Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 10:34:35
|
|
|
|
jovana jojo
|
LO i Marijana jeste li probale kantarionovo ulje da mazete? meni je to dr rekao na zadnjoj kontroli posto mi pomalo curi mleko ako se namestim ruzno?
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 11:47:44
|
|
|
|
little_one
|
A sto kantarionovo ulje? Za ragade? Nisam probala, znam da je lanolin dobar jer on stvara fizicku barijeru izmedju "vlage" i bradavice pa tako omoguci bolje zarastanje i oporavak.... Ja sam mislila da pripremam bradavice kao i prosli put od osmog mjeseca, sa ad uljanim kapima i to je to...a kasnije lanolinska krema....a za curenje kod dojenja nema pomoci, jednostavno grudi se prepune mlijekom pa curi, nezavisno od toga sta ja radim, jedino je podojiti bebu ili izmusti, al se desavalo nezavisno od vremena podoja da samo prodje mlijeko na grudnjak ili na tufer, dovoljno je bilo da pomislim na dojenje i mlijeko nekako krene...tu su me tuferi spasavali od nezgodnih situacija...
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 11:49:20
|
|
|
|
Ana RR
|
Devojke koje su osvojile Gel protiv umornih nogu možete ga do 20. januara preuzeti. Javite mi se na pp.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 11:55:03
|
|
|
|
buba m
|
A kad počinje da se maže ta krema sa lanolinom? Ja sam prvi put čujem.
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 11:56:08
|
|
|
|
New Mom
|
Evo da se umešam kao savetnica za dojenje (na obuci), ako smem. IZVORNA PORUKA: little_one Ja sam mislila da pripremam bradavice kao i prosli put od osmog mjeseca, sa ad uljanim kapima i to je to... Ne bi smela da radiš ikakvu pripremu bradavica jer sve to može da izazove kontrakcije. IZVORNA PORUKA: marijana22 Htela sam da pitam iskusne mame za lanolin kremu za negu bradavica. Citala sam da u Dm kosta 300-400 din ali juce kad sam bila nisu imali, a u apoteci imaju samo multimam koji kosta 1400. Jel zna neko da li ima nesto povoljnije i gde da se kupi? Bilo koju lanolin kremu uzmi. IZVORNA PORUKA: marijana22 i komprese (isto tako preskupe) Ne znam jel znate, al ove komprese su dušu dale ako imate hemoroide posle porođaja.
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 11:59:04
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: buba m A kad počinje da se maže ta krema sa lanolinom? Ja sam prvi put čujem. Kad počneš da dojiš. One regenerišu kožu na bradavicama. I nema veze ako je neka dobila kolostrum u npr. 5.mesecu trudnoće, a drugoj krenuo tek 2 dana posle porođaja. Mleko počinje da se stvara u telu posle 3.meseca trudnoće. A pravo mleko oko 48 sati posle porođaja. Ako imate kolostrum pre, i smetaju vam fleke, super je da isečete male pamučne trakice i da to stavljate u grudnjak, čisto zbog tih žutih fleka.
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 12:03:21
|
|
|
|
Klarita
|
NM, ja muku mucim sa hemoroidima, thank you very much, mogu vec da probam. A, sto se tice priprema, mogu slobodno da utrljavaju lanolin, kantarionovo ulje, AD kapi, samo ne da izvlace bradavice i ne znam ni ja sta..jer u tom slucaju stimulisu matericu. Ja iskusila u prvoj trudnoci
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 12:08:16
|
|
|
|
buba m
|
I ja isto! Hemoroidi počeli pre tri nedelje i ne povlače se, mada sam zatvor regulisala ishranom.
