Sanchy
|
Ja nisam davala zamrznuto mada sam skoro citala da se na taj nacin vise ocuvaju hranljivi sastojci povrca nego kada kupimo u svezem stanju,,,razlog nakon branja najveca je kolicina vitamina u plodu a posto se odmah zamrzava tako u toj namirnici i ostane sacuvani a ovo sveze koje kupujemo sa svakim danom od branja gubi hranljive sastojke...e sad koliko u toe ima istine ne znam,nisam strucnjak po tom pitanju ,uglavnom zamrznuto ne moze da skodi ...po ovoj mojoj knjizi od 4 do 8 meseca se uvodi..krompir,sargarepa,blitva,spanac,karfiol,bundeva,grasak,tikvice,celer,brokoli,paskanat,persun/koren,,,a od vocajabuka,kruska,kajsija i banana...e sad ja jos nisam uvela spanac,celer ,paskanat,persun i krusku jer su oni iz ovog ili onog razloga malo tezi mi punimo osam meseci 15 februara pa do tada cu nesto od ovoga uvesti,,malo kasnimo jer sam ja pocela cvrstu hranu sa pet i po meseci,,tako da sam zadovoljna sta smo do sada uveli,,,od mesa curetinu i jagnjetinu,zumance ,gluten smo takodje uveli i to je to,,,sad smo kod jogurta i ne svidja mu se nesto
|