|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
28.1.2013 18:35:17   
Sanchy
Ha ha,,i ja sam prvi put dala sa ad mlekom i bas mu se dopalo ali zato smo se mucili malko sa tim pahuljicama,,vidis obrnutouser posted image ..ja sam mu danas ubacila celo zumance u krompir i karfiol i sve je smazao..e sutra bih jogurt krenula ali ne znam bas kako tacno da ga uvedem pa odoh kod mama sa starijim bebcima da pitamuser posted image

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 1376
28.1.2013 19:45:49   
Odri Hepbern
A kada mogu u krompir da dodam malo maslaca-cisto zbog boljeg ukusa? Da li sargarepu prvo dam samu ili mogu odmah da je pomesam sa krompirom?

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1377
28.1.2013 21:59:47   
Sanchy
Od sestog meseca maslac ili maslinovo ulje,licno sam vise za maslinovo jer je zdravije i ja mu to dodajem po kasicicu svaki dan u slani obrok,,,ja samn krompir sam sa mlekom davala tri dana pa cetvrti dala 5,6,kasicica Hipp sargarepe a posebno opet krompir pa peti dan pola teglice sargarepe umutila sa krompirom i tako dala a sesti dan samo sargarepu celu teglicu ,,user posted image

Direktna veza do poruke: 1378
28.1.2013 22:20:11   
Odri Hepbern
Pa on ce imati punih 6meseci sl utorak pa cu mu dati i malo maslinovog. Videcu sutra kako ce proci krompir.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1379
29.1.2013 19:43:13   
leamalamut
Ja sam prvi put dala zajedno kuvan krompir i sargarepu i to je pre prihvatila nego pahuljice koje moramo da pronadjemo druge da probamo jer ove Milupine definitivno nece...

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

Direktna veza do poruke: 1380
30.1.2013 11:50:49   
little_one
Cao zenice! Kako se snalazite s dohranom? Mi smo se tek upustili u taj poduhvat i odmah naisli na prepreke. Pisala sam u alergijama, odreagovali smo na sokic od jabuke i na adaptirano mlijeko...tako da smo s voca okrenuli na povrce prvo. Mrkvica je super prosla, danas joj spremam krompirice. Sta sledece da dam? Imate li savjet?

Mislila sam da spremim i tikvice, pa me zanima da li je iko spremio citavu tikvicu pa ostavio u frizider za sutradan npr ili zamrznuo porcije....kontam da ce jedna tikvica biti puno samo za probavanje?

Odri, Lea, Sanchy user posted image

< Poruku je uredio little_one -- 30.1.2013 11:53:00 >

(odgovor članu leamalamut)
Direktna veza do poruke: 1381
30.1.2013 12:12:28   
Olga75
pa mozda da joj das sargarepu , belu zelen , ne znam da li ste krenuli sa zitaricama vec , mozda prvo to pa onda ostalo povrce user posted image
najbolje je da pitas pedijatra jer ako se pojavila alergija na neku namirnicu onda treba biti jos oprezniji kod uvodjenja

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1382
30.1.2013 12:21:46   
little_one
Pa dala sam joj vec sargarepu i prihvatila ju je. Pedijatrica je rekla da pauziramo s jabukom mjesec dana pa cemo vidjeti.

A sto se tice zitarica, bice da cu joj dati obican pirinac posto se vec bila osula na adaptirano mlijeko a onda kad sam pokusala da dam Hipp''''s First Pap koji ima u sebi mlijeko opet se osula tako da i to cekamo ...al tek kad prodje krompir i jos ponesto od povrca...evo skuvala sam krompirice i fino pomijesala sa svojim mlijekom pa cu da joj dam.

A sta je bijela zelen? user posted image Mozda mi to drugacije zovemo?!

< Poruku je uredio little_one -- 30.1.2013 12:24:04 >

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1383
30.1.2013 13:08:55   
Odri Hepbern
LO user posted image . Od crtica nisam naletela na tebe! Pozdravi Malenac.
E sad da ne idem vise u off... Mozes joj dati i bundevu, meni je tako dokt rekla. A od pirincanih imas milupin bez mleka u sebi pa ga pravi sa vodom ( zelena kutija ). Probaj tako.
Ja tikvicu nisam jos spremala, za sada je jeo pirincane same i u kombinaciji sa kukuruzom, krompir, a od sutra krecem sa sargarepom. Ne znam sta je bela zelen, mozda je mislila na celer...

