Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 16.1.2013 14:17:15
|
|
|
|
bojana86
|
IZVORNA PORUKA: soni IZVORNA PORUKA: bojana86 Ikacc,ja se nadam da je faza..posto kada je bio manji je fino spavao. Ovo traje vec jedno 2 mjeseca i bas je iscrpljujuce. A po danu isto slabo spava 3-4 puta po 40min,sve nesto istrzan san. Mada kao sto kazu,svako dijete je razlicito..:-D I ovo isto kao kod nas Moja Soni kod nas jos uvijek nema pomaka ka normalnom spavanju,sada ce mu 8mjeseci,tek u drugom dijelu noci,od 3h ili 4h odspava u komadu 4 sata,a do tada je show! rastu mu zubi to je cinjenica ,ima ih vec tri,al bas dugo traje ovako nespavanje,da kontam da mu je vise navika da se cesto budi-strasno,muz i ja smo kao zombi! sreca je sto nam starije dijete tvrdo spava,da ga mali pizdekan nemoze probuditi ..
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 16.1.2013 14:46:03
|
|
|
|
nina26
|
A tek vrtenje,meskoljenje to je tek druga prica..On se skroz okrene na drugu stranu kreveca....I da li je moguce spavanje ,kada se budis na svakih sat, sat i po plus se bebac non stop vrti i kada spava..Ko prezivi pricace E, ovako je bas i kod nas zadnja dva dana je nalazim sa rukom i nogom kako vire iz kreveca, a glavica zalepljena zaa ogradu samo se vrti, stenje uopste ne spava mirno... zaspi u 12, tada joj obicno dam formulu da bi kao spavala bolje, ali ona se opet budi tacno u 5(nekad i ranije) i to tako lepo raspolozena za igru. i onda ne spava do 6, pa na kraju moram u krevet da je stavim i da je dojim lezeci ne bi li zaspala...i posle se probudi vec u 9, pa u 10...itd....
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 16.1.2013 14:57:54
|
|
|
|
bojana86
|
Komplikovane ove nase bebe,a da znaju kako je lijepo spavati.... Ja sam velika spavalica,pa mi bas tesko pada sto mi je beban ovakav,a prvi sin bio bas dobra beba,spavao od trecem mjeseca po cijelu noc! da mi samo neko moze reci do kada ce trajati,cini mi se da bi mi bilo lakse kada bi isla ka nekom cilju .
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 16.1.2013 15:05:37
|
|
|
|
minna
|
Ja se sve nadam da ce Vlada uskoro da prestane da se budi, a tako se nadam jos od 1. rodjendana, ali ne gubim nadu Mada znam da nema nista od toga dok se ne odvikne od flasice nocu, a to nam ne ide. Stvarno sam iscrpljena skroz, jedva ustanem ujutru iako uglavnom zaspim s njim vec u 21h, ali ne vredi taj isprekidan san me ubija. Bolje da sam pisala u temi iscrpljenost, sve u svemu ne spava lepo, ni za njega to ne valja ali jednostavno je takav, samo ja nikako da se pomirim sa tim. Bar lepo jede
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 16.1.2013 15:08:04
|
|
|
|
branki*
|
jooj,bojana,nema magicnog kraja boza i dalje nemirno spava,mada,neka ti bude za utehu,mnogo se manje vrti nego pre.bude cak i noci kada uspem da prespavam bez budjenja sve do zore,tad popije mleko i produzi jos malo.spava i dalje sa mnom na bracnom krevetu,i to,za mene samo jedan majusni deo,a za njega ceo krevet sa svih strana okruzen jastucima da ne bi spao.
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 16.1.2013 15:09:28
|
|
|
|
bojana86
|
Ja bih bila zadovoljna da se moj budi na tri sata da jede,posto i moj Lazar jos sisa,za flasicu nece ni da cuje .al ovo trzanje na svakih sat,40min nas ubija...naravno ne dajem mu da jede tada nego samo kada znam da bi trebao,otprilike jednom u toku nocu ili dva puta. Ja se tjesim da ce brzo porasti,samo nek su zdravi!
