|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
21.3.2013 0:51:22   
Azra_
Svakako da nije prijatno da se dete budi noću, ali ako je to nekad-nekad, i ako postji razlog, ok. I njima nije lako kad ih nešto muči, oseććaju se nesigurno, nekad ružno sanjaju.

Nas su grčevi ubili i dosta dugo trajali, odmah posle toga krenule muke sa zubima. On od 5-6.meseca ne vadi ruke iz usta, mislim da bi celu kutlaču gurnuo da mu je dam, pošto je za sada na drvenoj varjači, a imam samo jedinice i dvojke, gore i dole. Nicanje zuba je proces. Ništa preko noći. Tako da to što se noću budi ne mogu da pripišem nekoj konkretnoj muci, već lošoj navici, njegovim bubicama, ili šta već.

Parola: čekamo da prođe.user posted image

P.S. Ivančice, da ne idem u off, ali u vezi zubića, imate li neke šestice, ili će to tek posle petica?

< Poruku je uredio Azra_ -- 21.3.2013 0:52:45 >

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 701
21.3.2013 1:09:34   
Ivanka 75
Azrice, mlecni rastu do petica, sestice su prvi stalni zubi sa 6 godina.
Mlecnih ima 20 - 2x10, gore i dole.
Moj stric je imao obicaj da kaze "Pa mozda se dete probudilo jer ga nesto svrbi..."
Ima logike.....

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 702
21.3.2013 8:23:22   
jovicaa
nocas od 21 h do 5 h blago meniuser posted image

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 703
21.3.2013 8:36:25   
bea83
IZVORNA PORUKA: Azra_

Uf, svakoj majci bih poželela zdravo dete, a onda da to isto dete i spava. Iskreno, da moju priču meni neko drugi priča, mislila bih da roditelji negde greše... Istina, moguće je da grešim, samo ne uviđam gde jer sam sve kombinacije probala. Da se uspavljuje sam, u isto vreme, pa u drugo vreme, da ga ne nosam, da ga stavim sa mnom da spava, da mu dam mleko, da mu ne dam. Dete kao da ima teoriju ˝radite šta hoćete, ja neću da spavam, a navićiču se na sve vaše eksperimente.˝. Razgovarala sam sa dečijim psihologom, pa i pedijatrom...kad su čule priču, slegle ramenima i rekle ˝takvo je dete˝. MM je prvu noć prespavao sa 2,5 godine. Zato je njegova mama, tj.moja svekrva između njega i sledećeg deteta parvila pauzu od 8 godina, da se oporavi jadna.

Ne radiš ništa pogrešno. Ništa,ništa,ništauser posted image  Znam da si sve probala,kao i ja, i vodila ga po pedijatrima, i šta sve nisam, i isti odgovor sam dobila - Izdržite, takvo je dete. I konačno sam se sa tim pomirila, a spavanje sam ostavila za neke bolje dane. Jedino što smo promenili od kad sam se pomirila sa tom činjenicom, jeste da se mm i ja menjamo, on spava sa njim u sobi par noći pa onda ja i tako u krug. To je jedini način da funkcionišem, s obzirom da sam počela da radim pre dva meseca

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 704
21.3.2013 9:03:22   
Zemunka85
A je l vasa deca kada se probude, budu budna neko vreme ili zaspu odmah/brzo, a smeta vam sto vam je sa isprekidan? Moja cera se isto dosta budi i zakmeci, ali cim me oseti komira se opet. Tako da je meni san stalno iseckan, ali nemamo budne perode tokom noci.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 705
21.3.2013 9:45:10   
bea83
Moje dete kad se probudi hukće,uhće,prevrće se, peva,dubi na glavi,grebe ogradicu krevetca,maltretira Bucu (njegovu igračku sa kojom spava) i sve te zvučne radnje obavlja bar 20tak minuta, a nekad i po sat vremena pa onda zaspi i to ponavlja u različitim intervalima od 3 do 7,8 puta u toku noći...Ja i dalje pričam kao da se sve to i dalje događa user posted image  iako spava već nekoliko nedelja kako treba, ali posle toliko meseci muka prosto ne mogu i dalje da se naviknem da to više ne radi, ja se i dalje budim bezbroj puta, valjda sam dobro istreniranauser posted image

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 706
21.3.2013 13:39:25   
Azra_

Hvala Ivančice.

