Torbica
|
IZVORNA PORUKA: adulence torbice jel moze jedan savet,koliko obroka treba da ima beba,i kako da budu otprilike rasporedjeni i nama je voce ujutru...hvala ti unapred... Draga, ne znam na koliko ste podoja/obroka, evo napisacu ti kako je kod nas bilo u tom periodu oko 8 meseci. Nama je pedijatar savetovao da beba u jednom danu treba da ima vocnu kasu, povrce sa mesom/zumancem i posebno zitarice. Meni je bebac dugo bio na 5 obroka, kako je pedijatar i savetovao, nije imao 6-i jer je pravio razmake i po 4 sata izmedju obroka. Tri podoja i dva nemlecna, jedan vocni i jedan povrce/meso. Ja sam poslednje uvodila zitarice kao treci nemlecni obrok i rasporeda se dobro secam. oko 7 - podoj oko 10 - cisto voce, oko 200 gr oko 14 -podoj oko 17 - povrce sa mesom/zumancem 19 i 30 - podoj Da te ne zbunjujem - ja sam isla naizmenicno - podoj - voce - podoj - povrce/meso - podoj, dok je imao 3 podoja a dok jos nisam uvela zitarice, jer mi je tako bilo lakse za grudi. Kad sam uvela zitarice, rotirala sam ih sa ruckom. (14h-17h) E onda smo imali standardno: oko 7 - podoj oko 10 - cisto voce, oko 200 gr oko 14 - povrce sa mesom/zumancem oko 17 - zitarice u slanoj varijanti sa kajmakom, sirom, pavlakom.... oko 19 i 30 - podoj E sad, kad mi je bebac porastao, htela sam da ga prevedem na vrticku varijantu, jer ce od septembra u kolektiv tako da sa 11 meseci je jeo ovako, i jos uvek tako jede: oko 7 podoj oko 9 kad ustane dorucak (projice, pitice, gibanice, hleb sa pavlakom, slaninicom, pecenicom...) oko 11 voce oko 14 rucak kao i dosada oko 17 sa batom i sekom pojede jos neko voce/vocni sok oko 18 vecera, zitarice ali sad u slatkoj varijanti jer vec ima slan dorucak, pa su to griz, proso, kinoa, sa kokosovim uljem, kakaom, medom, kako kad oko 19 i 30 podoj. Tako da smo sad kao veliki, imamo tri glavna obroka i dve vocne uzine. Tako mi ostala deca ruckaju do dana danasnjeg, pa se i bebac prikljucuje. Nadam se da nisam bila konfuzna i preopsirna. Pozz