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 16.1.2013 15:19:06
|
|
|
|
minna
|
A tek kad se setim tog perioda svaki cas dok je sisao, da mu nisam tako davala tad, pa kad je prestao da sisa flasicu nego izdrzala par dana sad bi sigurno bilo mnogo bolje, ovako mogu samo da sanjam, nego ni to ne mogu
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 16.1.2013 15:24:49
|
|
|
|
bojana86
|
hahahahahahahah........... Ja samo molim Boga za sto duze da imam mlijeka,posto flasicu nece u usta,a ni dudu....samo pljune,jedva dva gutljaja soka da popije-cudna beba! Kada noc prespavam bice festa,a sto je najgore kada je bio mali skroz prespavao je cak dvije noci za redom!
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 19.1.2013 23:07:58
|
|
|
|
soni
|
Zaspala je po obicaju u 8, ali sam do sada usla 3 puta jel se meskoljila, zaglavila, jel se rotira i poprecke se namesti... i ovo ce biti joj jedna neprespavana noc...Nocas je plakala i cvilela u snu...Pitam se da li mi nesto radimo pogresno, pa ona to u snu prezivljava..Trudim se da je smirujem vec od 7, tada se kupa, rucka. Vise mi je i dosadilo da razmisljamo o tome, resenja nema...ja cu je sledeci mesec, njen 7. prebaciti u njenu sobu, mozda cu ja malo vise odspavati ako je ne cujem..
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 19.1.2013 23:29:05
|
|
|
|
Sanchy
|
Ja mislim da je vecina beba takva i nas se meskolji,zaglavi se poprecke ,lupi se glavicom u one precke pa se yaplace pa yaspi a ujutru ga nadjemo sa glavom na suprotnom kraju ..sad smo kupili i onaj prenosivi krevetac ,tu nema gde da se udari bar...a inace slicno raymisljamo i ja mislim da ga prebacim u njegovu sobu tamo negde oko prvog rodjendana ovako uopste ne spavam,kao da sam celu noc na strazi i ako on spava u sustini
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 19.1.2013 23:51:12
|
|
|
|
Lilla
|
Mom malcu je 14 mjeseci i mogu da napbrojim na prste jedne ruke koliko je puta prespavao cijelu noc a da se nije probudio makar 3-4 puta. Meskoljenje i to sto cvili ne racunam, to je kod nas normala. Nemirno spava od kako se rodio. Pored krevetica proci na prstima a da se on ne razbudi, nema teorije. Nemirno spava, i jednostavno sam se pomirila sa tim. Valjda bude spavao bolje kad jos malo poraste. A ja cu da se naspavam kad se odseli
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 20.1.2013 0:00:23
|
|
|
|
Azra_
|
Lilla, i ja sam se na kraju pomirila da mi je dete takvo! Sve smo pokušali. Ne ide! I moja teorija je da ću se naspavati kad počne da izlazi noću i skita. Mada, šipak. Tad ću ga čekati da se vrati iz grada i brinuti da li je sve ok.
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 20.1.2013 0:09:22
|
|
|
|
Lilla
|
Ma, ono sto je "najgore" u svemu tome je sto zaspi rano od kako je poceo ici u vrtic, oko 18 on je vec gotov. Nema sanse da mozemo da ga odrzimo budnim makar sat duze. I spava stvarno dobro negdje do 2 i tad nastane dernek. Svako malo krecanje, ustajanje da mu se da duda, da ga pokrijemo, nekad cak i nosamo i tako. Od kako su zubi poceli da mu rastu i baje/virusi da ga napadaju u vrticu pa mu nos stalno zapusen, losije spava. Mi se ponadamo da ce spavati makar malo duze vikendom, pa hajde sto nas budi po cijelu noc, nego i tad kao navijen u 6 na noge lagane. Mi koma. No, kad mi se nakezi i pokaze ona dva donja zuba, pojela bih ga onako komirana. Sve mu oprostim u sekundi
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 20.1.2013 23:34:52
|
|
|
|
Azra_
|
A ovaj naš nikako da se uspava pre 23h! A budi se, ako ne računamo ona usputna buđenja noću, do 8h. Danju spava max 2-3h i hiperaktivan je. Kad treba da počne da spava, spopadnu ga pundravci. tad bi da skače, igra, da se prevrće, sve, samo ne da spava. I spava npr do 2h i onda kreću buđenja... Pamtim jednu noć da je zaspao u 23, probudio se u 3, pa u 5, i spavao do 9h. To je naša idealna noć od kad se rodio.
