|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
19.8.2013 14:51:46   
World
Ma ok, mozda sam malo to grubo rekla, izvini, ali nekako sam puno citala o stetnosti soje, pa mi zao kad cujem da je iko uopste koristi.. inace, ja sam poznati ljubitelj teorija zavjera, izmedju ostalog i onih o hrani :D

sto rekla moja dr, najbolje je za dijete ono sto majka smatra da je dobro.. :D

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 651
19.8.2013 15:12:38   
Didy
IZVORNA PORUKA: adulence

lo i sve ostale mamike kako pripremate ribu?

Adulence, mi skušu najčešće jedemo pečenu na roštilju, mm je odlično spremi. A kad je ja spremam, zamotam je u alu-foliju i ispečem u rerni, bude odlična.user posted image Dobra strana tog pečenja u foliji je što oko ribe možeš da poslažeš svašta - krompir sitno seckan, šargarepu, šampinjone, luk sečeni, čak sam stavljala i grašak i kukuruz i sve bude odlično. Jednom smo imali prijatelje na večeri, pa sam tako pravila "porcije". Svakome po jednu veću skušu i oko skuše sam poslagala: luk, krompir, šargarepu, šampinjone i grašak. Posle samo istreseš iz folije u tanjir i svako ima svoju porciju. A prilog bude odličnog ukusa jer upije sokove ribe. Mljac, mljac. Nisam još nijednom kuvala skušu, mi najčešće kuvamo šarana.

< Poruku je uredio Didy -- 19.8.2013 15:14:36 >

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 652
19.8.2013 15:17:24   
adulence
diddy to sjajno zvuci....mljac,mljac,iskreno nikada nisam kuvala ribu i ne znam kako bih to uradila u smislu sto ne znam kako treba da izgleda uvek sam spremala u rerni ,ali ovo za foliju je super...hvala vam drage moje zenice,probacu sve vase savete,pa cu videti sta vise odgova i meni i devojcici...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 653
19.8.2013 15:17:26   
Didy
Da, a i šarana najčešće pečem u rerni ali tako što poslažem u dublju tepsiju ili krompir ili pirinač (koji često pomešam s udinstanim lukom, šragarepom, šampinjonima i graškom), nalijem vodom i odgore stavim potkovice šarana. Pečem u rerni nekih sat vremena i bude prste da poližeš.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 654
19.8.2013 15:19:32   
Didy
Mm voli prženu ribu, ali ja uvek izbegnem kad mogu, pogotovo kad su deca bila mala, nije dolazilo u obzir. Ali ipak je za mene glavna asocijacija kad čujem reč "skuša", skuša sa roštilja.user posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 655
19.8.2013 15:20:39   
adulence
uhhhhhh....sve bolje od boljeg,ja inace sarana obozavam,bas,bas....nego da ne budemo of nadam se da ce se i bEBi dopasti ribica...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 656
19.8.2013 15:28:46   
Didy
user posted image
Zato i pišem što sam ja ovako spremljenu ribu davala deci baš u tom nekom uzrastu 8-9 meseci.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 657
19.8.2013 15:30:49   
adulence
strava....jos lepse...

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 658
19.8.2013 15:30:58   
little_one

IZVORNA PORUKA: Didy

Adulence, mi skušu najčešće jedemo pečenu na roštilju, mm je odlično spremi. A kad je ja spremam, zamotam je u alu-foliju i ispečem u rerni, bude odlična.user posted image Dobra strana tog pečenja u foliji je što oko ribe možeš da poslažeš svašta - krompir sitno seckan, šargarepu, šampinjone, luk sečeni, čak sam stavljala i grašak i kukuruz i sve bude odlično.

Ovako i mi identicno spremamo....u foliji mi je preukusna, jos pritom ja cesto napunim unutrasnjost ribe sa mjesavinom bijelog luka, maslinovog ulja i persuna i to kasnije izvadim...da neki poseban ukus mesu ribe....a mm najbolje sprema skusu, tj skusu na gradele user posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 659
19.8.2013 15:36:09   
Didy
Lo, mi prelijemo ribu tom marinadom maslinovo ulje, beli luk i peršun.user posted image
Pa da, mm ima dalmatinske krvi s mamine strane, pa je kod njih pokupio neke fore.user posted image

