Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2012 9:19:00
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR znas i sama ako nema puuuno secera u kolacima da oni zavrcu nosicima a ne bih htela da moj tanjir ostane pun ja u svim receptima smanjujem secer skoro na pola nego medeno srce ? daj mi mooolim te link MEDENO SRCE
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2012 9:20:35
|
|
|
|
Olga75
|
znaci moram da pravim dve ture sigurno , kontam ima oko 50 dece , znaci treba mi bar 50 komada a neki kukisi , nesto oblika pogacica samo slatko ?
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2012 9:25:06
|
|
|
|
Anoniman
|
Ih pa šta god da praviš moraš bar dve ture Nisam nikad pravila cookies, ne mogu da pomognem
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2012 9:28:29
|
|
|
|
Lu
|
Nedjo ovi ovseni barovi su izgleda nešto super, to ću da napravim obavezno Olga vidi OVO izađe ih dosta
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2012 9:30:42
|
|
|
|
Olga75
|
ma znam da moram dve ture jedino vanilaca bude milion ali deca nisu obozavatelji vanilica Lu , hvala ali to se pravi u modli za mafine , toga moram onda pet - sest tura a ja sam leeeenja a hocu da bude fiino i tako
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2012 9:31:31
|
|
|
|
Olga75
|
aaa , ne pravi se u modli , kad ja ne citam nego se rola i sece
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2012 9:43:00
|
|
|
|
Lu
|
Rolat isječeš na tanke kriškice i svaku uvaljaš u ruci kao kuglicu, spljoštiš malo i redaš u pleh, izgledaju zanimljivo
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2012 10:06:23
|
|
|
|
daca77
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR IZVORNA PORUKA: Olga RR znas i sama ako nema puuuno secera u kolacima da oni zavrcu nosicima a ne bih htela da moj tanjir ostane pun ja u svim receptima smanjujem secer skoro na pola nego medeno srce ? daj mi mooolim te link MEDENO SRCE Ovo je zaista divan kolac...pravo medeno srce.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 15.11.2012 9:03:41
|
|
|
|
Olga75
|
e , da apdejtujem pravila sam neke kukise , ispali su velnes keks , malo su se skocili , samo da mi se ne razmrve dok ih odnesem , moracu vrlooo pazljivo
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 17.11.2012 13:52:48
|
|
|
|
madre
|
zene, koju slaninu kupujete?
_____________________________
Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 17.11.2012 13:54:34
|
|
|
|
Olga75
|
hambursku , barenu a ako kupujem sirovu , gledam da je jaaako mesnata
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 17.11.2012 13:58:48
|
|
|
|
madre
|
ja nemam pojma nista o slanini, pa i ne znam koje sve postoje sto kupujes bas tu, po cemu se razlikuje od drugih? pa sta ako je barena, je l to znaci nesto? na sta treba da obratim paznju kad kupujem kvalitetnu slaninu, mislim na sastav? jadna sad ti, nadrljala si, sad ja menjam mariju sa pitanjima i onako se isto zovemo
< Poruku je uredio madre -- 17.11.2012 14:07:47 >
_____________________________
Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 17.11.2012 14:12:22
|
|
|
|
Olga75
|
e pa vidi vako , slanina niiije samo ono mast , so i dovidjenja i Marija cuuutiiii sad ozbiljno , ja slaninu kupujem naoko , znaci ako je prosarana mesom , nije preslana , ako je prirodno susena onda kupujem tu ali to su ti godine iskustva u biranju ali ako nisam sigurna , onda gledam da je barena jer ako nije barena onda je onako susena ( ne znam kako se taj proces zove ali oni mogu od sirove krmenadle da ti kojekakvim salitrama i ne znam cime naprave nesto ko pecenicu a to sto sirovo odneses da oni srede je npr 800 dindzi a precenica je npr 1500 dindzi ) znaci oni to suse i spremaju sa kojecime i to ako te boli d**e ( rece to jedna korisnica foruma za bolesnu i napustenu decu ) ces kupiti ono jeftinije a uvek mozes da kupis gronik - kod poznavalaca bilo kakve anatomije podbradak - pa da ga sama nasolis , zacinis , obaris u slanoj vodi , kad ga izvadis odatle , pospes ga finov alevom paprikom iz Marotonsa i lepim seckanim blemi lukom , ostavis da se ohladi i raspalis a najbilja slanina je kad sam gledas ono sirovo parce od sveze khm , khm svinje ( da se ne zgrozecistunic , koji se bore za prava zivotinja ali ne i za prava dece ) i onda to lepo stavis u prisolje ( tako se to ovde zove ) onda ga u toj soli obrces i prevrces osam nedelje , onda ga nosis na dimljenje jos dve nedelje i to je u stvari najbolja slanina e sad imas i tu varijacije , mesnata , podlanica ( to je ona belo - roza debljine dlana ) i takooo ako te jos sta zanima pitaj tu sam
