|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
24.11.2012 22:00:57   
Sanchy
Ovako,ujutru pije ad izmedju 120 i 150 ml ,danas sam mu dala i da sisa jutros plus ad pa to opet ispadne tako nekako do 150ml,pa sledeci obrok posle cetiri sata pirincane pahuljice 100ml plus 70 ml mleka je popio pa sledeci put opet posle cetiri sata par kasicica krompira i oko 100ml mleka i veceras je popio 120 ml mleka ...on se budi i nocu jos dva puta i pojede tada pojede manje do 100ml...jel ovo ok?Da li da pirincane pahuljice prebacim za uvece kao neku veceru?....i za tri dana uvodimo sargarepu ,nju cu mutiti sa krompirom a mogu i da mu dam na primer jedan dan samo sargarepu?Kao trece cu uvesti bundevu jel to ok? Pa mogu krompir i bundevu da smuckam zajedno?Sa mlekom ili moze i sa vodom?Definitivno mi treba neki primer jelovnika dnevnog za bebuuser posted image

< Poruku je uredio Sanchy -- 24.11.2012 22:17:29 >

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1301
25.11.2012 12:50:47   
pandina
S obzirom da se budi nocu, svakako bi mu trebala vecera. Recimo tri sata pre poslednjeg mleka da mu das pahuljice u punoj meri obroka, a za dorucak (tri sata posle prvog jutarnjeg mleka) mozes jabuku sa pahuljicama. Ja isecem jabuku na sitne kocke i sipam vodu u serpicu samo malo da ogrezne. To se vrlo brzo skuva. Ispasiram sve to, sa svom tecnoscu i posto ne bude gusto dodam kasiku-dve pahuljica do zeljene gustine. Kasnije kako budes uvodila nove vocke, pravis razlicite kombinacije. Bundeva je odlicna. Regulise stolicu! Dobro se kombinuje i sa vocem i sa povrcem, a posto se mucis sa pasiranjem, znaj da nju kad skuvas viljuskom se vrlo lako izgnjeci, za nju ti i ne treba mikser.
Ja stavim malo mleka u slani obrok ako mi ispadne gusta kasa.

< Poruku je uredio pandina -- 25.11.2012 12:53:40 >

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1302
25.11.2012 16:16:43   
Nestrpljivaa
Ja sve kasice pravim sa vodom u kojoj se voce ili povrce kuvalo,a bundevu sam i pekla i kuvala a i dodavala i u slanu i slatku kasicu.Kao sto sve zene govore Sanchy stapni mikser je najbolji ja sam sa njim pravila i jakomale kolicine hrane kada smo kretali sa uvodjenjem cvrste hrane.Ja sam kupila neki bebi kuvar u idei ima svakakvih recepata ali veruj mi najbolje je kada ti sama odlucis sta ces da stavis.

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1303
25.11.2012 18:33:44   
Zituka
Poz Svima!
Imam deteta od osam nedelja i hranim ga sa bebelakom,dajem 120ml i nije mu dovoljno ni skoro za dva sata.Ne znam da mu dam vecu dozu ili nek jede u svakih dva sata!
Hvala unapred!user posted image

(odgovor članu sirko)
Direktna veza do poruke: 1304
25.11.2012 20:09:07   
Sanchy
E lepo ja prebacila zitarice za veceru a on pojeo 60 ml i nece vise nema sanse a cetiri sata ranije se lepo najeo krompira i popio jos 80 ml mleka pa verovatno zato nije hteo vise za veceru sta sad da radim,da napravim veci razmak izmewdju tzv.rucka i vecereuser posted image ..i jos nesto kako uvesti drugu namirnicu u mom slucaju sargarepu,citala sam da je neku umutio dve kasicice sargarepe sa krompirom pa tako dao pun obrok a onda procitam u nekoj knjizi da ne valja prilikom uvodjenja mesati dve razlicite namirnice da bi se pravilno formirao ukususer posted image ...pa kako onda drugacije da mu dam dve kasicice sargarepe pa da nastavim sa krompirom taj dan a sutradan mogu da mu dam samo sargarepu na primer pola teglice za rucak -i kako ste spremali sargarepu sa mlekom ili sa vodom?Mozda gusim ali em nisam neka domacica em sam seprtlja po rodjenju user posted image pa da nesto ne pogresim..