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 660
19.8.2013 15:59:21   
little_one
Didy, opet isti slucaj...mi tom marinadom prelijemo tu sa gradela...al meni se toliko svidja da je ja stavim kao punjenje u ribu u foliji...a naravno i poslije opet svjeze da se prelije....i opet isti slucaj mm mama je Dalmatinka user posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 661
19.8.2013 16:17:24   
Sandra_n
Ja cu sljive skuvati na pari pa cu ih izmiksati nadam se da ce bebac vise kakitiuser posted image

(odgovor članu lokica77)
Direktna veza do poruke: 662
19.8.2013 16:32:18   
Didy

IZVORNA PORUKA: little_one

Didy, opet isti slucaj...mi tom marinadom prelijemo tu sa gradela...al meni se toliko svidja da je ja stavim kao punjenje u ribu u foliji...a naravno i poslije opet svjeze da se prelije....i opet isti slucaj mm mama je Dalmatinka user posted image

user posted image

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 663
19.8.2013 21:04:56   
srnad
MiLJ probaj Dunjici da das bananu,ali skroz zrelu,prezrelu, po mogucnosti da ima one sto vise onih crnih tackica po kori.To je prirodni probiotik i regulise stolicu kod beba.Nama to pomaze.MM uvek pita jesi li to opet kupovala banane na akciji!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 664
19.8.2013 21:27:30   
Torbica
Njam njam, riba sa rostilja! Volimo naravno.
Ja ribu ako ne spremam samo za bebca spremam u halogenoj/konvekcijskoj pecnici, onoj FlaworWave Turbo oven. Bez dodavanja ulja, bude hrskava spolja a meka iznutra, jako ukusna.
A skusa je lepa i iz marinade, nekih sat vremena se ostavi u zacinima, pomesa se vegeta, beli luk, sok od limuna, maslinovo ulje, imam zapisano...Joj kako je to ukusno, toliko uvuce skusa te mirise i ukuse, jako dobro. user posted image
World user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu srnad)
Direktna veza do poruke: 665
19.8.2013 21:38:09   
srnad
Aman zene prestanite! Em ogladnih em dobih komplekse kakva sam domacica!!!user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 666
19.8.2013 21:48:44   
Torbica
user posted image user posted image user posted image
Nasmeja me! Moji bebci/klinci su svi sladokusci, bukvalno. Ma milina ih je hraniti. A i ja uzivam u kuhinji, pa valjda i to ima neke veze. Raznovrsno, to je najvaznije.
Ovaj maleni je danas pojeo skoro dve porcije skuse sa povrcem. Doduse to je laganiji obrok ali opet, ne pojede bas cesto tako, mozda dva puta nedeljno bas navali, inace standardno za njegov uzrast, oko 250-300gr. Kad je sve bilo gotovo, dodala sam malo maslinovog ulja i belog luka. user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu srnad)
Direktna veza do poruke: 667
19.8.2013 22:19:49   
adulence
ne da sam ogladnela nego mi je krenula voda na usta(da ne kazem balica)....vidim ja sta cemo nas dve ruckati...

< Poruku je uredio adulence -- 19.8.2013 22:34:00 >

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 668
19.8.2013 22:23:33   
jole82
Torbice stvarno nema smisla user posted image pa sad sam jela lubenicu..i citam sta ste pisale...aaa tek sam sad gladna

Enyoj the silence!

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 669
19.8.2013 22:25:03   
srnad
e pa Torbice sledeci put me zovi da gledam kako se to pravi jer sam ja od onih domacica kojoj moras da kazes dodaj so!!! inace se jede neslano!user posted image
Zene svaka vam cast!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 670
19.8.2013 22:27:34   
Jole84
Vidim ja da ovde možemo i mi matori da se najedemo,a ne samo bebe user posted image user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu srnad)
Direktna veza do poruke: 671
19.8.2013 22:28:25   
srnad
user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 672
19.8.2013 22:38:35   
jole82
Hahaha...cuti Jole... kad spremam ove bebece kasice moram da krijem od mm...on bi to sve "samo da proba"user posted image A ove silne ribe u foliji i kljukane dinastije, cu krisom da spremam dok je poslu, pa nek mirise posle rernuuser posted image

Enyoj the silence!

(odgovor članu srnad)
Direktna veza do poruke: 673
19.8.2013 22:42:10   
Jole84
Nemoj da si skrdža,daj ribu mužu user posted image
A malena ručka ko kraljica,vidim ja user posted image user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 674
20.8.2013 1:20:24   
Sandra_n
Pomogle sljive bebac se iskakio:)) ali sam ga jedva naterala da pojede kiselo pa mu se nije svidelo a nisam mogla da ih pomesam sa necim drugim jer je od voca probao samo bananu

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here