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 17.11.2012 14:17:49
|
|
|
|
NadaR
|
wooooow . Nisam ni znala čega sve ima u vezi sa slaninom. Kod mene to vrlo jednostavno .SiS hrane svinje (komada 3 ) od 150-200 kg,zakolju , osuse i ja nosim kuci suvu i slanu slaninu . Oni paze cime hrane da ne bude puno masno a i yavisi od sorte gice. Toliko znam o slanini
< Poruku je uredio Nada RR -- 17.11.2012 14:18:35 >
_____________________________
JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 17.11.2012 14:21:19
|
|
|
|
madre
|
auuu, ovo je i vise nego dovoljno! trebace mi ceo dan da prostudiram tvoj odgovor, a ja krenula u prodavnicu, pa rekoh da vas pitam koja je najbolja nista, kupicu je u ponedeljak hvala ti
_____________________________
Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 17.11.2012 14:29:09
|
|
|
|
Olga75
|
ma Madre , odes i kupis najslaniju , pa je isperes i bozije i gledas da bude prosarana mesom ja rekoh da je to citava nauka , mozda zato sto smo mi ovde prozdrljivi a mozeda izato sto je stvarno umetnost kupiti dobru slaninu ako ce ti biti lakse , ja dobru , pravu slaninu nisam videla godinama , ono sto prodaju za skupe pare , ma to je qr*c od ovce a ne dobra slaninana , na alost ali nije samo slanina losa , lose je sve ono sto kupujemo ali to je druga tema i daa izgleda da smo i mi onako zajedno vrlo losi ali to je tek treca tema
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 17.11.2012 16:13:36
|
|
|
|
Anoniman
|
jao olga, uvek me nasmeju tvoji odgovori
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 21.11.2012 1:28:42
|
|
|
|
MERYEN
|
Jel ima neko dobar recept za pitu od bundeve i slanu i slatku da spremam deci
_____________________________
Starajte se da imate Boga za prijatelja i nebojte se nista!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 10.12.2012 23:25:50
|
|
|
|
madre
|
zene, koje ulje koristite za przenje? a koje recimo dodajete u kolace? ili salate?
_____________________________
Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.12.2012 7:17:15
|
|
|
|
Lu
|
Kako pripremate leću? Može i posni i mrsni recepti
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.12.2012 7:43:28
|
|
|
|
branki*
|
ja sam socivo kuvala prvi put pre neki dan-potopila ga u vodu,dodala crni luk,sargarepu i meso iseceno na kockice,zacine,malo zaprzila na kraju.meni je bilo odlicno.brzo se kuva,iznenadila sam se.
_____________________________
branki JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.12.2012 9:52:27
|
|
|
|
Lu
|
Sočivo, svašta ću ja da naučim još To me najviše zanima koliko se dugo kuha, predpostavljam kraće od graha/pasulja
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.12.2012 11:48:16
|
|
|
|
Modessty
|
Jao Olga napisala čitavu studiju o slanini! Ni ja nisam znala kako sve to ide! Sad ću se zamisliti kad kupujem slaninu šta kupujem, a naučiću napamet ovo što Olga pisala čisto da se napravim pametna i nasekiram mesara A u stvari pojma nemam ni o mesu ni o slanini! Ja uglavnom prepustim mesarima da izaberu za mene Lu kod mene se sočivo i bob jede samo kda mora - za posnu slavu
_____________________________
Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.12.2012 13:26:21
|
|
|
|
caca81
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Sočivo, svašta ću ja da naučim još To me najviše zanima koliko se dugo kuha, predpostavljam kraće od graha/pasulja Ma sočivo se skuva za 15-20min....
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.12.2012 13:29:04
|
|
|
|
caca81
|
IZVORNA PORUKA: madre zene, koju slaninu kupujete? Hvala Bogu imam domaću, iskreno nikad ne bih slaninu kupila...ne prave je kako treba...Olga sve lepo objasnila.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Faširane snicleRingerajin kuvar: Maraj
Anketa
Da li ste imali veliku ili manju svadbu?pisuljicaVeliku (
29%)
Manju (
71%)
Ukupan broj glasova: 90Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!