MarijaBg -> RE: Šta smo danas pravile V deo (29.11.2012 20:57:11)
|
pa nemam bas precizan recept, malo sam citala recepte po netu pa iskombinovala. Kontam da bi vrlo slican ukus bio i sa piletinom. Otprilike(ne znam mere mesa, posto je domace, iz zamrzivaca): 1 cureca dzigerica -oko 200 gr komad belog oko 600 gr komad bele slanine (one bas masne) oko 150 gr 2 glavice crnog luka 4-5 cena belog luka malo senfa, 2-3 kasike pavlake, malo persuna i oko 100 gr putera. Iseckala na sitne kockice slaninicu, dzigu i meso, krupnije luk i beli luk. Prvo sam na tisoj vatri prodinstala slaninicu da se fino otopi, pa dodala luk (oba) i meso (oba), so, biber, dinstala oko 40-ak minuta, tako da u njemu ostane malo vode, da razredim pastetu pri miksanju. Samlela sve stapnim mikserom sa dodatkom putera, pavlake i senfa. Ispalo je brdo pastete, a preukusna je. Sledeci put cu da dodam celer i sargarepu. Mod, ako su rolnice dezert, vecera nek bude neko meso. A ako pravis opustenu varijantu, napravi i varijantu slanih rolnica, pa iseckas malo meze, ajvar... Samo u testo stavis duplo manje soli [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|