Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 23.8.2013 10:10:23
|
|
|
|
jole82
|
IZVORNA PORUKA: little_one A ja nikako da odem iz ove teme...trebala sam davno da se preselim....moram odavde da vucem zene tamo u sledecu grupu.... IZVORNA PORUKA: little_one Jole jel ti to meni pokusavas da kazes da bi trebalo da idem onako suptilno hehehhe...salim se... Stvarno ne LO
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 23.8.2013 10:11:00
|
|
|
|
adulence
|
Joj ja sad bas nesto razmisljam za dve nedelhe i ja treba da predjem u stariju grupu,ali definitivno cu biti i ovde,bas mi je drago sto je ovde zazivelo...hihihi
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 23.8.2013 10:13:07
|
|
|
|
jole82
|
Adulence nemoj sad i ti sine Brute ...em smo se jurile kroz tromesecja..e ovde vala ne moramo hihihihi Pa koga cu ja da pitam sem vas iz starijih razreda
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 23.8.2013 10:24:24
|
|
|
|
adulence
|
Bez brige ceracemo se jos....
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 23.8.2013 14:34:27
|
|
|
|
ivannna
|
juce smo ruckali pilecu dzigu sa pirincem i karfiolom,malo je manje jela nego obicno ali drzalo je nekih 3h sto je dobro da li se dzigerica tretira kao nova? sve mislim da ako je vec jela piletinu to je valjda jedno te isto ja se nesto ne razumem bas u mesa,pa mi treba savet-kad kupujete teletinu,govedinu,jagnjetinu ( i ostalo sem pileceg i cureceg to mi je jasno ) koje delove tog mesa kupujete?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 23.8.2013 15:07:30
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
ivanna meni je doktorka rekla (dosadna sam vise i samoj sebi kad pocnem recenicu doktorka mi je rekla ) da je dzigerica ipak jaca od belog pileceg mesa i da je ne dajem do navrsenih osam meseci. A kad uvedem dzigericu onda da uvedem i jaje. Znaci dziga je posebna mesika hehehe... Tesko se nalazi teletina iskreno i uglavnom ces naci mladu junetinu a ne teletinu. E sad koje delove tih zivotinja dajes to pitas lepo mesara koje je najmekse meso. Oni sve to znaju, plecka, butka tralala... Ova moja danas nije pojela ni sto grama kasice (piletina s povrckama) doduse dala sam joj kupovnu jer sam od jutros imala goste. I valjda joj se nije svidelo plus sam morala usput da joj dajem vode da ona to progura i posle je ipak sisala jer je malo pojela. Eno je dzonja. Videcemo dokle. A od vocki smo jeli sljive (opet) ali dobro nisam joj sljivu davala bar jedno pet dana tako da je ok. Mada ne volim da preterujem sa sljivama al dobro sta sad nikom nista nije bilo drugo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 23.8.2013 15:26:27
|
|
|
|
Janncica
|
Meni danas S jeo kupovnu kasicu pilecu i grcao,brljao,nije ni jeo kako treba. zato se nasisao i spavanjac sad. Ja imam u zamrzivacu pilecu dzigericu(nase,domace) a nikad se ne setim da mu je uvedem...J je nikad nije volela,a ni ja je ne volim,pa sve nesto zazmurim kad je sretnem u zamrzivacu. Ovih dana cu.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 23.8.2013 16:02:14
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
dzigerica je odlicno meso nema veze sto je ti ne volis izuzetno je korisna za bekane. Znas kako kad divlja zivotinja uhvati plen ona prvo pojede dzigericu svom plenu. Kad mi je macka bila bolesna veterinar mi je rekao da joj dajem svezu pilecu dzigericu. Tako da... dzigerica je konza ehheehhe tj ne treba je izbegavati
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 23.8.2013 16:10:08
|
|
|
|
Janncica
|
Znam ja to ali mi je Uredno sam ja nju i odlozila na male komadice da ima bekan
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 23.8.2013 23:44:22
|
|
|
|
jovicaa
|
