|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
30.7.2013 16:17:32   
adulence
sandra moj ti je savet pirinax da kuvas na laganoj vatri,jer se desi da mu ispari voda a nije kuvan...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 526
30.7.2013 19:59:45   
Sandra_n
Kako kuvate hranu a da nije odvratna bezukusna? Ovaj pirinac sam napravila ali posto nema ni secera ni soli odvratan je bebcu se ne svidja a ni meni:( slabo je jeo

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 527
30.7.2013 20:09:01   
Moiraina
Pa sam pirinač i jeste bezukusan, ja ga mešam sa povrćem i mesom/žumancem, a par puta (u početku) sam dala sa mojim mlekom i svidelo mu se. Ne znam šta si od hrane uvela, ali uvek možeš da probaš sa mlekom.

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 528
30.7.2013 21:02:48   
Misha i Ljisha
da da prvo probas sa svojim mlekom, onda probas sa necim drugim. Isto tako i krompir recimo probas sa svojim mlekom pa kad uvedes to probas palentu i onda imas osnove za druge kasice kad to prihvati. A ako mu je odvratno probaj neko voce. Kazu treba za pocetak termicki tretirati voce pa onda davati sveze. Ja sam u pocetku kuvala breskve, i onda taj kompotic dam kao sokic bebcetu izmedju dva dojenja a breskve izblendiram. Probaj sa vocem cisto da se nauci da jede pa ces polako ostalo ako mu se ne svidi recimo ni pirinac sa tvojim mlekom. Ne znaju oni jos da jedu. Cak i moja i sad nekad gura prstice da gurne hranu a ja joj uvela cvrsto od 4 i po meseca.Treba da se navikne polako. Ja sam praktikovala koliko meseci toliko kasikica. Znaci krenula sam sa 4 kasikice, pa onda 8 pa 16 i tako do punog obroka. A voce prokuvas 10 min ma ni toliko i izblendiras i procedis. Tako sam ja.Inace mi imamo stvarno super patroSnaznu sestru (tako je zovemo patrosnazna heheh...) i ona mi je rekla da ne bude bezukusnu da dodam ipak malcice soli tek tek i ja iskreno nekad dodam nekad ne dodam jer bebini bubrezi jos ne mogu to da podnesu

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 529
30.7.2013 23:11:52   
Sandra_n
Hvala vam.Ja sam htela prvo da pocnem sa povrcem da bi na kraju meseca imao rucak a sledeci mesec da pocnem sa vocem pa onda da ima dorucak.Mislim da cu mu sledece dati avokado ili bundevu

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 530
30.7.2013 23:17:22   
srnad
Mi smo konacno uhvatili neki ritam...
5-6h mleko,270 ml
9-10h voce 200 gr ili slani dorucak palenta,griz sa sirom,jogurtom,dzigericom
12h mleko, 150-170 ml
15h rucak 200 gr
18h zitarice sa sirom ili pavlakom,ili voce
20h mleko 270 ml
Ako ujutru jede voce,a u 18h zitarice nema sanse da popije vise od 150 ml mleka u 20h i budi se da podrigne, a zna i da bljucne. Ako voce prebacim za 18h onda mleko normalno popije.
E sada vi meni recite da li je ovo mnogo mleka po obroku. Kad su u pitanju slani i slatki obroci ja ga ogranicim na 200 gr.Svaki put bi vise pojeo da mu dam.I da li voce da ostavim uvece, a ujutru da mu dajem slani dorucak!
Izgubljena sam u ovoj ishrani!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 531
30.7.2013 23:34:58   
World
sta biste davale za 3. obrok a da ne budu zitarice?

