|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
3.2.2013 17:51:05   
marince1
Mi klopamo fino sve.
Pirincane kasice obozava,bananu,jabuku,krusku,sargarepu,slane kasice,sokice,samo se mrsti na sokice od breskve.

Probala sam danas i malo piletine da ubacim u slanu kasicu i to je dobro proslo.Sa sinom je sve islo teze.

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1401
3.2.2013 21:45:12   
nink
Mamice jedno pitanjce, jeste da mi je ovo trece dete ali sve se nesto menja pa sam ja malo zbunjena....Kada da uvodimo cvrstu hranu?Volela bih da cujem i vasa misljenja..Inace samo sikimo i imamo uvece jednu dohranu adapotiranim mlekom...Ja sam cerki cvrsto uvela sa 4,5 meseca a sinu sa 6...Sada nisam mislila pre 5 punih....

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 1402
3.2.2013 22:01:12   
Torbica
Nink,

ja sam svima krenula sa 6 meseci, do tada iskljucivo dojenje. Svi su mi bili napredni i dobijali poprilicno od mog mleka pa nisam imala dileme. to je za mene bio jedini parametar za odluku kad krenuti sa hranom. Dodatno, digestivni trakt je zreliji sa 6 nego sa 4 meseca, no opet, postujem i druge stavove. Uradi po svom instiktu i savetuj se sa pedijatrom koji vodi dete. Pozz

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 1403
3.2.2013 22:09:16   
nink
Hvala Torbice..I mi lepo napredujemo onako knjiski,zgodni smouser posted image ..A sto se tice pedijatra po njoj mi vec treba da jedemo jer ona kaze sada je tako a ranije se samo sikilo do 6..Ali naravno ja je nisam poslusala i necemo jos da klopamo jos se druzimo samo sa sikomuser posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1404
4.2.2013 1:05:28   
Sanchy
Kada ped.nesto kaze onda treba i da objasni zasto je ranije bilo tako a sad ovako...ranije se smatralo da je mogucnost alergija manja ako se pocne sa cvrstom hranom posle sestog meseca a danas obrnuto,treba poceti pre sestog meseca kako bi se mogucnost alergija smanjila a posebno celijakilije e sad posto su ti stavovi kontradiktorni ja nisam pocela ni sa cetiri ni sa sest nego sa pet ,dakle zlatna sredinauser posted image ..

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 1405
4.2.2013 21:35:42   
Odri Hepbern
I mi smo poceli sa uvodjenjem namirnica sa 5meseci. Ja sam gledala kada je beba spremna. Da je njemu i dalje samo sisanje bilo dovoljno ne bih uvodila jos.
Mi sutra imamo punih 6meseci i do sada smo uveli pirincane, kao i pirincane sa kukuruzom, sargarepu, krompir i tikvicu. Sutra dobija bundevu. Mislila sam da je skuvam, izmiksam i dodam malo mleka. Sta mislite? Posle cu mu mesati sa jos necim. Kako su je vase bebe prihvatile? Kupila sam vise pa cu je iseckati i zamrznuti.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1406
4.2.2013 22:55:20   
Sanchy
Ja sam bundevu pekla ,nekako mi ukusnijauser posted image ,pa je miksala sa mlekom i obozava je.

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 1407
5.2.2013 11:50:14   
Torbica
Moji svi jako vole bundevu a i ovo detence isto. Svidja mu se kombinacija bundeva/sargarepa. Konacno je poceo da jede, jupiii! Sad vec kidise na kasicicu. user posted image Jos da dodjemo do stadiuma da ne dosisava, no sve smo blize. user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1408
5.2.2013 12:09:27   
jovana13
kad se daje griz i kako ga spremate?

Hodaj,nebo strpljive voli... Hodaj,mozda se ipak sve u dobro pretvori......

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1409
5.2.2013 13:59:25   
Torbica
Psenicni griz, ja sam uvodila u 8-om mesecu, kad i ostale zitarice sa glutenom. Ja sam ga stavljala u supice/corbice, pored onog klasicnog kako se uglavnom sprema, tj u mleku. Neke mame ga spremaju sa vocem. Ja nisam nikad, jer voce dajem sveze i trudim se da ga ne mesam ni sa cim. Pozz

Patrijarh Pavle

(odgovor članu jovana13)
Direktna veza do poruke: 1410
6.2.2013 10:43:51   
little_one
Pozdrav mamice! Nikako da stignem da pisem, al evo sad!