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 12:29:21
|
|
|
|
little_one
|
IZVORNA PORUKA: Klarita NM, ja muku mucim sa hemoroidima, thank you very much, mogu vec da probam. A, sto se tice priprema, mogu slobodno da utrljavaju lanolin, kantarionovo ulje, AD kapi, samo ne da izvlace bradavice i ne znam ni ja sta..jer u tom slucaju stimulisu matericu. Ja iskusila u prvoj trudnoci Na ovo sam i mislila...NM nisam mislila pripreme u smislu izvlacenja bradavica, izvucene su jako dobro srecom vec sam mislila na pripremu bradavica tako sto cu da ih mazem ad uljanim kapima i tako pripremam njihovu osjetljivu kozu za dojenje...nama su to savjetovali i u skolici prosli put, i stvarno mislim da mi je to pomoglo...obicno bih poslije tusiranja uzela kapi i nakapala na svaku bradavicu pomalo i lagano premazala i pustila da upije....al dobro da si skrenula paznju, neko bi mozda pomislio na ono izvlacenje....to nikako ne treba raditi, zbog navodnih kontrakcija do kojih moze doci...nije se igrati...
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 12:39:01
|
|
|
|
Zemunka85
|
LO! Ti si vec u trecem? Auuuuu .. Svaka cast!
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 12:57:04
|
|
|
|
jovana jojo
|
LO ja sam mislila da ne bi ispucale bradavice da se maze sa kantarionovim uljem rekao mi dr da mogu i sada dok sam trudna da ne bi muku mucila posle. A posle prvog porodjaja sam mazala AD kapima isto radi toga dok je baba dojila... Cula sam da to jako boli kad ispucaju...
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 16:50:47
|
|
|
|
little_one
|
Zemunka dogurala do treceg da da...kad ces ti da mijenjas tiker, da vidim koliko ti je dijete, zaboravim ja to brzo....djevojka ti je med medeni mali, moras pod hitno jos jedno tako lijepo da radjas Jojo, tako sam i ja mazala ad kapima prije poroda, a za poslije poroda su savjetovali lanolinsku kremu jer se ona ne mora ispirati prije podoja, vec je samo nakon podoja namazes i ostavis i odlicno cuva, a za ad uljane kapi sam cula da treba da se ispiraju grudi mada ne znam koliko je to tacno...u svakom slucaju, ja sam obavezno prala sike prije svakog podoja, posebno u pocetku....kasnije vec i ne toliko, mada sam ih obavezno prala nekoliko puta dnevno...
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 17:43:47
|
|
|
|
Ushtipak
|
Zdravo, trudnice! Dani, kako je, javi se? Ne treba da te plasi spinal, a narocito ne price i pricice o tome kako moze da utice na kicmu, ja nisam osetila nista. Totalna anestezija moze takodje da ostavi posledice na mozak, srce, moze da poremeti ceo organizam, postoje slucajevi padanja u komu i da ne kazem cega sve jos, pa i dalje idemo u totalnu kad mora, jer inace kako bismo? Pa isto je i sa spinalom. MOze da se desi da ti nestrucan lekar osteti neki nerv, kao sto moze da se desi da ti nestrucan zubar "opali" anesteziju u pogresno mesto, pa da dobijes paralizu lica. Dakle, moze da se desi, ali koliko je to verovatno? Ako verujes svom lekaru i anesteziologu, budi bez brige, a odaberi ono sto te manje plasi, na kraju krajeva. Ja sam bila na CR sa epiduralnom anestezijom, jer sam se vec pre toga poradjala (bezuspesno) 16 sati, i bilo je super. Doneli su mi odmah bebu da poljubim. A anesteziolog je bio tu pored moje glave i rekao da je pun spric sedativa i, ako se uplasim, da kazem i spavacu u roku od 5 sekundi. Dogovor kucu gradi
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 17:48:57
|
|
|
|
Ushtipak
|
Sto se tice dojenja: lanolin ne mora da se ispira pre dojenja, sve ostalo mora. Dojke nikako ne treba prati pre svakog podoja, jer se tako isusuju bradavice i lakse pucaju. Dovoljna je normalna higijena, tusiranje jednom dnevno i cista odeca. Za ragade je najbolji lek dobar polozaj bebe, a ne kreme. Beba ne treba da siska samo vrh bradavice jer ga onda ostecuje i ne sisa kako valja, nego joj treba gurnuti sto vise u usta, tako da joj vrsak bradavice dodje skroz do nepca. Onda se napravi lep vakuum, cuje se kako beba guta i vidi se kako joj se pomera vilica kod uha, dok sisa. Ovo je spisak saveta koji sam dobila od sestara iz laktarijuma, i stvarno nemam na sta da se pozalim, lepo sam dojila, bez bolova, beba dobila u prvom mesecu 1800 grama bez dohrane Nadam se da cu i sad tako Inace u Dm-u je definitivno mnogo jeftiniji lanolin, a dobro im je i mleko protiv strija..
