Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 9.5.2013 19:55:12
|
|
|
|
Bebilina
|
Gamon stejk, u vodi (poached) jaja, grasak, mesana salata, kolac sa makom. Sad cu i pitu sa kupusom da napravim, da ima za sutra za uzinu
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 9.5.2013 22:10:41
|
|
|
|
Anoniman
|
musakuuuuu, najela sam se kao prase, ne pamtim da mi je nesto tako prijalo u poslednje vreme. pojela sam pola vatrostalne cinije i punu ciniju paradajz salate, sama.
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 9.5.2013 22:16:35
|
|
|
|
Jole84
|
IZVORNA PORUKA: Bebilina Jole holandske kukuruzne rolnice za sad, upravo izvadjene uz rerne, pa izvoli navrati Jao hvala njam njam davaj recept,zvuči odlično
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 9.5.2013 23:25:52
|
|
|
|
Bebilina
|
Odmah dodje Extra brze i lake, ne moze se omanuti sa receptom. Ja od brasna koristim ostro integralno i palentu i super su. Holandske kukuruzne rolnice Potrebno: 400 gr brasna 100 gr sitnog kukuruznog brasna 1 1/2 kesica (4 kasicice) praska za pecivo 2 jaja 10 kasika ulja 8 kasika hladnog mleka 300 gr sitnog sira (svapskog, fete, cottage...) 1/2 kasicice soli Fil: 300 gr krupno rendanog sira (cheddar, emental, domaci kackavalj) 16 kolutova (oko 250 gr) sunkarice Ukljuciti rernu da se zagreje na 200 stepeni. U ciniju sipati sve sastojke za testo i rukom mesiti dok se sve ne poveze u mekanu, glatku kuglu (po potrebi dodati jos malo brasna). Ostaviti testo da "odmori" desetak minuta. Radnu povrsinu posuti mesavinom belog i kukuruznog brasna pa istresti testo. Posuti testo mesavinom brasna, a zatim oklagijom razviti koru 40*40 cm. Dobijenu koru iseci na 16 kvadratica, na svaki staviti list sunkarice i deo rendanog sira a potom savijati rolnice. Rolnice sloziti u veci pleh oblozen papirom za pecenje. Premazati rolnice sa malo mleka, staviti u zagrejanu rernu i peci oko 15-20 minuta. Zatim smanjiti temperaturu na 160 stepeni i peci rolnice jos 5-10 minuta ili dok fino ne porumene.
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 10.5.2013 10:39:40
|
|
|
|
Jole84
|
Hvala ti,baš ću danas da se oprobam Pretpostavljam da testo treba da bude mekano kao za kiflice na primer? I kad uvijam,da li su to obične rolnice (kako da objasnim,na primer kao kad uvijaš tepih ) ili treba negde da pritisnem da ne izlazi fil tokom pečenja?
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 10.5.2013 12:12:12
|
|
|
|
Bebilina
|
Jeste, bas kao za kiflice, ali ce zbog kukuruznog biti malo grublje pod prstima. I nema potrebe da pritiskas, bas tako ko tepih sto kazes, da leze na otvorenom delu, a sir koji iscuri sa strane sacekas posle pecenja da se malo ohladi, pa gurnes nazad u rolnicu. Nadam se da ce ti se dopasti! Ja jutros nahranila mm-ov tim Pekla sam sinoc pogacice i jutros im napunila sto kobasicama i slaninom, sto jajima. Nama ispekla hleb i uvila pitu sa kupusom, cera mi je obozava pa je i za dorucak jela i u skolu ponela Za veceru nemam pojma, mm ce da sprema, ja cu na canapé i koktele, pa samo korpice sa cokoladnim ganache i malinama da napunim.
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 10.5.2013 13:05:28
|
|
|
|
Modessty
|
punjene tikvice za ručak a večeras imam goste pa ću spremiti i neki slatkiš, možda probam onu Lesicinu brzu tortu za večeru najverovatnije prepeć i mimoza salatu (treba iskoristiti uskršnja jajca)
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 10.5.2013 16:47:22
|
|
|
|
Jole84
|
Bebilina,rolnice su prelepe,baš su mi lepo ispale,preukusne su,hvala na receptu
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 10.5.2013 20:30:27
|
|
|
|
Bebilina
|
Jole Bas mi je drago da ti se svidjaju. Mislim da je recept toliko brz i jednostavan da nema sanse da ne ispadnu dobro. Extra i za pocetnicko kuvanje i onda kad se nema puno vremena.