dzigerica jedino domaca. posto je ona kao jetra i nju se skladiste sva najgora g... iz te uzasne hrane kojom hrane zivotinje na farmama.... ja maksimu uopste ne dajem, zato sto nisam nasla domacu
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 24.8.2013 10:43:36
|
|
|
|
adulence
|
E da i ja isto ne dajem dzigu bar ne jos uvek iz razloga koji je jovicaa navela...to je jedino cega se uzdrzavam...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 24.8.2013 20:54:10
|
|
|
|
Sandra_n
|
Ni ja ne planiram da dam dzigericu smatram da ima zdravijeg mesa
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 24.8.2013 20:55:48
|
|
|
|
Moiraina
|
Ni starijem sinu nisam još dala džigericu (jeo je par puta kod moje mame), mi ne jedemo džigericu i ne planiram bebcu da je dajem. Da imam gde da nabavim domaću, mooožda bih dala, ovako ne.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 24.8.2013 22:18:22
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
slazem se sa vama domaca je ok jedino. Nego sta kazete na domace morcije meso. sutra kuvam supu od morke, a ne znam da li je ok da joj dam malo. Jel se morka smatra poludivljom?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.8.2013 9:45:06
|
|
|
|
adulence
|
zene moram da vas pitam nesto,juce smo bili kod prijatelja koji imaju devojcicu stariju od moje ive mesec dana,znaci iima oko 9,5 meseci i jede uredno gibanicu,u kojoj ima jaja,mene sada zanima posto je dete vec uvelo belance,da li se belance ne daje do godinu dana samo zbog alergija ili mozda zbog jos necega,evidentno je da nije alergicna,ali da li bi mzda trebalo da drugarici skrenem paznju na nesto.... inace otvaram ja juce kasicu koju sam ponela Ivi da je nahranim i muz od te nase prijateljice kaze sto si joj nosila klopu vidi sta je ovde hrane (prusuta,slani sir),ja reko moje dete ne jede prsutu,smatram da ne treba da je jede,ona je toliko slana i on kao pa i kajmak je slan ja reko ja joj kupujem neslani,on se okrenu i zamahne rukama kao da sam ja budala....sad mi vi recite ako jesam jer vama cu da verujem ...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.8.2013 9:57:07
|
|
|
|
lokica77
|
hahaha nisi budala Adulence, ti si bolje prosla samo su te pogledali meni su rekli da sam luda zato sto nisam htela da dam detetu gulas u 19.30h(mislim ne bih joj dala u svakom slucaju jos uvek). Za jaja ne znam sta da kazem i moje neke drugarice daju svojoj deci belance kroz pite i kolace od 9-og meseca, ja necu sacekacu da napuni godinu dana, ali da mislim da se ne daje ranije samo zato sto je jak alergen(valjda sam se dobro izrazila)
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.8.2013 10:12:42
|
|
|
|
little_one
|
Mi smo probali bjelance prvo kroz tjesteninu s jajima, pa sam joj dala gibanicu (sirnicu kako je mi zovemo) i sad vise ne pazim i dam joj tjesteninu i pite koje moze da jede a sadrze bjelance....dala sam to negdje sa 9,5 mjeseci....ali nisam jos dala samo bjelance, ono kuvano...mozda je bilo rano al sam eto skoro pa slucajno pokusala i samo nastavila jer mi je jako zgodno da napravim i nama i njoj pitu za veceru Sto opet nije savjet da das, vec da sama ocijenis da li treba sacekati ili ne...nama je i pedijatrica to rekla na pregledu s 9 mjeseci kad sam je pitala da li smijem dati bjelance u piti npr i ona je rekla da pokusamo al da budemo oprezni pa ako nema reakcije onda slobodno... Sto se tice prsute i slicnih slanisa, kao i slanih sireva...to nikako...zaobici u sirokom ruku...so im nikako ne treba u toj kolicini....dovoljno soli dobiju kroz vecinu hrane.... I da dzigericu ni mi nismo jeli, jer je nemam domacu, imamo zeciju dzigu domacu ali nisam ni to dala....sta znam...bice vremena, nista joj nece nedostajati ako ne jede dzigu.
