|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
18.7.2013 14:25:46   
Moiraina
Super! A sad nađoh i na fejsu, neka prodavnica zdrave hrane, rade dostavu na adresu (mnogo volim kad mi donesu kući user posted image ), imaju i kinou, jeftinija je nego što sam platila u DM-u i još svašta nešto interesantno...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 426
18.7.2013 15:34:16   
adulence
Kupila sam u bio spajzu ...ako ti nije tesko posalji mi. Pp sa linkom tih sto dostavljaji da vidim sta imaju...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 427
18.7.2013 15:37:21   
Moiraina
Poslala sam ti. user posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 428
18.7.2013 15:48:57   
Misha i Ljisha
Pa da ja samo radim kako mi rekose. Kad sam joj prvi put dala cvrstu hranu skoro sam plakala jer sam se strasno trudila oko grudi i kolicine mleka u dojkama prvih par meseci, a i jako volim da je dojim. To mi je nesto najsladje. Ali prosto eto radim kako nam kaze doktorka. Rekla mi je dva obroka, voce i povrce a treci ako dam da to budu zitarice. A sisu da nudim izmedju jela jer voce i povrce nije kaloricno. Eto tako i radim. Nije ova moja bucka, izduzila se a i iskreno mislim da ima oko 7 kg i dalje, malo mozda preko. Ja to nekako po odeci i pelenama šacujem. A sto se tice uvodjenja hrane jos sam ja i spora sve ove moje drugarice oko mene naveliko daju meso i sta ti ja znam. Ma ja odustala i od keksolina kad sam videla da ima meda. One nekako ne prezaju uopste ni pred cim. Cak ova jedna kuva spanac sa kravljim mlekom i tako da svom sincicu koji je par dana stariji od moje Dunje. U svakom slucaju ja sam manje vise zadovoljna kako sve to teče. Skapirala sam da ima problem sa šargarepom i jabukom pa cu to probati opet mozda naredne nedelje. Cekam da joj se unormalni stolica jer je od šargarepe dobila zatvor.

Nego imam pitanje za vas. Da li vi inace jedete kinou i amarant? Meni su rekli ako neku namirnicu ja ne jedem da je uvedem medju poslednjim. Npr ja ne jedem kikiriki plus sto je visoko alergena namirnica a ja ga inace ne jedem da ga dam poslednjeg

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 429
18.7.2013 20:25:24   
Moiraina
Grrrr... iskucam post i izbaci mi grešku.
Nemoj uopšte da misliš da joj sporo uvodiš, hrana joj nigde neće pobeći. Gledaj da je hraniš što zdravije i biće sve ok, samo nađi ritam koji joj odgovara i super. A što se tiče kinoe, amaranta, nisam ih do sada kupovala, ali sam čula da su mnogo zdravi, uostalom izguglaj malo i sama pa ćeš videti šta sve sadrže: kalcijum više od mleka, gvožđe, itd, da ne nabrajam (evo npr. ovde Amarant i ovde Kinoa). Jutros je za doručak jeo kinou sa bananom i malo jogurta, baš je bilo super ukusno, a gledaću da ih uvrstim i u našu ishranu.

< Poruku je uredio Moiraina -- 18.7.2013 20:26:06 >

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 430
18.7.2013 20:31:26   
adulence
Mi smo danas jeli amarant uz povrce super je bilo...olizala je...zaboravih da se zahvalim za porukicu...

< Poruku je uredio adulence -- 18.7.2013 20:32:27 >

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 431
18.7.2013 20:35:56   
Moiraina
user posted image Jesi pogledala šta sve imaju? Ja sam kinou npr. u DM-u platila 330 din, a kod njih je 280, čini mi se da su dosta jeftiniji... Meni baš znači što rade dostavu, jer nemam kada da idem po prodavnicama.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 432
18.7.2013 20:39:08   
adulence
Nisam evo sad sam uspavala dete pa cu da sednem i istrazujem...mnogo znaci dostava a i cena je drugacija,da da u dm 330ona kesica videala pre neki dan...

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 433
19.7.2013 4:42:32   
Misha i Ljisha
U kinoi imas albumin koji se nalazi u kravljem mleku i u belancetu pa ja ne bih bas bila sigurna da dam detetu to da jede pre navrsenih godinu dana.

