Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 4.6.2013 8:00:14
|
|
|
|
Maja1309
|
ricola, ako ti je 14 dana do vještice danas ili jučer je bila ovulacija. temp pada neposredno prije ovulacije onda se opet diže. kdo tebe je pala na 36,0 sa 36,5. Kolika je jutros? jesi pokrila dane keksom?
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 4.6.2013 9:19:56
|
|
|
|
Ricola
|
Draga Majo jutros je 36.6 Pokrivala sam dane. Ali je mm otisao juve na put i nema ga do cetvrtka. Mislim da cemo profoliti ovu. Jedino ako se nije desio neki fenomen. Otkidaju me donja leda i bole jajnici. Mozda je samo prehlada.
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 4.6.2013 10:39:25
|
|
|
|
Maja1309
|
ricola, bazalna ti pada dan prije ovulaije i onda ponovo raste. što bi značilo da ti je danas temp jer si imala 36,5-36,0-36,5. e sad uvijek ima iznimki, više ti nebi trebala padati, već samo rasti. Jesi jučer imala odnos, ako jesi to je bitnije nego da ga imaš dana ako je danas ovulacija, bar su meni tako rekli :)
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 4.6.2013 10:42:30
|
|
|
|
Maja1309
|
htjela sam reći da ti je danas ovulacija ako temp nastavi rasti, ja tako mislim, ubaci nam graf
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 5.6.2013 9:47:01
|
|
|
|
GagaT
|
Cao zenskaci, samo da vas pozdravim
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 13.6.2013 12:21:19
|
|
|
|
babby
|
zar niko vise nemeri bazalnu evo mog grafica
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 13.6.2013 12:24:17
|
|
|
|
Maja1309
|
babbx ja uvijek gledam na temu nigdje nikoga :( ja ne mjerim, tek mjesec dana od kiretaće prošlo, možda i krenem mjeriti kad dođe vještica/ princeza ovaj put :) izgleda da je ovulacija bila možda si mogla imati X i 14 dc, al ok sad moežmo čekati tek je 21dc :)
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 13.6.2013 12:39:41
|
|
|
|
babby
|
xa dobra ti je ova za vesticu\princezu mozda ako joj promenimo ime nedodje
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 13.6.2013 14:57:59
|
|
|
|
Miffy84
|
Majo, upravu si Nigdje nikoga! Kad god uđem na forum, stoji na 38 str. niko ništa ne piše I ja se zabrinula da l' više iko mjeri T Evo, ja (opet) mjerim, graf još nije pokazao O, ovog puta sam odlučila da ispoštujem šta god da "kaže" jer sam prethodna tri mjeseca radila po svom pa ništa. Tako da smo sad "rasporedili aktivnosti" na svaki drugi dan, pa vidjećemo. O će sigurno opet biti negdje oko 20. DC. Inače, svima puno sreće, pa da ovog mjeseca nešto ubodemo
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 13.6.2013 15:44:12
|
|
|
|
Maja1309
|
Ja je ovaj mjesec zovem princeza jer treba da dobijem što prije :) prošlo mi je mjesec dana od kiretaže... A vjerujem da će mi biti princeza i sljedeći mjesec, a onda kad krenemo opet raditi na bebi biti će mi vještica :) Možda i ja ovaj ciklus krenem mjeriti bazalnu :) Meni je ova tema najdraža, baš mi srcu prirasla :) volim gledati grafiće i analizirati :) Ima ih koji mjere temp :) al se ne javljaju :)
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 13.6.2013 15:54:33
|
|
|
|
Miffy84
|
Majo, jako mi je žao što to čujem, nisam imala pojma Nadam se da si sad dobro i da razlozi zbog kojih se to desilo nemaju nikakvih posledica, tako da se možeš okrenuti novim pobjedama Valjda ljudima smor da se javljaju, ne znam.. A i meni, što kažeš, baš nekako prirasla ova družina sa foruma, svi imamo iste (slatko-gorke) muke, a nekako je zajedno sve lakše! Želim ti brz oporavak i brz dolazak princeze
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 13.6.2013 16:00:17
|
|
|
|
GagaT
|
Cao zenskaci, ja sam isto na RR svaki dan. Ovul jos nije bila, merim i nadam se. Sutra idem na put, necu imati uredan san, bice velikih turbulencija u mojoj svakodnevici tako da ja ovog meseca ne ocekujem nista. Ali ono sto je dobro bicu sa MM dok traju vlazni dani Posle sta mi Bog da. ja vam zaista od srca zelim uspeh u borbi za bebu. Samo napred zenske i ne predajte se. Pozz
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 13.6.2013 16:02:21
|
|
|
|
Maja1309
|
hvala ti miffy :) pa bolje sam :) bila sma loše :) Sutra trebam na prvu kontrolu poslije kiretaže, pa se javim. Imala sma kiretažu u 11tj, nisam prokrvarila, kad sam došla na pregled srce nije kucalo... nema posebnog objašnjenja, vidim sutra još neke informacije, 3 mjeseca pauze dr preporučio....