Moj ima različite prohteve i radnje kad se probudi. Nekad samo brblja, nekad plače, nekad traži auto, nekad samo pokušava da ponovo zaspi, ali mu ne ide, pa se baca u krevecu, traži vodu, kuka što je mrak, ili mu smeta svetlo...vidi se da mu se spava, a nešto mu ne da, pa postane nervozan i pokušava da se umiri izmišljajući čuda. Uostalom, znate i same kako izgleda muka i kako se i odrastao čovek unervozi kad ne može da zaspi.

Bea, ja nemam sa kime da se menjam. Od 4.meseca smo sami, tatu viđamo jednom u mesec dana. Nadam se da smo od maja na okupu, pa će biti lakše.

< Poruku je uredio Azra_ -- 21.3.2013 13:40:17 >

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 707
21.3.2013 14:49:31   
minna
IZVORNA PORUKA: bea83

Moje dete kad se probudi hukće,uhće,prevrće se, peva,dubi na glavi,grebe ogradicu krevetca,maltretira Bucu (njegovu igračku sa kojom spava) i sve te zvučne radnje obavlja bar 20tak minuta, a nekad i po sat vremena pa onda zaspi i to ponavlja u različitim intervalima od 3 do 7,8 puta u toku noći...Ja i dalje pričam kao da se sve to i dalje događa user posted image  iako spava već nekoliko nedelja kako treba, ali posle toliko meseci muka prosto ne mogu i dalje da se naviknem da to više ne radi, ja se i dalje budim bezbroj puta, valjda sam dobro istreniranauser posted image

Ovo kao da sam ja pisala, evo sad sam se i ja unormalila,
al nocas je sanjao nesto, da je toliko urlao, nije mogao da se smiri 15min, ja ga sve grlila a on me gura i silazi sa kreveta...mukica, bilo mi ga je zao, a dok se budio nocu ranije nije mi ga bilo zao uopste, jer se drao iz besa...

I u tom budjenju nocu smo prolazili razne faze, nekad bi urlao, nekad hteo da se igra, nekad skakao, nekad udarao u krevetac ili zid, ali u poslednje vreme je to uglavnom bilo urlanje dok ne dobije flasicu, ako je dobije odmah nastavljao je da spava, meni je cak i tako isprekidan san po 10 puta u toku noci, pa makar i na 3min dok mu sipam mleko strasno smetao.
I evo jos se oporavljam i ne mogu da dodjem k sebi, redovno zaspim u 9 sa njim, ali se bar ne budim umorna vise.

< Poruku je uredio minna -- 21.3.2013 14:59:02 >

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 708
21.3.2013 16:55:05   
cockic
lena par puta u toku noci kad udjemo ili ja ili mm kod lene u sobu ona stoji u krevecu i cuti user posted image kaze mm gleda me i stoji.ali neplace.

ona se do pre mesec dana ujutru igrala sama sa sobom.u krevecu nema nista od igracaka.u vreci je i nesto prica po sat vremena.kako sad krenuse zubi,ne prica nista samo krene da kenka i odmah uzimanje,.evo jutros opet u pola sest.

azra meni je pedijatar lenin preporucio one homeopatcke tabletice za zube,nisam jos uzimala.ona nosi cilibar.ako bi probali te homeopatske,probali bi za imunitet.to bi im uzela.