Andreica je klopala sargarepicu, krompiric i evo danas nam je treci dan bundeve...i super ide...nadamo se da ce tako i da nastavi!

Sutra planiramo tikvice! Drzite nam fige!user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1411
8.2.2013 12:17:51   
Maja31
Dunja za sada jede supicu pilecu ili junecu sa krompirom, sargarepom, karfiolom. Sutra planiram tikvicu, pecenu bundevu, pa brokoli. Od slatkih jede breskvu, jabuku i sargarepu, pecenu jabuku, jabuku i bananu i sljivu. Slatku kasicu smo uveli kao jutarnju uzinu. Podoj - pola sest, slatka kasica - pola devet, podoj - pola dvanaest, rucak - pola tri, podoj - pola sest, pahuljice ili podoj u osam pola devet i onda zaspi. Budi se nocu jednom ili dva puta. Kako ste vi napravile raspored dohrane? Da li je neka davala jabuku i muskantnu tikvu?

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1412
8.2.2013 12:23:21   
Olga75
pa ja sma jabuku uvela kao drugu namirnicu a muskatnu tikvu isto na nekom pocetku ( pocela sam sa uvodjenjem kad je zver bila par dana do sest meseci ) i eto muskatnu tikvu je volela , volela je i brokoli a sad se pregovaramo
a jabuka joj je bila : paaaa ,ajde moze user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Maja31)
Direktna veza do poruke: 1413
9.2.2013 12:57:44   
Zemunka85
A kada se uvodi nova namirnica na npr 4 dana, to znaci da 4. dan treba da pojede punu porciju te namirnice? A do pune porcije treba doci polako kroz ova tri dana, tako? I mogu li prvi dan dopuniti npr pirincanim?

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1414
9.2.2013 22:51:36   
nink
Mi ipak krecemo sa uvodjenjem cvrste hrane po savetu dr jer smo za mesec dana dobili samo 250 gr,puno smo aktivni pa verovatno zbog toga...Mada to sada nije tema ...Ja bih vas zamolila da me malo uputite ipak sam zaboravila jer mi je razlika izmedju sinova vise od 6 god...Prvo krecu pirincane ceralije jel tako??koliko dana ih dajem i zanima me kada krenem sa povrcem da li uvodi drugi obrok ili umesto zitarica??pomagajteuser posted image

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 1415
9.2.2013 23:34:52   
Sanchy
Zemunka,prvi dan par kasicica krompirica sa mlekom na primer,to se uglavnom prvo uvodi posle zitarica,i ostatak do punog obroka samo mleko,,drugi dan pola teglice to ti je na primer oko 60 gr,i ostatak mleko i treci dan cela teglica sto ce reci oko 120 gr i ostatak mleko ako joj je to malo ,cetvrti dan nova namirnica,,,kasnije mozes da mesas sa pirincanim ali na samom pocetku mislim da nema potrebe...takodje vrmenom izbacujes mleko iz tog obroka...Nink prvo pirincane pahuljice pa kad potrosis predjes na kukuruz i rizu i to bi trebalo tri nedelje da dajes pre nego uvedes povrce..,na kutiji pise jedan do dva obroka dnevno tako da ako joj se svidi mozes i ujutru i uvece da joj dajes s obzirom da je malo napredovala,,kad prodju tri nedelje onda krompiric,sargarepa,tikvica,bundeva itd...,user posted image

< Poruku je uredio Sanchy -- 9.2.2013 23:35:46 >

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 1416
10.2.2013 22:29:37   
nink
Hvala Sanchy e sada me zanima kada prodju te tri nedelje od kako sam uvela pirincane jer onda uvodim drugi obrok ili mu povrce dajem umesto ovog .Eh totalno se zbunih kao da mi je prvo....a ne treceuser posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1417
11.2.2013 11:03:57   
Torbica
Nink, te zitarice ostaju i onda uvodis drugi obrok. Stavis ih tamo gde ti odgovara, uglavnom za veceru jer ti jutro/podne treba za nove namirnice koje uvodis. Pozz

Patrijarh Pavle

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 1418
11.2.2013 19:14:20   
Zemunka85
Hvala Sanchy.

