Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 23.7.2013 22:31:42
|
|
|
|
Bebilina
|
IZVORNA PORUKA: nina26 IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha 90 % belanceta je voda a ostalo proteini i najcesce alergije su upravo na njih a tu spada i albumin e svasta, 90% je voda a samo 10% su ti proteini koji mogu da izazovu alergiju??? Misha, ovo ja "naglas" razmisljam moja drugarica i jos par poznanika, daju deci belance od 6m a,da li ste culi da je neko alergican na belance? Balance ima 4 proteina i najcesce su alergijske reakcije na "ovomucoid". Igrom slucaja znam o alergijama na njega otuda sto je moj sin na jaja reagovao kroz moje mleko. Povracao je od belanca, ali ne od zumanca. Izbacila sam jaja iz upotrebe skroz na 3 meseca, vratila ih i nije bilo problema. Belanac mu planiram dati uskoro, posle prvog rodjendana, ali uz oprez. Inace je isto reagovao i na krastavac i bananu, a njih odavno jede bez problema.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 23.7.2013 23:30:22
|
|
|
|
mica0
|
dajte mi dnevni meni beb sa puna 7 meseca? hvala...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 24.7.2013 7:15:24
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
kako spremate kasicu od sljiva? Meni bude retka. I da li dajete sveze sljive? Ja sam za sada sve termicki obradjivala od voca jedino sam breskvu dala svezu i dinju sam joj dala svezu. Stavila sam u zamrzivac breskve i kajsije i planiram da stavim i sljive ali ne znam da li da ih pasiram pa da stavljam u teglice pa da zamrznem ili da ih tako stavim cele ili na pola da izvadim samo kosticu. Jao toliko pitanja oko svega ovoga heheh... nije da se traumiram ali kazem pet puta razmislim o svemu. Citala sam i ja o uvodjenju mesa u bebinu ishranu ali kazem na svasta sam naisla. A imam i knjigu koju je moja mama jos koristila kad smo mi bili klinci. Ma ako se bas nadjem u nekoj nedoumici zvacu ja nasu doktorku hehhe... ja samo kazem ovde Dunjina mama i ona zna ko sam iako sad ima Dunja kolko hoces. Valjda je niko tako cesto ne zove za savete hahahah... Ona mi uvek kaze ne sumnjam ja u vas a stvarno je zena sjajna i prijatna i uvek nam posveti vreme. A Dunju ni ne vodim kod lekara ako joj je nesto nego uvek nazovem za savet i kazem doktorki bolje da joj preko telefona objasnim sta joj je da ne dolazim bezveze i da nju zenu zadrzavam bespotrebno. Recimo pocela je Dunja da se cupa za uvo dok sisa i ja se skenjala da je mozda ne boli ali vidim da ne place i nazovem doktorku da je pitam sta moze biti posto se Dunji to uvo bas prlja i kaze mi doktorka da se verovatno tako uspavljuje i da pratim i stvarno je tako, kad joj se spava a sisa ona krene da cupa ovo. Ma doktorka nam je zakon heheh
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 24.7.2013 8:34:24
|
|
|
|
Janncica
|
Moje sljive sitne ove godine.... ima ih puno,pa nisu imale mesta da porastu. Juce sam mu davala prstima malo da se zanima.Svidja mu se. Mozes da ih zamrznes Misha kako hoces. Ja izvadim kostice i zamrznem.Sve od prosle godine sam pojela u trudnoci zbog zatvora.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.7.2013 21:28:51
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
ja opet oko sljiva aktuelno i super za probavu moje beke. Da li ja njoj mogu da dam sveze sljivice? Davala sam joj svezu bresku i svezu kajsiju ali nisam jos probala svezu sljivu. Torbice hvala za savet za palentu danas je ispala savrseno sa tikvicama i beka je sve pojela
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.7.2013 21:59:37
|
|
|
|
Sandra_n
|
Evo i mene.Sledece nedelje pocinjem mom bebcu da uvodim cvrstu hranu jer puni 6 meseci pa cu mu prvo dati kuvani pirinac (ne onaj za bebe u kutiji) nego obican ovaj sto mi jedemo.Pa me zanima da li neko zna koliko smem da mu dam prvi put da pojede? Koliko god on zeli ili da ga ogranicim? Takodje me zanima jer svaki pitinac bez glutena ili ne,mozda je malo glupo pitanje ali stvarno nemam pojma da li da trazim bez glutena ili su svi bez glutena.Hvalaaa :)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.7.2013 22:06:32
|
|
|
|
Moiraina
|