znam da si ti htela neke za spavanje,nisam znala da ih i pedijatri preporucuju.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 709
21.3.2013 23:42:01   
Azra_
Mi smo kupili te homeopatske ˝za olakšanje tegoba nesanice i uznemirenosti kod beba i dece˝, ali je on u zadnje vreme bio nešto bolešljiv i kuburio sa grlom, pa sam ga kljukala raznim biljkama. Rekoh da se oporavi, pa ćemo onda. Mi koristimo neke homeopatske DHU proizvođač za grlo. Za zubiće smo iz Nemačke doneli neke, takođe homeopatske, mada, nešto i ne vidim da mu je laknulo, ali on je specifičan sa tim rastom zuba. Našem kumčetu je pomoglo. Za imunitet je sada na nekom sirupu, a kad ispije koliko treba sigurno ću uzeti ove homeopatske i za imunitet. Da ne idemo u off sa homeopatijom, tako se namestilo.... Ovaj dormikind ću početi ovih dana da mu dajem. Iskreno, ne očekujem ništa, a ako bude promena na bolje, javiću....mada, mislim da treba neko vreme da prođe.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 710
22.3.2013 9:47:22   
MASHKA
drugarice moj mali se sa 3.5 meseca još uvek budu 2x noću da jede! ne znam kako da ga odviknem od toga, ili da bar jede samo jednom. probala sam da mu dam vodu, ponovo ga uspavam ali ne vredi...
imate neki savet?

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 711
22.3.2013 9:54:27   
Sanja90
Jos uvek je mali da bi ga nocu odvikavala da jede,pogotovo ako sisa,tek tamo sa 4,5,6 meseci ce izbaciti jedan nocni podoj sve zavisi kakvo je dete,ali na silu nista ne moze, bice gladno i tek onda nece spavati.

Nije srecan onaj koji puno ima,vec je srecan onaj kome malo treba.

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 712
22.3.2013 11:00:37   
nina26
mi smo nocas probali eksperiment, da joj umesto sike, dam flasicu prvo ne bili bolje spavala...i nije nam uspelo....

zaspala je u 11h,spavala do 2h, dala joj flasicu, popila je pola, i zaspala,pa spavala jos sat vremena, pa sam joj opet dala da dovrsi ostatak, e onda se tu naravno ukakila, jer je to mleko uvek protera,pa presvuci,pa ajde opet da se uspava i tako je proslo sat vremena..na kraju je opet bila na siki..

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 713
22.3.2013 11:07:38   
Sanja90
Pa eto,nista ne moze na silu,kad se bude osetila sremnom sama ce da izbaci,na silu ne vredi. Jbg majke smo,zbog dece moramo svasta da istrpimouser posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 714
22.3.2013 11:18:55   
Sanjica26 RR
Nemojte da se uvredite, ali mislim da gresite. Ne mozete bebu da odvikavate od nocnog hranjenja ako nîje sama izbacila.

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 715
22.3.2013 11:30:00   
Sanja90

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Nemojte da se uvredite, ali mislim da gresite. Ne mozete bebu da odvikavate od nocnog hranjenja ako nîje sama izbacila.

Tacno tako.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 716
22.3.2013 12:08:06   
cockic
kao sto vec rekoh sve je navika.oni kazu od 6m vise ne.a neki dr.i sa 4 kazu da ne treba davati nocu mleko.

ovako ja uzmem primer sebe budicu se tri veceri da pijem vodu ili sta vec svaku noc u 2h i ja ci posle imati tu naviku da se u to vreme budim.ako neko mislim da gresim neka me ispravi.ali ja koliko znam ovako je.

evo moja deca nista ne piju nocu.sin nekad vodu.ali mleko izbaceno rano sin kad je prestao da siki sa 14m,a ceri sam izbacila sa 8.i evo samo nas prehlada poremeneti pa joj dajem mleko nocu.ali kad pocnem jedno vece,ona se svako sledece budi u to vreme.ali opet je odviknem.to nam se od 8m desilo dva puta.ona nocu ne pije nista.i spava celu noc user posted image

ali ipak treba pratiti da li je bebi to ok.ako je pocela da klopa onda je ok ukinuti nocno mleko.