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 10.5.2013 22:42:15
|
|
|
|
Torbica
|
Kod nas danas fasircici od prasetine, brokoli karfiol i sargarepa na pari preliveni maslinovim uljem, salata od pecenih paprika i cokoladna torta. Sa vaskrsnjim jajima smo zavrsili juce za dorucak a sve sto nije proslo dobile su komsijske macke, otkud znam, dugo mi je to od proslog petka... Sutra kuma na rucku pa cemo spikovane curece batake sa pancetom i belim lukom, u kesi za rernu, sa sampinjonima i krompirom a za desert kolac od jagoda. popodne idemo na rostiljce.
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 11.5.2013 9:45:48
|
|
|
|
nata11
|
Juce pohovane tikvice, pecurke punjene mlev. mesom koje su ostale od pre neki dan. A danas cu od Torbice da ukradem ideju za salatu od precenih paprika i po prvi put cu praviti sarme u vinovom listu.
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 11.5.2013 10:23:52
|
|
|
|
Figaro88
|
I ja danas pravim salatu od pecenih paprika i sargarepice,ili cu rolat od mesa ili pleskavice,i jos ne znam sta cu od povrca uz to....
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 11.5.2013 13:20:14
|
|
|
|
branki*
|
supa,krompirici,riba,zelena salata-sve ukupno sat vremena posla,i manje
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 11.5.2013 16:54:43
|
|
|
|
Bebilina
|
Nahranio nas prvo svestenik na jutarnjem partiju, pa prijateljica na decijem rodjendanu, pa mm u japanskom restoranu. Sad samo da dignemo sve 4 u vis i varimo Inace sam za parti ispekla snickerdoodle kolac, a nama sad pecem dve ture brownies I sinu jagnjetinu sa bundevom i dosta je.
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 11.5.2013 18:33:30
|
|
|
|
Anoniman
|
jeli smo spagete sa onim barilla italijanskim prelivom, a pripremila sam punjenje za lazanja koje cu da pravim sutra, imacemo goste na rucku. Napravicu i neku mesanu salatu (zelena salata, mladi luk, ceri paradajz i mozda jos nesto ubacim, videcu)
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 12.5.2013 12:53:05
|
|
|
|
minnica
|
Danas na meniju ćufte u paradajz sosu, pire krompir i kupus salata.
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 12.5.2013 16:19:44
|
|
|
|
madre
|
grasak, sataras i pilav! nakuvala sam se za sledecu nedelju, jer cu imati mnogo obaveza i necu stici da kuvam rucak.
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 12.5.2013 16:32:05
|
|
|
|
Trcosava
|
Danaske supica (iz kesice), spanać, krompir pire, za večeru pužići sa kUčkavaljem i zimskom salamom :)
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 12.5.2013 19:10:12
|
|
|
|
branki*
|
supa,sarme,kiflice,kokice,salata..ima i torte,izvukla je iz zamrzivaca.dosta!
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 12.5.2013 19:24:26
|
|
|
|
Trcosava
|
E imam i tortu-kolač od juče
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 12.5.2013 19:28:33
|
|
|
|
Ivanka 75
|
E vala, nisam nista pravila, ali sam kupila mlin za orahe i sl i sad sam stavila pola leba u rernu da pravim domace prezle!
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 12.5.2013 19:33:51
|
|
|
|
marince1
|
Teletina sa povrcem ispod saca. Nisam lozila vatru,nego gurnula sac u rernu i celi dan na niskoj temperatui. Sad i koh da zbrkam
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 12.5.2013 19:42:37
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: marince RR Teletina sa povrcem ispod saca. Nisam lozila vatru,nego gurnula sac u rernu i celi dan na niskoj temperatui. Sad i koh da zbrkam lele al' će ti dođe strujaaaaaa
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 12.5.2013 19:55:06
|
|
|
|
branki*
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 E vala, nisam nista pravila, ali sam kupila mlin za orahe i sl i sad sam stavila pola leba u rernu da pravim domace prezle! jooj,sto mi ovo smesno nesto,ivanka
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 12.5.2013 22:33:12
|
|
|
|
Bebilina
|
Muz kuvao, ja nista Rucali smo peceno pile punjeno fenelom i belim lukom, pire do slatkog krompira, na pari sargarepa i brokoli, asparagus na puteru, karfiol u chedar siru i umak. Desert brownies. Za veceru bili na jos jednom rodjendanu
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ružice sa siromRingerajin kuvar: minnica
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?