Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.8.2013 14:08:43
|
|
|
|
pocahontas
|
ja voce dajem pre podne kao zaseban obrok, a uveli smo ga 3-4 nedelje od uvodjenja cvrste klope. prvo smo uveli pahuljice pa povrce i na kraju voce.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.8.2013 14:23:36
|
|
|
|
jole82
|
Mi smo krenuli pre nekih mesec dana...isto..prvo pahuljice pa povrce... Znaci komotno mogu i vockice polako..hvala pocahontas A i razmisljam toliko voca sada ima...greota da ne krenemo..nego da posle jedemo iz zamrzivaca...mada kad nema sveze i to je naravno opcija...al radije bih ovako kad vec ima... Nego moja sveki zapela juce...sto ne jede jos meso, pa ima VEC 6 meseci ...Boze ko da ima 6 godina....ja reko' ima ceo ceo zivot, pa ce se najesti mesa...nista ne propusta...dobija dovoljno proteina iz pirinca..i bolje da krene sa vocem, a meso cemo lako za mesec dana...i vise nego dobro je napredovala samo od mleka...a sad jos sta sve jede... Kao da ce sad da se sasusi i da uvene ako ne jede jos uvek meso
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.8.2013 14:50:36
|
|
|
|
adulence
|
mi smo treci obrok tek od skoro uveli pre mozda nekih 10ak dana,ali iva ce sada 8.meseci...ja sam taj popodnevni obrok kombinovala pa nisam imala potrebe da uvodim treci...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.8.2013 15:18:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Moja U nije htela da jede meso, ni jaja do prvog rodjendana, samo voce i povrce, svako dete je razlicito.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.8.2013 21:52:25
|
|
|
|
Sandra_n
|
Koliko grama je potrebno bebi od 6 meseci za jedan obrok?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.8.2013 21:58:03
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
meni je doktorka rekla da beba od pola godine pojede izmedju 120 i 200 grama. I tako je stvarno sa ovom mojom. Inace mi se opet malo vise vratili na siku, ipak je sika sika a i vrucine su. Mislim da cu pricekati sa glutenom tj dala sam ja njoj psenicni griz i dala sam joj onu milupa 7 ali se ona najstrasnije iskakila. Imala je 7 stolica tog dana a na kraju u stolici je imala i belu sluz tako da mislim da joj necu davati vise jos neko vreme. Ima strasne gasove od toga i nije to proliv ali ocigledno ima problem sa tim zitaricama. Znaci back to kukuruz i pirinac
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.8.2013 21:59:14
|
|
|
|
Sandra_n
|
Misha moj bebac je upravo pojeo samo 70 gr krompira.Da li to znaci da ga podojim onda? Malo je pojeo
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.8.2013 8:27:25
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
da da ponudi ga sisom. I moja pre par dana nije htela da jede valjda im je vruce ili ko zna pa kad vidim da malo jako pojede ja uvek ponudim siku (al ova moja sisu ne odbija pa makar se pretovarila )
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.8.2013 9:48:37
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
evo moja bas malo jela spavalo joj se pa nije imala strpljenja da jede vec je htela sisu. Nego Sandra ti ili zivis u drugoj vremenskoj zoni ili si dala bebici krompir u deset uvece?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.8.2013 15:58:39
|
|
|
|
adulence
|
Zene da vas pitam kada moze da se uvede riba i koja mi cemo sada da napunimo punih 8.meseci cini mi se da se pisalo da moze od 8og meseca,ispravite me ako gresim...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.8.2013 16:03:43
|
|
|
|
nina26
|
mi smo danas probali prvi put ribu i svidela nam se Adulence, ja nisam htela pre 9m,neko nece ni pre 10-og..sta znam sve ti je to individualno,mozda da sacekas jos malo? a kad se odlucis, uzmi neku koja ne mirise puno na ribu, da nema puno kostiju, i jos bolje uzmi file, i naravno svezu. mi smo imali srecu danas, pa su nam je direktno sa barke dali.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.8.2013 16:51:29
|
|
|
|
Sandra_n
|
Da da Misha u drugoj sam vremenskioj zoni:) da li znas mozda da li mogu da ubacim toplu sargarepu tek spremljenu u jucerasnju kasicu iz frizidera? Htela bih da pomesam krompir i sargarepu
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.8.2013 18:53:06
|
|
|
|
nina26
|
mozes slobodno
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.8.2013 18:54:33
|
|
|
|
Sandra_n
|
Hvala nina :)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.8.2013 21:27:29
|
|
|
|
adulence
|
Mi u septembru idemo na more i imace punih 9.pa sam htela pre toga da jjoj uvedem ribu...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.8.2013 21:33:48
|
|
|
|
nina26
|
pa daj joj pre polaska na more,nece joj nista faliti, a taman posle tamo da proba i neku lepu svezu
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.8.2013 21:41:41
|
|
|
|
adulence
|
E pa upravo to ...gde ako ne na moru...jel postoje neke koje se preporucuju ili?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.8.2013 5:58:03
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Sandra ja ne bih davala u stari krompir.Znas kako krompir pocrni kad stoji. A i citala sam negde da ima neku otrovnu supstancu pa zbog toga pocrni te se ne preporucuje njegovo grejanje itd. Nego zene jel mislite da je ta bela sluz sto je iskakila moja frajla zbog zitarica? Ja joj juce nisam dala zitarice. A i zvala sam doktorku i ona mi je rekla da prekinem sa davanjem par dana (tako da me dobro vodi zdrava pamet). Ja se bas bojim celijaklije.
< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 7.8.2013 6:00:15 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.8.2013 9:00:45
|
|
|
|
little_one
|
MIsha a zar nisi ti vec davala hljeb malenoj prije tog griza? Moguce da je od toga ta sluz....jesi jos nesto novo davala?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.8.2013 9:35:44
|
|
|
|
nina26
|
Adulence, ne znam sad nazive riba tacno,ali trazi neku sa krupnim kostima, znaci sto manje sitnih, i da je belo meso. Kao sto rekoh, neka ti je ociste da bude kao file. Misa, pa Sandra je rekla u hladan krompir, znaci nece ga podgrejavati, tako sam ja bar shvatila. I ja izbegavam krompir da dajem od prethodnog dana,ali ako se desi, onda ga ne podgrevam. A sto se tice zitarica, moguce je kao sto je Bebilina pricala, da ih ne vari dobro, tj da joj ne prijaju, pa ti ipak stopiraj to neko vreme.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.8.2013 10:24:28
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
moja mama joj je dala da glodje hleb a ja sam joj davala psenicni griz i sve je bilo ok. A pocela sam da joj dajem tu milupu 7 zitarica i dva dana nakon toga je pocela tako puno da kaki i tu sluz. Znaci ne odmah taj dan kad sam uvela (mozda zato sto je bila mala kolicina koju sam joj dala a ne pun obrok mada i tad kad je kakila dala sam joj svega dve kasike a ne 6 kako pise na uputstvu)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.8.2013 11:07:19
|
|
|
|
little_one
|
a jesi dala sa svojim ili sa ad mlijekom i da li si i ranije davala ad mlijeko ako si sa ad pravila?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.8.2013 11:12:21
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
pravila sam bez mleka tj varijantu sa svezim vocem i vodom (kao sto pise na kutiji da moze). Stavila sam jedan dan sljive a drugi dan breskve. Sveze i jedno i drugo i ranije je jela sveze sljive i sveze breskve. Evo juce je bas malo jela i to sam joj dala jabuku i jadna je opet imala strahovite gasove, ma cuju se kao kad odrastao covek prdne . A i plakala mi je jako ali vise nema toliko stolica u toku dana od kad joj ne dajem zitarice. U svakom slucaju izgleda mi sa ovom hranom uvek jedan korak na pred a dva nazad. Znaci juce je za prepodne jako malo voca pojela (jabuke) a poslepodne je pojela nesto malo spanaca i krompira nista posebno i to je bilo sve za ceo dan. Ostalo sikanje. Imamo u petak savetovaliste pa cemo videti.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.8.2013 13:12:48
|
|
|
|
nina26
|
Misa, te 7corn su ako se ne varam za bebe od 8+m, a tvoja ima tek 6m? ovde bar tako pise na kutiji, ne znam kako je kod nas. Ja mojoj jos nisam dala te zitarice, ne znam cini mi se da su jake, naravno za nekog nisu,sve je do bebe. Daj joj nesto laganije sada da rucka, skuvaj supicu samo od tikvice i krompira, ili jos neke lagane namirnice koja ne stvara zatvor, pa vidi kako ce joj biti.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.8.2013 14:48:50
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
kod nas pise 6+ al necu joj davati ocigledno joj ne prijaju. danas smo krompir i spanac a juce smo krompir i tikvice (izacice joj tikvice na usi )
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tata "podojio" bebu dok se mama op...POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?