jole82 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (14.12.2012 16:53:19)
|
Mozda i ima neki naziv za ovo jelo, al ja mislim da sam ga izmislila, pa sam ga nazvala "Oslic-ocas poslic" [sm=smiley36.gif] U pleh malko dublji se poredjaju fileti oslica (1 pakovanje) sa malo zacina po zelji...a ovamo u nekoj posudi/ciniji se pomesa 1 kesa "balkanske mesavine" zaledjena (frikom) sa nekoliko krompira na kockice (bar duplo vece od povrca) i moze i crni lik na polumesece (ja ne stavljam...smeta mi)...i sve se umesa sa maslinovim uljem i zacinima (ja stavljam zacin C, origano, bosiljak, ruzmarin, suseni persun, beli luk u prahu/moze i svez)...tako promesano samo se prospe po oslicu poklopi folijom i na najjace 45-50 min, posle se otklopi da ispari visak vodice od povrca..a ja volim to na kraju i da stavim pleh skorz dole za se oslic "zapece" malo odozdo... Za pripremu treba 5-10 min (zavisi koliko brzo ljustite krompir[sm=smiley36.gif]) i samo da se ispece i pred kraj skine folija...nema mesanja, obilazenja i mala je sansa da zagori jer je poklopljeno[sm=smiley36.gif] a ukus....
|
|
|
|