(odgovor članu Zituka)
Direktna veza do poruke: 1305
25.11.2012 22:16:34   
Sanchy
Gde ste zeneuser posted image ?Sad kad imam vremena nigde nikog..M je opet jeo posle sat i po i to 100ml mleka i zaspao odmah,sad cemo videti nocas kad ce da se probudi,definitivno moram napraviti veci razmak izmedju tzv.rucka i vecere...jos nesto sam htela da pitam posto on jede pirincane pahuljice kada mu uvedem brokoli posle mogu da mu dam onu kasicu pirinac i brokoli s obzirom da jede pirincane pahuljice...samo da proverimuser posted image ...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1306
26.11.2012 21:12:52   
Nestrpljivaa
Ja sam mojoj ceri uvela pirinac u petom mesecu i lepo ga je prihvatila.Mi jos nemamo veceru zato sto pije mleko oko 6-7 ali jos malo pa cemo i veceru da imamo.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1307
29.11.2012 0:25:51   
Sanchy
dvoumim se nesto pa da pitam,user posted image ..uveli smo bebi krompir i sad sargarepu,prvi dan sam mu dala par kasicica sargarepa za dorucak i mleko,za rucak je jeo krompir i mleko,,pa danas za rucak pola teglice sargarepe i mleko e sad sutra da li da mu dam celu teglicu sargarepe ili da napravim kasu od sargarepe i krompirauser posted image ...sutra prepodne idem u Dom zdravlja na predavanje o ishrani bebeuser posted image ,lepo od njih sto i tako nesto organizuju i onako imam milion pitanja kao i uvekuser posted image

(odgovor članu Nestrpljivaa)
Direktna veza do poruke: 1308
29.11.2012 0:35:34   
isidora88
ja bih napravila kasu od sargarepe i krompira, sigurno ce biti ukusnije nego da je samo sargarepa ili krompir user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1309
29.11.2012 0:37:16   
Sanchy
Ma i ja mislim nego citam ta pravila nova namirnica prvi dan par kasicica drugi pola teglice a treci cela teglica pa zato pitam da nesto ne zabrljamuser posted image

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1310
29.11.2012 0:50:21   
isidora88
ma neces, samo opusteno,ja sam jedan dan uvodila par kasika, a drugi dan vec dodavala u kasice koje je vec jeo jer nije imao nikakve reakcijeuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1311
29.11.2012 9:50:09   
pandina
Sanchy, znas da ne treba preterivati sa sargarepom zbog karotena? On sada ne jede mnogo, ali da znas za kasnije.

Kada se uvodi bebi puter i ulje?

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1312
29.11.2012 11:42:07   
Bebilina
To sto rece pandina zbog karotena, ali i zbog nitrata kojih je sargarepa puna. Oni uticu na ponasanje, spavanje itd. Zbog njihovog nivoa se spanac i cvekla ne savetuju za uvodjenje pre 8 meseci. user posted image
Puter i ulje (hladno cedjeno, nerafinisano maslinovo, suncokretovo ili ulje safranike (eng safflower, lat Carthamus tinctorius) sa punih 6 meseci.
I cimet (neko je mislim pitao ranije) takodje nakon punih 6 meseci. user posted image

< Poruku je uredio Bebilina -- 29.11.2012 11:43:27 >

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1313
29.11.2012 13:16:44   
pandina
E, odlicno! Sutra punimo sest meseci!
Hvala, Bebilina!

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 1314
29.11.2012 22:45:00   
Sanchy
E ja sam danas bila na predavanju o ishrani beba prim.dr.med Jasminka Komnenovic je drzala predavanje tako da sam mnoge nedoumice resilauser posted image ..I ona je rekla ulje prevashodno maslinovo sa punih sest meseci jednu kasicicu u obrok staviti slani naravno..Meso krajem sestog meseca prvo curetina a cujem da se nesto ne moze naci na trzistuuser posted image ,ne znam posto ja meso ne jedem pa ga i ne kupujemuser posted image ali pricaju zene..??I tako svasta nesto sam saznala ,dobili smo cak i po kutiju Nestle kukuruz i pirinac,lepo..