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 27.2.2013 11:07:31
|
|
|
|
dumisko
|
Moja beba koja ima 6 meseci je spavala od drugog skoro po celu noć, umela sam da čekam noćni podoj i da zaspim i da vidim da je jutro kada zakmeči...milina ne osetiš..muž je svima pričao o tome oduševljen što ide odmoran na posao...da bi se od sredine petog situacija obrnula..budi se i samo podoj može da ga umiri..na 3h, na 2h..poprilično iscrpljujuće..pogotovo što žene ne sede nego se iscrpe tokom dana što sa bebom koja sve više shvata i hoće, što radeći po kući..zaspi u 20 ili 21, zatim 23 ili malo kasnije buđenje i tako do 6, 7 na 2 ili 3h..od tada je akcija mora igranje i nema ni to malo isprekidanog spavanja..u neko doba zaspi po sat vremena..i popodne ponekad i ajmooo akcija Teško jeste i razumem sada što su roditelji izbečeni koji nijednu noć u cugu nisu odspavali..
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.3.2013 10:48:53
|
|
|
|
Skockica
|
Moja bebana tek napinio dva meseca a spava od 12 pola jedan kad utvrdi san pa sve do sest sto je po meni super za tako malu bebicu.
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.3.2013 11:31:48
|
|
|
|
adulence
|
evo i mi da napisemo od pola 9,9 pa do pola 7,7 deset sati u komadu em se ja naspavam em je i za nju jako bitno...
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.3.2013 11:39:06
|
|
|
|
leamalamut
|
Blago svim mama koje prespavaju celu noc . Meni se to jos nije desilo (ne racunam jednu noc kada je zaspala u pola 1 pa spavala do pola 6) . Nama se iz meseca u mesec menja satnica . U pocetku je na tacno 3 sata se budila za podoj . Od 3 do 5 meseca nije htela zaspati pre 11 pa spava 3,4 nekad i 5 sati u cugu pa podoj pa jos 2-3 sata , do nekih 9-10 . Sa punih 5 je pocela ranije da spava do 10 plafon i spava narednih 3,4 i ujutru do 8 , nekad malko duze ili krace . E ovih dana ima fazu da se budi na tri sata . Svaki put joj dam lazu , ali to uglavnom ne uspeva , odmah se buni i baca je i dok je ne stavim na siku , nece da se umiri . I onda sika malo , mada i u toku dana su nam kratki podoji , i nastavi da spava ...
Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.3.2013 11:43:16
|
|
|
|
little_one
|
Adulence ovako i mi...s dva mjeseca smo spavali od 8 - pola 9 do 4-5 ujutro a onda je s tacno 3 mjeseca pocela da spava do 7 ujutro...onda ustane, prozvrlji sat vremena i opet spava jos 2 sata....meni je jutro milina...em sam naspavana em mogu i kafu s mirom da popijem
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.3.2013 11:43:31
|
|
|
|
Honey
|
Moja mala bebilina spava od 11 do 6-7, probudi se da rucka i nastavi spavanjac do 12
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.3.2013 11:47:33
|
|
|
|
Gaga N
|
Imam srecu da moj Vojkan zaspi u 22h i probudi se u 8 ,od prvog dana pa do sada nemam uopste problema sa spavanjem
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.3.2013 11:50:59
|
|
|
|
pandina
|
On spava od 22h do 7 h uz jedno budjenje oko 2h. Tada se malo ljuljamo i nastavimo. Nikako to da izbaci.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.3.2013 11:55:48
|
|
|
|
cockic
|
nosenje nece izbaciti sami,nema sanse sve dok mi neizbacimo.njima je to divno.znam po sinu njega sam nosenjem uspavljivala do 14 meseca.a vala ceru ne,mada svakao je nosam preko dana dosta.samo hoce na ruke.vec me ledja bole.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.3.2013 11:58:05
|
|
|
|
vikiii
|
U kreveticu je oko devet,a u toku noci jos dva budjenja da rucka i budjenje oko sedam!
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.3.2013 11:58:08
|
|
|
|
cockic
|
zaboravi reci oni spavaju celu noc.nenosim nikoga.ceru preko dana zadnjih par dana jer je imala turu.ali moracu opet da prestanem.nocu je samo stavim u krevetac i ona se uspava.i spava od 19-6h.bez budjenja.a sin se od 14-15 meseca ne budi.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?