|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
28.7.2013 19:37:19   
Misha i Ljisha
ja sam mislila da persun ne moze a da pastrnak moze. hmmm... nego kanim se sutra opet da probamo sargarepicu i molim boga da sve prodje kako treba. Necu je kombinovati ni sa pirincem ni sa krompirom vec cu sa palentom. Jer bi palenta trebala biti ok za probavu. E sad... pozelite nam srecu da ne dobijemo zatvor opet. Inace ja retko kad kombinujem tri povrcke. Ili tri vocke. Uglavnom sve po dva. Nekako mi to i logicno. Ili vocke bas same. Nekako mi od vocki jedina super kombinacija breskva banana. A i bananu joj nikad ne dam samu isto zbog stolice uvek sa necim. A sutra cemo zute tresnje od voca a kazem od povrca cu sargarepicu.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 501
28.7.2013 20:15:09   
Sandra_n
Moj bebac se bas lepo iskakio od sargarepe ali mu se ne svidja! Jel stavljate neke zacine u kasice ili samo povrce? Ja sam pravila samo sargarepu sa mojim mlekom ali mu se ne svidja

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 502
29.7.2013 5:34:56   
Misha i Ljisha
ja ne stavljam zacine eventualno nekad osolim malcice vodu u kojoj kuvam povrce, ali procitala sam da od zacina moze persun nakon sedmog meseca. Neko stavlja cimet u neka jela ali sam ja recimo u jednoj knjizi videla da cimet moze tek nakon godinu dana. E sad kako ko odluci valjda nemam pojma. Probas pa vidis. a sargarepica daje volumen stolici uglavnom ali eto moja bas ima zatvor od nje pa je nesto izbegavam, iako je Dunja ćopa sve u 16 ne stavljam je skoro nigde

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 503
29.7.2013 6:43:07   
Misha i Ljisha
mame palo mi na pamet da joj mozda uvedem psenicni griz. Ja ga inace volim od malenai mislim da bi mi bila bolja tj ukusnija varijanta za vockaste kasice od palente. Sta mislite o tome? A i ako ga uvedem kako da ga spremim? Na vodi? I torbice Imas li savet na 1 dl koliko kasika user posted image ? Ponavljam se ali nije na vama da pamtite, ja dojim bebu ali kad uzmem pumpicu ne mogu da izvucem 30 ml iz obe dojke (a i ono malo koliko izvucem mi treba bas dosta vremena). Prosto to je tako jos od drugog meseca tako da opet otpada spravljanje griza sa mojim mlekom.

Direktna veza do poruke: 504
29.7.2013 8:29:34   
Torbica
Misho, griz uvedi jedino ako se slazes sa tim da bebica pocne da rucka zitarice sa glutenom. Inace je isti princip, ako ga kuvas na vodi - jedna supena kasika na 1 dcl vode je sasvim dovoljna, i to odmah razmutis i krckas par minuta kad prokuva, hladjenjem ce se zgusnuti. Moj bebac jako voli kad mu u griz stavim kakao, kokosovo ulje i med, naravno za med ste jos maleni. Ja sam mojima uvodila gluten u 8-om mesecu, a do tad su ruckali pirinac, kukuruz, proso, amaranth, kinou, ali pocela sam sa 6 meseci da ih hranim, ti si pocela sa 4ipo, dakle isti razmak od pocetka uvodjenja hrane do glutena. Ako se tvoja dr slaze, daj joj. Ako ne, proso je odlicna alternativa. user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 505
29.7.2013 8:36:17   
pocahontas
koliko najduze ostavljate kase na sobnoj temperaturi? zanima me, ako bih joj sad spremila rucak, da li da ga stavljam u frizider ili moze da stoji na sobnoj temp, ona ruca u pola tri? isto me zanima i za vocne kase, uvek joj samo ispasiram sveze voce, koliko, tako spremljeno moze da stoji na sobnoj temp.?

