|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta smo danas pravile V deo
29.5.2013 14:56:28   
nata11
Ksena ja obozavam kuvan ali svez bilo da je onaj svadbarski sto se redja sloj po sloj pa krcka ili brzinski uprzis ubacis meso, ma jedemo ga na sve nacine. Mada i mm tu malo izvodi povadi meso i corbicu a kupus mozda za jednu kasinku ali se ne bunim, vise kupusa za mene. Jao nemogu da pisem vise gladna sam a ne idem kuci user posted image

(odgovor članu lokica77)
Direktna veza do poruke: 951
30.5.2013 19:06:06   
lesica
Danas corba od jecma, mleveno meso tj nadev kao za lazanju u testu-pekla u rerni, i sad pecem cokoladne mafine.

Mada psovala sam danas sebe kad sam se zakopala sa dinstanjem i testom, i pecenjem...i mece me skoro videti nikakve komplikacije u kuhinji.
A kao bila sam orna za kuvanjeuser posted image

< Poruku je uredio lesica RR -- 30.5.2013 19:08:16 >

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 952
30.5.2013 19:26:06   
Bebilina
IZVORNA PORUKA: Ksena
nije nista posebno, ali je ukusno. uzmem govedinu, obarim samo toliko da izadje ona prljava pena, izdinstam direktno u ekspres loncu malo luka na ulju, dodam tu govedinu (obicno onako neka 4 veca parceta, oko pola kg zajedno, to nam je za dva dana mera user posted image ), paradajz sos i vodu da pokrije to meso, dodam so, biber u zrnu i bahari u zrnu (moze i bez) i zatvorim lonac da kuva nekih 20ak min. Obarim tu testeninu (to je ona testenina u obliku pirinca) da bude al dente, procedim je, stavim u tepsiju, dodam ili malo maslinovog ulja ili malo putera i promesam i onda preko toga prelijem ono meso u tom saftu i stavim u rernu da se zapece. Kad serviramo, ponekad narednamo odozgo malo tvrdog sira (kao parmezan) ili ne. A tzatziki je klasican - seckani krastavac, pavlaka, malo maslinovog ulja, mirodjija i so.

Sto se tice kolaca, za manji kalup ide pola margarina sa pola solje secera, lupa se onako 10ak minuta dok ne postane penasto, dodaju se 2 jajeta, pola solje mleka i 250 gr brasna (onog sto se dize samo, sto ima vec prasak za pecivo u sebi) i na kraju vanili secer i cokoladne mrvice, recimo pola kesice, to onako samo varjacom se promesa, izlije u namazan kalup i pece nekih 45 - 50 min.

E ja zapocela ovaj recept, pa dodala sargarepu, pecurke, zacine iz Provanse, lovor... user posted image I tako ispalo nesto sasvim drugacije, al osnova i namera su bile iste user posted image Uz to na pari brokoli i mahunarke.
Kolac nisam jos probala, prijelo mi se bilo sta sa bademom pa sam pravila bakewel cake sa malinama user posted image

A danas mesni paprikas sa senfom i korenastim povrcem.user posted image

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 953
31.5.2013 9:00:04   
Brand new mama
Juce:isprzila na gril tiganju prethodno par sati marinirane svinjske medaljone,(bude mi mnogo mekse meso,a o ukusu da ne pricamouser posted image ) ,pohovane pecene paprike punjene sirom i pom-frit,a za desert "crnac bez jaja sa bananom",ali nisam nesto odusevljena istim(dal zbog jajauser posted image ) za veceru sam pekla pogacu sa zacinima-kao foccacia,ali nisam imala suseni paradajz,te mi nije bila savrsena kakva treba biti :) Za danas jos nemam inspiraciju,ali hocu neku ribu....i pirinac

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 954
31.5.2013 9:43:25   
Lu
Ja sam juče najbržu jogurt-picu, a danas...možda pečenu pileću jetricu i salatu.

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 955
31.5.2013 14:07:09   
Figaro88
Za dorucak su bile mantije,a za rucak spremam gulas,makaronice(Andrea jedino tako jede),salatu,a slatko vise nista nespremam dok ne smrsam 5kguser posted image

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 956
31.5.2013 14:26:24   
Anoniman
bebilina user posted image na slican nacin grci prave i tzv. turlu (koji moze i bez mesa) - znaci meso se pripremi tako u ekspres loncu (ali bez baharija), proprze se tikvice, patlidzan, sitno rezane paprike, krompir (moze i malo belog luka) i sve to se istrese u tepsiju, odozgo meso u tom sosu i onda se nareze dosta persuna. to mi je super ukusno, probala sam da przim na teflonu bez ili sa vrlo malo ulja, ali na zalost ne ispadne tako ukusno. a i treba dosta vremena da se spremi.

danas boranija, a za mm spagete.

figaro, sta su mantije?

(odgovor članu Figaro88)
  Direktna veza do poruke: 957
31.5.2013 14:37:55   
nela79
Evo na brzinu nadjoh neki recept za MANTIJE

A ja sam danas pravila ragu corbu i punila tikvice mljevenim mesom.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 958
31.5.2013 16:26:15   
Anoniman
hvala! shvatila sta je.
a kako pravis ragu corbu?

