Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 23.5.2013 13:02:30
|
|
|
|
Miffy84
|
U vrijeme kad je trebalo da mi je bila O (po mojoj procjeni) 7. ili 8. nisam baš u isto vrijeme, dešavale su se razlike od 2-3 sata, a dešavalo se dva dana i da nisam spavala ni šest sati (znam da je to minimum za određivanje tačne BT), tako da sam ubijeđena da je pogrešno upisana O. Vidjećemo, treba da dobijem danas-sutra, po mom proračunu, ili da dobijem . A nisam znala da je to indikator da ne mjerim u isto vrijeme? Ti bijeli kružići, je l'?
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 23.5.2013 13:24:07
|
|
|
|
Maja1309
|
babby evo mog skromnog mišljneja: 1. FF nije siguran kad ti je bila ovulacija, to ti označavaju ove isprekidane crvene crtice, da je siguran nebi bile isprekidane. 2. Baš kao što kaže Ana, temp nisi mjerila u isto vrijeme, to ti označavaju ovi prazni kružići. Temp moraš mjeriti svako jutro prije ustajanje iz kreveta, spavati moraš bar 6h, toplomjer moraš stresti večer prije, ne ga ujutro ga pripremati, čim otvoriš oči toplomjer u usta 8minuta. Uvijek mjeri istim toplomjerom, ispod jezika na istom mjestu svaki dan, meni živin bolji, digitalni uvjek brlja. Alkohol može utjecati na temp. Prosječni porast BT po satu je 0,1. Npr ako mjerim jutri u 6h i imam 36,3, a ako izmjerim u 8 imam 36,5, u BT graf ili bi ovu 36,5 umanjila za 0,2 jer sam spavala dva sata duže pa upisala 36,3, il bi upisala u BT 36,5 a označila bi u FF za taj dan datemp ne uključuje u mjerenja, imaš kockicu kraj temp kad upisuješ temp u ff da tu opciju uključiš isključiš. 3. Ako imaš volje igrati se sa FF ja sam ga nakon dva mjerenja shvatila kao zabavu ukloni W i C sa svih dana, ostavi samo egg, pa vidi kad će onda staviti O. 4. Dan prije ovulacije bt pada npr kod tebe 7 maja, na dan ovulacije malo poraste 8 maja i ostaje povišena do menstruacije. e sad pokušaj se igrati sa FF ako ti bilo šta treba pitaj. Ja sam mjerila 4 ciklusa prije trudnoće i više sam sama znala predvidjeti šta će se dogoditi
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 23.5.2013 13:33:21
|
|
|
|
Miffy84
|
Hvala ti puno! Uvijek mjerim digitalnim, čim otvorim oči i sve to, samo što meni ovaj digitalni koji imam mjeri temp. za 1-2 min. ja ne znam je li to normalno. Nakon 1-2 min. pišti da je temp. izmjerena. Bilo je preskakanja u vremenu mjerenja, zato i ne mislim da je pouzdan. Ništa možda se potrudim i idućeg mjeseca, mada mjerim tek dva i već me užasno opterećuje, ali trudićemo se i dalje Sačekaću još sutra kada bi trebalo definitivno da dođe, pa ako ne, onda testić i to je to. Još jednom hvala na strpljenju i opširnom odgovoru!
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 23.5.2013 13:33:34
|
|
|
|
Maja1309
|
miffy išla sam da ti izračunam prosječnu temp prije i posle O, al odstupanja su velika, imaš više praznih kružića nego punih. Spremi sebi ovaj graf na računalo da imaš. a onda se poigraj sa ff i umanj ili dodaj 0,1 po satu ovisno koliko si uranila ili kasnila s mjerenjem. a ako nisi tip od toga (meni je to bilo zabavno) po tvom je danas 15dpo, test će ti pokazati ako si trudna, mnei je 11dpo tako da vjerujem da hoće oi tebi...
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 23.5.2013 13:38:34
|
|
|
|
Maja1309
|
meni digitalni nije bio ok, imam dva živina i digitalni, i mjerila bih uporedno sa sva tri, živini uvijek pokazuju istu temp a digitalni uvijek odstupa i to ne odsupa isto ako dva puta za redom mjerim s njim, nije mi pouzdan nikako, a jeste digitalni izmjeri za 2 min... živin treba držati 8min na nekom medicinskom webu sam to pročitala... sljedeći ciklus živin i polako. u ff upiši u koliko sati ćeš mjeriti temp u postavkama, ne moraš to uvijek upisivati. pa taj podatak mjenjaš ako mjeriš u dr vrijeme. Ja ustajem u 6 i mjerim tada, a vikendom bi spavala do 9, al se probudim u 6 izmjerim pa nastavim spavtai. Inače sad ne mjerim to sam prije trudnoće, sad mi se ne da... ako ne ostanem trudna brzo nakon što krenemo na bebu posle ove kiretraže uzmem opet mjeriti.... jer meni je uvijek dobro pogađao ovulaciju...