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 506
29.7.2013 8:41:30   
Torbica
Pocahontas, slane kasice mogu da ti stoje nekih sat vremena, to sto imas stavi u frizider pa podgrej. Ja uglavnom tempiram da skuvam dok bebac spava pa se nekako to hladi dok ne ustane. Naravno uvek za ono najranije vreme rucka, da ne budem u problemu da se nije ohladilo. Ja se bojim da ne uskisne, pa ako skuvam ranije prepodne, stavim u frizider.
A voce ni toliko, stajanjem propada i ono malo hranljivih sastojaka, to pravim sad za sad, doduse, ja voce dajem samo. Dok je jeo kasice, samo zblendam, a sad jede zalogajcice, pa seckam. Kad me mrzi, napravim mu sok od svezeg voca koji odmah popije. user posted image user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 507
29.7.2013 9:17:33   
Misha i Ljisha
Torbice i ja isto kao i ti dajem uglavnom voce samo (rekla mi doktorka ako dam samo posle nudim sisu a ako dam sa zitarica posto su site da ne nudim) i isto odmah sokic da popije. A ja voce dajem prepodne zbog stolice nekako mi to logicno. I uvek voce sad za sad a i ja gledam da rucak bude sveze skuvan ali je to nekad nemoguca misija bosto bebac nece da dzonja preko dana. Ali uspevam nekako. Desavalo se nekad da skuvam sve ujutru pa stavim u frizider ako mislim da necu stici preko dana. I hvala za savet o grizu user posted image pa ja racunam posto joj je moja mama dala hleb da glodje da mogu polako da uvodim zitarice sa glutenomuser posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 508
29.7.2013 9:53:30   
Torbica
user posted image
Super, onda joj je gluten uveden! user posted image i kod mene voce ide obavezno prepodne u vidu uzine pre spavanja a najcesce i kao poslepodnevna uzina, uvek samo. Zato moji vole voce, sve odreda, i traze. bebac kad vidi da bata i seka grickaju, odmah trazi, stane i kuka ispred njih. user posted image Tako je on sebi uveo voce i izmedju rucka i vecere. user posted image

Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 509
29.7.2013 10:30:49   
adulence
torbice jel moze jedan savet,koliko obroka treba da ima beba,i kako da budu otprilike rasporedjeni i nama je voce ujutru...hvala ti unapred...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 510
29.7.2013 11:49:43   
pocahontas

IZVORNA PORUKA: Torbica

Pocahontas, slane kasice mogu da ti stoje nekih sat vremena, to sto imas stavi u frizider pa podgrej. Ja uglavnom tempiram da skuvam dok bebac spava pa se nekako to hladi dok ne ustane. Naravno uvek za ono najranije vreme rucka, da ne budem u problemu da se nije ohladilo. Ja se bojim da ne uskisne, pa ako skuvam ranije prepodne, stavim u frizider.
A voce ni toliko, stajanjem propada i ono malo hranljivih sastojaka, to pravim sad za sad, doduse, ja voce dajem samo. Dok je jeo kasice, samo zblendam, a sad jede zalogajcice, pa seckam. Kad me mrzi, napravim mu sok od svezeg voca koji odmah popije. user posted image user posted image

i ja sam do sada uvek pravila dok spava pa taman moze da jede u pola tri, al sam mislila zbog ovih vrucina da pocnem ujutru da joj pravim, ali onda ipak necu jer cu morati da joj podgrevam pa mi to dodje kao i da sam joj prethodni dan pravila..hvalaaaaa user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 511
29.7.2013 13:07:18   
Torbica
user posted image jedva cekam sledece RR druzenje!

Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 512
29.7.2013 13:33:32   
Torbica

IZVORNA PORUKA: adulence

torbice jel moze jedan savet,koliko obroka treba da ima beba,i kako da budu otprilike rasporedjeni i nama je voce ujutru...hvala ti unapred...

