|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
26.8.2013 19:59:03   
Moiraina
Moj jede na 3 sata i meni je to ok razmak.
Sandra, ja sam svo voće davala sveže od starta. Obavezno skinem koru i izmiksam (sada već samo izgnječim ili sitno iseckam, zavisi koja voćka je u pitanju).

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 751
27.8.2013 9:24:13   
Misha i Ljisha
Moiraina i meni je ok al kazu sve mame da su im deca spontano produzila razmak izmedju obroka pa sam se zapitala da li je to samo moja ostala na tri sata

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 752
27.8.2013 16:03:25   
Sandra_n
Jel ste imale upalu grla dok ste dojile i sta ste radile? Receno mi je da ne smem nista sto se pije od lekova

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 753
27.8.2013 16:08:50   
Janncica
Sandra ima negde tema o tome(samo ja ne znam da linknem user posted image ).
Postoje antibiotici koji smeju da se koriste u trudnoci i tokom dojenja. Tantum verde mozes slobodno onaj sprej da koristis,a za temperaturu paracetamol.

Nego,sto se griza tice je l samog tako da ga dam ili? Nisam pametna sta ide uz griz. A kupila sam neke nektarine,kad sam ih probala,bas su user posted image Kao da jedem prasak za ves.

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 754
27.8.2013 16:31:38   
Moiraina
IZVORNA PORUKA: Sandra_n

Jel ste imale upalu grla dok ste dojile i sta ste radile? Receno mi je da ne smem nista sto se pije od lekova

Dojenje i prehlađena mama
Imam temperaturu - da li da beba sisa?
user posted image
A ovde ću samo kratko (totalni off): ja sam zimus 2 puta imala upalu grla u kombinaciji sa upalom sinusa. Dobila sam od dr antibiotik kompatibilan sa dojenjem, uzimala sam paracetamol za temperaturu i Tantum verde sprej za grlo. Najnormalnije sam nastavila sa dojenjem.

< Poruku je uredio Moiraina -- 27.8.2013 16:33:00 >

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 755
27.8.2013 16:42:29   
Sandra_n
Hvala vam zene divne ste ja se uplasila da cu morati da prestanem sa dojenjem ako budem morala lekove ne daj boze izvinjavam se ako sam promasila temu

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 756
27.8.2013 17:03:23   
nina26
Janncice, ja u griz dodam, ili jabuku, breskvu,krusku ili bilo koje drugo voce imam u kuci. Ako je tvrdje, onda ga malo obarim, dodam cimeta u stapicu, i toj vodi skuvam griz, i posle izmiksam sa vocem. Dodam i malo AD mleka, mada je meni i bez mleka ok.

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 757
27.8.2013 20:44:12   
adulence
Bilo koje voce mozes da dodas...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 758
28.8.2013 0:26:33   
Sandra_n
Jel smem bebi od 7 meseci da pocnem da uvodim meso? I jel isto vazi pravilo 3 dana za redom zbog reakcija?

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 759
28.8.2013 7:50:50   
adulence
Ja kad samm uvodila meso davala sam svaki drugi dan da nereopteretim stomacic i tako tri puta,a u medju vremenu nisam davala nista novo

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 760
28.8.2013 17:46:59   
Sandra_n
Hvala adulence a sa koliko meseci mogu da pocnem sa mesom?

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 761
28.8.2013 19:18:00   
srnad
Mamice kada treba bebi uz rucak davati hleb? Juce smo imali za rucak povrce bez mesa sa pavlakom i ja mislila da mu malo zadrobim hleba,al odustadoh dok se ne konsultujem sa vama.Inace mi uopste ne koristimo hleb,samo ponekad kada gricka kiflu.Sta mislite?

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 762
28.8.2013 20:24:49   
adulence
ja sam sa 6,tako da ako se nevaram tvoj bebac ima i visse,pa mozes polako...
srnad ja kad pravim samo povrce obavezno kuvam ili krompir ili pirinac plus ostalo povrce,da bi je drzalo...

< Poruku je uredio adulence -- 28.8.2013 20:25:57 >

(odgovor članu srnad)
Direktna veza do poruke: 763
28.8.2013 20:33:52   
little_one
Ja uopste ne stavljam hljeb u rucak...mi jedemo hljeb nekad za dorucak uz jogurt ili nekad popodne joj mazem abc sir na njega pa ona to zvacka....ali uz rucak nisam davala osim kad smo par puta rucali kod moje mame pa je ona po osjecaju u supicu stavila hljeb da joj je zgusne....a inace nam jer rucak samo u komadicima povrca i mesa i ona to uzima rukicom i sama jede...ja samo nadgledam i dosipam kad pojede iz tanjira user posted image

(odgovor članu srnad)
Direktna veza do poruke: 764
28.8.2013 20:41:13   
Moiraina
Ni ja ne stavljam hleb u ručak. Obično stavim pirinač ili krompir i to mi je nekako dovoljno (ni ja inače ne jedem hleb uz ručak). A i mi smo od skoro krenuli sa hlebom i abc sirom, baš fino sažvaće, to mu dajem za doručak i oduševljen je.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 765
28.8.2013 21:40:20   
srnad
Znaci ne treba hleb! Ni ja ga nisam ljubitelj,ali rekoh mozda treba detetu! I mi imamo obavezno ili krompir ili rizu uz ostalo povrce za rucak.Al posto sam opasna kuvarica moram da vas pitam!user posted image
Hvala,divne ste!