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 18:03:51
|
|
|
|
marijana22
|
Zene porodila se Dani Joj sta sve nisam radila i mazala na bradavice i nista. Za sada nista ne mazem na brdavice, a planiram cim se porodim da mazem lanolin. Moje misljenej je da su ragade nastale jer beba ne uhvati lepo bradavicu, a verovatno i treba malo vremena da "ocvrsnu' (ne znam kako da se izrazim)
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 18:16:21
|
|
|
|
buba m
|
Kad se Dani porodila?! Divne vesti! Kako su bebe? Ima li još neka informacija? Dani želim ti brz oporavak i da su ti bebe žive, zdrave i napredne!
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 18:17:34
|
|
|
|
buba m
|
Meni je stigao Gel za umorne noge! Hvala Ringeraji i sponzorima!
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 18:21:36
|
|
|
|
17 joka
|
Porodila se Dani u 18 i 20 je napisala Gotovo Čestitamo na malim anđelčićima deckonja ima 3250gr devojka 2400gr
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 19:24:07
|
|
|
|
Ushtipak
|
Cestitam Dani! Bas su velike bebe, za blizance!
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 20:19:14
|
|
|
|
little_one
|
Bravo Dani! Bebe su stigle! Nek su zivi i zdravi, mami brz oporavak a bebama zelim dug i zdrav i srecan zivot! Jeste ragade nastaju od nepravilnog polozaja bebe na siki, i to je neminovno, posebno ako "sam" ucis kako da dojis, jer to vecina na kraju tako prolazi....al se zene vremenom snadju. Ja sam imala tu jednu ragadu, vjerovatno iz tog razloga, jednom se ostetila bradavica dovoljno da pukne njezna koza i eto problema....srecom pa smo brzo to rijesili....a sto se tice pranja, ja sam ipak da se peru cesce, ja sam se puno znojila poslije poroda, i morala sam cesce da se tusiram nego inace i grudi sam cesto prala jer sam se bojala da se ne razviju neke bakterije pa da to prenesem bebi...bila sam u kontu kad se vec bebama moraju obavezno sterilisati flasice u pocetku, i to strogo paziti, moram imati i dosta dobru higijenu grudi...ne znaci naravno da bi joj se sta desilo da se nisam prala, al opet kad si prvorotka koja je dugo cekala na bebu na sve pazis
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 20:24:00
|
|
|
|
viking
|
Zdravo devojke! Baš mi je drago da ste se ovoliko raspisale, super kad je tema aktivna Još kad biste sve ovo pisale u odgovarajućoj temi, ih! Vidim da ste sve dobre i raspoložene, neka tako i ostane Marijana, u kom DM-u si gledala? ja sam uzela tu kremu u Dm u Narodnih heroja 63 (ugao sa Milutina Milankovića). Ne sećam se koliko sam platila. Meni je malo bolje, bilo bi divno da me ne ostave u nedelju, da mi daju još koji dan da se zalečim.
< Poruku je uredio viking RR -- 17.1.2014 20:25:17 >
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 20:29:13
|
|
|
|
17 joka
|
Vik, drago mi je da ti je bolje, nadam se da ce te pustiti da se zalecis, pa da mirna ides na porođaj, jos malo pa stizu i vasi
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 20:31:14
|
|
|
|
Milica cica
|
Vik u nedelju ideš kod dr?
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 20:32:02
|
|
|
|
viking
|
Jeste, približilo se baš! Jedva čekam nedelju, znaću na čemu sam :)
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 17.1.2014 20:40:42
|
|
|
|
17 joka
|
jedva cekamo
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciMaterica je bila prazna, čudo je kako je b...Tamara je objasnila da je imala 17 godina kada je zatrudnela i da je prvi pregled imala u 14. nedelji. Niko ne želi da s...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Питање.
пеперутка16
Да ли неко од вас држи краве? Ако јесте, шта радите са млеком? Не шалим се, питам озбиљно, не знам шта да радим са млеком?