Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 11.1.2013 16:57:49
|
|
|
|
Sanchy
|
Tri nedelje od uvodjenja pahuljica povrce pa dve nedelje od povrca voce ,,naci ces to i na netu po raznim kuvarima za bebe ..E sad tako se preporucuje tako sam i ja uvodila ali videces i ovde da dosta njih nije pa smo svi sve uveli a sta je pravilno ili ne pitanje je kao i sve ostalo
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 21.1.2013 8:55:04
|
|
|
|
Zemunka85
|
Zene, Milupina pirincana kasa sa mlekom kao dorucak, ili vecera? Ukoliko odmah hoce, da joj dam celu porciju? Da li mogu da pravim sa svojim mlekom?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.1.2013 15:19:21
|
|
|
|
nina26
|
iskusne mame pa gde ste, sto nam ne pisete ovde meni ovo uvodjenje voca,povrca itd mi deluje jako komplikovano jer svi imaju drugaciju teoriju mi imamo 3 meseca i 5 dana, i ne znam da li nam je rano da uvedemo nesto drugo osim mleka ona sisa i dohranjujem je, i dam joj ponekad caj, vodu nisam davala uopste... mojoj drugarici je pedijatar rekao da pocne sa sokom od pomorandze, cerke su nam istog dana rodjene, pa me zanima da li je to rano ili ne
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.1.2013 15:23:38
|
|
|
|
Anoniman
|
Nina ja mislim da ti je rano, sacekaj bar jos mesec dana, pa pocni sa pahuljicama, povrcem , vocem.... Ako je ona vesela, zadovoljna i lepo napreduje, dovoljno joj je za sada to sto dobija... Kod nas se citrusi daju tek posle godinu dana, a kod vas ranije , secam se kada je Ksi pisala ovde o tome.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.1.2013 15:28:30
|
|
|
|
nina26
|
hvala draga na odgovoru pa pocele tetke da me smaraju, u fazonu vreme ke da dete oseti nesto drugo blabla pa ja rekoh da potrazim i vase misljenje... cekam Ksenu da mi se javi i ona \ a vodicu
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.1.2013 15:32:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Nema na cemu Vodu mozes slobodno, prokuvanu, ili flasiranu, ja sam sa unom napravila veliku gresku u vezi vode, nisam je nudila kao malu , jer je sisala, i sada sisa , pa mi slabije pije vodu, mleko, caj, sok-moze, voda u vrlo malim kolicinama, a to me strasno nervira, mada ona sada kada je zedna ode do kuhinje i kaze tana oda Ksena ce ti dati najbolje inforacije u vezi toga kako je kod vas, a za sta babe i tetke sluze nego da smaraju....
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.1.2013 15:40:46
|
|
|
|
Anoniman
|
nina, odgovorila sam ti na fcb u principu kao sto je i um rekla - jos je rano, pusti ti njih da pricaju. mislim nekad su i novorodjencetu stavljali med na cuclu da bi je kao prihvatilo, a sad ne verujem da bi neko to uradio.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.1.2013 16:50:14
|
|
|
|
Sanchy
|
Nina rano je...ja sam pocela sa pet meseci punih i mislim da je to ok vreme,prvo pirincane pahuljice pa kukuruz i riza pa posle tri nedelje od uvodjenja pahuljica ,mozes povrce,krompir,sargarepu pa dalje na tri dana svako..to su najnovije teorije..a taj pedijatar sto je rekao tvojoj drugarici da uvede sok od pomorandze mora da ima sto godina,,,tako se nekada uvodilo,,danas se agrumi smatraju za jake alergene i ne preporucuju pre prvog rodjendana...kupi neku knjizicu o ishrani beba ,sve sto sam ti napisala naci ces u bilo kojoj,,,da te mi ne bi zbunjivali ovde jer tacno je da ima mama koje malo drugacije uvode ,,licno ja idem po knjizi..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.1.2013 16:59:37
|
|
|
|
nina26
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy a taj pedijatar sto je rekao tvojoj drugarici da uvede sok od pomorandze mora da ima sto godina,,,tako se nekada uvodilo,,danas se agrumi smatraju za jake alergene i ne preporucuju pre prvog rodjendana Sanchy, bas tako on je kao stara skola UM, i mene strah za vodu posle da nece piti,jer ni ja nisam ljubitelj iste Ksenci, to eida hvala vam jos jednom