U svakom slucaju ja bih bila oprezna i sa prodavnicama zdrave hrane. Moj komsija koji ima sertifikat da proizvodi organsku hranu je prosle godine morao ipak da prska rod jer je poceo da oboljeva. Naravno covek to nije nikom prijavio da ne bi bio u novcanom gubitku ali je rekao nama posto mi uvek organizujemo razmenu dobara. Ja imam bastu i znam sta jedem i sta berem. Krvna slika mi je bila odlicna tokom cele trudnoce da se doktor salio da ce je okaciti u ordinaciji da svi vide kakva je "krvna slika jedne salasarke".

Nego moja Dunjica danas nije bila raspolozena za jelo valjda zato sto je toplo pa je uglavnom sisala, imala je samo jedan ceo obrok i dva po pola. Ja je ne teram da jede kad nece

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 434
19.7.2013 13:28:21   
srnad
E stvarno cu da poludim od ovih dr...
Ja sam V dojila i islo nam je super samo nam kilaza od pocetka nije bila po knjigama. Sa 4,5 meseci uvedemo dohranu na savet pedijatra. Sisu vise nije hteo da pogleda. Odbolujem ja to, ali posle mesec i po na dohrani opet dobio malo. Pitam ja i sta sad, kaze ona takvo dete!!!
Od kada smo poceli sa cvrstom htanom, sa 4,5 meseci, svaki put me opominje da ni slucajno ne uvodim gluten. Juce mi kaze da po novim pravilima gluten pocinje da se uvodi sa 6 meseci da se organizam navikne. E tu poludim! Pa ne mogu ja dete hraniti od kongresa do kongresa!!!

Direktna veza do poruke: 435
19.7.2013 13:30:29   
Torbica
Misha,
alergijska reakcija dolazi od glikoproteina belanca - ovoalbumina, ovomukoida, ovotransferina i lizozima. Ne verujem da je to identican albumin onome u kinoi. To jos nisam cula... Mozda se javi neko ko zna...

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 436
19.7.2013 13:38:05   
Peace*
Pa ne mogu ja dete hraniti od kongresa do kongresa!!!

user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu srnad)
Direktna veza do poruke: 437
19.7.2013 13:44:13   
Ivanka 75
IZVORNA PORUKA: srnad

E stvarno cu da poludim od ovih dr...
Pa ne mogu ja dete hraniti od kongresa do kongresa!!!

user posted image

(odgovor članu srnad)
Direktna veza do poruke: 438
20.7.2013 8:59:17   
Misha i Ljisha
user posted image slazem se

I meni je doktorka prvo preporucila dohranu i kupim ti ja aptamil i dam joj jedan dan dva puta po 30 ml i ona se ispovraca i bacila sam dohranu. I tako sa 4,5 meseca i ja pocela da uvodim cvrsto Dunji po preporuci nase doktorke.

Ja ne mogu dusu da gresim ja sam izuzetno zadovoljna doktorkom i kazem i ona je zagovornik da se cisto doji do pola godine ali posto je moje dete napredovalo 500 grama za mesec i po eto tako me je savetovala.

a sto se tice albumina sigurno nije isti albumin kao i u mleko kao sto ni gvozdje nije isto iz biljnih namirnica ni iz mesa. Ali sigurno da spada u istu vrstu proteina koji rade istu stvar.

Zbog vrucine smo vise na siki ovih dana. tako da sta god spremim nesto joj ne ide heeh..

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 439
20.7.2013 11:12:03   
adulence
zene a zbog cega se bebama ne daje belance,ja se stvarno ne raumem u to i eto samo znam da ne treba a zasto to ne znam...

Direktna veza do poruke: 440
21.7.2013 6:32:10   
Misha i Ljisha
90 % belanceta je voda a ostalo proteini i najcesce alergije su upravo na njih a tu spada i albumin

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 441
22.7.2013 7:45:10   
Misha i Ljisha
ovih dana cu da probam slane kasice na bazi palente. Moja Dunjica i dalje ima tvrdu stolicu, tako da pirinac a i krompir odlaze za sada u zaborav. Probacu ovako. Kaze mi jedna mama na pregledau za UZ kukova da ona njenom sinu daje koricu hleba da glodje jos od cetvrtog meseca. Meni to nekako suludo ja jos dugo ne planiram da joj dam hleb a ako joj budem dala bice ovaj sto ja pravim, racunam ja ne stavljam nikakve aditive i sl pa je sigurno bolje za nju.