Direktna veza do poruke: 1384
30.1.2013 13:12:44   
Olga75
LO , bela zelen je persun , pastrnak
za celer nisam sigurna , nesto mi se vrti da je on alergen a sad ne mogu da se set_im kad sam ga ja prvi put dala
ali persun , kaze ona moja knjiga iz koje sam spremala pedijatriju da se daje tako rano kao corbica od bele zeleni

< Poruku je uredio Olga RR -- 30.1.2013 13:13:57 >

Direktna veza do poruke: 1385
30.1.2013 13:32:20   
Sanchy
Jeste,bela zelen ili pastrnjak je alergen,njega sto kasnije,ja ga nisam jos uvela,,,little probaj neko drugo ad,,nisam citala too sto si pisala na alergijama ali preporucila bih ti Novalac ;mislim da ima i posebna formua njihova bas za alergije,,inace to je jedino ad koje se isto pravi za sva trzista dakle nismo dobili neko manje kvalitetno zato sto smo zemlja treceg sveta,,,doduse ne znam gde zivis ali ajde da i to pomenem,,,,,trebala sa prvo sa zitaricama da krenes,taj redosled uvodjenja i postoji da bi se smanjilla mogucnost alergija,,,voce tek na kraju se daje....posto si krenula sa povrcem,mozes slobodno tikvicu ona ne daje alergijske reakcije,,,ja sve sveze spremam pa za cuvanje ne znam,,ja ne bih ipak posto ti je malecka i onako oseljiva,,a posle tikvice mozes karfiol pa bundevu pa brokoli,blitvu itd....

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1386
30.1.2013 13:36:20   
Olga75
sto se tice tikvice , ja sam odsekla jedan deblji kotur ( dva prsta npr ) i ostatak tikvice zamotala strec folijom i u frizider , sledeci put sam odsekla malo i bacila a ostatak sam ponovo sekla na ta dva prsta i spremala tj ostavljala sam nacetu tikvicu u frizider user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1387
30.1.2013 13:48:27   
Sanchy
Tako sam i ja tikvicu,,ali nisam je spremilla pa cuvala za sutradan,to ne radim,spremam da bude sveze a ako nemam vremena onda dam gotovu kasicu i to je to

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1388
30.1.2013 13:52:53   
Olga75
kad je zver bila tako mala ( mada sam ja pocela sa uvodjenje sa skoro sest meseci ) spremala sam joj svaki dan i to su smesno male kolicine koje se brzo skuvaju ,mos misliti pola sargarepe , kotur tikvice , cvetic brokolija user posted image
a kasnije 50 g mesa , mislim pripremala sam joj rucak u pola loncica user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1389
30.1.2013 21:44:00   
little_one
Krompir prosao dobro, pojeli smo par kasicica...nisam htjela puno, nek proba samo....sutra cemo ponovo krompir pa cemo pokusati malo vise.

Reakcije srecom nema. KOliko guste trebaju biti te kasice...mislim ja sam danas krompir razredjivala sa svojim mlijekom i bio je onako ni rijedak ni gust...valjda je to dobro?

Sledece se dvoumim izmedju karfiola, tikvica ili bundeve :S Kad se moze dati blitva? Jel dajete vi zamrznuto povrce? Negdje sam citala da je zamrznuto isto ok za pripremu bebinih kasica!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1390
30.1.2013 21:48:32   
Ana RR
LO, ja bih prvo bundevu, tikvicu pa tek kasnije karfiol, on je malo teži za stomačić. Blitva isto malo kasnije, ne mogu se setiti sada od kog meseca se uvodi ali ako hoćeš proveriću pa ću ti napisati.
Smrznuto povrće je sasvim dobro, ja svom detetu od početka to dajem.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 1391
30.1.2013 22:03:47   
little_one
Hvala Ana na brzom odgovoru. Ja se sve nesto snebivam da je kljukam jos uvijek, sve sam joj pomalo davala...a kod vecine vas citam da dajete pune porcije odmah...ja to sve nesto pomalo i onda poslije nekih pola sata dam siku user posted image