Svaki pirinač je bez glutena (koliko ja znam). Negde sam pročitala da je integralni dosta teži za varenje pa ga ja još uvek nisam dala, a ni neću skoro. Za početak daš 2-3 kašičice, pa postepeno povećavaš, npr. drugi dan 5-6 kašičica pa onda treći dan (ako nema alergija u porodici) koliko beba hoće. Možda je najbolje da za početak pomešaš sa mlekom (ne znam da li dojiš ili daješ ad), videćeš i sama kad ga izmiksaš, baš bude gust i nekako lepljiv.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.7.2013 22:19:52
|
|
|
|
Sandra_n
|
Da dojim to sam i mislila da pomesam sa mlekom.A sta si ti dala prvo bebi? Meni su svi rekli da se pirinac prvi daje pa sam zato i odlucila da to bude prva namirnica
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.7.2013 22:26:39
|
|
|
|
Moiraina
|
Ja sam prvo dala pirinčane pahuljice, htela sam da uvodim isto kao i starijem sinu. Međutim, mlađi ih je bljuckao i primetila sam da ga muči stomak posle njih (davala sam i one koje imaju već u sebi ad mleko, i one koje se prave sa mlekom, isto je bilo). Onda sam ih batalila, sačekala malo i krenula lagano sa povrćem (krompir, šargarepa, tikvica). Tek kasnije sam uvela običan pirinač i nikakvih problema nije bilo. Iako su te pahuljice bile prvo što sam dala starijem sinu i on ih je super prihvatio, posle ovog iskustva sa mlađim, ipak sam pre za običan pirinač, ali ja sam ga ovog puta uvela tek sa nekih (ne sećam se tačno) 7 meseci.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.7.2013 22:51:10
|
|
|
|
Sandra_n
|
I ja sam pre za obican pirinac tako da cu probati sa tim prvo a onda cu sa sargarepom hvalaaaa :*
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 26.7.2013 7:56:36
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
i ja sam prvo dala pirinac. Ali ga ne dajem jer moja cura ima zatvor od toga, dam pirinac jedino u kombinaciji sa prokuvanim suvim sljivama jer mi ne ide nekako uz palentu ali nisam probala da dam suvu sljivu sa palentom. Nego sta kazete za sveze sljive. imamo komsije s kojima se trampimo mi njima lubenice oni nama sljive kod nas ovde jos uvek vazi razmena dobara hehe..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 26.7.2013 8:36:37
|
|
|
|
Torbica
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha ja opet oko sljiva aktuelno i super za probavu moje beke. Da li ja njoj mogu da dam sveze sljivice? Davala sam joj svezu bresku i svezu kajsiju ali nisam jos probala svezu sljivu. Torbice hvala za savet za palentu danas je ispala savrseno sa tikvicama i beka je sve pojela Bas mi je drago! Sto se voca tice, ja sve dajem sveze, nista kuvano, od pocetka. Da sacuvam bar ono malo sto ima u njemu.. Inace mi deca obozavaju voce od prvog dana, svi, tako da naravno, daj sveze.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 26.7.2013 15:58:11
|
|
|
|
Janncica
|
Milslila sam da dam jogurt danas prvi put(jos meso nismo uveli,ima samo dorucak i veceru) je l rano? Ili prvo meso da dam? Ne znam ni kad bih rucak pocela? Zumance necu jos jer je mm sestra alergina na jaja,posebno barena.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 26.7.2013 17:37:24
|
|
|
|
Moiraina
|
Ne znam da li si već dala u međuvremenu nešto od ta dva, ali vidim kad si pisala post, preporuka je da se nova namirnica uvodi u prepodnevnim časovima, kako bi imala ceo dan da pratiš reakciju (ja sam ovo posebno poštovala kada sam uvodila mlečne proizvode i žumance). Ja sam prvo uvela meso, onda sam njega davala za ručak sa povrćem (ne svaki dan). Ali sad vidim da imate već dva obroka, pa moooožda da uvedeš mlečne proizvode da možeš da ih kombinuješ sa voćem i žitaricama za doručak ili večeru. Eto, razmišljam kako bih ja uradila. Ja sam prvo uvela meso (sa 6 meseci i neki dan) jer smo tada imali samo jedan obrok - ručak. Pa posle toga sam uvela i doručak - samo voće pa posle voće+žitarice, neki dan pre 8 meseci sam uvela i popodnevni obrok (tu iskombinujem ono što nisam davala za doručak). Ne znam da li je rano za 3 obroka sada, u ovoj knjizi koju ja imam stoji da već sa 6 meseci može 3 obroka (ali tu se uvođenje klope preporučuje sa 4 meseca, ja nisam tako sa mlađim). I nisam ti baš mnogo pomogla
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 26.7.2013 20:22:37
|
|
|
|
Janncica
|