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 717
22.3.2013 12:11:56   
cockic
sad je ne moguce da deci od 2 godine treba nocno mleko.mislim da ako cekamo da nam deca izbace to onda ce proci dosta vremena.jer ima dece sa 2-3 godine koja nocu piju mleko.zasto?jer su navikli.i to je to.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 718
22.3.2013 12:14:24   
Sanja90
nazalost misljenja pedijatra se razlikuju,a i deca su razlicita,tako da bi majka pre svega trebalo da slusa bebu. uglavnom razlog majki koji ukidaju nocno dojenje je zato sto im se spava(ne kritikujem ih i meni se spavalo) ali bi trebalo da budu istrajne zbog svoje dece.Ipak kao sto sam rekla na silu se nista ne moze.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 719
22.3.2013 12:15:51   
Sanja90

IZVORNA PORUKA: cockic

sad je ne moguce da deci od 2 godine treba nocno mleko.mislim da ako cekamo da nam deca izbace to onda ce proci dosta vremena.jer ima dece sa 2-3 godine koja nocu piju mleko.zasto?jer su navikli.i to je to.

Ovde je rec o dojenim bebama i bebama koje su jos uvek male. Za decu od 2-3god je to vec druga temauser posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 720
22.3.2013 12:17:22   
minna

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Samo treba proceniti kad se bude od gladi, a kad to budjenje i hranjenje nocu predje u naviku. Mashka, nina meni se isto cini da je jos rano, ali vec tamo negde od 7,8 meseci mislim da im treba malo objasnitiuser posted image ja nisam to uradila i sve mi se cini da bi bolje spavao da smo se tad odvikli, ali ko zna mozda i ne bi...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 721
22.3.2013 12:18:03   
cockic
o meni je sin bio beba do 2 rodjendanauser posted image a ko ima samo jedno,njemu je ono beba dosta duzeuser posted image

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 722
22.3.2013 12:27:27   
Sanja90
ja sam radila ovako sa obe cerke,druga me je nesto vise zezala ali dobrouser posted image user posted image user posted image

Sikile su non stop na zahtev od kad su se rodile,kad su napunile 6 meseci izbacile su 1 obrok u toku noci(tad sam se naspavala kao nikad do taduser posted image ) budile se samo pred zoru da sike. Onda su krenule kasice sa punih 6meseci postepeno, tamo sa 7-8 meseci starija je vec u toku noci pila vodice i nije se bunila sto ne siki,dok je mladja sikila u toku noci do godine pa sam morala malcice na silu da je odviknem od nocnog podoja,pa vec je velika bila...Eto koliko su deca razlicita,preko dana su obe sisale do godine i nesto.Videcemo kako ce se trece ponasati da li ce biti bolji od obe ili gori (govorim u muskom rodu jer se nadam da je decak,ali ako je devojcica ma nema veze bitno da je zivo i zdravouser posted image )

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 723
22.3.2013 12:36:10   
jovicaa
kod nas opet vesela noc... sisao je tri puta pred spavanje, pa se budio malo pre ponoci da sisa.. pa se opet probudio u ponoc, cisto onako da bi se drao malo... pa u cetiri sisanje, u sest, u sedam, u pola osam... evo ga sad dzonja kao medved vec duugooo, taman sam lepo uspela rucak da spremim...

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 724
22.3.2013 12:39:48   
cockic
meni su ovoje skroz razliciti,sin se budio imala sam osecaj na 30 min,i tako do 14muser posted image .vala sa cerom mi je svanulo.ali da nisam prekinula tu nocnu siku ceri sa 8meseci.bila bi do sad zombi .

a ovako sam naspavana spavam po 9h.a mogu i vise.samo sto ne legnem kad i ona.ona spava po 10-11h nocu.ja se i nedizem iz kreveta.i tako od 8 meseca user posted image ona ima fiksno vreme kad je nocu stavljam u krevetac malko varira sad legne oko 19 i do 6h.nekad malo ranije ustane.to se pripremamo za pomeranje sata unapred.

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Majke će imati pravo na poseban staž i uve...
Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here