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1315
29.11.2012 23:30:49   
pandina
Hoce li biti opet neko slicno predavanje?

< Poruku je uredio pandina -- 29.11.2012 23:31:12 >

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1316
29.11.2012 23:35:48   
Sanchy
Pa to organizuje Dom zdravlja Novi Beograd,mene su zvali telefonom posto sam na toj opstini a inace bice jos predavanja uglavnom cetvrtkom od pola dvanaest i mogu da ti dam broj telefona pedijatrije da pitas kada je tacno i sta te vec zanima stvarno je bilo ok ali sam nesto zaboravila da pitam kad uvodim brokoli trebalo bi prvi dan sam brokoli sa mlekom da napravim kasu a to ce biti bas bljak,kako si ti?Sledecih dana cu ga kombinovati ali prvi dan kao trebalo bi sam...i da,kupila sam onaj stapni mikser u Idei i probala ga veceras stvarno je odlicanuser posted image ,a onaj blender smo reklamirali danas pa videcemo hoce li nam priznati reklamaciju

< Poruku je uredio Sanchy -- 29.11.2012 23:51:03 >

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1317
30.11.2012 22:24:15   
pandina
Uh, taj termin mi nikako ne odgovara, nema ko da mi cuva malog, tako da ne vredi. Nema veze.
Kazem ti, taj stapni je odlican, neces se pokajati.
Sto se brokolija tice, prvo sam mu dala onu Hipp kasicu i slistio je, bas mu se dopala. Plakao je, trazio jos user posted image
Sutradan sam ja izblansirala nekoliko cvetica (dva-tri) i pomesala sa skuvanim krompirom i karfiolom. Ti mozes sa cim god sto si uvela od povrca.Nije bas uzivao u tome, ali je ipak pojeo. Treceg dana sam mu stavila izblansirani brokoli (malo vise-oko 6-7 cvetica) u skuvani pirinac na vodi. Kad se izmiksira bude dosta gusto zbog pirinca, pa sam redila mlekom. Fino je to pojeo. Sad mu tu kombinaciju cesto dajem za veceru.Meni je to totalno bljak bez zacina, ali on to pojede fino. Nekad manje, nekad vise, kako kad. Od kako je probao bananu, vise nije tako srecan kad je na meniju brokoli.

< Poruku je uredio pandina -- 30.11.2012 22:27:10 >

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1318
30.11.2012 23:49:33   
Sanchy
Ja sam mu danas dala par kasicica brokolija ,sama sam ga izmiksala sa mlekom samo i pojeo je sve sto sam mu dala,pa sam nastavila sa sargarepom i krompirom ..ova dr kaze da svaka namirnica mora prvo solo da bi se formirao pravilno ukus pa tek sledeci dan sa necim a Hipova kasica ima u sebi pirinac i uljanu repicu pa sam to planirala za sutra ...pitala sam i za tu uljanu repicu moze li da smeta bebi ,rekla je ne moze i cak da mu slobodno u slane obroke stavljam kasicicu maslinovog ulja,,i danas sam zamenila blender jeee..uzela sam philipsov sa nazubljenim nozicima kakav ima moja mama i odlican je..e sad imam i taj stapni mikser i blender...nema zimeuser posted image

< Poruku je uredio Sanchy -- 30.11.2012 23:51:23 >

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1319
4.12.2012 10:49:43   
soni
user posted image evo nas opet zajedno al na ovim temama...Ja sam ovih dana sa ishranom Lune opterecena..Zelim da je uobrocim i unesem sve sto je potrembo i polako uspevam..Evo kakvi su nam obroci...

