutim dok se ne prohladi.Kao za sampitu,ili sam rolnice....

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 403
   RE: Pričajmo o hrani...
9.3.2013 16:09:27   
Shishica
Dobro, znam ja jako da umutim jaja i kako sve treba, ali konkretno za umesto slaga znaci moze i tako.. dobro..

Meni nisu problem ziva jaja, ali probacu i tako sa uspinovanim jednom.

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 404
   RE: Pričajmo o hrani...
9.3.2013 17:46:37   
Olga75
Shishice mislim da za ukrasavanje u ona umlacena belanca ( da stoje ) ide spinovan secer , da ih skuva
mislim ko bi jeo slatka ziva belanca kako god divno izgledala user posted image

< Poruku je uredio Olga RR -- 9.3.2013 17:47:10 >


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 405
   RE: Pričajmo o hrani...
9.3.2013 20:57:02   
Shishica
Pa mislim ja da je tako uvek radila moja komsinica baka Ruza, nikad samo belance i secer, nego uvek spinovani.
Ali reko ako tako cure kazu...
Probacu ja onda spinovanim pa sta mi Bog da.. to nisam nikada, pravila sam sve i svasta i svakako, ali to je jedna od stvari koje nisam pa me strah.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 406
   RE: Pričajmo o hrani...
11.3.2013 9:00:19   
Shishica
Ima li neko ideju sta napraviti od pecuraka za rucak?

Kako spremate sampinjone? Ja obicno neke sosice ili za paprikas ili za picu..punjene palacinke.. sta jos moze?

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 407
   RE: Pričajmo o hrani...
11.3.2013 9:05:00   
lesica
A da rastanjiš meso u veliku šniclu,pa nauniš prethodno pripremljenim pečurkama,urolaš i pečeš?

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 408
   RE: Pričajmo o hrani...
11.3.2013 9:05:04   
Olga75
mozes da punis sampinjone , sa cim god hoces a ja najcesce pravim belo pilece ( dinstam na crnom luku i podlivam pilecim bujonom ) i kad je onako na pola onda ubacim sampinjone i kad se oni onak , skupe onda ubacim pavlaku i malo gustina ( ili ostrog brasna ) da skupi taj umak
a i marinirala sam ih prosle godine

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 409
   RE: Pričajmo o hrani...
11.3.2013 9:05:42   
little_one
ja volim spremiti sampinjone onako na luku za dorucak...to mi je super...ali cesto pravim kao prilog piletini u nekom bijelom sosu....njam njam...sad si mi dala ideju sta da kuvam sutra....danas ce ipak biti riba na meniju...user posted image

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 410
   RE: Pričajmo o hrani...
11.3.2013 9:18:27   
sneza24
Shisice ja malo propržim meso pa u tu masnoću crni i beli luk, pa doda šampinjone i onda zalijem pilećom supom i vratim meso i to se tako krčka dok ne ispari voda onda izvadim meso još malo ukrčkam i dodam pavlaku i to je to.

_____________________________

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 411
   RE: Pričajmo o hrani...
11.3.2013 9:23:42   
Shishica
Onda znam kako cu .. hvala vam curke!

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 412
   RE: Pričajmo o hrani...
29.4.2013 13:28:38   
Figaro88
Imam plazmu,puding,slag,slatku pavlaku,margarin,maline.
Od toga planiram da napravim neku tortuuser posted image Mislila sam da napravim deblju koru od plazme,pa na nju da stavim tanak fil od pudinga,a na njega maline pa odozgo slatku pavlaku umucenu sa casom kisele da bude onako kiselkasta,pa slag.Ili da napravom samo plazma-maline-slatka pavlaka-maline-slaguser posted image

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 413
   RE: Pričajmo o hrani...
12.6.2013 13:15:00   
vonavoj
dizem temuuser posted image
ponestaje mi vremena za kuvanje rucka,ide lepo vreme,dok dodjem sa posla,malo napolje,ode dan..i sta spremati za rucak! vrtim 5 jela u krug! Vidim da spremate i socivo,nikad nisam probala..nekih ideja,ima li ko? Samo da ne budu neke skupeuser posted image user posted image ..trazim previse!