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu srnad)
Direktna veza do poruke: 532
30.7.2013 23:50:17   
filip2013
Dobro vece svima.Moja beba ce za 10 dana imati 6 meseci i zanima me sta mogu da nu ponudim pored ponudjenih namirnica.Od voca smo ruckali:bananu,kajsiju,sljivu,krusku,jabuku,muskatnu tikvicubreskvu.A od povrca: sargarepu,krompir,tikvu,brokoli,karfiol,grasak. nas raspored je sledeci
u 8h mleko 180ml
10h voce 120gr
12h mlecna kasa kukuruzno pirincanim grizom
16h povrce
20hmleko 180ml
03h mlek
STA MOGU JOS DA MU UVODIM POLAKO.Unapred hvala

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 533
31.7.2013 10:18:09   
adulence
Srnad nemoj ga ogranicavati,daj mu da jede,iva pojede do 250 g...nekad 200 u zavisnosti koliko je gladna...ali je nikad nisam ogranicavala...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu filip2013)
Direktna veza do poruke: 534
31.7.2013 15:04:41   
Misha i Ljisha
zene imam pitanje. MM je kupio milupinu kasicu 7 zitarica. Kako to da spremam. Pise sa aptamilom a bezveze mi da kupujem dohranu, a mog mleka izmusti je mission impossible. Moze li recimo sa sokicem sveze cedjenim ili tako nesto slicno?

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 535
31.7.2013 15:12:14   
pocahontas

IZVORNA PORUKA: filip2013

Dobro vece svima.Moja beba ce za 10 dana imati 6 meseci i zanima me sta mogu da nu ponudim pored ponudjenih namirnica.Od voca smo ruckali:bananu,kajsiju,sljivu,krusku,jabuku,muskatnu tikvicubreskvu.A od povrca: sargarepu,krompir,tikvu,brokoli,karfiol,grasak. nas raspored je sledeci
u 8h mleko 180ml
10h voce 120gr
12h mlecna kasa kukuruzno pirincanim grizom
16h povrce
20hmleko 180ml
03h mlek
STA MOGU JOS DA MU UVODIM POLAKO.Unapred hvala

mi smo sa sest meseci tek poceli da uvodimo, ali nismo sve do osmog jeli nista mnogo vise od ovog sto si navela, mozda da probas da ubacis celer sa ostatkom povrca da se kuva, pa ga izvadi pre blendiranja....sto se tice voca, i sad dajem ovo sto si i napisala da ste uveli...
nisam bas puno pomogla, vajda ce se javiti neko sa vise ideja...

ja za veceru uvek dajem zitarice, ali kontam da bi za veceru ok bio i hleb sa jogurtom ili nesto tako, ali ova moja to nece da jede...

milj ja nikad nisam davala 7corn pa ne znam.

Direktna veza do poruke: 536
1.8.2013 7:29:22   
milicicak
MiLj, mozes 7 corn da napravis sa vodom pa da dodas neko voce, bananu npr, ako dajes za dorucak. Ja jesam sve te zitno/mlecne kasice na pocetku pravila sa vocnim sokom ili vodom u kojoj se kuvalo voce, ali samo dok se T nije navikla na ukus adaptiranog mleka.

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 537
1.8.2013 9:06:45   
Misha i Ljisha
super sa vocnim sokicem cu onda. Uvela sam joj gluten pre par dana tj zitarice sa glutenom.Necu joj odmah dati tu milupinu kasicu ali rekoh da se na vreme informisem :D

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 538
1.8.2013 9:09:27   
Misha i Ljisha
joj nego sto sam ja uzbudjena sto imamo sve domace. Dodje mi da slikam i jabuke i sljive i breskve i lubenice i svo povrce iz baste user posted image bas sam nekako ponosna na sebe iako je basta u opstem haouse jer ne stizem da je plevim ehhehe...al bitno da je posejana i da mi jedemo a sad kako izgleda i dal je u korovu manje vise

Direktna veza do poruke: 539
1.8.2013 10:09:49   
filip2013
Hvala pocahontas,svaka pomoc je dobrodosla user posted image

Direktna veza do poruke: 540
1.8.2013 10:18:35   
milicicak
MiLj, bravo za bastu :) blago tebi kad bebi mozes da das voce i povrce koje si sama uzgajala :) a sad jedno off pitanje :)
T obozava jabuke Pink lady pa me zanima da li sada ima nekih jabuka koje imaju slican ukus :) hvala

Direktna veza do poruke: 541
1.8.2013 13:27:54   
Misha i Ljisha
iskrena da budem nemam pojma koja je to vrsta jabuka.user posted image

Nego ja juce mojoj dala sargarepicu ikakila jeuser posted image malo teze ali kakila je. Danas mislim tikvice (posto ih imam ko pleve rastu ko i korov) ali dajte neku kombinaciju s cim bih mogla da ih spremim.