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.1.2013 18:48:41
|
|
|
|
sneza24
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy Tri nedelje od uvodjenja pahuljica povrce pa dve nedelje od povrca voce ,,naci ces to i na netu po raznim kuvarima za bebe ..E sad tako se preporucuje tako sam i ja uvodila ali videces i ovde da dosta njih nije pa smo svi sve uveli a sta je pravilno ili ne pitanje je kao i sve ostalo Sanhy ja sam kasno videla tvoj odgovor al nisam bila stigla da prokomentarišem. Pošto nisam videla na vreme ja sam L posle 2 nedelje od uvođenja pahuljica dala povrće ali nema veze smatram da i nije neka greška. Znači uvela sam joj pirinčane pahuljice,šargarepu,krompir i tikvice.Za sutra sam planirala blitvu a dr nam je danas rekla da možemo da krenemo i sa mesom.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.1.2013 19:16:05
|
|
|
|
Sanchy
|
Snezo,naravno da nije greska u principu taj razmak se pravi da bi se smanjila mogucnost pojava alergija i u kasnijem dobu....e sad koliko to moze da ima uticaja ili ne diskutabilno je ali ja sam procitala stvarno vise knjiga o ishrani beba ,kuci imam dve cak sam isla i na predavanje o ishrani beba pa uvodim tako kako preporucuju eto...naravno i ja imam nedoumica pa se pojavim ovde sa ponekim pitanjem ,,,ja sam meso uvela skoro i to prvo curetina pa jagnjetina piletina teletina..tim redom ,opet preporuka vise pedijatara...mi smo trenutno uveli curetinu i jagnjetinu pa sad zumance a nakon zumanca jogurt pa nastavljam sa mesom tj.piletinom..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.1.2013 19:54:17
|
|
|
|
sneza24
|
Ja sutra planiram da joj uvedm blitvu pa bundevu i dalje videću šta još. Naša dr preporučuje od mesa prvo junetinu a po netu vidim da se preporučuje drugačije pa još neznam sa čim ću početi.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.1.2013 20:02:33
|
|
|
|
Anoniman
|
snezo, ne brini. ovde se recimo prvo uvode vocke i to je nama rekao da slobodno izmesamo od pocetka 3-4 vrste (jabuke, kruske, banane i malo kivija), posle ide povrce (tikvice, spanac, krompir, sargarepa) ali i to prvo voda od tog povrca u koju se umesaju zitarice pa tek onda i samo povrce, a posle povrca ide i meso i to isto prvo voda u kojoj se kuvalo pa posle nekih nedelju dana i meso. i najbitnije je crveno meso zbog gvozdja. nama je rekao da jednom nedeljno piletinu mozemo i jednom nedeljno riba a ostalo da bude crveno meso.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.1.2013 21:53:27
|
|
|
|
Sanchy
|
Uh Ksena ne znam odakle si ali to je totalno ne prihvatljiv nacin uvodjenja danas po najnovijim preporukama,,,zato kazem bolje kupite neku knjizicu ima ih na trzistu jako puno videcete da se svi odprilike slazu kako i sta treba i onda nema zabune,,,junetina hmm cak se nesto i ne preporucuje nego teletina pa tek kasnije junetina a curetina i jagnjetina prvo zbog smanjene kolicine alergena opet...i slobodno meso ne vodicu isto vazi i za povrce ,sa tom vodicom mozes da pravis pire od povrca ali da dajes samu vodicu ...voce uvek na kraju jer je ono slatko pa postoji opasnost da ti beba onda nece prihvatiti blitvu,brokoli,kelj jer su oni gorki..,sokice nikako zbog karijesa,znaci voda i caj..e sad ,naravno,kako ko hoce..,ja sam i u trudnoci imala vise ginekologa dok nisam shvatila koji je najpametniji i najstrucniji i zato internet,kuvari za bebe,jedan pedijatar drugi pa cete same shvatiti ko je u pravu a ko gresi...u ostalom svi cemo na kraju bebcima sve uvesti ali da li ce se kod nekog kasnije razviti neke alergije ili ce imunitet biti poljuljan to zavisi u nekoj meri i od poteza koji se sada vuku...da i zaboravilaa sam nikako ne mesati vise vocki odjednom prvog dana uvodjenja da bi beba pravilno razvila ukus a kivi pre prve godine tek nikako...