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 766
29.8.2013 1:07:49   
Sandra_n
Hvala adulence

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 767
29.8.2013 7:24:23   
Misha i Ljisha
uvela sam jogurt i sad cemo konacno da imamo dorucakuser posted image danas na meniju palenta i jogurt. Po preporuci pedijatrijske sestre uzela sam novosadski jogurt tj imlekov kaze ona da je najsigurnija u njihove bakterije. Za sada lepo rucki jogurt i svidja joj se. A tata joj je kupio jos pre skoro nedelju dana neki nestle dezert i iskreno ja nikako da ga dam. Ne znam ni gde bih ga ugurala. To mi nije za obrok a opet i bezveze mi da joj dajem taj puding ili sta je vec. Sta vi kazete? Da joj dam da proba? Ako ne ja cu ga pojesti user posted image . Imam prijateljicu koja svom sinu (rodjen je samo par dana pre moje cure) daje za rucak prvo supicu pa onda meso i povrce i zasladi ga. Znaci sve po redu. Meni to nekako previse. Iskreno nekad se ja osecam da bih posle supe stala sa ruckom. Mislim njen sin je jos stvarno i mrsica naspram moje Dunje razbijaciceuser posted image ali mi opet nekkao previse za dete od sedam meseci. Jel neko od vas daje tako rucak svojim bebcima?

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 768
29.8.2013 7:38:17   
adulence
Nema na cemu sandra...

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 769
29.8.2013 8:49:01   
Misha i Ljisha
mame dorucak je prosao katastrofa. Nije joj se uopste svideo i zatvorila mi je usta i okrenula glavu. a prvi zalogaj kad je stavila u usta samo sto se jadna nije ispovracalauser posted image . Izgleda da sam preterala sa kolicinom jogurta. Do sad sam joj davala svega par kasicica u jelu a sad sam nakrkala valjda puno pa joj se nije svideo tj sigurno je dosao do izrazaja kiselkast ukus jogurta za razliku od prethodnih dana gde je taj ukus bio u "pozadini". sta da radim??? Da li da forsiram cist jogurt ili kako da ga dam a da pojede? Ali to mi nekako znaci da mi jogurt ispada iz igre za dorucak. user posted image A ja bas volim jogurt. Obozavam. Hajde dajte koji savet.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 770
29.8.2013 8:57:47   
lesica
MiLj, a da joj pridodaš za početak malo neku voćkicu u palentu/žitarice sa jogurtom, tek da joj zamaskira ukus. i da u medjuvremenu kreneš da joj daješ sam jogurt kako bi ga prihvatila.

Ne zameri, vratiću se posle da iščitam šta si joj sve uvela do sad, ovo sad onako na bum šta mi je palo na pamet.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 771
29.8.2013 9:04:30   
Moiraina
Možda joj se nije svidela palenta? Ili ste nju već jeli u kombinaciji sa nečim drugim? Ne znam, moj stariji sin nikada nije zavoleo palentu, u početku sam nekako i pokušavala da mu uvalim, najbolje je prolazila sa sirom, ali je kasnije počeo skroz da je odbija pa mu više nisam ni davala. Malom još uvek nisam dala... A što se ručka... Pa i meni je to mnogo, supa, meso+povrće, pa još i dezert user posted image mislim da bi se moj ispovraćao posle svega toga, a prilično je ješan+debelica. Ja nisam nikada tako davala, čak i starijem je sada npr. čorbica (sa puno povrća i mesa) ceo obrok, nema šanse da bi jeo još posle toga.

Direktna veza do poruke: 772
29.8.2013 9:06:45   
Misha i Ljisha
lesice tako sam i radila prethodnih dana. Tako sam joj uvela jogurt uz voce. Ali kazem tu dodje do izrazaja vocni ukus a ne jogurt pa ga je pocapala. Ali opet to mi nije dorucak. Tako sam joj davala vocnu uzinu. Uvela sam joj zitarice sa glutenom. Tj jede hleb ponekad i griz. Ali joj ne prija proso i ne prija joj ona kasica milupa 7 zitarica. Iako joj se svidja i sve pojede ne prija joj za stomak, valjda ne moze da svari sve te zitarice. mozda nesto ja da joj pravim za dorucak? Mislim neke kiflice il nesto slicno? Nemam pojma. Bas sam mislila kad uvedem jogurt da cemo konacno imati dorucak.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 773
29.8.2013 9:09:30   
Olga75
Misha i Ljisha a da probas kiflu i jogurt ? onako umocis pa das da mulja po ustima
sto se tice palente ni zver nije volela , ni sad je nece a ima skoro 5 godina user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 774
29.8.2013 9:11:11   
lesica
MiLj, evo i linka za Bebin doručak , bilo je tu dobrih ideja. A sa jogurtom polako, nemoj je siliti ako joj se trenutno sam ne dopada, počeće lagano da ga pije. probaj da joj zameniš pavlakom, kisleim mlekom, sirom..

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

Direktna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here