Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.12.2012 8:38:12
|
|
|
|
marince1
|
Odri Prvo se daje nekoliko kasicica i posle mu das da siki.Sledeceg dana malo vise i tako do punog obroka.Bar sam ja tako radila. Ako bude neke reakcije videces odmah. Obicno se pocinje sa pirincanim pahuljicama ,sto ti rece npr. milupine. Posle polako krecu vocne i povrcne. Kojim redom se uvode je vrlo diskutabilno.Neki kazu prvo voce,jer je manja sansa da izazove alergije,drugi kazu prvo povrce,jer kad bebac oseti slatko moze da odbija slano. JA cu poceti sa sargarepom,pa odna jabukom,pa kombinacijom ova dva. Vise volim domace kasice,ali sad niej vreme,jer nema nista od voca,eventualno neko povrce.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.12.2012 10:58:15
|
|
|
|
Bebilina
|
Mi smo nedavno bili kod dijeticara da prodiskutujemo moju ishranu tokom dojenja i pomalo dohranu. Nista mi drugacije od onog sto sam sa cerom radila nije savetovala, dala mi je brdo sveze literature, sve sa receptima, listom hipoalergenskih namirnica itd. Sve u svemu prvo ide pirinac, pa korenasto povrce tipa slatki krompir, sargarepa, swede, paskanat, zatim tikva i bundeva. Tek onda ide voce, ali ono koje je hipoalergeno i najmanje acidicno: kruska, papaya, avokado, pa onda mango, jabuka, banana... Nikako ne kretati pre punih 17 nedelja sa bilo cime, 6 meseci je preporucljivo za bebe koje imaju reakcije na namirnice iz majcine ishrane bilo ektopijske ili GI.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.12.2012 12:23:51
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Hvala na savetima. Mi imamo malo vise od 17nedelja tako da cu ovih dana poceti polako da mu dajem. Do sada nije imao nikakve reakcije na ono sto sam jela, cak sam skoro pojela malo graska da vidim da li ce mu smetati, ali nije. Posle koliko se bebi daju 2 cvrsta obroka?
< Poruku je uredio Odri Hepbern -- 13.12.2012 12:24:49 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.12.2012 21:15:09
|
|
|
|
Sanchy
|
Pozdrav i od mene ...sutra bi trebalo da mu uvedem karfiol pa ne znam sa cime bih mogla da ga kombinujem osim sa krompirom?Nesto mi se cini kako god da okrenem ja mu svaki dan dajem krompir sa ovim ili onim
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.12.2012 23:34:54
|
|
|
|
pandina
|
Samo karfiol kao pire ili u kombinaciji sa krompirom ili brokolijem, sargarepom, graskom itd.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.12.2012 23:37:34
|
|
|
|
MicinaMama
|
zdravo drage mame! Ja sam dunji uvela kasice neki dan,znam da sam poranila ali dete od svakog ad mleka ima opstipaciju i krvari joj guza.Sada sam joj kupila slabije mleko,ali ostaje ubrzo gladna. Nisam htela da joj dajem laskative nego sam izabrala ovaj prirodan nacin. Sta vi mislite o mojoj odluci?!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.12.2012 23:44:35
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
MicinaMama moje je misljenje da si poranila. Jel ste isli kod dr zbog toga sto joj krvari guza? Mozda je alergija u pitanju. Nisam imala iskustvo sa time ali mozda si trebala da uzmes posebno mleko za decu koja su alergicna. Pricam napamet. Javice se sigurno neko sa vecim iskustvom.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 16.12.2012 15:30:13
|
|
|
|
zeljo
|
Sa koliko meseci se uvodi palenta? Nije bilo tako davno kad sam prvoj cerkici pravila kasice, a vec sam zaboravila. Ako moze pirincano - kukurune pahulje za bebe od 4 meseca, cenim da moze i palenta. Mi smo nedavno poceli i uveli smo, jabuku, sargarepu, krompir, brokoli i bundevu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 16.12.2012 15:44:14
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: MicinaMama Ja sam dunji uvela kasice neki dan,znam da sam poranila ali dete od svakog ad mleka ima opstipaciju i krvari joj guza.Sada sam joj kupila slabije mleko,ali ostaje ubrzo gladna. Sta vi mislite o mojoj odluci?! da li joj krvari guza ili joj je stolica krvava? je l joj preterano cvrsta kaka pa zato ili je nesto drugo u pitanju? po tome sto kazes da si joj kupila slabije mleko pretpostavljam da si joj vec uvela kravlje, sto je prerano, kao i uvodjenje kasica... eto, ja to mislim
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 16.12.2012 15:51:47
