Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.8.2013 19:08:02
|
|
|
|
Sandra_n
|
Hvala torbice :* A koje zitarice osim pirinca sme da jede beba od 7 meseci? I da li sme palentu?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.8.2013 20:33:10
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
sme palentu a neko kaze da mozes i da uvedes zitarice sa glutenom. Nego mene zanima jesu li vama vasi pedijatri rekli da dajete voce sa zitaricama ili vi to tako? Meni nije logicno da jedu voce sa zitaricama, pa ako sve bude kako treba uskoro ce da ga grickaju lepo za uzinu. Nama je voce uzina a ne obrok. A ako se da sa zitaricama onda je to obrok a to mi nema smisla oni vise nikad nece jesti zitarice sa vocem. Nekako mi bezveze. Vidim isto vase dusice bas kolicinski puno pojedu. Ova moja ne prelazi 200 grama. I jede na tri sata jos uvek. Jesu li vam deca "nabujala" od tih zitarica? Moja nije mrsava ali sad nije ni bucka jako kao sto je bila sa tri meseca recimo. Normalno bas po knjizi napreduje 140 grama nedeljno. A eto ja je dojim nekad i 6 puta na dan.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.8.2013 20:38:09
|
|
|
|
little_one
|
MLJ ja cesto napravim griz na vodi i u to umijesam npr kupine ili breskve ili krusku ili sljivu...sta vec imam od voca ili ovsene pahuljice isto tako pravim,...i to jako lijepo jede....a voce dam i kao uzinu i uvijek ga rado jede...dam joj citavu vocku i ona se bori sa njom dok je ne pojede do kraja....i nije nabujala od zitarica...:)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.8.2013 20:45:08
|
|
|
|
jole82
|
Ja joj dajem sa vocem bas kao ceo obrok, jer ima 2 nemlecna...al ona hoce da jede i same zitarice..jela je i palentu solo i sa breskvama i palentu sa slanim...tako da mi nemamo problem...a hoce i solo pirinac da jede...ja probala, bas je bljutavo..al sam je testirala jel hoce pre nego sam joj pomesala sa porcem ili vocem...npr pravim joj pirinac sa jabukom i cimetom i to mota ko blesava to smo bas danas oko pola 6 jeli....a kad joj budem ocke prebacila kao same onda ce jesti zitarice same ili npr palentu sa pavlakom/kiselim mlekom Inace mi nemamo te tako uzine, jer ona toliko pojede za obrok da je vec vreme za sledeci obrok, pa kad bi jeli i uzinu...hm...fali nam nekoliko sati...tj malo nam je 24 sata... A i drugo je kad beba sisa i kad je na AD kao moja...jbg...al ja znam koliko je popila mleka i nema izmedju nesto da trazi...kao kod bekana koje sisaju...i kad je zedna pije vodu, a bebane koje sisaju zedj utole i sisanjem...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.8.2013 20:47:15
|
|
|
|
adulence
|
Nabujala?hmmmmm...iva jeste buca ali takva je od starta u krofnicama...mislim da nema veze sa zitaricama ....lo i mi tako volimo griz na vodi sa raznim vocem...mljac...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.8.2013 20:47:50
|
|
|
|
little_one
|
E da i pirinac nekad spremamo sa vocem, a omiljena joj je kombinacija sa bananom bila....a palenta je uvijek i iskljucivo sa abc sirom....to obozava.....nisam nikad palentu radila s vocem...nekako ja to ne mogu zamisliti pa nisam ni njoj probavala... A ja nikako da odem iz ove teme...trebala sam davno da se preselim....moram odavde da vucem zene tamo u sledecu grupu....inace, danas smo bili u set_nji i svratili u dm i uzeli onaj alnaturin kao smokic od prosa...prosene kuglice.....dijete je odlijepilo za njima....tako da smo nasli zdravu alt_ernativu za smoki koji ne mogu da zamislim da dajem djetetu...barem jos ne neko vrijeme
< Poruku je uredio little_one -- 22.8.2013 20:50:56 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.8.2013 20:50:13
|
|
|
|
adulence
|
I mi palentu jedemo slanu sa jogurtom ,kiselim mlekom,lo kada si uvela abc sir?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.8.2013 20:52:47
|
|
|
|
little_one
|