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 23.5.2013 13:48:49
|
|
|
|
Maja1309
|
babby ti si dobro pokrila ovulaciju, i možeš već test raditi ako si rudna pokazati će, jedino ako ga ne želiš raditi, ja uvijek radim,ne mogu ja četati da kasi tjedan dana :)
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 23.5.2013 13:49:52
|
|
|
|
Miffy84
|
Probaću sa živinim, definitivno! Zavisno od toga šta sutra dobijem ili Šta god, nek' smo mi žive i zdrave, idemo dalje, i biće jednom i Čujemo se, hvala ti!
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 23.5.2013 13:54:56
|
|
|
|
Maja1309
|
tako je
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 23.5.2013 14:39:21
|
|
|
|
GagaT
|
Evo Gage, evo grafa...
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 23.5.2013 18:49:49
|
|
|
|
Maraj
|
meni vestica stigla... krecem u novo merenje...
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 23.5.2013 19:25:48
|
|
|
|
Verolina
|
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 24.5.2013 9:10:19
|
|
|
|
Miffy84
|
Jutros radila test- Negativan! Izgleda da ipak stiže
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 24.5.2013 9:20:13
|
|
|
|
babby
|
Miffy mozda si poranila sa testom a da probas ponovo ako ne stigne ...i ja je ocekujem danas
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 24.5.2013 9:24:13
|
|
|
|
Miffy84
|
Pa, ne znam. Svi kažu da test pokaže tačan rez. već 11. ili 12. dana nakon ovulacije, odnosno ciljanog odnosa. Smara me pomalo ovo mjerenje i isčekivanje. Sačekaću do 29. pa ako do tad ne stigne ( a hoće), radim opet!
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 24.5.2013 9:44:30
|
|
|
|
babby
|
a evo kod mene stigla
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 24.5.2013 9:58:18
|
|
|
|
Miffy84
|
E, baš mi je žao.. Kod mene će sutra, prekosutra najdalje. Ma, što se čovjek više opterećuje, ona sve redovnije stiže, čni mi se.. Ja mislim da naredni mjesec neću ni mjeriti..
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 24.5.2013 13:49:14
|
|
|
|
Jole84
|
Miffy ako ti je O bila kasnije,ne može da ti pokaže 11 ili 12dpo,zavisi koliko ti traje lutealna faza? Ponovi ti testić 14dpo. Srećno draga Bazalke navijam jako
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 25.5.2013 10:31:45
|
|
|
|
Miffy84
|
Jole Dugo te nisam čula! Šta ima, osim što ne mjeriš BT? I ja namjeravam da odustanem, možda izdržim još jedan mjesec Ma, draga, ja ne znam šta je ovog mjeseca sa mnom. Jedino u šta sam sigurna je da O nije bila kad je ff označio, već ranije, ali, evo, još nisam dobila, a jutros temp. isto visoka, 37. Vjerovatno ću sutra dobiti. Ako se ni to ne desi, , ništa, ponovo test, pa vam javljam Nadam se da ćeš nam i ti uskoro javiti lijepe vijesti!
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 27.5.2013 8:58:31
|
|
|
|
Maja1309
|
Maraj babby žao mi je... al nemijte biti tužne, bude bolje i ugledamo mi svoje Gago miffi grafići :)
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 27.5.2013 12:00:57
|
|
|
|
Miffy84
|
još nije došla, ali je temp. jutros pala na 36,4 tako da je očekujem svakog momenta E, pa stvarno, a posle ovoliko kašnjenja baš sam se nadala, danas mi je 37 dc .. I nisam smjela da uradim test jutros, ma i bolje...
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 27.5.2013 15:57:39
|
|
|
|
Miffy84
|
Gdje ste cure, već danima se slabo javljate! Nikog na forumu neka mi neko kaže šta je sa ovom mojom , nemoguće je da sam trudna, temp. toliko pala... a od nje još ni traga. Obično dođe čim padne.. Baš mi ide na živce! Za sve vas
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 28.5.2013 7:56:40
|
|
|
|
Maja1309
|
Miffi draga, aj daj graf izbaci. Da malo analiziramo, koji je DC koji DPO kad je bio ciljani odnos, kakve su temp inače pred ubaci graf. nadam se da jutros nisi dobila.
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 28.5.2013 9:17:03
|
|
|
|
Miffy84
|
Majo draga, jutros je došla... baš je kasnilo, al' eto, dovukla se Ma, nema veze, idemo dalje, ako mi se bude dalo bar još jedan mjesec da mjerim, al' ovaj put malo disciplinovanije kad je vrijeme mjerenja u pitanju, mada i ovog puta ispade da je ff bio upravu, 14 nakon označene O došla je A ja bila ubijeđena da nije.. Šta znam..
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 28.5.2013 11:10:56
|
|
|
|
GagaT
|
Dobar dan. Koliko to moze nekom biti kao npr meni. Danas sam primetila spoting - sto ce reci da "stoka" dolazi . Muka mi je vise od svega. Sad cu da pustim sve u ... i necu da merim T vise i necu da se mlatim sa grafovima, i necu vise nista. Ovako cu samo da odlepim. Evo sada moj graf pred mens kako izgleda. Grrrr
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 28.5.2013 13:27:22
|
|
|
|
babby
|
Gago tako sam i ja reagovala pre par kada je stigla ajd kod tebe jos nije gotovo ajd bar neka ovog meseca neka kakav baksuzan mesec
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?