Draga, ne znam na koliko ste podoja/obroka, evo napisacu ti kako je kod nas bilo u tom periodu oko 8 meseci. Nama je pedijatar savetovao da beba u jednom danu treba da ima vocnu kasu, povrce sa mesom/zumancem i posebno zitarice. Meni je bebac dugo bio na 5 obroka, kako je pedijatar i savetovao, nije imao 6-i jer je pravio razmake i po 4 sata izmedju obroka. Tri podoja i dva nemlecna, jedan vocni i jedan povrce/meso. Ja sam poslednje uvodila zitarice kao treci nemlecni obrok i rasporeda se dobro secam.
oko 7 - podoj
oko 10 - cisto voce, oko 200 gr
oko 14 -podoj
oko 17 - povrce sa mesom/zumancem
19 i 30 - podoj
Da te ne zbunjujem - ja sam isla naizmenicno - podoj - voce - podoj - povrce/meso - podoj, dok je imao 3 podoja a dok jos nisam uvela zitarice, jer mi je tako bilo lakse za grudi. Kad sam uvela zitarice, rotirala sam ih sa ruckom. (14h-17h)
E onda smo imali standardno:
oko 7 - podoj
oko 10 - cisto voce, oko 200 gr
oko 14 - povrce sa mesom/zumancem
oko 17 - zitarice u slanoj varijanti sa kajmakom, sirom, pavlakom....
oko 19 i 30 - podoj
E sad, kad mi je bebac porastao, htela sam da ga prevedem na vrticku varijantu, jer ce od septembra u kolektiv tako da sa 11 meseci je jeo ovako, i jos uvek tako jede:
oko 7 podoj
oko 9 kad ustane dorucak (projice, pitice, gibanice, hleb sa pavlakom, slaninicom, pecenicom...)
oko 11 voce
oko 14 rucak kao i dosada
oko 17 sa batom i sekom pojede jos neko voce/vocni sok
oko 18 vecera, zitarice ali sad u slatkoj varijanti jer vec ima slan dorucak, pa su to griz, proso, kinoa, sa kokosovim uljem, kakaom, medom, kako kad
oko 19 i 30 podoj.
Tako da smo sad kao veliki, imamo tri glavna obroka i dve vocne uzine. user posted image Tako mi ostala deca ruckaju do dana danasnjeg, pa se i bebac prikljucuje.
Nadam se da nisam bila konfuzna i preopsirna. user posted image

Pozz

Patrijarh Pavle

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 513
29.7.2013 15:28:33   
adulence
mi smo skoro uveli i treci obrok,mi smo i ranije poceli sa uvodjenjem....kod nas identican raspored kao i kod vas....heehehe...tri nemlecna i dva podoja,naravno ponekad joj u toku dana dam malo da siki ako videm da treba....hvala ti puno....

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 514
29.7.2013 16:46:46   
Torbica
user posted image

Patrijarh Pavle

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 515
29.7.2013 16:58:13   
Sandra_n
Mamice mi smo tek poceli sa uvodjenjem hrane danas nam je treci dan da jede sargarepu pa me zanima da li treba da ga podojim posle jela? Strah me da ne bude gladan a opet ne bih da ga pretrpavam sa hranom.Sta vi mislite?

Direktna veza do poruke: 516
29.7.2013 17:27:30   
Zemunka85
Torbice, znaci drzace je sito i nesto drugo sem onih instant kasa. Ja uvek neku takvu dam za veceru. Poslednji put sam kod nutricioniste bila sa njenih 7 meseci i tada mi je receno za veceru mlecno zitna kasa. Ok vreme je da se updateujem :D, sada joj je 11meseci :D.
A nekako ako joj dam za veceru kacamak, ili proso, ili tako nesto, to mi je minus 150ml mleka koje bi pojela kroz mlecno zitnu kasu. M?

A kada si uvela med i koliko das po obroku? Koliko cesto?
A pecenicu?

I mi ovako klopamo, samo sto sisa vise puta u toku dana, po gutljaj-dva. I vecera je nama tek oko 8, jer zaspiva oko 10.

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 517
29.7.2013 20:55:38   
Moiraina

IZVORNA PORUKA: Sandra_n

Mamice mi smo tek poceli sa uvodjenjem hrane danas nam je treci dan da jede sargarepu pa me zanima da li treba da ga podojim posle jela? Strah me da ne bude gladan a opet ne bih da ga pretrpavam sa hranom.Sta vi mislite?

Koliko je pojeo? Ako je pojeo manje od one male teglice kupovne (to je 120g valjda?) ja bih mu dala i da sisa, nešto kontam, koliko sama šargarepa može da ga drži? I posle koliko vremena od te kašice je tražio da jede? Moje mišljenje, ako traži na sat vremena ili manje, onda bih mu definitivno dopunila taj obrok sa (.)