ABC sam negdje sa 8 punih uvela, mozda i malo kasnije.....tu negdje....uglavnom nisam prije 8mog...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.8.2013 20:59:37
|
|
|
|
Janncica
|
Kako pravite griz na vodi? Moze recepat?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.8.2013 21:01:18
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
meni je doktorka rekla da voce dajem samo. Sto i radim. Probala sam i ja griz na vodi pa da joj dam sa vocem ali to da bih joj uvela griz . Jedna pedijatrijska sestra mi je rekla da se brasno i zitarice dodaju deci koja slabo napreduju jer od toga bujaju deca. Ja cekam da uvedem mlecno pa cemo onda imati lepo dorucak. Ovako imamo voce, povrce (nekad sa mesom) i zitarice posebno. Znaci dva obroka i uzina. I vocna uzina nam je prepodne. A i ja dajem mojoj da se bori sa vockama ali ne zna ona jos uvek ona uzme pa sisa vocku smesna je ko cirkus. U svakom slucaju ova moja napreduje oko 600 grama mesecno od kad smo poceli da uvodimo cvrsto. A u prva tri meseca je bas bila bucka, dok je samo sisala. Pije i moja vodu bez obzira sto ja nju dojim. I to hoce na casu ili kasikicu nece na flasicu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.8.2013 21:10:54
|
|
|
|
jole82
|
Dobro nisam rekla da je bebama koje sisaju zabranjeno da piju vodu...nego da znajuu i tako da utole zedj..pa zato traze da sike jos nekoliko puta u toku dana Nego zene jel vi to spremate psenicni ili pirincani griz? Cuh da ima i pirincani griz..cini mi se Florida bel proizviodjac...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.8.2013 21:11:42
|
|
|
|
little_one
|
IZVORNA PORUKA: Janncica Kako pravite griz na vodi? Moze recepat? Janncice, jednostavno. Uzmes cca 2dl vode i prokuvas, sklonis sa strane, umijesas cca 2 kasike griza i gledas da mijesas konstantno da ti se ne naprave grudvice. Znaci, bitno je da ne vri voda u trenutku sipanja griza i kad si dobro promijesala onda vratis na vatru i kuvas dalje jedno 2-3 minuta do zeljene gustoce....posebno izmiksam voce ili direkt dodam voce i izmiksam ili mozda dodam ad mlijeka u to, jedno 2-3 mjerice i to ti je prste da polizes...voce naravno svjeze a ako dajes kuvano mozes npr da prokuvas voce i da u toj vodi gdje si kuvala voce skuvas griz na isti nacin... MLj ja sam mislila da ti nisi gluten uvela? A polako, dodavacete i vi voce zitaricama, kad vam dodje vrijeme za to.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.8.2013 21:20:07
|
|
|
|
adulence
|
ja psenicni....mada lo verovatno si videla na onoj grupi na face-u da pominju stalno neki griz od pira kazu ima ga u dm i jako je zdrav...tako pricaju,jel si ga probala???hmmm znaci mogu polako da joj dam abc sir...divno...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.8.2013 21:28:29
|
|
|
|
little_one
|
i ja psenicni....nisam probala....tek sam uzela amarant bila da probam...to cu sledece...mada ne znam sta da ti kazem, ja sam ti totalni duduk do skora u zivotu nisam cula ni za amarant ni za pir a za kinou sam vjerovatno mislila da je neko egzoticno voce Pisala sam gore, danas smo joj kupili kuglice od prosa....vjerovatno si vidjela da pominju tamo da daju djecici...nesto kao smokic samo nije slano i nema glutena (proso) i jaaaaaaako joj se svidjelo...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.8.2013 21:37:11
|
|
|
|
adulence
|
mi ruckamo proso,skuvam ga kao i amarant i dodam vocke bude super,a moze i u povrce....
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.8.2013 21:42:45
|
|
|
|
Torbica
|
Moji od starta jedu voce zasebno, ne mesam ni sa cim. To je uzina pre spavanja, a popodne isto, izmedju rucka i vecere jedu voce. Svima sam sa 6 meseci uvela sveze voce i oduvek ga jedu samog. Zitarice pravim ili slane ili sa kakaom, kokosovim uljem a kasnije medom. Sandra, odgovorili su ti na pitanje, samo napred sa palentom!