kako si pomogla,tako ja i dala jogurt... Cerka na kvarno popila...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 27.7.2013 16:33:29
|
|
|
|
Sandra_n
|
Koliko sme beba od 6 meseci da rucka? Danas sam mu prvi put dala sargarepu i pojeo je oko 100 gr i otvara usta kao da hoce jos! Jel smem da mu dam koliko hoce ili da ga ogranicim?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 27.7.2013 21:18:35
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Ja sam u pocetku ogranicavala po onom savetu koliko meseci toliko kasikica. Doduse ja sam sa 4 i po meseca pocela da uvodim cvrsto po savetu doktorke i zboga toga sto je moja beka otvarala usta i kao mljackala dok smo mi jeli. Tek od nedavno joj dajem da jede koliko ona hoce i bas sam se iznenadila kad sam videla da pojede oko 180 gr nekad. I zvala sam cak doktorku da pitam da li je to previse a doktorka mi kaze da bebe uglavnom u uzrastu od pola godine jedu izmedju 120 i 200 grama po obroku. I stvarno je tako. Kao i mi nekad pojedu vise nekad manje. Ogranicim joj samo ako joj uvodim nesto novo. A nisam sad uvodila bas dosta dugo nista kanim se evo vec dve nedelje ali mi sve rano za meso i mlecne proizvode.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 27.7.2013 21:27:24
|
|
|
|
adulence
|
Misa znam da ste vi imali problema sa stolicom ako si voljna daj joj amarant dusu dalo za stolicu,cula sam dosta o tome a i pokazalo se kofd moje bekice,pa se setih tebe...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 27.7.2013 21:42:35
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
da da ima i dalje malo tvrdju stolicu ali kaki i po pet puta na dan. A ja citala neko savetuje amarant tek od 9 meseci a neko tek od godinu dana. Ako sto se kaze bas prigusti icice nam taja da kupi Doktorka mi rekla ukoliko joj izostane stolica 5 dana da joj dam neki duphalak i ja rekla mm da kupi za svaki slucaj a kad sam procitala nezeljena dejstva slogirala sam se. Hvala bogu pa ipak ima stolicu svaki dan po vise puta. Al doktorka mi rekla da mogu i da joj dajem pet dana po pet mililitara da se normalizuje stolica. Nekako mislim da ce sve to da se sredi.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 27.7.2013 21:46:14
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
eh da jedno pitanje. Kad sam joj davala visnje dok su bile aktuelne uglavnom sam joj kuvala kompotic, E sad mi je brat doneo neke tresnje iz Makedonije pa bih ja to njoj da dam sveze. Jel to ok?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 27.7.2013 21:58:34
|
|
|
|
Janncica
|
Meni S kako je poceo gvrstu hranu,ne kaki puno kako je kakio ranije. Kaki on svaki dan,ali je to sve nesto po malo i cvrsce... Mislila sam da ce od sljiva biti bum,ali nije... Sto se tresanja tice,mislim da mozes... Ima i onih kasica gotovih tresnja...Vidi od koliko meseci su... nama ove godine nisu rodile,pa nisam ni davala,a ni visnje... Ne bih bas da dajem iz zamrzivaca. Probaj malo da joj das,prati je.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 27.7.2013 22:10:44
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Ruckala je ona ali kuvano, medjutim ja sam negde procitala da i visnje i tresnje treba dobro prokuvati a ne davati sveze. Tako da sad moram opet da trazim
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.7.2013 7:58:52
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
kako je verovatnoca veca da ukoliko roditelji imaju alergija na nesto bude i dete alergicno na istu stvar kazem doktorka mi je rekla da bebi ne uvodim nista sto ja ne jedem jer se beba navikava na hranu jos dok je u stomaku a kasnije preko mleka. Tako da necu eksperimentisati sa kinoom i amarantom. Plus neke Nemacke studije kazu ne davati ove dve zitarice cak dok dete ne napuni dve godine jer imaju neke proteine koje sprecavaju apsorpciju vitamina (ne znam sad kojih). U svakom slucaju danas su na meniju tresnje opet ali skuvacu ih za svaki slucaj
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.7.2013 14:39:52
|
|
|
|
Sandra_n
|
Koje povrce moze jos u 6 mesecu osim karfiola tikvica krompira i sargarepe?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.7.2013 16:16:46
|
|
|
|
Ana RR
|
Bundeva, paštrnak, peršun..
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?