< Poruku je uredio Sanchy -- 25.1.2013 21:55:00 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.1.2013 23:12:56
|
|
|
|
Anoniman
|
imamo odlicnog pedijatra, a imamo i knjigu. i dete koje savrseno napreduje.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 26.1.2013 1:02:08
|
|
|
|
sneza24
|
Kseno doktori su kod vas u Grčkoj opušteniji po pitanju uvođenja hrane. Ja svakako planiram još neko povrće da uvedem pa tek onda meso a do tad ću videti sa kojim da krenemo.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 26.1.2013 1:31:32
|
|
|
|
vukosava
|
Ovde u SAD zavisi od doktora. Meni je moj rekao prvo tri vrste pahuljica: pirincane, i jos neke dve nemam pojma koje ono behu (znam na engleskom), zatim zeleno povrce sa sest meseci (boranija, grasak, spanac) pa zatim narandzasto (sweet potato, sargarepa, tikvica, squash...).. Pa tek kad se zavrse povrca zatim preci na voce. Prvi dan jedna kasicica, drugi dan dve, treci tri, cetvrti cetiri, peti pet... Meso sa osam meseci - piletina, junetina, curetina. Med sa godinu dana, takodje i citrusi. Niko mi nijednom nije rekao da dete treba da jede sto i odrasli sa toliko i toliko meseci. Pravilo je da pravila nema, a svakome savetuje onaj na koga naleti.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 26.1.2013 11:44:59
|
|
|
|
Zemunka85
|
Sanchy, da joj dajem tri nedelje samo pirincane? Milupine npr....ili mogu uvesti i one pirinac+kukuruz. Joooj i ja se sva spetljah sa ovim, a nisam ni pocela. Meni pedijatar rece da krenem sa povrcem i da ga furam dve nedelje, al meni rano. Moja buba samo siki i odlicno napreduje. Sutra joj je 5 meseci, a pocela sam da joj dajem tu kasicu pre 7dana i to smaza punu porciju jos prvi dan. Ja cu se voditi osnovnim pravilims kada sta sme, a o detaljima cu sama odlucivati. Samo da se uhodam.... :-) aalllaal
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 26.1.2013 14:19:55
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Zemunka i ja sam uvela 2-3dana posle punih 5meseci pirincane. Kada je pojeo jednu kutiju uzela sam one sa kukuruzom, isto milupine. Od pon krecemo sa povrcem. Na kutiji pise da je puna porcija 45g+150ml vode ali ja mu dajem oko 30-35g i to mu je dovoljno. A definitivno svaki doktor govori razlicito. Meni je doktorka rekla da pocnemo sa pirincanim pa posle povrce i na kraju voce, bas kao sto je i Sanchy rekla da je nasla u knjigama. Da li ima u palenti glutena ( ona zelena kesa sa decakom )? Mozda je glupo pitanje ali ja nemam pojma.
< Poruku je uredio Odri Hepbern -- 26.1.2013 14:27:24 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 26.1.2013 14:27:50
|
|
|
|
Torbica
|
Kukuruz nema glutena, zato se prvo daju pirinac i kukuruz. Pozz
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 26.1.2013 17:39:50
|
|
|
|
Sanchy
|
Zemunka mozes kukuruz i pirinac...M.se nije svideo Milupin ni sam priinac ni pirinac i kukuruz pa sam mu ja davala rizolino i pirinac i rizu nestle,,to mu se dopada...sad jedemo ujutru kukuruz i rizu a uvece 7 corn,on mu se dopada,,ali ne svaki dan ,,,ponekad mu dam samo mleko ujutru ili ujutru 7 corn a uvece kukuruz i rizu,,menjam,,htela sam keks nestle da mu uvedem ali ima secser u sebi pa jos odlazem...7corn i ovaj keks Nestle imaju gluten u sebi pa tek kad odlucite da uvedete gluten onda ovo...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.1.2013 13:24:11
|
|
|
|
leamalamut
|
Moja Nina nece nnista sto nije iz domace radinosti :) , samo hoce sisu nikako dohranu , pokusala par dana Milupinu pirincanu sa mojim mlekom nece ni da lizne , i onda lepo skuvam krompir i sargarepicu i da vidis svi joj se i to sad jedemo svaki dan po malo ali svakim danom sve vise .Probala sam da joj dam Juvitanin sok od jabuke i sargarepe nece , popila ga ja , ali zato iscedjenu jabuku , razblazenu hoce ...Cudo su ove bebe kao da znaju sta jesmo a sta nismo spremile . Sad razmisljam sta sledece od povrca uvesti ?Da li tikvicu ili brokoli ?
Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.1.2013 14:57:42
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Mozes uvesti tikvicu pa bundevu. A sto se tice Milupe, mozda da probas neku drugu marku, npr Nestle. Koliko sam shvatila ni Sanchy-in bebac nije hteo Milupu ali zato Nestle jede.
< Poruku je uredio Odri Hepbern -- 27.1.2013 14:59:15 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.1.2013 15:14:59
|
|
|
|
Sanchy
|
Tako je,Milupu nece ali Nestle hoce ...i ako hoces sokice da joj dajes probaj od nekog drugog proizvodjaca,Juvitana stavlja limunsku kiselinu u svoje kasice pa verovatno i u sokice,mi ih ne pijemo pa nisam obratila paznju bas,ali moguce da je zbog toga inace Juvitana u kasice stavlja i secer pa je to jos jedan od razloga sto ih ne konzumiramo
< Poruku je uredio Sanchy -- 27.1.2013 15:16:46 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 28.1.2013 17:50:36
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Posle 3nedelje pahuljica danas smo probali krompiric. Joj koju je facu slozio , uopste mu se nije svidelo. Ubacila sam i ad da bude bolji ukus. Valjda ce sutra proci bolje, za dan-dva cu ga mesati sa sargarepom pa ce valjda jesti. Kada me je video sa cinijicom poceo je da mase rukicama od srece, posto mu se pahuljice svidjaju, a kada sam mu ubacila u usta pogledao me je kao da pita- koje je bre ovo s...e.
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.