I ja bih pitala isto sto i nink, pa jos nisam razumela Torbicu.
Cekaj, dva nemlecna obroka? Ili smemo da kombinujemo pirinac sa novouvedenim ali u istom obroku?

Mozes li molim te da mi das primer ishrane u jednom danu, od kada prodju te npr tri nedelje kako beba jede pirinac (i kukuruz) i krecemo sa sargarepom, krompirom i sl ..

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1419
11.2.2013 19:54:43   
nink
Da dobra ideja Zemunka daj te nam primer jelovnikauser posted image ....

Direktna veza do poruke: 1420
11.2.2013 20:08:55   
Zemunka85
Ma ja moje dete nikada nisam uobrocila i sada mi je sa ovim jelovnicima haos :S.

Nink, ali tebi zeno treeeeeceeeee :D ...

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 1421
11.2.2013 20:46:59   
Torbica
Ajde ovako da probam. user posted image Sve zavisi kad beba ustaje, moji su bili uobroceni pa nisam imala nedoumica.
Kako Zemunka rece, bebi ste uveli mlecnu kasu tj zitarice. Uvodili ste ih u prepodnevnim casovima zbog reakcija a kada ste ih uveli kao ceo obrok, tada ga mozete ili prebaciti kao veceru, ili ostaviti skroz ujutro oko 8-9. Teoretski, dorucak, ako beba ima podoj/AD mleko oko 5-6. Ako ustaje kasnije ovo ne radite, jer kad ustane popije mleko. E sad, kako god odlucite, krenete da uvodite krompir, sargarepu, tikvicu, bundevu, u vreme rucka. To povrce se skuva i mesa sa majcinim mlekom/dohranom, svejedno. Po istom principu tri dana za svaku namirnicu i kad dostignete pun obrok, ne nudite mleko preko toga.
Dakle ja bih ovako-
ujutro oko 6 podoj/AD
oko 9 zitarice ili mleko, a ako vam je ovo mleko, u ovom obroku dajete nove namirnice tj povrce
oko 12 mleko, i ako su vam zitarice prethodni obrok, ovde uvodite povrce
oko 15 mleko
oko 18 zitarice, ako ih niste stavili popodne
oko 20-21 podoj/mleko

Dakle cela vam je fora gde cete sa tim zitaricama uvedenim, jer one ostaju a uvodite nov obrok. Da drugi nemlecni nakon tri nedelje zitarica.
Po nasem pedijatru ja sam krenula sa sva tri deteta - voce, povrce/meso/zumance pa zitarice, po njoj najmanje koristi ima od njih. Naravno postujem i ovaj princip, obrni/okreni, za par nedelja jesce svi isto. user posted image

Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 1422
11.2.2013 20:49:29   
Torbica
Pardon oko 18 zitarice ako ih niste stavili PREpodne. Zvuci konfuzno a nije. Bar se meni cini. Valjda sam bila jasnija..i od pomoci.

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1423
11.2.2013 20:57:34   
Sanchy
Evo i mene,i kjod mene je slicno ujutru oko sest mleko ,oko deset mleko oko pola jedan voce ili griz ili jogurt vocni,,a vi posto to jos niste uveli onda mleko oko cetiri rucak pirincane pahuljice mozete da ubacujete u rucak ali ne kada uvodite novu namirnicu prvi dan,bar ja nisam,i ako u obrok stavljate krompir onda ne ide pirinac,oko sest mleko,i oko pola devet zitarice,,bolje spavaju ako je uvece jaci obrok......vreme je varijabilno s obzirom da on nekad ustane ranije nekad kasnije,,

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1424
11.2.2013 21:24:17   
nink
Hvala vam drage puno mi znaciuser posted image .Vec sam navikla da da Sanchy sve zna i daje odgovoreuser posted image .Torbice i tebi hvala ipak su ti deca mladja od moje pa vise znas..Da Zemunka trece mi je ali razlika izmedju drugog i ovog bebca je 6 god pa sam sve zaboravila a sada se polako podsecam..Ma nisam ja tako matora nego sam mlada rodila prvo.....31 god imam...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Za 13 meseci otkriveno sedam beba koje bol...
Spinalna mišićna atrofija je retka, ali teška bolest koja se manifestuje postepenom, progresivnom atrofijom mišića i gub...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here