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 518
29.7.2013 21:08:09   
Torbica

IZVORNA PORUKA: Zemunka85

Torbice, znaci drzace je sito i nesto drugo sem onih instant kasa. Ja uvek neku takvu dam za veceru. Poslednji put sam kod nutricioniste bila sa njenih 7 meseci i tada mi je receno za veceru mlecno zitna kasa. Ok vreme je da se updateujem :D, sada joj je 11meseci :D.
A nekako ako joj dam za veceru kacamak, ili proso, ili tako nesto, to mi je minus 150ml mleka koje bi pojela kroz mlecno zitnu kasu. M?

A kada si uvela med i koliko das po obroku? Koliko cesto?
A pecenicu?

I mi ovako klopamo, samo sto sisa vise puta u toku dana, po gutljaj-dva. I vecera je nama tek oko 8, jer zaspiva oko 10.

Draga Zemunka,
ja nisam pristalica instant kasa, a to sto kazes -150ml mleka, da pojasnim. Dakle, skuvam proso, kinou ili vec koju zitaricu pa napunim posudu iz koje jede, nalijem mlekom, otprilike do pola visine zitarica, i onda zacinim (slano/slatko) da tako kazem, izblendam. Ukupno ispadne izmedju 250-300 grama, tako da je to full obrok.
Med sam uvela bas tako, kroz mlecnu kasu, za dorucak, prvo pola kasicice, pa nakon tri dana celu. Svaki dan dobije po jednu kasicicu domaceg meda.
Pecenicu sam uvela u 12-om mesecu, deda nam susi, tako da je sto posto provereno i meso i sve ostalo. user posted image
Samo opusteno, nigde se ne zuri, na kraju ce svi jesti sve. user posted image

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 519
29.7.2013 21:10:25   
Torbica

IZVORNA PORUKA: Sandra_n

Nama je pedijatar savetovao da odmah u produzetku kasice beba dosisa do punog obroka. Tako sam radila sa svo troje. Kad pojede punu dozu, siku vise ne nudis, a dok ne jede punu dozu, naravno, samo mu daj. user posted image Kakvo preterivanje, kad bude sit, zavrsice jelo. Bolje se brinuti u drugom pravcu, da li mu je dosta. user posted image

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 520
29.7.2013 21:34:28   
pocahontas

IZVORNA PORUKA: Torbica

user posted image jedva cekam sledece RR druzenje!

i ja, valjda cemo uskoro... ja sam uvek za!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 521
30.7.2013 5:53:57   
Sandra_n
A pa dobro:) mislila sam kada nece vise kasicu da je sit pa da nema potrebe za sikom ali posto kazete da ponudim onda hocu:) sve je ovo za mene novo pa ne znam nista:) sada me zanima kako da mu spremim pirinac a da ispadne kao kasica retko? Jel ima neko savet? Hvala vam na odgovorima

Direktna veza do poruke: 522
30.7.2013 6:06:52   
Misha i Ljisha
i ja sam u pocetku davala odmah nakon kasice da sisa. Sve do nedavno. Kaze mi doktorka eto da ponovim da bebe od pola godine jedu izmedju 120 i 200 grama po obroku. Znaci nekom je dovoljna ona mala teglica a nekom ona veca. Zavisi od bebe. Moja ko i odrasli nekad pojede vise nekad manje. Nisam joj dala sargarepicu juce jer do poslepodne tj do rucka nije kakila (prethodni dan sam joj dala bananu). Tako da nisam htela da se igram i da napravim vece zlo. Ako bude lepo kakila danas onda ce dobiti sargarepicu. U svakom slucaju moram do komsije po sljive user posted image odneo je mm njima lubenicu a zaboravio da nabere sljive kod njih.

Direktna veza do poruke: 523
30.7.2013 6:17:20   
Misha i Ljisha
Sandra meni je doktorka rekla da pirinac mora jako jako dobro da se iskuva da se prakticno raspada. E onda ga izblendiras i dodas svoje mleko ili dodas sta vec hoces. Ja pirinac ne koristim jer moja beka ima zatvor i od njega. A ako slucajno to primetis znaj da su kupovne kasice sve na bazi pirinca (najjeftinije) tako da je najbolje da kupovno ne jede

Direktna veza do poruke: 524
30.7.2013 16:15:29   
Sandra_n
Hvala Misha.Ja mu sve spremam tako da ne kupujem kasice.Danas cu mu dati pirinac pose na kesi da se kuva 35 min tako da mislim da je to dovoljno nadam se da ce mu se svideti posto sargarepu nece da pomirise

Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here