Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Bebilina IZVORNA PORUKA: ksena govedji djuvec, tj. govedina u crvenom sosu zapecena sa sitnom testeninom (kritharaki) i tzatziki (bez belog luka) i kolac, nesto tipa mesavine za mafine, ali u vecem kalupu, sa cokoladnim mrvicama. Uh Kseno ovo tvoje zvuci ukusno Daj recept plz! nije nista posebno, ali je ukusno. uzmem govedinu, obarim samo toliko da izadje ona prljava pena, izdinstam direktno u ekspres loncu malo luka na ulju, dodam tu govedinu (obicno onako neka 4 veca parceta, oko pola kg zajedno, to nam je za dva dana mera ), paradajz sos i vodu da pokrije to meso, dodam so, biber u zrnu i bahari u zrnu (moze i bez) i zatvorim lonac da kuva nekih 20ak min. Obarim tu testeninu (to je ona testenina u obliku pirinca) da bude al dente, procedim je, stavim u tepsiju, dodam ili malo maslinovog ulja ili malo putera i promesam i onda preko toga prelijem ono meso u tom saftu i stavim u rernu da se zapece. Kad serviramo, ponekad narednamo odozgo malo tvrdog sira (kao parmezan) ili ne. A tzatziki je klasican - seckani krastavac, pavlaka, malo maslinovog ulja, mirodjija i so. Sto se tice kolaca, za manji kalup ide pola margarina sa pola solje secera, lupa se onako 10ak minuta dok ne postane penasto, dodaju se 2 jajeta, pola solje mleka i 250 gr brasna (onog sto se dize samo, sto ima vec prasak za pecivo u sebi) i na kraju vanili secer i cokoladne mrvice, recimo pola kesice, to onako samo varjacom se promesa, izlije u namazan kalup i pece nekih 45 - 50 min.
|