Oko 6 pije mleko..Nekad manje , nekad vise..Posle oko 9,10 vocne kasice + moram da dodam i pahuljice jel joj samo voce nije dovoljno ( jutros je pojela 100g kasice i 100g pahuljica i mogla je jos), posle cemo za rucak krompir, sargarepu i karfiol da miksamo, pa onda mleko oko 4,5 i pred spavanje mleko i dodam joj pahuljice da zgusne i da je duze drzi..obavezno mi pije mleko i jednom u toku noci...

Do sada sam joj uvela krompir, sargarepu, bundevu, karfiol, jabuku, sljivu..

Imam stapni mikser..ok je..

Koliko vase bebe pojedu?? Na koliko ih hranite??

< Poruku je uredio soni -- 4.12.2012 10:54:14 >

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1320
9.12.2012 22:16:21   
Torbica
Soni!

Nema te sto godina! Sta se desilo sa dojenjem?
Moj bucko je na pet podoja dnevno, ne uvodim nista do punih 6 meseci, nocu ne jede. Tako sam i sa prvo dvoje. Krenucu od Nove Godine, ali prvo sa vocem, to mi je uvek bilo prvo sto uvodim, sveze, zbog C vitamina kojeg u mleku bas i nema u nekoj koncentraciji. Pa povrce i onda zitarice, i taman dolazimo do mesa.
Sanchy, imas curetine u Metrou.
Pozz svima!

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1321
10.12.2012 10:24:37   
soni
Torbice user posted image , evo me malo samse zasitila pa obilazim samo pojedine tme i nemam bas vr...

Na kraju mi je mleko promenilo boju, tj ostali minerali , bez masti i nije htela da vuce..a kada je ogladni nalije se samo te tecnosti i opet za pola sata gladna user posted image , nervozna bila , kmecala...Uvela sam joj NAN i isti dan drugo dete, zadovoljna, pocele smo da komuniciramo, lezi u lezaljci sama, pre mi je samo na rukama bila...

Sada ima 8 kg, ja se nadam da je to za skoro 5 meseci ok??

Super kada ti beba moze samo da sisa i to ga zasiti..
Evo ja cekam da se probudi, pa da ruca jabuku i bundevu

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1322
10.12.2012 11:07:33   
Torbica
Soni, sta je tu je, tezina joj je odlicna, secam se da se rodila sa nesto vise od 3 kg. Ono sto smatraju normalnim, to je da se za za sest meseci udvostruci porodjajna tezina a za godinu dana utrostruci. E sad, moji su svo troje bili udvostruceni vec na drugoj kontroli, u trecem mesecu, takvi su. Mleko mi je hvala Bogu ekstra i to mi je najveca sreca. A da je trebalo dohraniti, naravno da bih i ja, pa bi opet bili veseli i buckavi. Moj bebac od 5 meseci je prebacio 9kg, ali decak je, pa jos pri apetitu kao bata i seka. Bljucka dosta, alavko, ali spava puno i dalje, pa valjda zato tako napreduje. Danas je mom Djoletu rodjendan, drugi, kao da se juce rodio. A juce je ustvari meni bio rodjendan. Ma sve lepi dani. :))) ljubim

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1323
12.12.2012 16:14:36   
marince1
Kod nas je pao prvi sokic user posted image
I rado ga je prihvatila.Pedijater nem je rako da sa kazicama pocnem ,posto puni 4 meseca.

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu caca81)
Direktna veza do poruke: 1324
12.12.2012 22:28:30   
Odri Hepbern
Evo i mene posle sto god. user posted image Ja se bas razmisljam da ovih dana uvedem Ogiju neke kasice. Trebalo je da u pon idem na neko predavanje o ishrani u dz ali zbog snega nisam otisla. Bas mi je bilo zao jer imam gomilu nedoumica, ali cu onda vas zapitkivati.user posted image Znam da se krece od pirincanih pahuljica. Mislila sam da uzmem milupine pozto sam videla da ih zene u mom okruzenju koriste. Da li je to ok? Sa koliko kasicica se pocinje i da li mu onda dam posle toga i da siki?
Da li ima na nekoj stranici raspored uvodjenja hrane bebi ili ne?

< Poruku je uredio Odri Hepbern -- 12.12.2012 22:31:19 >

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 1325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here