Direktna veza do poruke: 442
22.7.2013 8:12:28   
Torbica
Misha, skroz se slazem sa tobom. Doduse, mi nikako ne jedemo kupovni hleb, iha haj godina imam pekaricu. U svakom slucaju sam deci uvodila hleb sa 8 meseci, nisam pre. Pozz

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 443
22.7.2013 8:41:54   
adulence
Misha amarant se u nasem slucaju pokazao kao spas za stolicu,mislim mi nismo imali problema ali sa njim cini mi sejos lakse kaki...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 444
22.7.2013 10:48:31   
Moiraina
Ja još uvek nisam dala hleb da gricka, tj. pokušala sam, ali je on to detaljno izmrvio u rukama i bacio na pod, pa onda ponovo uzimao mrvicu po mrvicu i proučavao (e onda sam usisala user posted image ). Razmišljam da ovih dana obarim razno povrće pa da mu dam komadiće toga da gricka, ali čekam da skupim hrabrosti i živaca za to. Inače, već neko vreme mu ne izmiksam skroz hranu, uvek ima manjih i malo većih komadića, jeste da nam obrok traje duže, ali on to sve lepo savlada.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 445
22.7.2013 21:00:23   
Misha i Ljisha
imam pekaru za hleb vec jedno 5 godina sigurno. U pocetku je bila euforija i isprobavala sam sve zive stvari i onda se zadrzala na sigurica receptu za hleb heheh... U svakom slucaju pokvarila mi se u aprilu ali ju je moj mm sad osposobio ponovo tako da pravimo lebac hehe... Mozda od komsije uzmem i prirodni kvas on to pravi pa da probam i tako.

A sto se tice tih ajd da kazem praistorijskih zitarica pravila sam zemicke od speltinog brasna i sjajno su ispale. Bas sam bila ponosna na sebe user posted image ali amarant i kinou nisam. Kazem nekako mi nesigurno jer ih ja ne koristim u ishrani a procitala sam da se ne preporucuje pre godinu dana. PRosto necu da eksperimentisem jer ova moja cura bas ima osetljiv stomacic. Pita me muz sta si joj radila pre neki dan. A stvarno ju je mucila tiba i ja mu kazem znas kako komsija nije jeo meso 10 godina pa mu se prijeli domaci cvarci pa mu bilo lose. E tako i nasa cerka nije nista jela i sad je pocela pa joj nije dobro.

Zagovornik sam zdrave hrane ali nisam nesto opterecena mnogo kao npr moje komsije ili mnogi koje ja poznajem. Cak smatram da se hranim bolje i zdravije od 90 % ljudi koje poznajem. A ipak eto danas sam pogrickala ravanica perece. Imam u kuci i domaci kukuruz kokicar a imam i kokice za mikrotalasnu. Moje komsije ne daju deci nista "vestacko" tako da kazem pa kad odu na rodj onda se prezderu kojekakvih gluposti. Opet jedan moj djak obavezno u gradu jede pljesku a njegovi su svi vegeterijanci i sangejzeri.

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 446
22.7.2013 21:13:29   
Torbica
Zagovornik sam zdrave hrane ali nisam nesto opterecena mnogo kao npr moje komsije ili mnogi koje ja poznajem. Cak smatram da se hranim bolje i zdravije od 90 % ljudi koje poznajem. A ipak eto danas sam pogrickala ravanica perece. Imam u kuci i domaci kukuruz kokicar a imam i kokice za mikrotalasnu. Moje komsije ne daju deci nista "vestacko" tako da kazem pa kad odu na rodj onda se prezderu kojekakvih gluposti. Opet jedan moj djak obavezno u gradu jede pljesku a njegovi su svi vegeterijanci i sangejzeri.

