|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
7.8.2013 16:13:51   
Sandra_n
Ipak sam skuvala novi krompir i dala mu da se ne igram:)

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 576
8.8.2013 11:25:29   
jole82
He he.. spucali smo juce celu jabuku i bas je bila njam njam user posted image

Enyoj the silence!

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 577
8.8.2013 11:34:09   
adulence
zene kada ste pocele sa zacinima i koje ste prve uvodili?
jole bravo za jabuku...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 578
8.8.2013 12:18:06   
little_one
Adulence ja sam prvo uvela cimet, pa onda persin a ponekad ubacim i malo bosiljka..ostalo nista...

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 579
8.8.2013 12:59:59   
jole82
Ja sam do sada ubacivala malo persuna samo dok se kuva povrce...pa izvadim...citala sam da moze od 6 tako od 7-8 moze i da se daje bebi i da ga pojede zajedno sa ostalim povrcem/mesom..tako da persun mozes sigurno..a mozda prvo da probas ovako da ga ubicis samo u kuvanju da oseti aromu, pa joj poisle daj i da jede..
A i razmisljam o par truncica cimeta u jabukicu...ili da sacekam malo da izvrtimo i voce pa onda novitet...

Enyoj the silence!

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 580
8.8.2013 13:04:35   
little_one
Jole super ce ici i uz jabuku, ja nekad napravim i kuvanu jabuku sa grizom i dodam cimeta :)

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 581
8.8.2013 13:14:28   
jole82
E pa to i mislimuser posted image ...mi smo jos mali za griz...al dala sam joj uz cistu jabuku juce da proba i jabuku sa pir. pahuljicama (sto mu dodje slicno) i svidelo joj se ..tako jos sa cimetom...mislim da nema greske...

Enyoj the silence!

Direktna veza do poruke: 582
8.8.2013 13:38:32   
little_one
Dada, rano vam je jos za griz, to kad se odlucite na gluten pa uvedete to je super kombinacija...inace griz na vodi sa vocem je kod nas dobitna kombinacija...to se uvijek pojede i trazi se jos user posted image

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 583
8.8.2013 18:05:36   
jole82
Upravo smo ruckali pir. pahuljice 60ml sa celom jabukom i CIMETOM user posted image
I bas nam se svidelo user posted image

Enyoj the silence!

Direktna veza do poruke: 584
8.8.2013 21:12:56   
Sandra_n
Koje povrce moze u 6 mesecu osim tikvice,avokada,bundeve,sargarepe,krompira?

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 585
8.8.2013 21:21:27   
Moiraina
Brokoli i karfiol.
Što se tiče začina, ja sam prvo uvela peršun, pa posle po malko bosiljka, pa smo posle toga probali i cimet, isto uz jabuku. To je to za sada.

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 586
8.8.2013 21:38:12   
adulence
Moiraina jjel si dala ribu ,koju i kada?

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 587
8.8.2013 21:55:14   
Moiraina
Nisam još uvek. U principu, mogla bih, u mojoj knjižici piše da sa osam meseci može (oslić, losos, list, pastrmka, skuša), ali sve nešto odugovlačim, ne znam zašto. Mogla bih to među sledećim namirnicama. Baš sam usporila sa uvođenjem, pre par dana sam dala avokado, pre toga sam uvela paradajz... Šta ću sledeće, pojma nemam

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 588
12.8.2013 10:17:50   
jole82
Update...uveli smo od voca i breskvicu..koja je naravno njam njam...i bas se lepo istruccka od breskvice user posted image A danas cemo babanu...
A od povrca smo dodali blitvu..koja joj je super i solo, a jos bolja a krompirom..
I da probala je i persun..(do sad se samo kuvao sa povrcem pa izvadim) juce je jela tikvicu i sargarepu sa presunom i super je proslo :)))

Enyoj the silence!

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 589
12.8.2013 10:29:46   
little_one
Bravo Jole! Postujete li pravilo o 3 dana? Ili ti to pravis update zadnjih 10tak dana user posted image

A od breskve i mi kakimo...a toliko je imamo da nam vec i na nos izlazi koliko je jedemo...mislim da je i djetetu dosadilo jer rotiramo stalno breskva, kruska pa ubacimo tu i tamo dinju i kupine user posted image

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 590
12.8.2013 10:36:26   
jole82
Da da .. 3 day rule user posted image sem sad za persun posto ga je "jela" kuvanog sa ostalim povrcem..
Jutros joj je cak i mirisala kakica na breskvu user posted image doduse spucala je juce popodne 2 breskve

< Poruku je uredio jole82 -- 12.8.2013 10:38:20 >

Enyoj the silence!

Direktna veza do poruke: 591
13.8.2013 15:49:16   
Sandra_n
Koliko razlicitog povrca stavljate u rucak i da li to sto vam ostane dajete i sutradan ili bacate?

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 592
13.8.2013 15:56:22   
jole82
Ja u principu 2 vrste..
Pa sve izblendam u jednoj ciniji i prespem deo u ciniju iz koje ce da jede...ako hoce jos, dospem joj cistom kasikom kojom nije jela i onda ovo mogu da ostavim za sutra (sem ako je bas malo ostalo...tad bacim)
Pa sutradan skuvam jednu namirnicu koja je vecinska i dodam mix ove dve...tako da eto nekad bude i tri vrste...I to od juce ne podgrevam, nego ubacim sa ovim toplim i bude i temperatura ok...
Mislim da je mix 2-3 povrca ok...
Ne znam... ni ja ne bih volela papazjaniju od 6 vrstauser posted image

Enyoj the silence!