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
zeljo, pa mozes palentu ali ne znam sta bih mogla da umesas. Obicno sam Teodori jogurt i sir mesala sa palentom. Jos uvek ti je rano za tu kombinaciju. Mada, uskoro ces i ti da uvedes ako vec nisi. Vidim da su neke mame voce stavljale. Eto mozes i tako da probas.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 16.12.2012 21:19:36
|
|
|
|
marince1
|
Micina i ja mislim da si poranila.I takva reakcija lici na alergiju.Ja bih probala neko ad mleko za decu koja imaju alergiju na kravlje mleko.Ili najbolje da odradis neki test na alergiju. Mi smo imali takvu situaciju i pili smo neko NAN HA.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 17.12.2012 15:57:38
|
|
|
|
MicinaMama
|
necu joj vise davati kasice ,mogu sacekati jos 5 dana dok ne napuni 4mj. Ja imam sve vrste alergija,imam i lekove za to.Sto tablete sto kreme.Milica mi ima respiratornu al. na grinje i prasinu. E sada moguce je da dunja ima al. na mleko.Nama je dr u bolnici prepisao HA ad mleko.Ali mislila sam da nece biti potrebno i izgleda sam se zeznula,ali vodi cu je kod dr-a. Nisam joj davala obicno kravlje mleko,niti bih do navrsene god.Nisam ni Milici.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.12.2012 18:05:55
|
|
|
|
tetrebica
|
Drage mame, Danas sam Andreju dala pirinčanu kašu. U stvari, to je više bio pokušaj, jer kao da nije znao šta treba da radi sa ono malo kaše što bih mu dala kašičicom. Već sam mu davala sok od breskve takođe kašičicom, pošto cuclu ne prihvata nikako, više je žvaće nego što pije. Tada je fino gutao, ali ga ova kaša izgleda buni. Dala sam mu jedva jednu kašičicu i odustala. Probaćemo sutra ponovo. Interesuje me kakvo ste iskustvo vi imali sa vašim mališanima, kako su oni prihvatili pirinčanu kašu? Iskreno, ova Hipp-ova je baš bljutava. Takođe, koliko ste dugo davali kašu, a onda uveli novu namirnicu? Da li da mu posle pirinča dam onu sa pirinčem i kukuruzom, pa pređem na povrće/voće ili...? Hvala!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.12.2012 19:03:33
|
|
|
|
Sanchy
|
Nemoj da odustajes ,sve bebe u poctku guraju hranu napolje pa tek onda skapiraju kako to zapravo funkcionise ...ja sam davala Milupine pirincane pahuljice tri nedelje pa tek onda krenula sa uvodjenjem povrca a dve nedelje od povrca krenula i sa vocem...tako sam citala i tako su mi rekli da je najpravilnije e sad masa zena ovde nije tako uvodila vec je ubrzo posle pirincanih pahuljica krenula sa povrcem pa ti sad kako mislis i hoces...Te pirincane pahuljice Milupine ni njemu se nisu svidjale pa posto je napunio sest meseci ja sam ih zamenila Rizolinom koji obozava a takodje uvela Nestle kukuruz i pirinac pa pola obroka Nestle ujutru a pola Rizilona uvece plus mleko ,eto
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.12.2012 19:20:21
|
|
|
|
Bebilina
|
Tetrebice mali ste, koliko vidim nepuna 4 meseca, tako da ima vremena, izgubice mu se instinkt da gura hranu jezikom. Ne znam kakve su te pahuljice, moja cera je jela Heinz i obozavala ih. Danas mi stigao mail od dijeticarke sa alternativnim nacinom dohrane i uvodjenja namirnica. Tu se pocinje sa zumancetom sa 4 meseca jer je po aminokiselinama namirnica najbliza majcinom mleku. Onda se uvodi meso, riba pa povrce i zitarice, ali one bez glutena i u malim kolicinama jer im ne treba previse ugljenih hidrata, proteini zivotinjskog porekla ce im dati energiju i od njih ce rasti. Voce se ne savetuje davati skoro uopste zbog fruktoze koju organizam ne podnosi. Od mlecnih proizvoda samo sirovo puter ulje. Ima jako puno informacija, jako je interesantna teorija. Kaze ona vredno je da se informisem, pa da prodiskutujemo januara sta bih- da li da se od tradicionalnog udaljimo ka ovako cemu... Videcemo, za sad iscitavam brdo literature. Zena definitivno ozbiljno shvata svoj posao.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.12.2012 15:26:24
|
|
|
|
jovana13
|
Ja sam Ogiju dala sa 3,5 pirincane cerealije, lepo je gutao, sargarepa mu se nije svidela,jabuka jeste. Sad sam mu skuvala sargarepu i jabuku da mu dam. Njemu nije dovoljno ad mleko ipak je krupan rodjen,evo sutra puni 4 mes i super je. Niti mu se stegla stolica niti ima alergiju mada niko u porodici nema...