[/quote]
user posted image

Hihi. Misho, nasmeja me. Ja nisam ni za kakve krajnosti jer to uvek tezi da se zvrsi kako ne treba. Jako vodimo racuna o ishrani i meni je najvaznije da moja deca imaju obe uzine voce, a za rucak pored mesa/ribe i raznovrsno povrce. I jako su zahvalni, svi jedu sve, nema izbiraca. Kod nas nema salami, pasteta, virsli, srecnom okolnosti sto su baba i deda na selu pa klinci jedu domace - pecenicu, slaninicu a namaze i pastete pravim ja. Jedino od firme Vieco uzmem biljne - ima sa spanacem, gljivama, brokolijem a bez soje i konzervanasa i aditiva. Ima ih u zdravoj hrani. i bebac je probao, svidja mu se. Generalno, svo troje su jesni, hvala Bogu, trudim se da im ponudim sto zdravije, ali nisam za vegetarijanstvo dece. Svaka cast, instikt nalaze drugo. Gledam, ovaj nas bebac polako pocinje da jede sa nama, i cudim se, kad pre prodje to....

Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 447
22.7.2013 21:27:54   
nina26

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

90 % belanceta je voda a ostalo proteini i najcesce alergije su upravo na njih a tu spada i albumin

e svasta, 90% je voda a samo 10% su ti proteini koji mogu da izazovu alergiju??? Misha, ovo ja "naglas" razmisljamuser posted image

moja drugarica i jos par poznanika, daju deci belance od 6muser posted image

a,da li ste culi da je neko alergican na belance?

sto se tice hleba, ja sam mojoj davala izmiksan, i to kupovni...sta da radim, nemam uslova da joj pravim domaci, nekada nemam vremena ni ja da jedem, a gde jos da pravim hleb,,,user posted image koru joj jos nisam dala, ali sad bih vec mogla, ima 2 zubica dole, i 2 su joj nikla gore, samo vidim da joj se ne svidja kad nesto nije ispasirano dobro.

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

Direktna veza do poruke: 448
23.7.2013 6:23:20   
Misha i Ljisha
hehehe..iskreno posto sam radila u skoli videla sam alergije dece na sve i svasta a i puno bolesne dece. Sad kad moram ovako da se izrazim svi su mi nesto metiljavi. Kad smo mi bili klinci niko nije bio alergican na nista niti je iko imao ijednu hronicnu bolest. Sad su deca bolesna, imaju poremecaje tiroidne, dijabetes, epilepsiju, autizam i td da ne nabrajam. Mi smo odrasli u zdravom okruzenju i igrali smo se u blatu, jeli govna s oprostenjem, vozili biciklove po njivama i td. U mojoj porodici niko nema alergije i mislim da onda ni nasa deca ne bi trebala da imaju ali eto valjda se to nikad ne zna pa nije na odmet biti oprezan ukoliko se savetuje.

Nego juce sam dala mojoj karfiol sa palentom i proslo je ok. Jela je ali nije bila nesto luda za ukusom. Danas cu da probam ili tikvice ili mlad grasak sa palentom opet pa cemo videti. Ne mogu da se nakanim da joj uvedem meso nekako mi je rano za nju ja bih se sto duze drzala povrca i voca.O zumancetu ni ne razmisljam. Ja licno jaja ne volim. Pogotovo pecena. I stvarno retko kad jedem jaja. Ali u jelima naravno da jedem. Imam drugaricu koja je vegeterijanac i cesto je kod mene pa nekad pravim i palacinke bez jaja i pohujem joj tikvice bez jaja i sl.

Nego nama lubenice zrele na njivi a doktorka mi rekla da joj ne uvodim lubenice i ja kreten ne pitam zasto. Sad moram da guglam. Nekako mi u lubenici nema nista (kao ni u belancetu hehehe..) osim secera. Pa mozda bas zbog silnog secera ne treba davati a opet kao moze dinje koje su po meni sladje od lubenica. Videcemo. Ja lubenicu obozavam i smatram da je to najzdravije povrce koje covek moze da pojede ali prvo da ja proverim sastavuser posted image . A ako neko zna ovde zasto se ne daju lubenice deci do devetog meseca neka napise. user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 449
23.7.2013 6:52:27   
Misha i Ljisha
in fact, cantaloupe is one of the "clean 15" fruits and veggies that are least contaminated with pesticides a sadrzi: kalijum fosfor, magnezijum, kalcijum, gvozdje, natirijum i pise da nema alergija na lubenice vec se moze javiti reakcija na kiselost lubenica u vidu osipa i da neko uvodi lubenicu od 6tog meseca a szo preporucuje od 8mog.

ja inace nekako po navici uvek guglam na engleskom user posted image

Sacekacu da moja curai ima bar 7 meseci valjda cemo imati jos lubenica pa da i ona malo luca pile moje

Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here