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 593
13.8.2013 16:51:09   
Sandra_n
Hvala Jole tako sam i ja do sada radila ali ajde cisto da proverim da li dobro radim.A koje zitarice sme da jede osim pirinca? On ima 6 meseci

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 594
13.8.2013 17:22:01   
jole82
Koliko ja znam kukuruz(ima pahuljice pirinac i kukuruz..a mislim da mozes i palentu)..tj sve sto nema gluten...e sad ako ti zelis da uvedes gluten od 6. meseca, to je na tebi...Ja znam da necu jos..nema razloga, zbog alergije a i nista nece propustiti..ima vremena za to...
Mozda se javi i neka iskusnija mama pa ti nesto pametnije kaze user posted image

Da pominjale su se i jos neke zitarice, za koje sam ja prvi put cula user posted image pa prevrti nekoliko strana unazad...nesto tipa kinoa, amarant...mislim da ni to nema gluten...al najbolje ili da iscitas ili sacekas iskusniju mamu da ne pravim zbrku sad...

< Poruku je uredio jole82 -- 13.8.2013 17:28:29 >

Enyoj the silence!

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 595
13.8.2013 20:23:23   
srnad
Mi smo na moru probali oradu,samo malo sam mu dala.Da ste samo mogli da vidite to odusevljenje na licu.Neverovatno!
A jedno vece se breskva skotrljala sa stola na pod dok je V puzao.Uzeo je sa dve ruke i sa korom poceo da jede.Stigao je do kospe.Tako da sam prestala da blendiram hranu,sad jede sa komadicima.A savladala sam i svoj strah od davljenja tako da mu sada dajem koricu hljeba da se bori sa njom.[sm=bravo.gifEto to je kod nas novo!

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 596
13.8.2013 20:59:11   
jole82
srnad super za oradu user posted image
I bravo za breskvicu i glockanje user posted image

Enyoj the silence!

(odgovor članu srnad)
Direktna veza do poruke: 597
13.8.2013 21:04:44   
adulence
Amarant se u nasem slucaju pokazao odlicno,mi jedemo i proso on nam super dodje ujutru uz vockice...

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 598
16.8.2013 5:57:59   
Misha i Ljisha
ja uvela meso ali ne dajem joj svaki dan nego mozda tri puta nedeljno. I izgleda ce biti mesozder ova moja. Tekstura joj je ok a i uvek pocopa sve tso joj napravim. Pilav je smazala ko iz sale. Danas nem pojma sta cu. Karfiol i krompir verovatno. Rekla mi je inace doktorka da u osmom meseci mogu da joj uvodim jogurt ali zumance ne pre osmog i to mi je rekla jednom nedeljno da dobije zumance. Prvo ne osminu vec cetvrtinu, e pa sad videcu vec kako cu raditi mislim da cu za svaki slucaj da krenem od osmine. No ima vremena. Ovoj mojoj proso ne prija. Bas ima problem sa zitaricama. Recimo kad joj napravim psenicni griz sve je ok ali ako joj dam tako neku zitaricu ona jadna ima gasove i kaki i do 7 puta na dan da joj vec postaje mucenje. Nego jel neko ood vas izbacuje podoje? joj ja obrni okreni i kad hocu da joj izbacim podoj i dam joj dovoljnu kolicinu hrane ona hoce siku valjda da zasladi i onda se u poslednje vreme desi da se prejede pa bljucka.
Ne znam ni sama kako da krenem sa izbacivanjem podoja. A i sve mi zao. I ja jako volim da je dojim. Eto juce je imala dva obroka a ostalo sika. A plus i posle obroka sika tako da ona sisa kao i ranije i bojim se da ce nam to biti problem. Nije se ona ugojila jako od 5.juna pa sad do 9.avgusta se ugojila kilogram i dvesta grama sto znaci da je to 600 grama za mesec i ja mislim da je to ok. Sta vi kazete? ajte malo pomagajte zene hheheh...

Nego na meniju su nam danas kruske (domace neprskane) a bojim se iskreno da joj dam svezu krusku (dala sam joj svezu samo onako da ona glodje ali nikad joj nisam pravila kasicu od sveze kruske) a posle cemo za rucak kao sto rekoh krafiol i krompir.

Uf cini mi se kao da nikad nece poceti sve da jede user posted image nekako mi sporo sve to ide a kad vidim kolika je nekako mi brzo porasla user posted image ma ja kapiram da mi mame nekad stvarno nismo nnormalne hehehe

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 599
16.8.2013 10:27:17   
adulence
milj mi smo ostale na dva podoja ujutru i uvece,naravno po potrebi u toku dana ,ali uglavnom ova dva,klopamo sve i svasta,voce sveze,pogotovu vi koji imate domace...
nego zene da vas pitam u vezi cimeta,na nekoj grupi na fb sam procitala da se bebama daje samo cejlonski cimet,iskrena da budem ja se uopste ne razumem,pa da proverim sa vama...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here