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.12.2012 15:50:42
|
|
|
|
sneza24
|
Ja još nisam ništa uvela. Do sad sam čekala da L napuni 5 meseci a to je za par dana ali mislim da neću još početi sa čvrstom hranom. Planiram da počnem sa pahuljicama,povrćem,mesom i na kraju da dam voće.Sokove ću ovog puta zaobići u širokom luku.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.12.2012 15:58:56
|
|
|
|
jovana13
|
meso sam Janji dala negde oko 6tog i to prvo piletinu. Imam sad kuvar za bebe pa po njemu uvodim Ogiju..
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.12.2012 13:11:09
|
|
|
|
Maja31
|
Moja Dunja je juce napunila 5 meseci, i planiram da pocnem sa dohranom, iako mi je doktorka rekla da neuvodim dok nenapuni 6 meseci. Posto sisa i lepo napreduje, kaze da nema potrebe. Nocu se budi skoro svaka 2 sata da sisa, povuce par puta i zaspi, cim joj dam lazu place i moram da joj dam da sisa. Bas me iscrpljuje, pa sam mislila ako joj uvedem dohranu da ce bolje spavati. Danju sisa na 3-4 sata, a spava oko 4 puta po pola sata. Treba mi savet da li da pocnem sa pahuljicama ili sa povrcem???
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.12.2012 13:15:26
|
|
|
|
Olga75
|
pa ja ti necu puno pomoci neke mame prvo daju pirincane pahuljice a ja sam prvo dala sargarepu i to ujutru ti nocini podoji na svaki cas su nam ostali do samog kraja ali to je bilo ono linijom manjeg otpora , spavala je samnom i sama se sluzila
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.12.2012 15:38:32
|
|
|
|
sneza24
|
Lana je sad 28 napunila 5 meseci i danas smo bili kod dr.Rekla nam je da počnemo sa kašicama tj. sa pahuljicama. Uzela sam Milupine neke bio,prave se sa mlekom taman i imam jednu kutiju dohrane pa da je potrošim. Znači sutra zvanično krećemo.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.12.2012 16:23:13
|
|
|
|
Maja31
|
Ja sam starijoj cerkici prvo uvela slatke kasice i sokice, pa onda slane, pirincane nisam davala. Od sestog keksolino i slane kasice prvo samo povrce, pa onda povrce sa mesom.... Sada bi pre pocela sa povrcem i zitaricama, mada je moj muz kupio gotove kasice od breskve, video da pise od 4 meseca, jedva sam ga sprecila da joj da....
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.12.2012 19:31:43
|
|
|
|
tetrebica
|
Evo mene ponovo. Dakle, pirinčane pahuljice smo apsolvirali. Iako su poprilično bljutave, odnosno imaju neki neutralni ukus, Andreju se sviđaju. Nekih 10-ak dana ih je jeo po jednom dnevno, pa mu je tetka u novogodišnjem paketiću spakovala i Milupinu pirinčano-kukuruznu kašu koju sam mu danas spremila, ali... One pirinčane koje smo koristili kao prvu čvrstu hranu su Hipp-ove i budu dosta gušće od ovih Milupinih, koje su mi baš retke. Jeste da Andrej voli kad je kaša malo ređa, ali ovo mi se čini kao dosta tečno. Kakvo iskustvo vi imate sa njima? Kako ih spremate? Ja sam po onom uputstvu na kutiji.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.1.2013 12:46:01
|
|
|
|
jovana13
|
dala sam u utorak Ogiju bananu. Juce je pojeo vec pola banane srednje velicine. I kad sam se pomerila vristao je jer hoce jos. Onda je dobio malo mleka i spavao kao jagnje 4h. A kad mi jedemo kako nas gleda i mljacka bude mi zao i odmah prekinem zato sto on to ne sme a gleda me i mljacka..
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 11.1.2013 16:45:10
|
|
|
|
sneza24
|
Od 1. januara sam počela da dajem Lani pirinčane pahuljice.Napravim joj u 50 ml i pojede svega 10-tak kašičica. Jutros sam je dojila oko pola 9,oko 11 sam joj dala pahuljice i pojela je pola od onoga što sam spremila i nije tražila da sisa do 13:30 h.Izgleda da je zasitilo to malo što je pojela. Neznam do kad da joj dajem pahuljice?Koliko dugo ste ih vi dalave pre nego što ste uveli voće ili povrće.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Za 13 meseci otkriveno sedam beba koje bol...Spinalna mišićna atrofija je retka, ali teška bolest koja se manifestuje postepenom, progresivnom atrofijom mišića i gub...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.