Tamo kad napuni punih 5 mjeseci racunam da ce imati ful obrok i poceti sa vocem....jel mi dobar plan user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1392
30.1.2013 23:12:50   
Sanchy
Ja nisam davala zamrznuto mada sam skoro citala da se na taj nacin vise ocuvaju hranljivi sastojci povrca nego kada kupimo u svezem stanju,,,razlog nakon branja najveca je kolicina vitamina u plodu a posto se odmah zamrzava tako u toj namirnici i ostane sacuvani a ovo sveze koje kupujemo sa svakim danom od branja gubi hranljive sastojke...e sad koliko u toe ima istine ne znam,nisam strucnjak po tom pitanjuuser posted image ,uglavnom zamrznuto ne moze da skodiuser posted image ...po ovoj mojoj knjizi od 4 do 8 meseca se uvodi..krompir,sargarepa,blitva,spanac,karfiol,bundeva,grasak,tikvice,celer,brokoli,paskanat,persun/koren,,,a od vocajabuka,kruska,kajsija i banana...e sad ja jos nisam uvela spanac,celer ,paskanat,persun i krusku jer su oni iz ovog ili onog razloga malo tezi mi punimo osam meseci 15 februara pa do tada cu nesto od ovoga uvesti,,malo kasnimo jer sam ja pocela cvrstu hranu sa pet i po meseci,,tako da sam zadovoljna sta smo do sada uveli,,,od mesa curetinu i jagnjetinu,zumance ,gluten smo takodje uveli i to je to,,,sad smo kod jogurta i ne svidja mu se nestouser posted image

Direktna veza do poruke: 1393
31.1.2013 8:52:48   
little_one
Sanchy, to sam i ja isto citala...a ima mi i logike da to smrznuto zadrzi dosta vitamina. Samo da je zdrava biljka zamrznuta. Negdje je bila reklama cini mi se smrznuto je zdravo user posted image

A to za jogurt, pokusaj jos koji put...pa sta ako se ne svidi...pokusas opet nekad tamo mozda promijeni misljenje. U svakom slucaju nije se rodio niko ko voli svu hranu...uvijek ima nesto sto nam ne pase user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1394
31.1.2013 23:22:11   
leamalamut
LO bas mi je drago da se ovde srecemo!
I mi polako ucimo da jedemo kasice , svakim danom sve vecu porciju ali sika je i dalje glavna i bez nje nista ! Ja sam probala juce kasicu koja je mix krompira , sargarepe i kukuruza i bas joj se svidela . Videcu sledece nedelje da probamo tikvicu .Pozzz za sve mamice i bekice!

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

Direktna veza do poruke: 1395
1.2.2013 11:27:32   
leamalamut
Interesuje me kada se moze dati griz i palenta ?

Direktna veza do poruke: 1396
1.2.2013 11:35:27   
MicinaMama
ja mislim da ide u sestom mesecu griz.

Ja jos nisam davala,moja dunja mlati zeleno povrce(spinat,brokulu,mahunarke,grasak...malo mrkvice i krompira)

A obe moje devojcice i ja obozavamo brokulu i svo ostalo zeleno povrce.Mozda nam nedostaje gvozdja user posted image

Direktna veza do poruke: 1397
2.2.2013 21:38:31   
Maja31
Evo i mene, mada bi vec trebala da predjem u temu Ishranu od 6-9. Ja sam sa cvrstom hranom pocela sa pet ipo meseci, citam vase postove i vidim da ste vecinom poceli ranije. Pirincane pahuljice sa bananom obozava, dala sam joj sargarepu i krompir, pa sam po savetu pedijatra uvela slatku kasicu za jutarnju uzinu. Pre tri dana je napunila sest meseci i uvela sam joj i rucak, pilecu supicu. Tako da sada siki u pola sest ujutru, u pola devet jede slatku kasicu, u pola dvanaest opet siki, pa u pola tri rucka. Vec je navikla na raspored, zitarice planiram da joj nastavim, ali posto imam dosta mleka, ne mogu veliku vremensku razliku da napravim.

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 1398
3.2.2013 12:57:52   
Zemunka85
Ukoliko nesto izaziva zatvor, da li da to obustavim, ili je to normalno pri uvodjenju cvrste hrane?

(odgovor članu Maja31)
Direktna veza do poruke: 1399
3.2.2013 13:00:35   
Olga75
pa sargarepa , pirinac i banana zatvaraju , mozda bi trebalo to malo smanjiti dok se stolica ne regulise

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Za 13 meseci otkriveno sedam beba koje bol...
Spinalna mišićna atrofija je retka, ali teška bolest koja se manifestuje postepenom, progresivnom atrofijom mišića i gub...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here