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 13.6.2013 16:06:45
|
|
|
|
Miffy84
|
Nema objašnjenja za takve stvari, znam. Mogu misliti i da si bila tužna i sve.. Žao mi je, stvarno Ali, znaš i sama da se to zna desiti, najvažnije je da si ti dobro i da si se oporavila, da nema nikakvih problema.. Mala pauzica, pa idemo dalje i naravno obavještavamoo svemu na forumu :)
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 14.6.2013 7:34:07
|
|
|
|
Maja1309
|
Pozdrav ženice, podržavam vas u mjerenju i jedva čekam vidjeti vam zelene grafove, bio je to najljepši graf u mom životu.... Ja ću isto krenuti mjeriti bazalnu kad princeza dođe... Gago kakve su sad turbulencije :) Čuvaj se ženo, ne možeš ti sebi priuštiti turbulencije... Al šta ti ja pričam kad mi je i samoj tako...
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 14.6.2013 8:00:35
|
|
|
|
sanjalica978
|
Dobro jutro drage moje, evo mene opet ovde sa graficem.
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 14.6.2013 10:18:49
|
|
|
|
babby
|
ja juce radila progesteron koji je samo 2 tako da bez obzira na graf od ovulacije nista ovaj mesec razmisljam da od sledeceg ubacim utrice od 15dc sta mislite
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 14.6.2013 12:29:59
|
|
|
|
Maslacak15
|
Babby draga, To nema nikakvog smisla uzimati progesteron ako nema ovuacije. Ako je progesteron 2 znaci jajna celija nije ni oslobodjena u ciklusu. Ako samo uzmes utrogestan i to napamet 15 dana ciklusa podicices vestacki koncentraciju progesterona ali do trudnoce ne moze da dodje ako je ciklus anovulatoran koliki god on bio. Utrogestan moze da pomogne samo kod tzv insuficijencije zutog tela, kada je progesteron na primer 9 ng/ ml sredinom lutealne faze, sto nije optimalna koncentracija za odrzavanje endometrijuma i implantaciju. Kod uzimanja utrogestana posebno je vazno da se zna kad je bila ovulacija, i da se sa terapijom pocne posle nje jel, pisala sam o tome vec, davanje pre ovulacije moze da spreci istu zato sto progesteron inhibira folikulogenezu.
< Poruku je uredio Maslacak15 -- 14.6.2013 12:30:30 >
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 14.6.2013 12:38:03
|
|
|
|
17 joka
|
Bebby, nemoj utrice znam da je tacno sve sto rece nasa DR. Maslackic
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 14.6.2013 12:47:06
|
|
|
|
babby
|
Maslacak draga hvala sta bi mi bez tebe a sta mi savetujes
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 14.6.2013 14:06:35
|
|
|
|
Maslacak15
|
Babby moras nekako da podstaknes jajnike da ovuliraju. Mislim da si vec probala klasicne stimulacije i nisi dobro reagovala, pa se zato preslo na prirodne cikluse? Ako se ne varam. Mozda bi mogla da probas prirodne preparate ako nisi do sada , maticnu mlec, vitex ili akupunkturu . Eventualno DHEAS suplementaciju. Ne znam da li si odredjivala DHEAS iz krvi... Suplementacija ima odredjenih dobrih rezultata kod zena gde je funkcija jajnika iscrpljena. Puno te pozdravljam.
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 14.6.2013 14:20:42
|
|
|
|
Dani.kv
|
Ja sam u Mariboru cula (na klinici) da su zene fenomenalne rezultate postigle akupukturom
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 15.6.2013 8:25:25
|
|
|
|
babby
|
Maslacak vec neko vreme pijem DHEA ...zbog fsh koji seta
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 15.6.2013 8:57:56
|
|
|
|
Maraj
|
jao Dani, "ne pali me" sad kad spomenu akupunkturu, vec razmisljam da l i to da probam
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 17.6.2013 7:44:10
|
|
|
|
Maja1309
|
Ženice moje kako ste mi sve? ima li graafića? maslačak draga, vidim da pišeš baby da pokuša potaknuti ovulaciju matičnom mlječi? Reci mi molim te jel matična mliječ može utjecati na ovulaciju? Ja sam imala kiretraži prije malo više od mjesec dana, i od tada svaki dan pijem matičnu mlječ u ampulama (1ampula = 1g matične) pijem čisto malo za obnovu organizma, posle stresa i svaga ovoga? Al nisam znala da utječe na ovulaciju, planiram je pitati 3 mjeseca... Ako možeš da mi napišeš više o tome
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?