< Poruku je uredio little_one -- 25.8.2013 10:13:50 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.8.2013 14:58:33
|
|
|
|
ivannna
|
Misha i Ljisha da ti budem iskrena ja i nisam znala sta je morka,morala sam da proverim na netu ,pitaj tvoju dr.za svaki slucaj adulence naravno da nisi budala! bebe i ne treba da jedu te slane stvari a i ti si ta koja odlucuje sta ces dati svojoj bebi! moj tata redovno hoce Kaci da da malo piva,vise i ne znam da li me zeza ili je ozbiljan! kaze da preterujem,pa i da preterujem,dete je MOJE! da li je potrebno guliti koru sa voca? npr. sa breskve,sljive,jabuke...? ja sve gulim! jutros je mm poludeo jer je morao da guli sljive,koje su bile bas sitne ,kaze morace on to da proveri negde,bilo mi bas smesno,jadnicak,ubi se oko onih sljiva
< Poruku je uredio ivannna -- 25.8.2013 15:02:27 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.8.2013 15:22:48
|
|
|
|
Olga75
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha slazem se sa vama domaca je ok jedino. Nego sta kazete na domace morcije meso. sutra kuvam supu od morke, a ne znam da li je ok da joj dam malo. Jel se morka smatra poludivljom? pa ja ne vidim razliku izmedju kokosile i supe od morkace , moja zver je jela takvu corbicu ( sa sve mesom ) oko 10 meseci - morke su ono domace gajene sa kokama doacim , bas za corbu
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.8.2013 15:34:00
|
|
|
|
adulence
|
E pa dobro ...ja stvarno ne zelim da preterujrm,ali sa druge strane volim da mi se dete zdravo hrane...ali sam se bas iznervirala kad mi je prevrnuo ocima...mislim se gledaj svoje dete...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.8.2013 16:03:06
|
|
|
|
Olga75
|
Adulence ma sta te briga svako hrani svoje dete kako misli da treba , tu niko ne moze posavetovati i to je to a sad da li neko preteruje ili ne , ponovo njegova stvar : ako se ne boji nekih reakcija , ako misli da je glupost sve sa glutenom , ako ,ako , ako ... samo ti hrani Ivu lepoticu kako mislis da treba a ostali kako hoce i tako
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.8.2013 21:23:23
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Nisam joj dala morcije meso da jede dobila je ipak curetinu danas ali sam sararepicu, zelen i persun izvadila iz supe. Za svak slucaj (pitacu doktorku kad e vrati s godisnjeg posto nam je morcija supa cesto na stolu). Adulence razumem te u potpunosti. Kad sam pcela sa uvodjenjem svi su mi se smejali sto mojoj Dunji dajem po 4 kasikice cvrste hrane pa povecavam. Cak je i snajka odmah davala pun obrok svom sinu. Tak da mene svi u porodici gledaju ko budalu al ja sam se vec navikla. Ocigledno sam ja u pravu jer sam imala predosecaj da ce joj stomacic biti osetljiv. Ipak je ona tri meseca imala strasne grceve iproblem sa stolicom. Tako da sam ja zadovoljna kako kod nas sve tece. Svako svoje dete poznaje. Ti znas svoju Ivu i znas sta je najbolje za nju.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 26.8.2013 6:23:17
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dobro jutro mame. Ja se opet vracam na kolicinu pojedene hrane. Racunala sam juce da ce je rucak drzati 4 sati medjutim moja ko svacarski sat nakon tri sata pocela da trazi sisu (gladna a ne zedna) i ja joj dam pirincanu kasicu a ona ne pojede sve. Mislim sve je to ok i mi nekad pojedemo vecu kolicinu a nekad manju ali ova moja izgleda uvek pojede taman tj da je drzi tri sata. Jel to ok? Mislim ona retko kad produzi vreme izmedju obroka. Hoce li to tako ostati uvek kod moje na tri sata? Jel treba da ostane na tri sata ili treba da se produzi taj vremenski period?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 26.8.2013 18:55:22
|
|
|
|
Sandra_n
|
Mamice da li moram da kuvam breskve i kajsije za bebu od 7 meseci ili moze sveze?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 26.8.2013 19:39:33
|
|
|
|
bice devojcica
|
Ja sam davala u tom periodu sveze breskve..
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?