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 414
   RE: Pričajmo o hrani...
12.6.2013 13:21:46   
Olga75
eeee Vonavoj ako oces brzo onda imam jos jednu temu za tebe user posted image
KLIK user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 415
   RE: Pričajmo o hrani...
12.6.2013 13:23:43   
Anoniman
videla si da sam ti pisala tamo u sta smo pravile.
socivo sam nekad kuvala kao lako jelo, sad barem jednom u 10 dana pravim supu od leblebija, a kad me mrzi i da zivim pravim za mm fava (rece mi kuma da ima i u srbiji da se kupi), ja to ne jedem, ali je prostije i od pasulja pa zato pravim user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 416
   RE: Pričajmo o hrani...
12.6.2013 13:26:59   
vonavoj
user posted image to kseno,to mi treba,kad me mrzi da zivim,a moram da jedem!
Olga,malo me zekisuser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 417
   RE: Pričajmo o hrani...
12.6.2013 13:29:50   
Anoniman
za takve dane su i spagete (sa tunjevinom, gotovim crvenim prelivom, sirom...) ali koliko se secam ti i tm ne volite testo.

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 418
   RE: Pričajmo o hrani...
12.6.2013 13:32:16   
vonavoj
daaaaaaaaaaa...user posted image user posted image
poznajes me! ne volimo te makarone,spagete..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 419
   RE: Pričajmo o hrani...
12.6.2013 13:44:03   
Anoniman
mm voli, a ja sam se uz njega navikla isto.

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 420
   RE: Pričajmo o hrani...
9.7.2013 15:54:06   
Olga75
da vas pitam user posted image
kad pohujete povrce i kazete : oh masa ?
to je brasno i jaje ?
zasto pitam , zato sto ja kad pohujem povrce to radim ono : brasno , jaje , prezla tj nemam neku masu u koju bih umakala ?
znaci i povrce i meso ( bilo koje ) ja paniram kao becku sniclu user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 421
   RE: Pričajmo o hrani...
9.7.2013 16:06:57   
imperial
Takodje,i meni je pohovanje kad uvaljam u brasno,pa u jaja i na kraju prezle,tako pohujem i povrce i meso...
A sto se tice spremanja rucka na brzaka imam super recept,slicno kao kineska piletina sa povrcem ali na nas nacin:proprzi se belo meso seckano sitno na pracice,doda se kim,biber,tikvice seckane na kockice,kupus seckan sitnije.moze i paprika seckana na tracice,sve se przi bukvalno 10 min.doda se aleva ,so i zacini po ukusu,ja ovo spremam bar jednom nedeljnouser posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 422
   RE: Pričajmo o hrani...
9.7.2013 16:07:59   
tea87bgd
Olga poh masa je naziv za svaku masu koja sluzi za pohovanje tj paniranje jer je termin pohovanje znaci przenje u dubokoj masnoci.
Mozes da paniras samo u brasnu ili brasno i jaja posebno ili umuceno (tako se najcesce panira) ili na becki nacin brasno jaja prezle.Za povrce najcesce ide umuceno brasno i jaja.Mada uvek mozes da dodas nesto po svom ukusu ili prezle ili susam,kornfleks itd...

_____________________________

Hajde da ostavimo za sobom
bar mali trag na svetu ovom
kad jednom ode nam sve u vetar
i svako od nas bude nepar...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 423
   RE: Pričajmo o hrani...
9.7.2013 16:17:26   
tea87bgd
Ko voli kinesku kuhinju prilagodjenu nasem podneblju:isecka se sve na stapice otprilike srednje debljine i poredja se po redosledu ubacivanja u tiganj sargarepa celer praziluk paprika tikvice moze i kupus pecurke patlidzan malo brokolija obarenog na kraju i sve se to bukvalno sruci u vrelo ulje przi se desetak min zacini sa biberom,solju i soja sosom moze ko voli i ljuto i na kraju se doda bukvalno saka kuvanog pirinca..Treba da dominira povrce i da bude rastresito a ko voli moze da ubaci i malo przenog susama...user posted image

_____________________________

Hajde da ostavimo za sobom
bar mali trag na svetu ovom
kad jednom ode nam sve u vetar
i svako od nas bude nepar...

(odgovor članu tea87bgd)
Direktna veza do poruke: 424
   RE: Pričajmo o hrani...
9.7.2013 20:17:19   
Moiraina
Što se tiče pohovanja, ja isto prvo uvaljam u brašno, pa u jaja, e sad prezle, u zavisnosti od toga šta pohujem, pomešam ili sa peršunom, malo belog luka i parmezanom, ili samo sa susamom (ova prva mešavina mi je favorit). Nakon toga obično ubacim u rernu, stavim na papir podmazan maslinovim uljem i stavim odgore malo maslinovog ulja, bude baš super. U poslednje vreme baš baš retko pržim bilo šta u tiganju (jedino na teflonu sa par kapi ulja, ali pohovano ipak pravim u rerni).

(odgovor članu tea87bgd)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ukusni prokelj
Ringerajin kuvar: minnica
Posna pesak torta
Ringerajin kuvar: Maraj



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here