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.8.2013 22:00:24
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Torbice meni je to tako logicno jer i mi jedemo samo voce. Jedino gde sam ja voce davala sa grizom ili pirincem jeste kad sam joj pravila kasice od visanja i tresanja, jer mi je doktorka rekla da njih dobro prokuvam pa kad sam ih vec skuvala da ne bude jako retko. A gluten sam joj uvela, psenicni griz joj je ok, hleb glodje, one milupa 7 zitarica joj nikako ne prijaju, a ni proso. Tako da cu jos cekati sa tim ostalim zitaricama. komsija melje zito na kamenu i mislila sam da joj pravim hleb od tog brasna ali ce joj biti tesko. Mozda sam ja krenula rano sa uvodjenjem hrane (4 i po meseca) ali sam ja ocigledno dosta sporija od vas . Moram da budem tako spora jer je bas osetljiva i ne vari dobro. I nekako mi sad to puno 300 grama po obroku. Pa to je bas dosta i mi odrasli pojedemo 300 grama po obroku. Ako uzmete neku dijetu da pogledate i pise recimo 150 mesa, pa to je mogu vam reci solidno parce mesa. Jos se ja nekad bojim da se ova moja prejeda.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.8.2013 22:26:53
|
|
|
|
jole82
|
Pa dobro u tih 300g ima 50-60g mesa..tako da je to po meni ok.. Ma svako dete jede onoliko koliko mu treba..nareduje svojim tempom...i vidi se sta mu prija od hrane i kako spremljeno bolje podnosi i da li je zadovoljno i zadovoljeno...ako je to ok nema razloga za brigu..al moja T je bas velika i mnooogo aktivna, pa zato mnogo i klopa..nije buca uopste iako sa skoro 7 meseci..ima 9 kg i 75cm..do sad se ubucila preko 5,5 kg ali i porasla 24 cm Adulence koliko treba amarantu i kinoi da se spreme...kako ih kuvas? Izvini ako nisam ranije upratila
< Poruku je uredio jole82 -- 22.8.2013 22:27:40 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.8.2013 23:18:04
|
|
|
|
adulence
|
MiLJ ma bitno je da napreduje po knizi jolence oko pola sata amarant kinou nisam jos probala,kuvam ga na nekoj umerenoj vatri nekih pola sata ,onda iskljucim ringlu i poklopim da odstoji tako poklopljeno i to je to...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 23.8.2013 6:17:25
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
aaaaaa....ostala sam bez vocki u kuci(tj imam samo limun i bananu,a prosle nam nase vockice) a juce sam joj dala bananu pa ne bih i danas. Ja nemam tablicu ali pazim da se ne ponavljam previse ako mogu. Nemam pojma sta ce danas da nam bude na meniju sad cu da smisljam. Moram zvati komsije da cujem sta oni imaju od vocki pa da se trampimo. Al mm mi je juce stigao tek u pola 10 uvece nije obavio ni soping ni nista a ja sa ovom mojom ne mogu da se set_am po komsiluku (to podrazumeva ili set_anje po njivi ili po medjunarodnom putu)
< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 23.8.2013 6:28:27 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 23.8.2013 9:30:05
|
|
|
|
adulence
|
Zen kada ste dale maline na probu ...imam bas lepe pa da znam da li mogu da joj ddam malo da proba sa grizom???
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 23.8.2013 9:33:13
|
|
|
|
little_one
|
Ja sam cekala 10 mjeseci...mozda bih dala i ranije al taman su tad stizale maline i kupine pa sam dala....mozes pokusati da das, vec je ona dosta velika...inace maline joj se ne svidjaju a kupine obozava
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 23.8.2013 9:41:43
|
|
|
|
adulence
|
Hvala lo...probacemo onda...ali sacekacemo ponedeljak...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 23.8.2013 9:48:27
|
|
|
|
jole82
|
Tnx adulence :) LO nemoj da nam ides ili nam bar navracaj iz starije grupe, necemo da kazemo
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 23.8.2013 9:57:00
|
|
|
|
little_one
|
Jole jel ti to meni pokusavas da kazes da bi trebalo da idem onako suptilno hehehhe...salim se...tamo nema nikog da prica o hranici...valjda se mame upraksaju pa i ne pricaju vise o hrani...nekako od 9-10tog mjeseca smo sve opustenije po tom pitanju
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?