Direktna veza do poruke: 542
1.8.2013 14:15:31   
jole82
Evo i nas od danas u ovoj temi user posted image
Pre mesec dana smo krenuli sa pir. pahuljicama i polako uvodili povrce..
Do sada smo uveli od povrca : krompir, sargarepu, tikvicu, muskatnu tikvu, karfiol (prvo sve zasebno, a sad i mixove po 2 povrca) Uskoro cemo vockice...
A dan nam izgleda ovako:
oko 6 .....120ml AD mleka (dvojka)
oko 09:30 .......150 ml mleka
oko 12 ......povrce (120-150g kako kad)
oko 15:30 .........120-150 ml mleka
oko 18 ....pirincane pahuljice / pirincano-kukuruzne(90-120 ml)
21 ......180ml mleka
S tim sto kad se napuca za rucak, ne pije mleko oko 15:30 nego jedemo pahuljice oko 17 i to je drzi do mlekca pred spavanje
Pijemo vode oko 200-250 ml dnevno..a kad vidim da nije kakila do nekih 3 popodne sipam joj malo onog instant caja od kamilice...i u roku od pola sata - sat zavrsimo posaouser posted image
M i Lj bas je super sto imate svoju bastu i znate sta jedete user posted image
Moja obozava tikvice, pa posto joj je karfiol bio malo bljak, pomesala sam ga sa tikvicama i sve je pojela, a sutra dan je jela i cist karfiol (bljaaaks...hahahah)..a jela je i tikvice - krompir

< Poruku je uredio jole82 -- 1.8.2013 14:22:07 >

Enyoj the silence!

Direktna veza do poruke: 543
1.8.2013 15:14:36   
filip2013
Da li mogu palentu da mu spremam?

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 544
1.8.2013 15:30:37   
milicicak

IZVORNA PORUKA: filip2013

Da li mogu palentu da mu spremam?

Mozes, a posto jedete kukuruzno-pirincani griz, ne moras je posebno uvoditi.
Vi bas imate dosta uvedenih namernica... mozes da probas blitvu, spanac i cveklu (to po nekoj knjizi koju sam ja koristila moze od sedmog meseca).
Trenutne su preporuke da gluten moze da se uvodi od 6-og meseca, ali o tome svaka mama odlucuje sama.
Ja sam meso uvela dosta rano, sa oko 5,5 meseci ali zato sto je T rodjena sa malom kilazom a nije zbog alergije jela nista sto u sebi sadrzi gvozdje. Mada, vidim da i curetina i piletina mogu da se uvedu u sedmom mesecu...
Nadam se da sam ti malo pomogla :)

Direktna veza do poruke: 545
1.8.2013 21:10:05   
Misha i Ljisha
ja da ponovim Torbicin recept za palentu user posted image na 1 dl vode ti je dovoljna jedna kasika hehe... Stvarno bude super, taman gustina. Moja beka voli palentu. Copa sve u 16.

Direktna veza do poruke: 546
1.8.2013 23:18:04   
Torbica
user posted image zato smo tu! user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 547
3.8.2013 16:21:58   
Sandra_n
Moj bebac je smazao ceo avokado a to mu je tek treca namirnica:) posle toga nije bio gladan 3 sata user posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 548
5.8.2013 13:03:44   
filip2013
hvala na pomoci drage mame user posted image

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 549
5.8.2013 13:46:07   
jole82
Danas smo probali brokoli...i super nam se svideouser posted image
Pomesala sam sa malo tikvica (koje obozava) i sve je pojela..180 g
A razmisljam za koji dan da krenemo i sa vockicama user posted image
Za sada imamo 2 nemlecna obroka...povrce(rucak) i pirincane-pirincano/kukuruzne pahuljice(popodne)..
Jel nam rano za vockice..tj za treci nemlecni obrok? ili kako da ubacim voce...kao zaseban obrok ujutru? ili da mesam sa pahuljicama popodne??

Enyoj the silence!

Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here