(odgovor članu nela79)
  Direktna veza do poruke: 959
31.5.2013 19:05:45   
Ana13
ja ove mantije probala jednom da napravim i nisam nesto bila uspesna user posted image Svako jelo mi uspe od prve,ali testo mi ne ide user posted image
A za danas sam pravila cufte u paradajz sosu i prejeli smo se kao i po obicaju user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 960
31.5.2013 22:02:48   
branki*
ja cu bas da isprobam ovo sto je ksena pisala,deluje mi brzo i jednostavno,a ukusnouser posted image
danas kuvani kupus sa mesom...

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 961
31.5.2013 22:24:34   
Bebilina
Kseno u pravu si za ekspres lonac i ukuse, puno znaci. Ja u tu svrhu volim i slow cooker i mariniranje. Najlepse mi je meso kad mu se da vremena da oslobodi svoje sokove user posted image
E ovaj drugi recept mi se isto svidja zbog patlidzana najvise. Krompir bih ja izbacila, al ostalo njam-njam! Probacemo! user posted image

Mmmm, mantije... Sad ste me vratile u jedno divno i davno prosao vreme... Moja nana ih je mesila sa przenicom (tj sprzom u nekim krajevima) i obozavala sam ih. Al ne puter ili ulje, vec mast, sve je na mast kuvala (taj deo mi i ne nedostaje uvek user posted image ).

Mi danas za veceru pekli dve pizze- havajsku i sa ljutim chorizom user posted image

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 962
31.5.2013 23:11:40   
rošula
Pastrmku

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 963
1.6.2013 10:53:40   
nata11
Mantije obozavam mmmm ima i kupovne samo ispeces ali nisu bas kao domace. Nisu lose ni sa sirom.
Ja cu danas piletinu sa sosom od pecuraka (iz kesice), malo pilece dzigerice i krastavac salatu.

(odgovor članu rošula)
Direktna veza do poruke: 964
1.6.2013 11:23:28   
Olga75
danas ce biti paradickom corbe i langosi user posted image
a vec sam pravila palacinke
ma nidje me neeema
a mantije , moja pokojna baka ih je pravila , ja bas nisam neki fan onih sa mesom ali toliko sam ih davno jela da bih pojela ceo pleh da ih sad imam , uzelela sam se valjda ko i bake user posted image

Marija je moj najveci uspeh

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 965
1.6.2013 14:22:34   
Figaro88
Za nas kojima bas ne ide pravljenje mantija,ima u Rodi,i sa sirom i sa mesom,meni su malo masnije,ali ukusne.Moja mama je majstor za sva ta testa,pite,ali da ih samna razvlaci.Za par dana brat ide na raspust,pa cu da zamolim mamu da mi razvuce par pita sa razlicitim filovima,stavim ih u zamrzivac i posle samo ispecem user posted image
Za danas nista specijalno,ostalo gulasa od juce pa cu da napravim pire,salaticu,i Andrea mi trazila americke palacinke za veceru....

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 966
1.6.2013 14:25:47   
minnica
Nisam kuvala danima jer smo išli na neka slavlja i ručali van kuće. Danas pohovane tikvice, mladi krompirići pečeni i krastavac salata. pokušavam da ovim ručkom oteram kišu i dozovem lepo vreme. user posted image

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 967
1.6.2013 14:40:37   
Didy
Boranija s malo pilećeg belog mesa, mladim krompirom i šargarepom i belim lukom. Brzinski.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 968
1.6.2013 18:22:28   
Lu
Hamburgeri, ćevapčići, štrudla sam sa makom i džemom od šljiva i oraha.

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 969
1.6.2013 20:08:41   
branki*
ja imam svoje jelo,danas sam ga izmislila-na malo ulja se proprzi luk,doda se pilece belo,doda se mladi krompir,krupnije secen,1-2 paradajza,krcka se..onda dodas 2-3 tikvice,zacine i solju pirinca.bude super.mi jeli sa sirom odozgo..

branki

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 970
1.6.2013 20:35:48   
madre
boraniju sa jajima i mlekom zapekla u rerni...

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 971
1.6.2013 21:42:38   
branki*
i sok od zove sam pravila!

branki

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 972
1.6.2013 21:49:00   
Olga75
eee , kod mene vise nema zove , iscvetala user posted image
cekam sad bobice user posted image
a sta cemo sutra kuvati ooo bas nemam pojma user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 973
1.6.2013 21:50:38   
branki*
olga,eno ono moje jelo sto sam izmislilauser posted image

branki

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 974
1.6.2013 21:53:47   
Olga75
vidiiis , belo meso nekako i tivice a krompir posebno , moze
i jos za moju dusu a imam je jadna i ja pohovani krfiol , sto ja to volim pa cudo jedno
a za desert stizu one rane - majske visnje i eleg jo user posted image
doduse ovi moji ce sutra krenuti sa izvoljevanjem pa ako budem raspolozena mozda im udovoljim ako ne ima da jedu sta skuvam il nek kuvaju sami i slus

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Musaka sa tikvicama i pečurkama
Ringerajin kuvar: lesica RR
Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here