Torbica
|
Ajde ovako da probam. Sve zavisi kad beba ustaje, moji su bili uobroceni pa nisam imala nedoumica. Kako Zemunka rece, bebi ste uveli mlecnu kasu tj zitarice. Uvodili ste ih u prepodnevnim casovima zbog reakcija a kada ste ih uveli kao ceo obrok, tada ga mozete ili prebaciti kao veceru, ili ostaviti skroz ujutro oko 8-9. Teoretski, dorucak, ako beba ima podoj/AD mleko oko 5-6. Ako ustaje kasnije ovo ne radite, jer kad ustane popije mleko. E sad, kako god odlucite, krenete da uvodite krompir, sargarepu, tikvicu, bundevu, u vreme rucka. To povrce se skuva i mesa sa majcinim mlekom/dohranom, svejedno. Po istom principu tri dana za svaku namirnicu i kad dostignete pun obrok, ne nudite mleko preko toga. Dakle ja bih ovako- ujutro oko 6 podoj/AD oko 9 zitarice ili mleko, a ako vam je ovo mleko, u ovom obroku dajete nove namirnice tj povrce oko 12 mleko, i ako su vam zitarice prethodni obrok, ovde uvodite povrce oko 15 mleko oko 18 zitarice, ako ih niste stavili popodne oko 20-21 podoj/mleko Dakle cela vam je fora gde cete sa tim zitaricama uvedenim, jer one ostaju a uvodite nov obrok. Da drugi nemlecni nakon tri nedelje zitarica. Po nasem pedijatru ja sam krenula sa sva tri deteta - voce, povrce/meso/zumance pa zitarice, po njoj najmanje koristi ima od njih. Naravno postujem i ovaj princip, obrni/okreni, za par nedelja jesce svi isto.