Bebilina
|
IZVORNA PORUKA: Kugla12 Bebilina, ti ne zivis u nasim krajevima? Kuvas li stogod domace ili sve ovo nesto egzoticno? Pola-pola kuglo, kako kad. Ova poslednja dva testa su nasa, pite isto, kolaci kako koji... Jela nasa vec retko kuvam, nikad nisam ni volela zaprske, masnocu, praset_inu i krompir na 101 nacin Takodje mnogo je lakse kuvati po receptima podrucja na kom sto zbog dostupnosti namirnica, sto zbog svezine, cene... Arapska kuhinja mi je slabost, tako da to moze uvek. A moram da priznam da i mm koji nije "nas" ima uticaja na meni, ipak i on puno kuva. IZVORNA PORUKA: Verolina Bebilina, vi jedete kuskus svaki dan? Ja ga ne podnosim Primetila sam da u jednom danu kombinujete po tri cetiri stvari iz razlicitih kuhinja. Meni se licno ne dopadaju spojevi, ali tebi svaka cas_t. Meni deluje da ti po ceo dan seckas i kuvas? I nemoj da se naljutis, moram da te pitam, kolika je tvoja porodica? Kako vi sve to pojedete? Pre neki dan si napisala za piknik da si pravila samo nekoliko vrsta salate. Ili imas ogromnu porodicu ili vi mozete da priustite da se gadjate hranom.Izvini, ali morala sam da pitam. Listala sam da vidim sta toliko egzoticno pravim i tek videla ovo. Ne Verolina, retko jedemo istu namirnicu dvaput u toku nedelje, a kamo li svaki dan A kuskus treba znati spremiti, da ti kazem kako ga mi kao hladnu salatu jedemo ne bi ga verovatno probala Niti bi ko ja mozda volela puzeve, jel da? Porodica mi nije velika, ali nisu ni porcije. Ali mi smo, sto kaze maja prijateljica, "hranitelji" i stalno kuvamo za druge. Tako da su na tom pikniku bile jos cerina drugarica iz Siera Leone i jos jedna skolska sa mamom i bratom. A ukusi su, tada, svi bili arapski, tacnije mm-ovi recepti iz Maroka i moji iz Libana, pa ko voli nek izvoli.
< Poruku je uredio Bebilina -- 17.5.2013 21:20:45 >